Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Notpad
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Notpad

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
denis-pugy View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj denis-pugy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Notpad
    Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2012 u 11:18
ovako imam ovaj problem i prvi puta se susrecem sa njim........i ne znam nacin kako da ga rijesim......neki dan mi se pojavilo ovo:

SKINEM PRIJEVOD SA VASE STRANICE...STAIM GA U KOMP..... I UMJESTO SLOVA Č-Ć-Đ SU MI ONA NEKA DRUGA SLOVA.....I KADA IH ZAMJENIM SVE KAKO TREBA BITI SEJVAM TA SLOVA MI ONDA NEMAJU KVAČICE..... ONDA SAM SKUZIO DA GA TREBAM SPREMITI U UNICODE....I TADA JE SVE OK.....

dakle moje pitanje je kako da se rijesim toga? jer SVI FILMOVI I SERIJE koje sam imao na kompu sa prijevodom moram ih prepravljat..... dali moram stvarno da ih prepravljam i spremam u unicode ili postoji negdje opcija da ih sve odjednom vratim kako su bili...i prije sa č-ć-đ....... hvala svima........
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2012 u 11:40
I am Connor MacLeod of the Clan MacLeod. I was born in 1518 in the village of Glenfinnan on the shores of Loch Shiel. And I am immortal.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj denis-pugy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2012 u 12:02
da citao sam to.......ali ja se ne zelim zajebaati sa time....... nemam vremena svaki prijevod a ima ih milijun zicer.... ponovo sejvat...... mene zanima samo jer ovo mi sse sada prvi put pojavilo.....sta moram napraviti da svi prijevodi opet budu na č-ć-đ  a ne da svaki pojedinacno moram sejvat..... jer prije 5 dana sve je bilo ok.i jucer su mi svi prjevodi bez č-ć-đ 
Na vrh
snajp View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj snajp Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2012 u 12:25

Izvini što ti odgovaram ovako na brzinu, radim trenutno nešto, samo da te pitam da li si podesio ovo:

Ima detaljno uputstvo na forumu o podešavanju, izvini što ti se javljam ovako na brzinu, ali trenutno nešto završavam, pa sam se na "blic" prijavio na forum, i izvini što nisam potražio link prema temi da ga postujem ovde.

Veliki pozdrav. Snajp

I am Connor MacLeod of the Clan MacLeod. I was born in 1518 in the village of Glenfinnan on the shores of Loch Shiel. And I am immortal.
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2012 u 13:49
Originalno postovano od strane denis-pugy denis-pugy piše:

da citao sam to.......ali ja se ne zelim zajebaati sa time....... nemam vremena svaki prijevod a ima ih milijun zicer.... ponovo sejvat...... mene zanima samo jer ovo mi sse sada prvi put pojavilo.....sta moram napraviti da svi prijevodi opet budu na č-ć-đ  a ne da svaki pojedinacno moram sejvat..... jer prije 5 dana sve je bilo ok.i jucer su mi svi prjevodi bez č-ć-đ 

Rešenje tvog problema je ovde.

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj denis-pugy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2012 u 23:15
MA ODLUCIO SAM SVE ISPOCETKA STAVIT WINDOVSE..... JER SVE NAPRAVIM STA STE NAVELI I DALJE MI JE SVE BEZ Č-Đ-Ć----- NA BILO KOJEM PRIJEVODU KOJI SKINEM........HVALA NA POMOOCI.......
Na vrh
taxidell View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj taxidell Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2012 u 23:24
Možda player nisi podesio za East Europe?
live long and prosper
Na vrh
Rea View Drop Down
Translator
Translator
Bobi with boobs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rea Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2012 u 23:29
Originalno postovano od strane taxidell taxidell piše:

Možda player nisi podesio za East Europe?

Ma jok,treba otići u Control Panel,pa u regional and language options i podesiti na hrvatski ili koji god želi Smile

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj denis-pugy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2012 u 23:55
ma sve mi je to na hrvatskom......... ali svi prijevodi su mi bez č-ć-đ ja ih moram onako replace..i onda save as...... i tamo izabrat unicode..... i onda je ok...... DRUGACIJE NECE NIKAKO... a prijevoda ima zicer 200 a jedan po jedan mi se stvarno neda..... :(
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2012 u 00:22
U opcije za font u notepad, za encoding koju skriptu imas odabrano?
Pokusaj stavi je na Western, kad vec imas aktivnu non-unicode podrsku.
Za font stavi "Arial" (moguce ako si promjenio font da novi font pravi problem).

Ažurirao prijatel-MKD - 24.Ožujak/Mar.2012 u 00:23
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj denis-pugy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2012 u 01:46
MA NE ZNAM VISE STA JE NIJE VISE NI BITNO NOVI WINDACH SU GORE POSTAVLJENI UPRAVO.I SADA SLAZEM SVE PROGRAME KOJE SAM IMAO I IGRICE PONOVO INSTALIRAVAM... TO NAJVISE MRZIM JBT SVE ISPOCETKA INSTALIRAVAT..(

Na vrh
Fokan View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Fokan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2012 u 06:51
Otvori Notepad i napravi ovo.
Sretno sa novim Windowsima!

Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2012 u 08:41
@Fokan
Kad imas aktivnu podrsku za lokalni jezik, u notepadu treba imati lokalna slova pod "Western" encoding uz font kao Arial, Vedrana, i jos nekoliko koji imaju sva slova.
Zapravo, samo ovako uz western i arial (arial, vedrana, itd.) font mozes snimiti jedan titl u ANSI preko notepad.

Ako upotrebis lokalno enkodiranje i nestandardni font koji se razlikuje od ove fontove (recimo Vedrana ide u osnovni paket svakog operativnog sistema cak i kod telefone [Arial ide u sve ostale osven iProizvode, morao je apl da ide kontra svima]) i snimis "unicode" ili "utf" rizik je da ako nekome posaljes taj titl da on ga ne moze otvoriti u notepadu jer nema taj font koji imas ti.

Ja mislim da kod njega je bas to problem sto on ima postavljeno "Central" umesto "Western" enkodiranje u notepadu. Ili jednostavno, dodao je lokalnu tastaturu a propustio je aktivirati lokalnu jezicnu podrsku.
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
Fokan View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Fokan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2012 u 09:12
Sve OK, prijatel MKD. Slažem se da treba aktivirati (u njegovom slučaju) HR jezične postavke za tastaturu ali ja radim sa gornjim postavkama u Notepadu i nemam problema sa kodiranjem, otvaranjem, spremanjem .txt datoteka niti .srt ili .sub fileova koje sam asocirao sa Notepadom. A radim sa titlovima i u SW-u i u Subtitle Editu a gledam ih i u WMP-u i GOM-u (što je druga priča ali ima poveznice). Stvari su uglavnom banalne kada se pojave ovakvi problemi, u 90% slučajeva.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj denis-pugy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2012 u 12:03
OVAKO OCITO MENE OVDJE NETKO NE KUZI I SVI MI GOVORE DA NAPRAVIM JEDNO ZNACI OVAKO U DONJEM DESNOM KUTU GDJE JE SAT I ANTI VIRUS....IMAM IKONICU GDJE MI PIŠE HR...ZNACI TASTATURA JE NA HRVATSKOM..... OVE OPCIJE POD FONT MI PIŠU DA JE LUCINDA JOS NESTA , FONT STIYE MI JE RREGULAR...... SCRIPT MI JE CENTRAL ..... JA SAM PROBAO SVE STA STE VI NAVELI I ARIAL I OVO I ONO U FONTU ALI NIŠTA MI NIJE POMOGLO..SINOC SAM SLAGAO WINDACE.....I SVE ROGRAME I IGRICE..DO 4 UJUTRO....... I NAPOKON SAM SVE SLOZIO TADA..... I SADA SU SVI PRIJEVODI SA Č-Ć-Đ A NE ONIM ZNAKOVIMA...... ZNACI SADA SVE RADI KAKO TREBA....... :) 
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj denis-pugy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2012 u 12:06
A TO MI SE DESILO SAMO OD SEBE......... NE ZNAM ZASTO...I PRVI PUT U ZIVOTU MI SE TO DESILO NA MOM KOMPU.......STRASNO......POLUDIO SAM.......
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2012 u 12:47
Ma nemoj, samo od sebi se resilo, a?
Nisi imao aktivnu jezicnu lokalnu podrsku. To sto imas tastaturu dugme ne znaci da je aktivna jezicna podrska, imam ja takve tastature 24 aktivne za pisanje u jednom trenutku ali to ne znaci nista oko tvog problema.

@Fokan
Kad su titlovi u pitanju nije pitanje dal ti imas problema, vec dali ja imam problema sa tvojim tako sacuvanim tilovima.
Ti neces imati problem i da napises titl na svojim licno kreiranim fontom u "Font Creatoru" samo zato sto ti imas taj font.
Iskustvo je utvrdilo da se za tilove treba upotrebiti "OS standardni Font" uz ANSI (AKA u notepadu citanje preko Western encoding) da bi ti mogao gledati moji filmski prevod. Ako ja nastimam to kako meni godi ti nikad neces vidjeti ni slovo of tog prevoda.
Zato, idi u onu temu koju je MM prilozio i sredi tvoju situaciju sa komp. takodje.

Ma, je*o te ludilo, klikati na kompu. je isto kao voziti bez polozeni vozacki.

Ažurirao prijatel-MKD - 24.Ožujak/Mar.2012 u 12:49
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj denis-pugy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2012 u 13:20
Originalno postovano od strane prijatel-MKD prijatel-MKD piše:

Ma nemoj, samo od sebi se resilo, a?
Nisi imao aktivnu jezicnu lokalnu podrsku. To sto imas tastaturu dugme ne znaci da je aktivna jezicna podrska, imam ja takve tastature 24 aktivne za pisanje u jednom trenutku ali to ne znaci nista oko tvog problema.

@Fokan
Kad su titlovi u pitanju nije pitanje dal ti imas problema, vec dali ja imam problema sa tvojim tako sacuvanim tilovima.
Ti neces imati problem i da napises titl na svojim licno kreiranim fontom u "Font Creatoru" samo zato sto ti imas taj font.
Iskustvo je utvrdilo da se za tilove treba upotrebiti "OS standardni Font" uz ANSI (AKA u notepadu citanje preko Western encoding) da bi ti mogao gledati moji filmski prevod. Ako ja nastimam to kako meni godi ti nikad neces vidjeti ni slovo of tog prevoda.
Zato, idi u onu temu koju je MM prilozio i sredi tvoju situaciju sa komp. takodje.

Ma, je*o te ludilo, klikati na kompu. je isto kao voziti bez polozeni vozacki.

buraz ti si ili lud ili se pravis pametan.......... previse pametan.......KOJI DIO NE SHVACAS....... SVE JE BILO NASTIMANO NA HRVATSKI SVEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
ALI NISAM IMAO Č-Ć-Đ NEGO UMJESTO TA SLOVA NEKE ZNAKOVE..... NA SVIH 200 PRIJEVODA.....  ZNACI SVE JE BILO NARIKTANO!!!!!!!!!!!!!!!!!! I KOLIKO GOD DA SAM PREPRAVIO PRIJEVOD KADA STISNEM SAVE .... ON MI IZBACI JJOS JEDAN PROZORCIC I KAZE KAKO NECE BITI SEJVANO SA Č-Ć-Đ NEGO SAMO SA C-C-D DA MORAM STISNUT CANCEL I ONDA IZABRAT UNICODE I SEJVAT GA POSEBNO.... DA BI OSTALA SLOVA Ć-Č-Đ.......... MENI JE TO  BILO PREVISE DOSADNO. I NIKADA PRIJE MI SE TO NIJE DESILO......I ONDA SAM STAVIO NOVE WINDOVSE I SVI PRIJEVODI SADA IMAJU Č-Ć-Đ BEZ PROBLEMA!!!!!!!!!!  DAJ TO SHVATI........A NEMOJ SE PRAVITI PAMETAN......
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Ožujak/Mar.2012 u 14:37
@denis-pugy... Sve u svemu, meni se čini da ti se iz nekog razloga poremetila podrška
za non-Unicode programe, to jest, za XP ovo:

ili za Windows 7 ovo:

O čemu zapravo i priča prijatel-MKD, tako da si mogao da radiš i kucaš naša
slova sa kvačicama, ali nisi mogao takav tekst da sačuvaš bez pravilno podešene
ove opcije. Kada je ovo podešeno kako treba, nikakva dalja podešavanja fontova
nisu potrebna u notepadu, wordpadu... Čim otvoriš titl u nekom od ova dva rpograma,
prebaciš dole u taskbaru na HR i kucaš normalno naša slova, kod Save dobijaš ANSI
titl sa svim našim slovima, naravno pod uslovom da nije pre otvaranja bio u Unicode formatu,
tada je potrebno konvertovati ga notepadom u ANSI, ovako:

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj denis-pugy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Ožujak/Mar.2012 u 19:31
ja sam mogao bez problema pisati č-ć-đ ali svi prijevodi koje sam imao sva slova č-ć-đ su bili zamijenjeni nekim drugim...... i stavio sam nove windache i sada svi prijevodi koje sam imao....svi su super sa svim slovima č-ć-đ........p.s. na moj predzaadnji kom....... ispricavam se ako sam nekoga povrijedio..ili uvrijedio nisam tako mislio.....
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.