| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Narayama bushiko aka Ballad of Narayama (1958) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Narayama bushiko aka Ballad of Narayama (1958)Objavljeno: 02.Ožujak/Mar.2012 u 03:09 |
|
Narayama bushiko (1958) * Ballad of Narayama * http://www.imdb.com/title/tt0051980/ Režija: Keisuke Kinoshita
U malom siromašnom japanskom selu tradicija zahtjeva
|
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Dr Dragan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Доца Pridružen: 16.Prosinac/Dec.2006 Lokacija: Рача-Крагујевац Status: Offline Points: 4334 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2012 u 00:03 |
|
|
![]() |
|
Greška
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 11.Veljaca/Feb.2012 Lokacija: Earth Status: Offline Points: 400 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2012 u 00:07 |
|
Covece sta je nagrada, a tek sad prevod. :)
Hvala Filaret
|
|
![]() |
|
Filaret
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2012 u 16:55 |
|
Film o neobičnom i surovom običaju odbacivanja staraca zbog nedostatka hrane. Orin je bila dobra supruga i majka, a posle 70. je kao i sve druge čeka odlazak u planinu na sinovljevim leđima i lagana smrt u bespuću i među kosturima ranije donetih. Sama tema je dovoljno intrigantna za dobar film, a drama prati različite reakcije članova porodice. Sinu, koji zna da će relativno brzo doći vreme kad će i njega neko nositi na Narajamu je teško, a unuk to gleda sa praktične strane, jedna usta manje i više hrane za njegovu halapljivu ženu. Orin pati zbog svojih zdravih zuba, jer misli da su oni odraz njene neutažene unutrašnje gladi i brine se da je bogovi Narajame zbog toga neće prihvatiti. Kada ih se reši, ona sa radošću iščekuje odlazak, ali ima i onih kojima se gore ne ide. Film je rađen u stilu kabuki pozorišta, kameran je i sa pratnjom pevača koji ima ulogu naratora. U tom smislu je staromodan, pa bi možda mnogi radije pogledali verziju iz 1983.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |