Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Filmovi i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Najbolji horor pisac
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Najbolji horor pisac

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Anketno pitanje: Koji je po vašem mišljenju najbolji horor pisac
Izbor Glasova Statistika ankete
15 [45,45%]
8 [24,24%]
3 [9,09%]
4 [12,12%]
1 [3,03%]
0 [0,00%]
0 [0,00%]
0 [0,00%]
0 [0,00%]
0 [0,00%]
2 [6,06%]
Ne možete sudjelovati u ovoj anketi

Korisnik
Poruka
Salvador View Drop Down
Banned user
Banned user
Vlad Tepeš aka Vlad Nabijač

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Salvador Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Najbolji horor pisac
    Objavljeno: 01.Kolovoz/Aug.2011 u 19:06
Ja se iskreno ne mogu odlučiti za kojeg da glasam, ali me zanimaju mišljenja.LOL

Ažurirao Salvador - 15.Veljaca/Feb.2013 u 11:21
Na vrh
Nameless One View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Kolovoz/Aug.2011 u 19:27
Bacaš me u dilemu, kolega. Stephen King je mnogima kralj, ali čovjek ima promašaja što ih malo ko ima. Od ovih što si naveo Lovecraft i Barker su mi najdraži, mada i Poe ne zaostaje za njima. Ostale nisam toliko čitao pa ne bih mogao previše pričati o njima, ali ako hoćeš jednu dobru knjigu, a da pisac nije na spisku to ti je Armageddon's Rag od George R.R. Martina. Prva liga. Ne mogu da je nađem nigdje Cry

Ažurirao Nameless One - 01.Kolovoz/Aug.2011 u 19:28
What can change the nature of a man?

Na vrh
Dee_Monk View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dee_Monk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Kolovoz/Aug.2011 u 22:51
Nista citao od njih, poznata imena ali glas ide za Clive Barkera (zbog odlicne igrice)
Hajde, Bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu....
Na vrh
Salvador View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Salvador Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Kolovoz/Aug.2011 u 23:58
Originalno postovano od strane Nameless One Nameless One piše:

Bacaš me u dilemu, kolega. Stephen King je mnogima kralj, ali čovjek ima promašaja što ih malo ko ima. Od ovih što si naveo Lovecraft i Barker su mi najdraži, mada i Poe ne zaostaje za njima. Ostale nisam toliko čitao pa ne bih mogao previše pričati o njima, ali ako hoćeš jednu dobru knjigu, a da pisac nije na spisku to ti je Armageddon's Rag od George R.R. Martina. Prva liga. Ne mogu da je nađem nigdje Cry

Ja se ne mogu odlučiti iz prve četvorke ko mi je bolji.Još mi je i Anne Rice odličnaronnaVamp
Nisam ništa čitao od George R.R. Martina, ali on je velikom većinom pisac fantazija.

Od njega sam samo gledao film po istoimenoj knjizi Nightflyers i čudi me da ga još niko nije preveo do sada.
P.S.
Stavit ću onda knjigu na spisak kad preporučaš.Wink

Ažurirao Salvador - 02.Kolovoz/Aug.2011 u 00:24
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Kolovoz/Aug.2011 u 21:25
Armageddon's Rag mu je jedini horor koji je napisao, a sam King je za njega rekao da je to budućnost horora. Nažalost, Martin je rekao da se knjiga toliko loše prodavala da je jedno vrijeme razmišljao da odustane od pisanja. Meni knjiga ekstra. Tip je izmislio cijeli rock band, njihovu istoriju, albume, pjesme, čak i covere albuma, koji se nalaze u knjizi da imaš osjećaj da su tipovi fakat postojali negdje 60-ih godina Smile

Što se Kinga tiče, kod njega nema sredine. Ili mu je knjiga dobra ili je čisto njesra. Ja sam recimo toliko čuo dobrih stvari o Talismanu i nabavim je, kad ono, meni, osrednja knjiga. Ništa posebno. Nije loša, ali da je toliko dobra koliko su mi je hvalili i nije. Imaš još i John Saula ako nisi čitao. Nije loš tip. Ja sam čitao The Blackstone Chronicles, prilično čitljivo štivo. Ne znam jesi li čitao The Road, nije klasični horor, ali je knjiga da se naježiš, kao i sam film. Meni lično se sviđaju sve vrste horora koje imaju veze sa nečim natprirodnim, nekim morbidnim svjetovima kao što je to slučaj kod Barkera i Lovecrafta. Takođe i R.E. Howard se donekle može smatrati horor piscem.

Ažurirao Nameless One - 02.Kolovoz/Aug.2011 u 21:31

Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Kolovoz/Aug.2011 u 23:33
King je apsolutni kralj. Lezi mi njegov stil, narocito onaj iz ranijeg perioda. Naravno da su tu majstori kao Barker, Lavkraft, Straub, ali svi oni nisu ni tako produktivni ni raznovrsni kao King. Sto se tice "promasaja", bilo je nekih malo slabijih romana koje ja nikako ne bih nazvao promasajima. Za one koji nisu citali Prestona, obavezno procitati. Za ZONU USIJANJA su mnogi reki da je najstrasnija knjiga koju su procitali (medju njima je i Stiven King), a sto je najgore, knjiga je napisana po istinitom dogadjaju. SLUCAJ KOBRA takodje odlicno triler/ horor koga sam procitao za dan.
Vladika
Na vrh
ghostwheel View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Kolovoz/Aug.2011 u 01:28
Trenutno najrespektabilniji pisac u horor krugovima je Tomas Ligoti, nažalost, slabo prevođen kod nas; čitao sam samo jednu njegovu priču objavljenu u Monolitu.
Po, Šeli i Stoker bi se teško ugurali na listu najboljih horor pisaca što zbog skromnog opusa, što zbog tek delimičnog operisanja u žanru.
Prvi pravi, fundamentalni pisac horora je Lavkraft i od njega sam čitao većinu stvari; imam luksuzno izdanje Nekronomikona koje ljubomorno čuvam. LOL Ja njega ne bih poredio sa savremenim piscima.
Od Barkera sam pročitao Igru prokletstva i sve Knjige krvi, remek-dela književnosti uopšte. Čuo sam da mu je sečivo danas otupelo.
Od Kinga sam pročitao 7-8 romana. To mi je no°1.
Simonsa sam čitao, ali više sf (Hiperion, Endimion, Ilion), a od horora Leto noći i Ukletu zimu. Jedina mana ove prve je što je tematski ista kao Kingov To (inicijacija u svet odraslih palanačke balavurdije, čak je i epoha ista). Ukleta zima se nastavlja na Leto noći i bezveze je.
Imam Straubovu Priču o duhovima koja čeka red na polici.

Ažurirao ghostwheel - 03.Kolovoz/Aug.2011 u 01:29
Come on, you apes. You want to live forever?
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Kolovoz/Aug.2011 u 01:32

The Road, nije klasični horor, ali je knjiga da se naježiš,

...i to sam čitao. Čist nihilizam, pisano svedenim stilom. Ima par jezivih mesta.
Na vrh
Salvador View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Salvador Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Kolovoz/Aug.2011 u 08:22

Armageddon's Rag mu je jedini horor koji je napisao, a sam King je za njega rekao da je to budućnost horora. Nažalost, Martin je rekao da se knjiga toliko loše prodavala da je jedno vrijeme razmišljao da odustane od pisanja. Meni knjiga ekstra. Tip je izmislio cijeli rock band, njihovu istoriju, albume, pjesme, čak i covere albuma, koji se nalaze u knjizi da imaš osjećaj da su tipovi fakat postojali negdje 60-ih godina Smile

Što se Kinga tiče, kod njega nema sredine. Ili mu je knjiga dobra ili je čisto njesra. Ja sam recimo toliko čuo dobrih stvari o Talismanu i nabavim je, kad ono, meni, osrednja knjiga. Ništa posebno. Nije loša, ali da je toliko dobra koliko su mi je hvalili i nije. Imaš još i John Saula ako nisi čitao. Nije loš tip. Ja sam čitao The Blackstone Chronicles, prilično čitljivo štivo. Ne znam jesi li čitao The Road, nije klasični horor, ali je knjiga da se naježiš, kao i sam film. Meni lično se sviđaju sve vrste horora koje imaju veze sa nečim natprirodnim, nekim morbidnim svjetovima kao što je to slučaj kod Barkera i Lovecrafta. Takođe i R.E. Howard se donekle može smatrati horor piscem.

King je stvarno imao uspona i padova, ali mi je svejedno odličan pisac.
Nisam čitao John Saula, ali sam primjetio Creatures od njega koju bi vrlo rado pročitao.
Vidim da je ghostweel čitao dosta Dan Simmonsa pa bi i tebi i njemu preporučio teror od njega.
Dosta teška knjiga jer ima dosta karaktera i svako od njih priča svoju prču pa se čak i vračaju u prošlost, ali se na kraju sve posloži.

P.S.
Preporučam vampirske kronike Od Anne Rice po kojoj su napravljeni filmovi intervju sa vampirom i kraljica prokletih.

Ažurirao Salvador - 03.Kolovoz/Aug.2011 u 08:44
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Kolovoz/Aug.2011 u 19:52
@ghostwheel

The Road je čisto zlo i naopako. Doduše, prvo sam pogledao film i onda odlučih pronaći knjigu. Sje**m se isto kao i kad sam pregledao film. Ima nekoliko scena koje nisu ubacili u film (ionako je dovoljno sjeban) koje su me totalno dotukle. Posebno ona kada pronađu napola pojedenu bebu pored vatre Dead

@Salvador

Upravo čitam Simmonsov Teror. Tek sam pročitao 50-ak stranica, ali se čini jebeno dobar. Ona atmosfera na početku, dok opisuje skučenost broda, uhvatio me napad panike LOL Bio bi odličan film kad bi ga neko uradio kako treba. Nadam se da će do kraja ostati dobra. Ne bih se želio razočarati nakon 600+ stranica Dead

Ova Blackstone Chronicles od John Saula je nešto poput Kingovog Dark Towera. Izlazila nekoliko godina u dijelovima pa je on onda izbacio na tržište kao jednu knjigu. Ja je imam na engleskom Tongue Naravno, tematski nije ni blizu Dark Towera, ali ima atmosferu većine Kingovih romana. Mali gradić, posve izmišljen, glavni lik koji nije baš svoj u glavu LOL Odlična knjiga ako volite ludnice sa mračnom prošlošću pune tajni Wink Bila je i igra na PC-u. Avantura iz prvog lica. Nikad je nisam odigrao, ali se malčice razlikuje od knjige.

Na vrh
cenobit View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cenobit Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Kolovoz/Aug.2011 u 19:06
Dao sam glas Clive Barkeru ali mnogo gotivim HP Lovecrafta
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Kolovoz/Aug.2011 u 09:04
Ovaj Teror Dana Simmonsa je vrh! Ostalo mi je još cca 200 stranica, ali knjiga razvaljuje. Definitivno preporuka onima koji vole ovakvo štivo Thumbs Up

Na vrh
Maestrom View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Maestrom Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Kolovoz/Aug.2011 u 22:21

Ajde nemoj izmišljati

Stephen King je aposlutni kralj i ako si pročitao od njega većinu, uvidio bi da nema toliko promaša kako pričaš. Nema ni toliko slabih knjiga, ima ih jako jako malo

Clive Barker je precijenje, kao i Lovecraft. Poe je majstor. Kasnije malo o svemu tome. King je kralj i po većini je i tako će ostati.
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Kolovoz/Aug.2011 u 00:38
Sve zavisi kakve vrste horora voliš. Ja volim tematiku o kojoj pišu Barker i Lovecraft pa su mi mnogo draži od Kinga. Što se njega tiče, moje mišljenje je takvo kakvo jeste. Pročitao sam prilično njegovih djela i nisam nešto ostao zapanjen. Mislim da je njegovo doba kreativnosti odavno prošlo i da bi se trebao lagano povući u penziju i sviruckati u onom svom bendu sa ostalim matorim prdama Dead

Da se ja vratim na Terror od Dana Simmonsa. Pročitao je. Prva liga. Snažna poruka, ali me je malo nekoliko posljednjih poglavlja razočaralo. Onih 50-ak stranica pred kraj koje su puno slabije od ostatka knjige, ali eto, vjerovatno je čovjek osjetio potrebu da to sve malo pojasni. Sad moram nabaviti ostale njegove knjige jer čovjek ne da je pisac, nego PIŠČINA (ako se smijem tako izraziti LOL). Prva mi je na spisku Song of Kali, pa onda njegova SF saga, Hyperion.

Sad sam počeo čitati Birdman od Mo Hayder. Nije horor, krimi triler sa prilično bolesnim negativcem, ali nisam neki veliki obožavatelj tih krimića. Više mi je legao njen Tokyo, koji je fenomenalan.

Na vrh
Maestrom View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Maestrom Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2011 u 03:03
I drugi su napisali par izvrsnih knjiga, ali kada se usporede sa Kingom, to je malo. Čitao sam puno horror knjiga od drugih pisaca (Bram Stoker, E.A. Poe, H.P. Lovecraft, Dean Koontz, Ann Rice, Clive Barker), ali me se Kingova mašta i proza najviše dojmila.

horror se nikad nije tako dobro prodavao dok se nije pojavio king. ne možemo baš sad sve genralizirati. navedi mi jednog horror pisca prije kinga koji je imao toliko bestsellera. mora se priznati, king je otvorio put literarnom horroru. preko 30 bestsellera Clap

I ne bi Barkera nazvao piscem horrora, već bivšim piscem horrora - jer sve kaj je u zadnje vrijeme napisao je fantasy. Books of blood je izvrsno dijelo sa izvrsnim i dobro izvedenim idejama

Kingova "super knjiga" koja sadrži sedam dijelova i preko 3500 stranica pod imenom Dark tower sadrži veliki svijet koji nadmašuje onaj od Tolkiena i Barkera.
A i inače, Kinga je teško uspoređivati sa drugim piscima jer jednostavno piše bolje i zanimljivije. I nema potrebe sad vaditi neke knjige koje mu nisu najbolje prošle, jer svako ima gafove, ali čovjek je napisao preko 40 knjiga i 200 kratkih priča. I još uvijek piše...

- čovjek je napisao preko 40 knjiga, i nisu ni izbliza svi po istoj recepturi; ima krimića, smak svijeta, vampiri, vukodlaci, duhovi...

većina središnjih tema su mu odrastanje, djeca u opasnosti i borba odraslih ljudi sa svojom prošlošću. Također se jako puno njegovih knjiga veže uz Dark Tower, njegov magnum opus, te se tu nalaze najveće poveznice između njegovih knjiga

nakon pročitanih cca 200 horror knjiga od različitih autora, mogu reći da king jednostavno najbolje piše. dinamika radnje, razvoj likova, razvoj priče - u 95% knjiga je sve kak treba.

Jednostavno, najbolji horor pisac svih vremena i teško će ga ko prestići u horor žanru, teško. Jer takav ujtecaj, popularnost, nagrada nema nitko. King je većini najbolji i to ostaje činjenica i drago mi je zbog toga, a mrzitelji neka pate Smile

Ažurirao Maestrom - 10.Rujan/Sep.2011 u 03:07
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Listopad/Oct.2011 u 14:28
Pazario sam Simonsov Teror (uz tri sf-a), pa ću da izvestim na šta liči.
Meanwhile, pročitao sam Bruksov Priručnik za odbranu i zaštitu od zombija i to je sve samo ne strašno, više je za upišavanje od smeha.
Na vrh
Fokan View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Fokan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Listopad/Oct.2011 u 15:04
Originalno postovano od strane ghostwheel ghostwheel piše:

Meanwhile, pročitao sam Bruksov Priručnik za odbranu i zaštitu od zombija i to je sve samo ne strašno, više je za upišavanje od smeha.
Tko je trenutno u Srbiji najagilniji izdavač SF-a i srodnih žanrova? Postoje li još biblioteke Znak Sagite i Zoroaster?
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Listopad/Oct.2011 u 18:14
Ta tri sf-a (Silverbergovo Umiranje iznutra, Dikove Tri stigmate Palmera Eldriča, Sterdženovo Više nego ljudski) su izdanja Znaka sagite, ali su uzeti direktno od izdavača i skoro ih je nemoguće naći u knjižarama.
Evo ovde se mogu naručiti, a šalju i u Hrvatsku:
http://www.znaksagite.com/knjizara/ZSe.html

Najveći izdavači su Laguna i Alnari, ali ono što se meni ne dopada previše kod njih je okrenutost popularnoj fantastici: fentezi i emo vampiri. Imaju i drugih izdanja, ali ne u tolikoj meri.
Pored njih tu su manji izdavači poput Čarobne knjige, Paladina ili Polarisa. Tardis objavljuje domaće sf pisce.
I da ne zaboravim Službeni glasnik.
Veseli četvrtak i Beli put su zaduženi za stripove.

Na vrh
Fokan View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Fokan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Listopad/Oct.2011 u 18:21

Ta tri sf-a (Silverbergovo Umiranje iznutra, Dikove Tri stigmate Palmera Eldriča, Sterdženovo Više nego ljudski) su izdanja Znaka sagite, ali su uzeti direktno od izdavača i skoro ih je nemoguće naći u knjižarama.
Evo ovde se mogu naručiti, a šalju i u Hrvatsku:
http://www.znaksagite.com/knjizara/ZSe.html

Najveći izdavači su Laguna i Alnari, ali ono što se meni ne dopada previše kod njih je okrenutost popularnoj fantastici: fentezi i emo vampiri. Imaju i drugih izdanja, ali ne u tolikoj meri.
Pored njih tu su manji izdavači poput Čarobne knjige, Paladina ili Polarisa. Tardis objavljuje domaće sf pisce.
I da ne zaboravim Službeni glasnik.
Veseli četvrtak i Beli put su zaduženi za stripove.

Thank's za informacije. Nisi još čitao "Umiranje iznutra"? Imam izdanje Znaka Sagite od prije 25 godina. Sjajan roman. Silverbergov najbolji. "Knjigu lubanja" je nekako napisao u istom periodu ali je nešto slabiji. Imam, također u izdanju ZS-a od prije milion godina. Preporučam.
Na vrh
Mandarinan View Drop Down
Translator
Translator
Bucko vitaminac aka Dežurni Dušebrižnik

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mandarinan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Listopad/Oct.2011 u 18:32

Koliko je Svetski rat Z bio odlična knjiga, toliko je priručnik bio prosto...prošireno sranje. Pročitao sam ga, stavio na policu, i više neću dirati, sem kada brišem prašinu.
“Fighting for peace is like screwing for virginity.”
― George Carlin
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.