| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Silence of the Lambs (1991) |
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Korisnik | |
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11287 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Silence of the Lambs (1991)Objavljeno: 17.Srpanj/Jul.2011 u 21:29 |
The Silence of the Lambs (1991)Žanr: Krimi, Triler Režija: Jonathan Demme Jezik: Engleski Uloge: Jodie Foster, Scott Glenn, Anthony Hopkins, Ted Levine Trajanje: 118 min Kad jaganjci utihnu (eng. The Silence of the Lambs) je američki triler Jonathana Demmea iz 1991. s Jodie Foster i Anthonyjem Hopkinsom u glavnim ulogama. Temeljen je na romanu Thomasa Harrisa, njegovom drugom djelu o dr. Hannibalu Lecteru, briljantnom psihijatru i kanibalu-serijskom ubojici. U filmu, Clarice Starling, mlada agentica FBI-ja, poslana je zatvorenom Lecteru kako bi ga upitala za stručni savjet u vezi hvatanja serijskog ubojice, zvanog Buffalo Bill, koji otima žene i skida im kožu. Film je osvojio pet Oscara, uključujući onaj za najbolji film kao jedini horor film koji je osvojio glavnu nagradu.
IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0102926/ TITLOVI |
|
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
|
![]() |
|
LEMONZOO
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Uvijek u pravu. Pridružen: 29.Prosinac/Dec.2008 Status: Offline Points: 2706 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Srpanj/Jul.2011 u 22:40 |
|
pravi film. meni je čak bolji nastavak...
|
|
![]() |
|
Alexd40
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2010 Lokacija: 26000 Pancevo Status: Offline Points: 28 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2017 u 19:38 |
|
Klasika !
Ne treba trositi reci za ovaj film. Vanredno uradjen , vanredna gluma kao i prica. verovatno filmofili ovaj film imaju uvek pri ruci u svojoj datoteci i kada zatreba tu je. Narvno i prevod je na istom nivou majstorski odradjen i prati kvalitet filma.
Pozdrav.
|
|
![]() |
|
lapepe
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2008 Lokacija: podgorica Status: Offline Points: -1 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Rujan/Sep.2017 u 19:39 |
|
Komentar suvišan odgledati pa prestati gledati filmove
|
|
![]() |
|
MilošPB
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Rujan/Sep.2017 u 21:27 |
|
Šta reći o trileru, koji možeš odgledati više puta i svaki put naći novi razlog da mu se diviš?
|
|
![]() |
|
Atrahasis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Onaj koji jeste Pridružen: 13.Svibanj/May.2013 Lokacija: Beograd, Srbija Status: Offline Points: 2282 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Rujan/Sep.2017 u 21:30 |
|
12/10
![]() Jedan od najboljih, ako ne i najbolji. Hopkins ubitačan.
|
|
|
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙ |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77210 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Prosinac/Dec.2017 u 12:48 |
|
Volim.
Više zbog Jodie Foster doduše, obožavam je tu, mada su svi naravno sjajni, mogu ga gledati često. |
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2373 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2025 u 11:11 |
|
Bravo gospodine Entoni, kakav glumac ej!
Džodi je simpatična, ali je Hopkins majstor drame, napetosti, teatralnosti i mistike.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77210 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2025 u 12:04 |
|
Naravno, tom ulogom je ušao u prepoznatljivu i svuda priznatu filmsku legendu, Jodie Foster mu je upravo snažna protivteža, sve ono čime je i naglašen efekat njegove pojave. Tu je odličan ali nema tog univerzuma u kojem mi Hopkins može biti draži od Fosterice 😊😌 ne oduzimajući njemu išta talenta, uspeha, slave blabla. Videćeš da ni potonji Hannibal filmovi nisu nikada uspeli oživeti sličan efekat na gledatelje, bez Fosterice. Doduše volim Red Dragon, no video si kakve su sve opake glumačke njuške pogotovo tamo. I dalje je taj trojac Foster/Hopkins/Levine iz Jaganjaca nenadmašen.
|
|
![]() |
|
leo-mesi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 24.Kolovoz/Aug.2022 Lokacija: Šimanovci Status: Offline Points: 453 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2025 u 12:36 |
|
Zašto više nema ovakvih filmova? Zar je moguće da niko nema ideju,viziju...a toliko prostora ima za ovakve filmove? Smisliti detektivsku priču nije teško ali jednostavno filmova ovakvih nema?!
Ko nije gledao KNIGHT MOVES iz 1992. sa Kristoferom Lamberom,neka pogleda! |
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1505 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2025 u 12:58 |
|
The silence of the lambs i Se7en pa puno praznih mesta i nista dalje.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2025 u 13:12 |
|
Prisoners se primakao, glede tih triša koje plene ambijentom, pričom, likovima, glumom, uspevajući da potpuno uvuku gledatelja u svoj univerzum, što se retko kada sve tako složi/ukomponuje u jednom filmu. Glede američkih triša a okolo ih ima još naravno.
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1505 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2025 u 13:26 |
|
Eto nisam to gledao,skinut koliko vcrs ga gledam
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2025 u 13:50 |
|
Ja ga i dalje pamtim kao `Lovac na potezu`sa Lamberom. I ekranizacija prvog romana `Red Dragon` Manhunter
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2025 u 14:09 |
|
Manhunter vrlo dobar, Lovac na potezu mi je bio tek ok, nisam ga voleo baš.
Nije da inače volim trilere, dok sam radio u video klubu kao klinac, sećam se da sam pogledao sve iz svih mogućih rafova, te sa tugom pogledao na policu sa trilerima koju sam ostavio za kraj 😂😂 tj gledao sam sve ono što sam morao zbog samog posla glede triša, tek mi je jedino među njima ostalo prilično filmova za pogledati, baš mi nisu bili odveć dragi, žanrovski generalno. To su doduše već bile poznije osamdesete, meni nezgodan period filmova. Da sve bude gore, posle srednje, tamo '94 do'96, iako znatno jača filmska dekada od osamdesetih, sve mi se potpuno isto ponovilo u drugom video klubu 😂 i opet sam za kraj ostavio triše a nikada ih više, mahom osrednjih tamo, Brian Dennehy, Jeff Fahey, Corbin Bernsen, ponešto ladno i sa Bo Derek, ponešto sa Shannon Tweed, sve tako nešto na policama, štancali su se u tako kakvoj kategoriji, pa se opet nisam mogao vezati. Srećom pa je bilo itekako povremeno i onih top tier trilera, inače bih još tada odustao od praćenja. |
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2025 u 15:57 |
Možda nije teško smisliti detektivsku priču, ali smisliti dobru i originalnu detektivsku priču danas ipak jeste teško. Da nije, bilo bi ih više. Uz sve to pitanje je i koliko danas takva materija zanima prosečnog gledaoca. Mislim da daleko veću prođu imaju p(l)itki, jednostavni, ali brzi i šljašteći superherojski. |
|
![]() |
|
leo-mesi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 24.Kolovoz/Aug.2022 Lokacija: Šimanovci Status: Offline Points: 453 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2025 u 17:34 |
|
Publike za detektivske filmove ima...ljudi su uvek voleli prave detektivske krimi trilere.
Ko nije pogledao: The silence of the lambs 1991 Knight moves 1992 Dressed to kill 1980 The suspect 1987 Resurrection 1999 Jagged edge 1985 Black widow 1987 The accused 1988 Just mercy 2019 Sleeping dogs 2024 The snowman 2017 Da ne nabrajam dalje...Istina je da na blagajnama bolje prolaze superherojski filmovi,sci-fi i slično. |
|
![]() |
|
Black Raven
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 13.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1622 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2025 u 17:54 |
+1 Preporuka ![]() Mogao bih ponovo da pogledam Jagged edge (1985) i Black widow (1987) ta dva filma su mi malo u magli, ostalih filmova s liste se sasvim dobro sećam.
|
|
![]() |
|
leo-mesi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2025 u 18:43 |
|
Evo dopune liste:
In the cut 2003 Jade 1995 Music box 1989 Twisted 2004 Under suspicion 1991 Pressumed inocent 1990 Hero and the terror 1985 Boston strangler 2023 ili 1968 Guilty as sin 1993 The house of the spirits 1993 Body of evidence 1993 Blue steel 1989 The verdict 1982 Ažurirao leo-mesi - 22.Srpanj/Jul.2025 u 18:59 |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Srpanj/Jul.2025 u 21:22 |
|
Ta druga lista je izmuljana za medalju, odakle god da si je iskopao, nije House of the Spirits detektivski triler, Verdict sjajan ali proceduralna drama, Hero and terror je Chuck Norris u horor flertu sa serijskim ubicom... ona prva je nešto malo konkretnija. Voleo sam Suspect sa Cher 😊
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |