| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Take Shelter (2011) |
Odgovori
|
| Korisnik | ||||
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11287 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Take Shelter (2011)Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2011 u 19:35 |
|||
Take Shelter (2011)Žanr: Drama Režija: Jeff Nichols Jezik: Engleski Uloge: Jessica Chastain, Michael Shannon, Katy Mixon, Shea Whigham, Kathy Baker Premijera: 30. septembar Skloniste je film koji je na Kanskom festivalu 2011. osvojio nagradu
kritike. Radnja filma se vrti oko mladog muza i oca, koji progonjem vizijama o apokalipsi ne zna sta pre da ucini. Da li da sagradi skloniste od predstojeceg tornada za sebe i porodicu ili da skloni porodicu od sebe samog. IMDB: http://www.imdb.com/title/tt1675192/ |
||||
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
||||
![]() |
||||
Fokan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2012 u 08:07 |
|||
nećemo takvim tonom, ako je dečko rekao da će ga prevesti neka i uradi to sačekat ćemo svi onda njegov prijevod Unatoč velikoj konkurenciji i pokojem skeptičnom glasu, titl najavio Sherlock95 te mu ovim putem želim puno sreće i svako dobro u radu. Nadam se da će jedan od najznačajnijih američkih filmova iz prošle godine dobiti adekvatan prijevod. |
||||
![]() |
||||
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12364 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2012 u 12:20 |
|||
|
Jedan od filmova koje sam najviše očekivao još otkad je nagrađen na Cannesu, ispao je potpuno razočaranje. Loša gluma, klišejizirana i dosadna priča sa predvidljivim završetkom, barem meni, i tupa, iritantna i bezizražajna faca Michaela Shannona krase ovaj film. Ne znam kako je ovo dobilo tolike nagrade, pošto se takav, ajmo ga zbog kraja nazvati ''shocker'' žanr već odavno ustalio u filmskom svijetu. Ništa novo, ništa duboko. U biti, radi se o osrednjoj prihološkoj, pseudointelektualnoj limunadici...
3/10
|
||||
![]() |
||||
dr.van nostrand
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 30.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: br. hill Status: Offline Points: 189 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2012 u 13:25 |
|||
|
Ma nije mi jasno nista
, covjek je shizofrenicar, sanja, gradi, i priprema se za nesto cega nema i na kraju sta bi , oluja, i to kakva...Stvarno, fali mi nekakvo objasnjenje , slazem se za glumu nije mi sjela ni ti mi je uvjerljiva, film bi mi mozda bio i bolji kada bih ga shvatio onako kako su ga njegovi tvorci zamislili.?????????????? |
||||
|
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
|
||||
![]() |
||||
srkis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 15.Studeni/Nov.2005 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1642 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2012 u 21:16 |
|||
|
Može li komentar, kojim se prevodom poslužiti? Pošto postoje dva autorska, od titlovi.com (ko god da je to) i Šerlok95... Imajte na umu da sam cepidlaka i da me "ne baš najbolji" prevod i te kako može da iznervira...
PS. Šta je sa searchom, nešto opasno kilavi...? Ažurirao srkis - 05.Veljaca/Feb.2012 u 21:21 |
||||
|
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
|
||||
![]() |
||||
Fokan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2012 u 07:57 |
|||
Još ga nisam propustio kroz DVD player ali sa nestrpljenjem čekam tvoj komentar nakon što ga pogledaš.
|
||||
![]() |
||||
Sherlock95
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2012 u 15:20 |
|||
|
Srkis, sumnjaš u mene? Bosanski titl na podnapisima i ovamo podstavljeni nije ni provjeren, autor je samo preveo, nije provjerio titl.
|
||||
![]() |
||||
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12364 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2012 u 15:20 |
|||
Ja koristio ovaj od titlova, ok je bio...
|
||||
![]() |
||||
srkis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 15.Studeni/Nov.2005 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1642 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2012 u 17:46 |
|||
Iskreno, posle onog The Conspirator, sumnjam... Once bitten, twice shy
@ buba
Koji? Ažurirao srkis - 06.Veljaca/Feb.2012 u 17:47 |
||||
|
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
|
||||
![]() |
||||
Sherlock95
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2012 u 18:46 |
|||
|
Conspirator me izmučio pošteno s onim prastarim engleskim, a krivo prevedene rečenice su zbog
loše koncetracije, radio sam ga preko 40 sati. Nadam se da će ovaj titl ostaviti (puno) bolji dojam. |
||||
![]() |
||||
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2012 u 18:48 |
|||
![]() |
||||
Rea
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Bobi with boobs Pridružen: 31.Listopad/Oct.2010 Lokacija: Sarajevo Status: Offline Points: 6051 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Veljaca/Feb.2012 u 19:18 |
|||
Ja sam pogledala film sa tim bosanskim titlom sa podnapisa i primetila sam beznačajnu greškicu ili dve,ništa posebno ![]() |
||||
|
|
||||
![]() |
||||
Fokan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Veljaca/Feb.2012 u 09:47 |
|||
|
Odgledah sinoć, moja ocjena je 8,5/10. Ne lagan film za gledanje, sporokotrljajućeg ritma i lagane gradacije jeze, čak i straha. Ne samo kod likova u filmu već i kod onih koji ga gledaju. Alegorija koja je sveprisutna i tiče se svih nas samo je takve stvari uvijek lakše prepoznati kada se dešavaju drugima. Preporuka.
S obzirom da mi je ovo ponajbolji film koji sam odgledao u zadnjih "ne znam koliko" vremena, donekle bih ga usporedio sa (tematski potpuno različitim) mojim favoritom za 2010. godinu - "Zimskim kostima". Film koji nije za svakoga je imao dosta dijametralno suprotnih ocjena pa bih samo preporučio onima koji su voljeli "Zimske kosti" da obavezno posegnu i za Take Shelter-om. Svi ostali neka ga zaobiđu u širokom luku.
|
||||
![]() |
||||
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2012 u 21:26 |
|||
|
Ne znam zašto (ili znam) ali kad sam video cover(e) i pročitao na IMDb-u "Plot", momentalno mi se upalila lampica sa natpisom: M. Night Shyamalan. I kako sam počeo da gledam svaku scenu sam zamišljao u izvedbi ovog, osporavanog, kritikovanog... a meni briljantnog reditelja. Sa te strane mi se, shodno prethodnom, film nikako nije svideo, jer je ovakva tematika u mojim mislima trebala da izgleda mnoooogooo mračnije, uverljivije, pa čak da dobije i žanr "horor", pored drama, triler. Potpuno se slažem sa bubbom i rečenicom: "i tupa, iritantna i bezizražajna faca Michaela Shannona"... mnogo je iritantan i mislim da to nije produkt "dobre glume". Opet, sa druge strane iako sam očekivao baš takav kraj, to mi nije pokvarilo užitak u, po mom mišljenju, dobroj priči izvedenoj na loš način.
Od mene, malo više od 6/10. |
||||
|
||||
![]() |
||||
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2376 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2021 u 23:08 |
|||
|
Dobar film.
|
||||
![]() |
||||
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |