Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Hwanghae aka The Yellow Sea (2010)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Hwanghae aka The Yellow Sea (2010)

Hwanghae

Hwanghae (2010)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Žuto more

Godina:

2010

Žanr:

drama, kriminalistički, akcija, triler

Trajanje:

157 min

Režija:

Na Hong-jin

Scenarij:

Na Hong-jin
, Won-Chan Hong

Glavne uloge:

Yu Ha-bok
  >  Yanbian taxi boss
Jo Sung-ha
  >  Tae-won (as Seong-Ha Cho)
Ha Jung-woo
  >  Gu-nam
Kim Yoon-seok
  >  Myun-ga
Hwang Seok-jeong
  >  Dollar Dealer
Gi-won Yang
  >  Detective 2
Lee Hee-joon
  >  Boeun Police 2
Jeong Man-sik
  >  Detective 1
Seo-hyun Ahn
  >  Professor's daughter
Hyeon-joo Kim
  >  Killed smuggler
Kim Jae-hwa
  >  Girlfriend of Myeon Jeong Hak
Lee Yoo-mi
  >  Tae-Won's Daughter

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Hwanghae aka The Yellow Sea (2010)
    Objavljeno: 28.Lipanj/Jun.2011 u 20:22

Hwanghae (2010) 

* The Yellow Sea *

http://www.imdb.com/title/tt1230385/

Režija: Hong-jin Na
Scenarij: Hong-jin Na
Žanr: Krimi, Drama, Triler
Država: Južna Koreja
Jezik: Korejski
Trajanje: 157 min

Yun-seok Kim
Jung-woo Ha
Seong-Ha Cho
Chul-Min Lee

Gu-nam je taksista koji živi u malom gradu na sjeveroistoku Kine.
Zapao je u dugove, a žena ga je napustila pre šest mjeseci i otišla
u Južnu Koreju. Od tada je nije ni vidio, ni čuo.
Počeo je i da se kocka, ali je uvijek gubio. Jednog dana,
nudi mu se posao kojim može da otplati sve svoje dugove,
treba nekoga da ubije u Južnoj Koreji.
Prihvata posao, između ostalog i da bi našao svoju ženu.
Ali, kada stigne u Seul, shvata da mu je policija za petama,
pošto ga jure zbog ubistva koje nije ni počinio. Istovremeno,
juri ga i profesionalni ubica, takođe iz njegovog rodnog grada.
Gu-nam shvata da je dio neke tajanstvene urote, te da postoje
samo dva rešenja: ili da otkrije ko ga je unajmio i sve mu smjestio,
ili da završi u zatvoru do kraja svog života.

NAGRADE:
2011: Asian Film Awards;
Jung-woo Ha, dobitnik nagrade za najbolju mušku ulogu
Tri nominacije.

prevod radi novy78

Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Kolovoz/Aug.2011 u 02:46

novy78 hvala za prevod kiss

Titl mozete preuzeti OVDJE

Na vrh
Nameless One View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Rujan/Sep.2011 u 23:35
Zašto nije prokomentarisao ovaj film Angry Evo da probijem led. Film je totalna ludnica i jedan od najboljih filmova koje sam ikada pogledao. Totalno me je opčinio i uvukao već od prve minute i to me je držalo do posljednje sekunde filma. Pogledao sam Director's Cut verziju koja je nešto kraća od originalne, ali prema onome što sam pročitao, nema nekih velikih razlika. Odlična priča (kao što sam i navikao od Korejanaca), odlična gluma. Možda malo razvučeno, ali to im je generalno mana. Ljudi ne znaju kad zaustaviti film LOL Definitivno preporuka svima koji vole dobar FILM i odmor od Hollywooda Dead Nažalost, toliko ljudi znam koji neće ni da čuju za film ukoliko nije na američkom engleskom. Da, rekao sam američkom engleskom jer poznajem ljude kojima čak i britanski naglasak smeta pa vi sad vidite Dead

P.S.
Zbog ovog filma sam zakasnio na posao jer sam legao u kasne sate ili rane jutarnje LOL

P.P.S.
Ovaj film pokazuje opsesiju Korejanaca sjekirama i noževima LOL
What can change the nature of a man?

Na vrh
novy78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

22.12.1978 - 06.08.2015

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj novy78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Rujan/Sep.2011 u 00:18
E ja ga nisam komentarisao do sada, jer mi je kao prevodiocu nekako sve bilo izmešano u glavi posle završenog prevoda. Engleski prevod na osnovu kog sam radio je bio dosta loš pa me baš namučio Dead
U principu mi se svideo film i jedina zamerka koju mu mogu pronaći je nerealnost kada glavni negativac pobije gomilu ljudi sekirom i to što niko da se lati pištolja, a sve kao neki mafijaši LOL Dobro, kolega je objasnio da su Južnokorejci opsednuti sekirama i noževima, ali ipak...
Ja sam gledao originalnu verziju koja nešto duže traje i ima par bespotrebnih kadrova koji su izbačeni u Director's cut verziji, kao i par pomalo razvučenih delova, ali nije mi posebno smetalo.
Svaka preporuka za ovaj film Thumbs Up

Don't ever wrestle with a pig. You'll both get dirty, but the pig will enjoy it
Na vrh
rade.c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj rade.c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Rujan/Sep.2011 u 12:23
na preporuku Nameless-a odgledao i još jednom se uvjerio da kad on preporuči,nema greške
Na vrh
MARIN88 View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj MARIN88 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Kolovoz/Aug.2012 u 18:27
Može li neko prevesti produžene scene za ovaj odličan film

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Kolovoz/Aug.2012 u 19:00
Brate, dovoljna ti je "obična" verzija, veruj mi.
Na vrh
novy78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

22.12.1978 - 06.08.2015

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj novy78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Kolovoz/Aug.2012 u 11:23
Pa meni se čini da sam preveo produženu verziju.
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Kolovoz/Aug.2012 u 16:38
Novice. Marin se malo zeznuo Tongue Director's Cut je kraći od regularne verzije koju si ti preveo što znači da su "produžene" scene prevedene samo treba to uskladiti Big smile

Na vrh
novy78 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

22.12.1978 - 06.08.2015

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj novy78 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Kolovoz/Aug.2012 u 23:32
Pozdrav druže Bezimeni Big smile
To je ono što smo se nas dvojica otimali ko će da uradi, ali se nijednom nije nešto žurilo sa tim.
Ko zna, možda jednog dana kada bude više vremena... Smile
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Kolovoz/Aug.2012 u 01:22
Ja sam počeo, ali mi se ne da Big smile Treba vremena kojeg svakako nemam LOL

Na vrh
bgvracar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bgvracar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Svibanj/May.2022 u 22:24
Odlično ostvarenje. Jedan od "kapitalaca" savremenog korejskog filma. Sjajna gluma, priča, režija... Jedina zamerka ide u pravcu dužine trajanja filma (skoro 2 i po sata), zbog čega mi se i čini da je rasplet pomalo konfuzno izveden, kao da se ostalo bez ideja. Dinamike i uzbuđenja ne fali, ima ih i previše. Po stepenu brutalnosti, ovaj film ide rame uz rame sa The Chaser i I Saw the Devil (na momente, gledamo pravu klanicu). Bilo je mučno gledati kako nesrećni pojedinac sa margine društva, strada kao žrtva prevare i kolateralna šteta sukoba dve mafijaške organizacije.

Preporuka. Thumbs Up
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Svibanj/May.2022 u 00:00
Moj je dojam blago drugačiji - vezano za trajanje naravno.
A to je da je film mogao komotno biti još duži jer mi u nijednom trenutku nije bilo dosadno.

Možda se od njega mogla napraviti i kakva brutalnija miniserija, no neću cijepiti jer kod njih se što ide na TV mora ublažiti ili zamaskirati.
A scene su u filmu beskompromisno nasilne, takav je život, jebga, a ko preživi, pričat će.

Tko još nije pogledao nek ga sram i stid bude.
Lektira.

BR titlovi za DC nisu naštimani za svježi VXT, pa samo da znate. Ja se neću s tim patiti, imam DC i vozdra. Evil Smile
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Svibanj/May.2022 u 01:46
Ja sam mislio da ste vi KorejciWink ( nema ironije, ili sarkazma)i odavno ovo overili, mada meni nije ostavio neki preteran utisak, mozda zasicenje ili raspolozenje.

Ažurirao AlexDeLarge - 11.Svibanj/May.2022 u 09:52
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Svibanj/May.2022 u 02:17
Pojavio se novi BR pa je valjda zato bgv bumpao, a ja samo potvrdio da je film ekstra jer nisam pisao prije.
Naravno išao sam odmah provjeriti odgovaraju li titlovi, nisu. Pa sam u komentar dodao za koju verzju još odgovaraju osim davno navedene jer tu imam.

Moj je utisak takav da sam na više scena sam sebi u bradu cijedio "a u p. materinu", a scene nasilja su takve da sam na primjer onu sjekiru osjetio na sebi (neću spoilati gdje).

Sad, nije da se sjećam apsolutno svega iz filma, naravno, ali ključne stvari se još nisu zaboravile.
To je valjda prokletstvo njihove kinematografije.
Njihov film zna biti toliko upečatljiv da stvari iz njega pamtiš godinama.
Barem meni.
Nekome drugome nije, npr. puppet u filmovima zapamti samo cicu i je li bila dobra, a kako mu se korejke baš i ne sviđaju, onda vamo ne pamti ništa. Cool

Ažurirao JoxerTM - 11.Svibanj/May.2022 u 02:24
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Svibanj/May.2022 u 05:57
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Nekome drugome nije, npr. puppet u filmovima zapamti samo cicu i je li bila dobra, a kako mu se korejke baš i ne sviđaju, onda vamo ne pamti ništa. Cool

Gnusna i bezočna laž! Zaboravljam često, naravno ne uvek, kompletne radnje, nema šanse da zapamtim likove filma, kamoli tek kakva je bila neka tamo, kako kažeš, cica. Dobre milice i nisu baš retkost da bi se od toliko toga pamtilo baš tako šta. Ma, lica (pa i tela ako je do toga) su ono što prvo zaboravljam. LOL
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,324 sekundi.