| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Age of Mythology |
Odgovori
|
| Korisnik | |
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Ludi Milojko Pridružen: 08.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Avernum Status: Offline Points: 19362 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Age of MythologyObjavljeno: 14.Listopad/Oct.2010 u 21:40 |
|
AGE OF MYTHOLOGY PROIZVOĐAČ: Ensemble Studios DISTRIBUTER: Microsoft Game Studios ŽANR: Strategija Age of Mythology (hr. Doba mitologije) je strateška računalna igra u realnom vremenu koja je prostorno, vremenski i tematski smještena u tri velike svjetske mitologije: grčku, egipatsku i nordijsku. Radnja je povezana životnom pričom atlantidskog junaka i vojskovođe Arkantosa. SCREENSHOTS: Egipćani napadaju Grke koristeći božansku moć "Meteorska kiša". Borba Egipćana i Grka ![]() Mehanika igre Mehanika igre je višestruka. Osnovne komponente su: odabir civilizacije i vrhovnog boga, gradnja naselja, prikupljanje resursa, napredak kroz doba (odabir bogova), mitska bića i heroji, te vojska i bitka. Odabir civilizacije i vrhovnog Boga Igrač može birati između tri civilizacije, a svaka od njih ima svoja tri najveća božanstva, koja sa sobom nose panteon od šest manjih božanstava (po dva za svako doba). Igrač mora civilizaciju provesti kroz sva četiri doba u toku jedne bitke, kako bi uspio. Doba su : arhajsko, klasično, herojsko i mitsko. Odabir vrhovnog božanstva je važan, jer ono donosi neophodne i korisne moći (grom, tornado, smrzavanje itd.), te mitska bića (minotaur, feniks, trol itd.) Igrač mora odabrati mudro, a važni su i manji bogovi. Tako postoji 9 vrhovnih bogova i čak 27 manjih bogova. Svaki manji bog daje neku božansku moć, tehnologiju, heroja, te jedno ili dva mitska bića. Grci Grci su nacija koja ima skuplje vojne trupe od ostalih, ali i jače. Oni također mogu imati i najviše heroja odjednom, i do 4 (ili 5 ako igrate s Posejdonom). Oni koriste seljane da se mole u hramovima kako bi dobijali blagoslov. Egipćani Egipćani su nacija koja ima beplatne gospodarstvene građevine i kuće. Ipak, često im je potrebno više zlata no drveta za gradnju, pa Egipćani troše mnogo više zlata u odnosu na druge nacije. Također, egipatski radnici prikupljaju resure sporije, ali faraon može blagosloviti građevine u koje se resursi prikupljaju i ubrzati prikupljanje i do 20% (kod Raa i svećenici mogu blagosloviti građevine). Egipatske voje trupe su jeftinije i njihova prava snaga je fidljiva tek u herojskom dobu. Svaka vrsta jedinica se samostalno razvija, pa ih je teško prilagoditi razvoju neprijateljeve vojske. Ipak, svećenici i faraoni mogu liječiti vojnike, a tornjevi se automatski nadograđuju u klasičnom dobu. Blagoslov dobijaju gradeći 5 različitih spomenika, svaki veći i ljepši od prethodnog. Nordi Nordi su superiorni po svojoj brzini. Građevine im gradi pješadija, a ne sakuplači, tako da je lakše podići bazu i započeti borbu. Resurse sakuplaju dvije rase - sakuplači (ljudi) i patuljci (brže kopaju zlato) i to u volovske zaprege, pokretna skladišta koja su vrlo praktična. Nordijske zgrade su jeftinije, ali i slabije. Blagoslov dobijaju u borbi s protivnicima ili divljim životinjama. Gradnja naselja U ovoj igri se posvećuje potpuno jednaka pažnja gradnji naselja i bitci. Naselje se u nijansama razlikuje među civilizacijama. Najvažnija građevina u naselju je središte naselja, čijim uništenjem i samo naselje propada. Središte naselja je građevina koja se mora izgraditi na mjestu starog naselja. Osim ovog pravila koje važi uopće, razlika među civilizacijama je očigledna u svakoj komponenti igre. KRITIKE Reception Aggregate scores Aggregator Score GameRankings 89% Metacritic 89% Review scores Publication Score Game Informer 9.5 out of 10 Game Revolution B+ GameSpot 9.2 out of 10 IGN 9.3 out of 10 PC Gamer US 86% ________________________________ Među top 10 mojih omiljenih igrica. Kampanju koju sam prošao u igrici sam čak pretvorio u priču. Zove se Pad Troroga i na malo književnički način opisuje put glavnog junaka Arkantosa kroz čitavu priču kampanje. ![]() Vaša mišljenja? |
|
|
Nisam lud, mater me testirala! |
|
![]() |
|
Dee_Monk
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 18.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Nedođija BB Status: Offline Points: 3300 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Listopad/Oct.2010 u 21:46 |
|
Koliko se secam igrica na 2 cd,presao igricu (nisam koristio sifre)...onda deo gde moras da sacuvas sarkofag i valjda-kraj igre kada se pojavi veliki anubis.....davnoooo sam ovo igrao...mada trazio sam je po netu i nisam uspeo da je nadjem da skinem ;(
|
|
![]() |
|
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Ludi Milojko Pridružen: 08.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Avernum Status: Offline Points: 19362 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Listopad/Oct.2010 u 21:49 |
|
Da, to je ta... Isto sam prešao bez šifri. odlična kampanja. Nekako mi se baš svidjela ta povezanost kampanje i priča.
|
|
|
Nisam lud, mater me testirala! |
|
![]() |
|
mariokux
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Listopad/Oct.2010 u 09:47 |
|
Super igrica u svoje vrijeme je bila, i lijepo je ponekad sada zaigrati neku staru dobru strategiju, ali mislim da je Age of Empires uradio svoje.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |