| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Obavještenje za sve aktivne članove! |
Odgovori
|
Stranica 123> |
| Korisnik | |||
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Obavještenje za sve aktivne članove!Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2010 u 14:03 |
||
|
Otvaramo ovu temu kako bismo
vam skrenuli pažnju na neke sitnice u vezi uploada titlova i
zamolili vas da obratite pažnju na njih.
Kao što znate, svi voditelji foruma rade na sređivanju baze, ali pojavljuju se problemi kod prijevoda koji ne prolaze kontrolu, odnosno onih koje postavljaju članovi koji imaju mogućnost da sami odobre svoje uploade. Problemi koji se pojavljuju tiču se samog imenovanja uploada (prijevoda), što onemogućava našu novu super tražilicu da, prilikom pretrage za određenim naslovom, prikaže sve postojeće prijevode na sajtu, pa ćemo vam ovom prilikom skrenuti pažnju na neke detalje odnosno pogreške: 1. PRIMJER: U ovom slučaju riječ je o nekoliko grešaka: 1. u samom naslovu filma/serije mora stajati samo naziv (bez ovoga u zagradi) 2. krivo je upisana i godina, znate da treba staviti godinu s IMDb-a, koja se automatski dodaje ako se izabere naslov u posebnom prozoru, a treba je pravilno upisati u dijelu predviđenom za to ako ste naslov upisivali sami (a ne u dijelu predviđenom za naziv filma) 3. zašto uopće postavljati na sajt nedorađenu verziju? 2.PRIMJER: U ovom slučaju nedostaje AKA NAZIV, te bi to trebalo izgledati ovako: Les Cousins aka The Cousins Molimo vas da prilikom uploada na IMDb-u provjerite da li film ima aka naziv. Možda netko ne zna, ali "aka" naziv možete pronaći na IMDb-ovoj stranici. Nalazi se ispod popisa glumaca u filmu. U nekim slučajevima "aka" naziv možete vidjeti već i u rezultatima pretrage. 3. PRIMJER: Ponovo krivo upisan naziv U ovom slučaju trebalo bi se pripaziti na razmak kod upisivanja podataka, jer svaki put kada napravite razmak veći od potrebnog, pojavi se & u naslovu filma ili releasu. 4. PRIMJER: Nema potrebe za stavljanjem naziva filma i godine u release polje, kada za to postoje posebna polja. Ukoliko ne znate tačan release filma, u ovom polju možete upisati nešto što će bliže objasniti o kom se tačno release-u radi. (rezoluciju, trajanje filma...) Molimo vas da ovo ne shvatite kao kritike već dobronamjeran savjet. Hvala unaprijed. ![]() titlovi.com ekipa
Ažurirao darije - 19.Rujan/Sep.2010 u 02:59 |
|||
![]() |
|||
SuperSerb
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 921 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2010 u 14:10 |
||
|
Ja imam jedno pitanje. Naime, kad postavljam titl za 24, ukucam u onaj pretraživač 24 i on mi ponudi nekoliko izbora, uglavnom su različite godine, ali u dva naziva piše samo 24 (2001). Ja uvek odaberem onaj prvi. Sad ne znam da li ima tu neke razlike...
|
|||
![]() |
|||
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2010 u 14:18 |
||
|
Klikom na ovo:
uvek mozes da proveris o cemu se radi. Ažurirao icemaher - 26.Ožujak/Mar.2010 u 14:19 |
|||
![]() |
|||
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Weed Expert Pridružen: 06.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 10025 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2010 u 11:15 |
||
|
Bilo bi dobro da svi ovo detaljno pročitaju, i pripaze na gore navedene stvari.
|
|||
![]() |
|||
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2010 u 16:57 |
||
|
Treba onda postaviti link ka ovoj temi na strani za upload. Tako bi bile veće šanse da primete.
|
|||
|
|||
![]() |
|||
Jagger
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 15.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 210 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2010 u 07:21 |
||
Ako se već držite IMDBa, čemu aka i ako mora aka koji aka kad ih nekad ima po pet šest? |
|||
![]() |
|||
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Weed Expert Pridružen: 06.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 10025 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2010 u 09:32 |
||
Zna ih biti više, ali tada uvijek onaj internacionalni engleski naziv. ![]() |
|||
![]() |
|||
Jagger
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 15.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 210 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2010 u 09:53 |
||
|
OK sad je jasno.
|
|||
![]() |
|||
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2010 u 10:15 |
||
|
U svakom slučaju, ako nešto ne bude jasno prilikom uploada određenog titla ili ne budete sigurni, slobodno pitajte, tu smo.
![]() Cilj je bazu učiniti što boljom, vjerujem da će i ova tema pomoći u tome. ![]() |
|||
![]() |
|||
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2010 u 01:29 |
||
|
Kolege, molimo vas NE pravite ovakve greske:
ne znam samo kako ne vidite polje release pa tamo da ubacite ono dvdrip. Naslov se zna sta je - naslov ![]() Imate opciju za objavljivanje/odobravanje svog titla, ne zurite, ubacite sve podatke ispravno i odobrite titl. |
|||
![]() |
|||
svetlanalane
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 05.Studeni/Nov.2007 Lokacija: Kraljevo Status: Offline Points: 250 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2010 u 11:12 |
||
|
Ovo mi je dobrodošlo jer uvek zaboravljam ono AKA da stavim pa naknadno molim nekoga da ubaci.
Što se tiče polja release, mnogi i ne znaju šta da stave tu pa je to još jedan razlog da ovo uputstvo stoji negde gde ga mogu videti i oni koji ne pripadaju translator grupi pa im stoga ova stranica nije dostupna, a uploaduju filmove. Tu malo treba i objasniti ljudima kroz 2, 3 primera šta se podrazumeva pod release. Ovo govorim iz ličnog iskustva kada sam počela da postavljam prevode i taj deo me je najviše zbunjivao.
|
|||
|
Notre vrai tombeau n'est pas dans la terre, mais dans le coeur des hommes.
|
|||
![]() |
|||
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2010 u 11:27 |
||
|
Mislim da nema potrebe "širiti" ovu temu, jer ionako se titlovi od ostalih članova provjeravaju (za razliku od vaših koji ne prolaze provjeru), a i ima već u pravilima za postavljanje titlova detaljnih uputstva.
![]() |
|||
![]() |
|||
svetlanalane
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 05.Studeni/Nov.2007 Lokacija: Kraljevo Status: Offline Points: 250 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2010 u 11:55 |
||
|
OK, kako tata kaže
|
|||
|
Notre vrai tombeau n'est pas dans la terre, mais dans le coeur des hommes.
|
|||
![]() |
|||
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2010 u 11:56 |
||
|
A ne ne, nisam ja tata, Darije je.
![]() A Knegy je mama AKA šefica. ![]() Ažurirao Buki - 05.Travanj/Apr.2010 u 12:18 |
|||
![]() |
|||
Guests
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Divx gost
|
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2010 u 12:26 |
||
Evo ovako,uploadovao sam S01E03 serije The Hardest time Of RJ Berger (2010) i izbacivalo mi je iznova i iznova statusnu poruku:"Unesite godinu..." i dok konačno nisam dodao i godinu kako ovde piše da se NE radi-nisam uspeo da uploadujem prevod?! Isti slučaj me je izmaltretirao i prilikom uploada S01E05 i ja dopisao godinu te je konačno uspelo. P.S.pravila za upload sam pročitao nekoliko puta i sledio navedene instrukcije korak po korak! Ažurirao svajcarac78 - 18.Rujan/Sep.2010 u 12:27 |
|||
![]() |
|||
Sentinel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Walking Time-Bomb Pridružen: 30.Studeni/Nov.2006 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 2736 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2010 u 12:30 |
||
|
citaj sta ti pise, godina se ne unosi u RELEASE polje...
|
|||
|
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
|
|||
![]() |
|||
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Ludi Milojko Pridružen: 08.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Avernum Status: Offline Points: 19362 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2010 u 12:34 |
||
|
Uostalom, ako si slijedio upute i ubacio preko onog prozorčića za IMDb onda ti on automatski stavi godinu, nemaš potrebe upisivati je nigdje...
|
|||
|
Nisam lud, mater me testirala! |
|||
![]() |
|||
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2010 u 14:35 |
||
Baš kao što sam ti preko PM-a rekao. Ručno unosiš godinu jedino ako film NE POSTOJI na IMDb-u.![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
Guests
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Divx gost
|
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2010 u 14:49 |
||
Skapirao gradivo. Kad završim treći prevod ne upisujem nigde godinu,pa da utvrdim gradivo. Bitno da znam gde sam pravio greške.Hvala na pomoći. |
|||
![]() |
|||
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2010 u 20:11 |
||
![]() |
|||
![]() |
|||
Odgovori
|
Stranica 123> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |