Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Namestanje titla na DVD Player-u
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Namestanje titla na DVD Player-u

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
cecavin View Drop Down
Translator
Translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cecavin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Namestanje titla na DVD Player-u
    Objavljeno: 12.Lipanj/Jun.2009 u 18:44
Da li postoji nacin da se na DVD Player-u menja font, odnosno velicina slova, boja , da se namesti polozaj prevoda i druga podesavanja?

Unapred zahvalna

Ceca
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Lipanj/Jun.2009 u 19:33
kako ja znam nema,jedino mozda neki noviji i malo skuplji plejeri.
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Lipanj/Jun.2009 u 19:40
Na hardveski dvd player mislim da nema te opcije nijedam player. Ucitavaju samo ono sto je na cd-u, i zato je to moguce samo za dvd kompilacije gde se dodaju veci broj prevoda. tj. isti prevod da se doda vise puta sa razlicu goleminu slova.
A za divx upotrebiti AVIAddXSubs skime se isto moze dodati veci broj prevoda na istom avi fajlu.
Ni najnovii nemaju, jer ako postave softver za takvu namenu u dvd player precice granicu da je to player i smatrace se za computer i tada vaze druge vece carinske i danocne %.
Sami naziv "player" ogranicuje da nije u mogucnost da vrsi bilo koju promenu, nego samo ucitati iz cd-a.

Ažurirao prijatel-MKD - 12.Lipanj/Jun.2009 u 19:51
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
cecavin View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cecavin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Lipanj/Jun.2009 u 20:12
Hvala Vam mnogo obojici, bili ste mi od velike pomoci. Thumbs Up 
Na vrh
N.B.G. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Sick Boy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj N.B.G. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Lipanj/Jun.2009 u 04:27
Ma postoji ali kada se nadje firmware i update-uje player,
znaci 100%, to sam radio milion puta, cak ceo meni promeni, ubaci i nove i video i audio kodeke, sve u vezi subtitle-a itd.. Potpuno novi player,
e sada zavisi od modela da li za njega tj. tu firmu postoji update..
Ako nema na oficijalnom sajtu te firme ima po forumima.

Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Lipanj/Jun.2009 u 06:50

Iz ličnog iskustva znam samo jedan plejer za koji je firmware urađen svetski.Može da se menja boja titla,veličina,položaj na ekranu i naravno ima podršku za YU slova,a to je neki Philips iz 2005-6 godine,ne znam tačno model.

Ja imam prvi model kineskog SKY 963 plejera koji je srećom kupio i jedan čovek iz Niša a koji se prilično razume u rad sa .bat fajlovima koji se koriste za promenu firmware-a.Čovek je uradio 4 ili 5 update-a za taj DVD plejer a ja sam stigao čini mi se do četvrtog.Meni je urađen fantastično,nazivi filmova u DivX-u ili mp3 pesama su preko celog ekrana,čak i preko slike ako je ima u folderu.Titl je iste veličine i karakteristika kao kod DVD filmova,podržava sve kodeke osim naravno mkv i mp4,jedina mana koja je ostala je što titl i film moraju da budu u istom folderu i sa istim imenom i učitava se automatski,nema biranja.Međutim i tu je unapredio firmware,sada podržava i naslove do 42 karaktera (računaju se i razmaci između reči kao jedan karakter) dok je originalni software radio samo do nekih 8 karaktera.

Eto ja se raspisao ali nisam mogao da odolim a da ne napišem ovo.Plejer je inače kupljen još 2004,izvrteo je par hiljada diskova u gledanju,DivX naravno,radi i dan danas perfektno, pa ko kaže da kinezi imaju samo bofl robu?

Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Lipanj/Jun.2009 u 11:25
Nemojte zaboraviti reci da firmware,ako se ne uradi kako treba,moze da sjebe player.

Ažurirao AcaN - 13.Lipanj/Jun.2009 u 11:26
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Lipanj/Jun.2009 u 13:00
Originalno postovano od strane AcaN AcaN piše:

Nemojte zaboraviti reci da firmware,ako se ne uradi kako treba,moze da sjebe player.

I te kako moze.
Pre nego sto se neko upusti u vakvu test avanturu, obavezno najpre da nabavi i da ima originalne up date software fajlove iz firmu koja proizvodi vas model.
Najpre ih potrazite na costumer suport da vam ih isprate na email.
Ako nemate originalne back up fajlove, prekinite razmisljati da update-ovate vas' dvd player, jer verovatnost da ce te kupiti novi player je veca od 50%
Proveriti forume dal je neko prije vas uspesno update-ovao isti model sa istim firmware back up fajlove.

Evo ovde mozes malo razgledati i pronaci neke aplikacije skime se moze menjati i sam update-ovati dvd player

Ažurirao prijatel-MKD - 13.Lipanj/Jun.2009 u 14:19
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
max555 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj max555 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Lipanj/Jun.2009 u 13:02
Skinuo sam film 700 mb i kad  stavim Titlove sa "Avi sub" programom to je još 3mb?Kako  703 mb
staviti na cd???Ima li način da se odkine dio filma ili da se nekao skrati veličina filma.Pokušao sam sa Virtual dubom ali javlja mi neku grešku.Što da učinim.
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Lipanj/Jun.2009 u 15:21
Sa virtualdud ces skratiti 3mb na pocetku ili na kraju je bolje.
Za postupak kako skratiti procitaj na forumu http://www.divx-titlovi.com/forum/split-join-divx-avi-fajlove-bez-reenkodiranje_t25975.html
Na vrh
N.B.G. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Sick Boy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj N.B.G. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Lipanj/Jun.2009 u 16:03
@ AcaN
Zato se uvek skine i originalni fimware za svaki slucaj od player-a, narocito od firme Philips koja nesebicno daje sa svog oficijalnog sajta,
sto nije jedini primer..

Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Lipanj/Jun.2009 u 20:38
Originalno postovano od strane max555 max555 piše:

Skinuo sam film 700 mb i kad  stavim Titlove sa "Avi sub" programom to je još 3mb?Kako  703 mb

staviti na cd???Ima li način da se odkine dio filma ili da se nekao skrati veličina filma.Pokušao sam sa Virtual dubom ali javlja mi neku grešku.Što da učinim.

Nema potrebe da se skraćuje film.U Nero-u na "File"->Options...->"Expert Features"->"Enable Disc-at-once CD overburning" postaviš na 90 minuta i čekiraš "Enable generation of short lead-out".Tako dobijaš mogućnost rezanja filmova do 710-712 Mb.

Ažurirao Movie Master - 22.Lipanj/Jun.2009 u 20:40
Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Lipanj/Jun.2009 u 22:27
Evo sa zakasnjenjem da se ubacim u "raspravu". Ima plejera koji mogu da menjaju velicinu fonta i boju i polozaj na ekranu! Ja imam Xwave 5000 koji to moze, a koliko znam mogu i modeli 4000, 9500, 9600 istog proizvodjaca, ali po nekim ocenama i iskustvima pokupljenim sa svih strana model 5000 je za sada njihov najbolji. Xwave je nas proizvod i kosta negde oko 3,500. To sada mogu i neki teski krsevi. Konkretno jedan od modela FOX moze to isto. Fox je apsolutna budalastina, ali eto moze i to. Znam za jos jedan model, neki ELIT, ali za taj model sam samo cuo iz druge ruke da to moze, pa se ogradjujem kao neproverena informacija.
Vladika
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.