Namestanje titla na DVD Player-u
Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Software
Opis foruma: Za sva pitanja, probleme i diskusije o programima.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=26010
Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 23:29 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Namestanje titla na DVD Player-u
Objavio: cecavin
Tema: Namestanje titla na DVD Player-u
Datum objave: 12.Lipanj/Jun.2009 u 18:44
Da li postoji nacin da se na DVD Player-u menja font, odnosno velicina slova, boja , da se namesti polozaj prevoda i druga podesavanja?
Unapred zahvalna
Ceca
|
Odgovori:
Objavio: AcaNDr
Datum objave: 12.Lipanj/Jun.2009 u 19:33
kako ja znam nema,jedino mozda neki noviji i malo skuplji plejeri.
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
|
Objavio: prijatel-MKD
Datum objave: 12.Lipanj/Jun.2009 u 19:40
Na hardveski dvd player mislim da nema te opcije nijedam player. Ucitavaju samo ono sto je na cd-u, i zato je to moguce samo za dvd kompilacije gde se dodaju veci broj prevoda. tj. isti prevod da se doda vise puta sa razlicu goleminu slova.
A za divx upotrebiti AVIAddXSubs skime se isto moze dodati veci broj prevoda na istom avi fajlu.
Ni najnovii nemaju, jer ako postave softver za takvu namenu u dvd player precice granicu da je to player i smatrace se za computer i tada vaze druge vece carinske i danocne %.
Sami naziv "player" ogranicuje da nije u mogucnost da vrsi bilo koju promenu, nego samo ucitati iz cd-a.
------------- 0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие! You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
|
Objavio: cecavin
Datum objave: 12.Lipanj/Jun.2009 u 20:12
Hvala Vam mnogo obojici, bili ste mi od velike pomoci.
|
Objavio: N.B.G.
Datum objave: 13.Lipanj/Jun.2009 u 04:27
Ma postoji ali kada se nadje firmware i update-uje player,
znaci 100%, to sam radio milion puta, cak ceo meni promeni, ubaci i nove i video i audio kodeke, sve u vezi subtitle-a itd.. Potpuno novi player,
e sada zavisi od modela da li za njega tj. tu firmu postoji update..
Ako nema na oficijalnom sajtu te firme ima po forumima.
-------------
|
Objavio: Movie Master
Datum objave: 13.Lipanj/Jun.2009 u 06:50
|
Iz ličnog iskustva znam samo jedan plejer za koji je firmware urađen svetski.Može da se menja boja titla,veličina,položaj na ekranu i naravno ima podršku za YU slova,a to je neki Philips iz 2005-6 godine,ne znam tačno model.
Ja imam prvi model kineskog SKY 963 plejera koji je srećom kupio i jedan čovek iz Niša a koji se prilično razume u rad sa .bat fajlovima koji se koriste za promenu firmware-a.Čovek je uradio 4 ili 5 update-a za taj DVD plejer a ja sam stigao čini mi se do četvrtog.Meni je urađen fantastično,nazivi filmova u DivX-u ili mp3 pesama su preko celog ekrana,čak i preko slike ako je ima u folderu.Titl je iste veličine i karakteristika kao kod DVD filmova,podržava sve kodeke osim naravno mkv i mp4,jedina mana koja je ostala je što titl i film moraju da budu u istom folderu i sa istim imenom i učitava se automatski,nema biranja.Međutim i tu je unapredio firmware,sada podržava i naslove do 42 karaktera (računaju se i razmaci između reči kao jedan karakter) dok je originalni software radio samo do nekih 8 karaktera. Eto ja se raspisao ali nisam mogao da odolim a da ne napišem ovo.Plejer je inače kupljen još 2004,izvrteo je par hiljada diskova u gledanju,DivX naravno,radi i dan danas perfektno, pa ko kaže da kinezi imaju samo bofl robu?
-------------
|
Objavio: AcaNDr
Datum objave: 13.Lipanj/Jun.2009 u 11:25
Nemojte zaboraviti reci da firmware,ako se ne uradi kako treba,moze da sjebe player.
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
|
Datum objave: 13.Lipanj/Jun.2009 u 13:00
AcaN piše:
Nemojte zaboraviti reci da firmware,ako se ne uradi kako treba,moze da sjebe player. |
I te kako moze.
Pre nego sto se neko upusti u vakvu test avanturu, obavezno najpre da nabavi i da ima originalne up date software fajlove iz firmu koja proizvodi vas model.
Najpre ih potrazite na costumer suport da vam ih isprate na email.
Ako nemate originalne back up fajlove, prekinite razmisljati da update-ovate vas' dvd player, jer verovatnost da ce te kupiti novi player je veca od 50%
Proveriti forume dal je neko prije vas uspesno update-ovao isti model sa istim firmware back up fajlove.
Evo http://personal.inet.fi/cool/mediatek/programs/index.html - ovde mozes malo razgledati i pronaci neke aplikacije skime se moze menjati i sam update-ovati dvd player
------------- 0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие! You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
|
Objavio: max555
Datum objave: 22.Lipanj/Jun.2009 u 13:02
Skinuo sam film 700 mb i kad stavim Titlove sa "Avi sub" programom to je još 3mb?Kako 703 mb staviti na cd???Ima li način da se odkine dio filma ili da se nekao skrati veličina filma.Pokušao sam sa Virtual dubom ali javlja mi neku grešku.Što da učinim.
|
Datum objave: 22.Lipanj/Jun.2009 u 15:21
Sa virtualdud ces skratiti 3mb na pocetku ili na kraju je bolje.
Za postupak kako skratiti procitaj na forumu http://www.divx-titlovi.com/forum/split-join-divx-avi-fajlove-bez-reenkodiranje_t25975.html - http://www.divx-titlovi.com/forum/split-join-divx-avi-fajlove-bez-reenkodiranje_t25975.html
|
Objavio: N.B.G.
Datum objave: 22.Lipanj/Jun.2009 u 16:03
@ AcaN
Zato se uvek skine i originalni fimware za svaki slucaj od player-a, narocito od firme Philips koja nesebicno daje sa svog oficijalnog sajta,
sto nije jedini primer..
-------------
|
Objavio: Movie Master
Datum objave: 22.Lipanj/Jun.2009 u 20:38
Objavio: Vladika
Datum objave: 22.Lipanj/Jun.2009 u 22:27
Evo sa zakasnjenjem da se ubacim u "raspravu". Ima plejera koji mogu da menjaju velicinu fonta i boju i polozaj na ekranu! Ja imam Xwave 5000 koji to moze, a koliko znam mogu i modeli 4000, 9500, 9600 istog proizvodjaca, ali po nekim ocenama i iskustvima pokupljenim sa svih strana model 5000 je za sada njihov najbolji. Xwave je nas proizvod i kosta negde oko 3,500. To sada mogu i neki teski krsevi. Konkretno jedan od modela FOX moze to isto. Fox je apsolutna budalastina, ali eto moze i to. Znam za jos jedan model, neki ELIT, ali za taj model sam samo cuo iz druge ruke da to moze, pa se ogradjujem kao neproverena informacija.
------------- Vladika
|
|