Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Uvod > Novi članovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Novopečeni forumaš
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Novopečeni forumaš

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
vhorv View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj vhorv Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Novopečeni forumaš
    Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2009 u 19:14
Evo, da se i ja konačno uključim u forum. Pozdrav svima iz Zagreba. Pročitala sam vaše poruke iz ove teme. Moram priznati da sam i ja nailazila na loše prijevode (svaka čast na trudu, ali...). Nažalost, imam naviku pola filma odslušati...
Moram priznati da mi je još gore kada pod hrvatski titl "podmetne" srpski. Opametila sam se tek kada sam, ne znajući za to, stavila film s takvim titlom učenicima. Bilo je raznoraznih pitanja. Sada moram uložiti dodatni trud da popravim greške, da ne bi bilo ponovo "nisam znao".
Podržavam napore da oba titla, srpski ili hrvatski, budu korektno prevedeni. Mala napomena, bez ljutnje. Hrvastki prijevodi nemaju u rečenicama npr. "moram da vidim" nego "moram vidjeti". To su inače najveće greške koje se javljaju prilikom prijevoda (ne računam one koje su totalno na ekavici).
Please, pokušajte ili jedno ili drugo.
 Zahvaljujem!!!
Veliki pozrdav
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2009 u 19:32
smile116 Dobro nam došla. "Novopečena" kažeš? Sad ćeš vidjeti kad te otkriju, pogotovo žene. Bit ćeš i kuhana i pečena. LOL Šalim se. Uživaj.
Na vrh
Lucky_Mkd View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Lucky_Mkd Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2009 u 19:41
smile116
Na vrh
STEPPENWOLF View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
vic majstor

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj STEPPENWOLF Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2009 u 19:45
dobro došla i lijepo se zabavljaj na ovim stranicama..a pošto znaš razliku imeđu ova dva jezika- potrudi  se  i daj svoj doprinos u vidu kojeg prijevodaWink
     Nisi beskoristan...uvijek možeš poslužiti kao loš primjer...

Nekim ljudima je uzaludno pružati ruke.Oni ni sa svojima ne znaju sta će....
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2009 u 19:54
Kad god pročitam nešto ovakvo dođe mi da pobrišem sve zastavice (mislim na bosansku, hrvatsku i srpsku) i da sve to bude pod jednom, pa ko ne razume - šta da mu radim. Kako reče ti: "bez ljutnje"!
Na vrh
panmarko View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj panmarko Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2009 u 19:55
ovaj forum polako pocinje da se deli na hrvatski i srpski,ne samo zbog nove clanice nego po svim pitanjima .Stalno se zalite na nesto a pogotovo ako je prevod na srpskom jeziku jel to tolko strasno,kako to da niko od nas nije trazio ispravku na srpski jezik meni je svejedno dal gledam film sa srpskim ili hrvatskim prevodom ali vecini vama smeta,samo je pitanje zbog cega jedan je odgovor............... znate ga vi vrlo dobro i nemoj ovde da prosipamo neko bratstvo i jedinstvo kad toga nema nit ce ga biti i treba dobro razmisliti dal zbog ovakvih ljudi uopste i kaciti prevode sa srpskim jezikom jer je ovo hr sajt i sta mi uopste trazimo ovde to se verovatno pita vecina klinaca koji su odgojeni u mrznji prema jednom narodu
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member
vic majstor

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj STEPPENWOLF Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2009 u 20:01

darije se sigurno sjeća jednog mog prijedloga od prošle godine kada sam isto tako predložio da svi prijevodi,titlovi,prevodi (srpski,hrvatski i bosanski)budu pod jednom zastavicom..pa ko voli nek izvoli..

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2009 u 20:13
Originalno postovano od strane panmarko panmarko piše:

ovaj forum polako pocinje da se deli na hrvatski i srpski,ne samo zbog nove clanice nego po svim pitanjima .Stalno se zalite na nesto a pogotovo ako je prevod na srpskom jeziku jel to tolko strasno,kako to da niko od nas nije trazio ispravku na srpski jezik meni je svejedno dal gledam film sa srpskim ili hrvatskim prevodom ali vecini vama smeta,samo je pitanje zbog cega jedan je odgovor............... znate ga vi vrlo dobro i nemoj ovde da prosipamo neko bratstvo i jedinstvo kad toga nema nit ce ga biti i treba dobro razmisliti dal zbog ovakvih ljudi uopste i kaciti prevode sa srpskim jezikom jer je ovo hr sajt i sta mi uopste trazimo ovde to se verovatno pita vecina klinaca koji su odgojeni u mrznji prema jednom narodu

Idi bre brate, taman posla da je tako!!! Možda je nekada bilo, ali sad nije. Naravno, pričam za forum i sajt... NIKADA neću uvažiti ovakvu "kritiku" i neću je shvatati za ozbiljno, a ne bi trebao ni ti.
Moram te podsetiti da nema podele na Hrvate, Srbe , ove, one, već na dobre ljude spremne da pomognu i kenjatore koji ni prstom ne bi makli a vrlo dobro kenjaju.
Već je neko rekao gospodični vhorv da može slobodno da uzme neki "podmetnuti" srpski prevod i da ga kompletno prepravi na hrvatski. Prvi ću joj se zahvaliti na tome.
Tako da panmarko, brate, nemoj se nervirati!!!
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member
vic majstor

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj STEPPENWOLF Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2009 u 20:28
meni polako idu na jetra takvi padobranci sa takvim komentarima..možda bi trebalo uvesti neko pravilo da tek nakon određenog broja poslanih prijevoda ili bilo kakvih radnji u dobrobit ove stranice  i ostalih članova,imaju pravo komentara na forumu..kao neki pripravnički staž..i neka NE ZABORAVE:SVE OVO SE RADI NA BAZI DOBRE VOLJE

Na vrh
N.B.G. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Sick Boy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj N.B.G. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2009 u 20:55
Da se ne raspisujem mnogo...
Dobrodosao!!!

Na vrh
woody View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj woody Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2009 u 21:10
Da ne bi previše pisao i pametovao, slažem se sa darijem 100 posto.
Ovo mi liči i na ono kukanje oko kvačica. Ma glupost, treba ignorisati.
@vhorv, dobrodošla, pa ako nema kakv titl na hrv, ti ga fino prepravi i okači i svi sretni Wink

Ažurirao woody - 23.Sijecanj/Jan.2009 u 21:11
Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2009 u 21:20
Od mene nema dobrodošlice. Kad vidim šta izazovu ovi (što reče Steppenwolf) padobranci, zgadi mi se život. Banujte je odmah, i nema više razgovora.

@ Panmarko: Prvo brate, nemoj da se nerviraš. Nema potrebe za tim. Drugo, ja odavde poznajem par ljudi, uglavnom preko neta, neke i uživo. Svoj život bih u svako doba smeo da stavim Iromafiji ili Bubbi u ruke, i nemoj da mi generalizuješ stvari, ili ljude. I nemoj dizati frku dalje. Ako je ova..."učiteljica" došla da nas "nauči", nemoj ti nasedati na te fore. Ja ću sad da nađem brdo ljudi odavde koji mrze ljude odande, i obrnuto, a da i ne znaju zašto (ili misle da znaju). Uostalom, ako misliš da ti mesto nije ovde zato što je ovo hrvatski sajt, yebi ga onda brate. Stvarno, yebi ga, i nemoj više ni kačiti titlove.
Na vrh
faithlessmary View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Neprikosnovena Mary

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj faithlessmary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2009 u 21:28
Originalno postovano od strane vhorv vhorv piše:

Evo, da se i ja konačno uključim u forum. Pozdrav svima iz Zagreba. Pročitala sam vaše poruke iz ove teme. Moram priznati da sam i ja nailazila na loše prijevode (svaka čast na trudu, ali...). Nažalost, imam naviku pola filma odslušati...
Moram priznati da mi je još gore kada pod hrvatski titl "podmetne" srpski. Opametila sam se tek kada sam, ne znajući za to, stavila film s takvim titlom učenicima. Bilo je raznoraznih pitanja. Sada moram uložiti dodatni trud da popravim greške, da ne bi bilo ponovo "nisam znao".
Podržavam napore da oba titla, srpski ili hrvatski, budu korektno prevedeni. Mala napomena, bez ljutnje. Hrvastki prijevodi nemaju u rečenicama npr. "moram da vidim" nego "moram vidjeti". To su inače najveće greške koje se javljaju prilikom prijevoda (ne računam one koje su totalno na ekavici).
Please, pokušajte ili jedno ili drugo.
 Zahvaljujem!!!
Veliki pozrdav

1. Krajnje, ali krajnje neprofesionalno skinuti titl i ubaciti ga u film a zatim pustiti ucenicima bez prethodne provere!!! I ja radim sa decom i daleko bila da sam im pustila Antz, ciji sam titl ko zna odakle skinula, gde se samo u prva tri minuta dva puta spominje spominje 'Koji ti je...?" ili tako nesto.

2.  Inace grupi Translator na ovom formu pripada svega 30ak ljudi, a najmanje jos 3000 ljudi kaci sve i svasta. Cesto primetim da ljudi misle da je sve sto se ovde kaci poteklo od ovdasnjih prevodilaca. Taman da smo hobotnice ne bi to postigli. A ni moderatori ne mogu sve filmove da pregledaju sa svim titlovima ikada, pa da znaju za svaku recenicu tipa 'moram vidjeti" da li je zalutala.

3. Nije lose umesto prigovaranja zasukati rukave i sam poraditi na titlu. Posle samo 10 redova vbi se videlo koliko treba vremena i strpljenja za takve stvari. A prosecan film nema ispod 700, 800, 900 itd redova.

Pozdrav
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2009 u 21:31
Ovde nekim podelama i politici nema mesta bar dok sam ja tu. Učitejici fin pozdrav, ali doviđenja prijatno.
Razumem panmarka, jer je i mene pogodilo to. Em se cimamo da obezbedimo prevode, em se cimamo oko sređivanjaj baze i onda dođe neko i počne da mi prosipa priču oko "podmetanja". Što bi rekao Sentinel: odlepršaj u trokoracima.
Toliko o ovome. Idemo dalje.

Ažurirao darije - 23.Sijecanj/Jan.2009 u 21:52
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.