Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Das Lehrerzimmer Aka The Teachers' Lounge (2023)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Das Lehrerzimmer Aka The Teachers' Lounge (2023)

Das Lehrerzimmer

Das Lehrerzimmer (2023)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Zbornica

Godina:

2023

Žanr:

drama

Trajanje:

98 min

Režija:

Ilker Çatak

Scenarij:

Johannes Duncker
, Ilker Çatak

Glavne uloge:

Eva Löbau
  >  Friederike Kuhn
Uygar Tamer
  >  Ms. Yilmaz
Antonia Luise Krämer
  >  Helen
Anne-Kathrin Gummich
  >  Dr. Bettina Böhm
Enno Hoppe
  >  Enno
Padmé Hamdemir
  >  Jieun
Katinka Auberger
  >  Maren Firouza
Leonard Stettnisch
  >  Oskar Kuhn
Oskar Zickur
  >  Hatice
Henriette Sievers
  >  Ela
Yaw Boah-Amponsem
  >  Yaw
Tim Porath
  >  Toms Vater
Leonie Benesch
  >  Carla Nowak
Rafael Stachowiak
  >  Milosz Dudek
Kathrin Wehlisch
  >  Lore Semnik
Katharina Marie Schubert
  >  Mrs. Hasbricht
Özgür Karadeniz
  >  Mr. Yilmaz
Michael Klammer
  >  Thomas Liebenwerda
Sarah Bauerett
  >  Vanessa König
Kersten Reimann
  >  Mr. Stalmann
Canan Samadi
  >  Mariam Irfan
Johanna Götting
  >  Anna
Benjamin Bishop
  >  Tim Boyle

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
sasa-stipisic View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj sasa-stipisic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Das Lehrerzimmer Aka The Teachers' Lounge (2023)
    Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2024 u 23:18
Nisam odavno pogledao dramu koja je bila ovoliko intenzivna, dinamična i životna. Predrasude, principi, sumnje, naivnost, odluke, skoro sve u ovom filmu dolazi na naplatu. Jedno veže drugo. Puno pitanja postavljeno, dosta i odgovoreno. Režija i montaža na najvišem nivou. Scenarij odličan. Glavna glumica Leonie Benesch je karizmatičnošću vrhunski nosila film, jako zanimljiva faca.
Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Veljaca/Feb.2024 u 21:14
Prevod je uradio Titivillus ✨
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2024 u 10:16
Meni se svideo film, mada i tu imam neke zamerke.  Prvo dobro je uradjen,  Leonie Benesch i klicni su dobro izneli film. Tesko je pisati  jer jedna stvar povlaci drugu i krece lanacana reakcija, od pocetne polarizacije, preko toga da li su dobre namere ...., sta sam u toj situaciji mogao, pa do anksioznosti i prastanja,  suptilno provucene pitanje privatnosti, sloboda govora , pa novine, medjudelovanje ucenici, nastavnici, roditelji ( vidimo i poreklo i stalez), pa do nasilja, sve je prozeto, rasplinuli su se u tom mikrosvetu, a i moze stosta da se napise. Zanimljivo je uklopljen i matematicki problem, a opet na kraju jedan deo resenja smo dobili mislim da je on morao konkretnije , mada mi ni ovako nije lose , drugi su ostali otvoreni.

Nemam pojma kome bi se svideo film, ja sam i u prosveti tako da ima nekih problema koji su prozeti i kroz nasa ostvarenja, nesto smo i sami tih godina doziveli bas kao u filmu ali smo mi to brzo razresili, optuzba jako brzo u odeljenju, a opet dolazila je i policija,   a neka ostavrenja koja su mi isto svidela i  pala na pamet na prvu su  Uchilka (2015) dobro on je malo sporan videcete, ali mi je i dobar, Ucitelka (2016) takodje dobro ostvarenje.

Ažurirao AlexDeLarge - 09.Veljaca/Feb.2024 u 10:28
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2024 u 11:34
Ako sam te dobro razumio, film nije za svakoga?
Probao sam jedan mislim da je baš jedan od ta dva koja si naveo, nije mi nikako bio legao.
Ali ovaj je švapski gdje mentalitet nije isti, pa sad ne znam bih li riskirao.

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2024 u 12:10
Da probao si Uchilka (2015)  i nije ti legao , mislim da si rekao da si prekinuo bas na obrtu , na drugi fazon je Ucitelka (2016) mislim da je koprodukcija Slovačke i Češke, druga i su i vremena u samom filmu, mislim da je ovaj drugi tamo osamdesete i druga je prica, i mislim da bi ti legao.

Ovde je u osnovi  kradja u školi  okidac  lančane rekacije,  učenici i nastavnica, pa majka jednog učenika koja radi u školi, pa roditelji drugog učenika,  pa se raspline, i postavlja se puno pitanja, a naveo sam da su ubacili i pitanje privatnosti, .... Tako je i kod nas u prosveti, dosta se diskutuje oko nekih stvari. Tako u jednom trenutku pitas se da li je nesto normalno, da ucenik to radi, i slicno, a opet imas ambicioznu nastavnicu koja voli svoje ucenike, ima i anksioznost zbog toga,  i povredjena daje sansu, vidi se jedno osvescenje ali testiraju se i krajnje mere, mada voleo bih da sam video jos malo.  U sustini mikrosvet skole, a projekcija drustva, i analiza karaktera i odnosa . Tako nekako, da ne otkrivam previse.

Mene takve stvari interesuju, ne znam da li druge interesuje, zato sam napisao, kao sto mene nakon mnogih filmova i svega, ne interesuje vrsnjacko nasilje u skoli da gledam, naravno treba gledati, ali meni dovoljno odgledanog materijala tokom godina, isto i npr mange, manhve i drugi stripovi.

Ažurirao AlexDeLarge - 09.Veljaca/Feb.2024 u 12:17
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2024 u 12:50
Na žalost zahvlajujući socijalnim mrežama, školsko nasilje je u porastu jer osobe sa fizički manjim mozgom nego je normalno sada imaju i medij za objavljivanje nečega što nikako nije normalno.
To će se kad tad riješiti, naravno ne sa promašenim premještajem žrtve iz škole u školu umjesto maloljetničke ćuze za zlostavljača, pa valjda i država mora nešto raditi, a ne samo ubirati porez.

Ali ajde, pogledat ću onda ovaj da vidim kakva se to lavina sručila na školu uzrokovana sitnim prijestupom. Wink
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2024 u 15:42
Dobro , meni taman, ali rekoh volio bih da sam video jos malo,  dakle umeren, a opet ozbiljan,  ali rekoh otvara dosta pitanja i problema ,nece biti u stilu ALternative math   i slicno Wink

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Veljaca/Feb.2024 u 16:07
Taj kratki me podsjeća na ubilačke poglede kad kažem konobaru da mi podcast iz obližnje umobolnice ide na živce jer je nepodnošljivo smeće.
Dakle, kad pusti rep.
Na vrh
2b0rn0t0b View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj 2b0rn0t0b Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2024 u 13:47

Odličan film, prava poslastica za ljubitelje malo zahtevnije kinematografije.

S jedne strane, dobra psihološka studija savremenih odnosa učenik-predavač, sa druge i puno više od toga. Na širem planu, film obrađuje narastajuće nacionalne ali i socijalne tenzije u Nemačkoj (Evropi).

Zanimljiva tema, veoma nezahvalana za prepričavanje, sa postupnim produbljivanjem i odličnom gradacijskom tenzijom.

Kraj je donekle enigmatičan, ali ne želim da svojim viđenjem smisla samog kraja ograničavam buduće gledaoce filma.

Alex DeLarge je odlično film povezao sa češkim filmom Učitelka, koji vredi pogledati. Uz to je i daleko jednostavniji za razumevanje i tumačenje.

http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Studeni/Nov.2024 u 09:27
Dobar je to film, sve je lepo primećeno u komentarima. Ipak, taj kraj - moglo je to još značajnije...
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.