Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Veliki brat Microsoft
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Veliki brat Microsoft

Odgovori Odgovori Stranica  123 4>
Korisnik
Poruka
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Veliki brat Microsoft
    Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2015 u 15:16
Prošlog tjedna došlo je upozorenje, sad stiže i nadogradnja. Najkritiziraniji aspekt Windowsa 10 naći će se i na izdanjima 7 i 8 nakon što je Microsoft objavio nadogradnju koja mu omogućuje ekstenzivno praćenje onog što radite

Loša strana te vijesti je to što tri nadogradnje o kojima je riječ - KB3075249, KB3080149 i KB3068708 (koja zamjenjue KB3022345) - sve dodaju 'telemetriju korisničkog iskustva i dijagnostiku' sedmici i osmici. Što obuhvaća praćenje kako koristite Windows i slanje podataka o tome Microsoftu na procjenu.

Po procjeni web odredišta gHacks, specijaliziranog za softver, nadogradnje će ignorirati prethodno određene korisničke postavke u Windowsima 7 i 8 te odmah početi razmjenjivati korisničke podatke s web odredištima vortex-win.data.microsoft.com i settings-win.data.microsoft.com.

Dobra je vijest to što su KB3075249 i KB3080149 klasificirane kao opcionalne među nadogradnjama za Windows, što znači kako neće biti instalirane na računala koja koriste sedmicu i osmicu bez vaše izričite dozvole.

EDIT: Kod mene su stajale pod "important".

tportal.hr

Ažurirao iromafia111 - 10.Rujan/Sep.2015 u 15:20
Na vrh
prijatelj.v View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatelj.v Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2015 u 17:44
Da li si ti (copy-paste) sa nekog neproverenog "saban" linka
 ili stojis iza ovoga sto si napisao (ili kopirao) ???
Ne znam zbog cega se korisnici "pale" na neke (off shore) informacije...
Ja koristim Win 10 od kada se pojavio...(svi moguci update,novi insider,preview build...) kao i "original" rtm-itd...verzije...
Kakva privatnost kakvo "spijuniranje" ?
Stvarno ne znam sta si hteo da kazes-porucis,pozz...

PS. pozz za mog vecitog prijatelja @darije

Ažurirao prijatelj.v - 10.Rujan/Sep.2015 u 19:06
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2015 u 20:32
Originalno postovano od strane iromafia111 iromafia111 piše:

tportal.hr

Jesu li "provjereni" ili nisu, nemam pojma. Samo prenosim informaciju, a ako netko ima bolje i točnije informacije, neka (me) demantira. Forum je mjesto na kojem ljudi izmjenjuju iskustva.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatelj.v Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2015 u 21:40
bez ljutnje batice...nista licno...
samo sam hteo da prenesem moje (ogromno) iskustvo sto se tice Win 10 kako korisnici nebi bili u zabludi...
Pusti te "prazne price" sto se "vrte" po ("dusmanskim") sajtovima...
Ne krivim ja tebe ali ti (kao neki admin) treba da proveris ono sto ces okaciti na forum....- cak mislim da ti i ne koristis Win 10 a kacis neke neproverene (da ne kazem "nebulozne") informacije...
Znas,ima novih korisnika koje ce (posle tvoje price) da odvrati upotreba Win 10 ???? i sta onda ???
Uvek (ali uvek) sve sto dokumentujem na forum prvo testiram i proverim na moj komp,pozz...

PS. citiram "Forum je mjesto na kojem ljudi izmjenjuju iskustva"....:::""""?????
Ovaj forum je davno stasao i "iole" je vise nego ozbiljan - razmenjivali smo ta nagadjanja pre 4-5 god. (ako se secas).Sadasnji (novi) korisnici ocekuju od nas ("stare garde") da dobiju precizan - tacan odgovor ili informaciju...

PSS. a I samu temu si cini mi se malo "licemerno" nazvao...

PSSS. pozz za mog vecitog prijatelja @darije

Ažurirao prijatelj.v - 10.Rujan/Sep.2015 u 22:09
Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2015 u 22:40
Iznio si toliko argumenata u ova svoja dva posta da jednostavno ne znam kako bih ti kontrirao.

Ako sam dobro shvatio, ja kao administrator ne smijem ni u ludilu prenijeti vijest s nekog portala da se npr. s velikim nestrpljenjem u svim svjetskim metropolama željno očekuje najnoviji megahit Toma Cruisea "Mission: Impossible 6" jer je film zapravo teško sranje pa sam time doveo nove korisnike u zabludu? Što ako prenesem vremensku prognozu da će padati kiša, a od kiše niti kap?

Ažurirao iromafia111 - 10.Rujan/Sep.2015 u 22:45
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatelj.v Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2015 u 23:01
Vidim da ti nisi ukapirao sta ja zelim da kazem...
ja samo zelim da ovaj forum dovedem do "perfekcija" aka "savrsenstva" da li je tu nesto lose ?
Ako se u nesto ne razumem (s) ima ko ce to da dopuni...nije to nista strasno...pozz...

Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Rujan/Sep.2015 u 10:35
Evo, kao potpuni laik imam pitanje za one s velikim iskustvom i znanjem. Juče u razgovoru s prijateljima programerima i većim poznavaocima softvera, kažem da, pri sledećem redovnom servisu lapa razmišljam uzeti desetku, ali me zanima da li ću sebe dovesti u problem s nelegalnim programom koji imam (konkretno, rečnikom za prevođenje koji koristim). Oni kažu da su čuli (dakle, svaka informacija je iz 1233412 ruke) da će desetka "pregledati kompjutere i tražiti nelegalne softvere".
Ima li neko ko može "podneti dokaz" da jeste ili nije tako?
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatelj.v Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Rujan/Sep.2015 u 18:39
Bojana...kakav dokaz ti zelis ?
Ti si u svom izlaganju veoma zahtevna....
Ko moze da ti garantuje kako ce da ti radi OS ili neki program posle upgrade ili sveze instalacije ???
Veruj mi,"dizao sam sisteme" stotinu i vise puta,ali nikada nisam znao kako ce to da "legne" dok se ne otvori...
Opet,postavila si ("brdo") i vise (nepovezanih) pitanja pa gledaj da ubuduce budes preciznija...
Programeri...(moj savet ...zaboravi)...
Ja "nabadam" 2 (dva) programska jezika ali to nema nikakvih dodirnih tacaka sa podizanjem operativnog sistema - nemoj da te neko "zamajava" da ne kazem laze...
Moja preporuka je da bez ikakvog razmisljanja instaliras (svezu) instalaciju Win 10 (pre toga ako zelis uradis backup)
a neki program,posle toga ako nece da radi (ili nije aktiviran)...stojim iza obecanja : "ja cu da ga nateram na to"...pozz...

Ažurirao prijatelj.v - 12.Rujan/Sep.2015 u 09:23
Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Rujan/Sep.2015 u 22:23
Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

Evo, kao potpuni laik imam pitanje za one s velikim iskustvom i znanjem. Juče u razgovoru s prijateljima programerima i većim poznavaocima softvera, kažem da, pri sledećem redovnom servisu lapa razmišljam uzeti desetku, ali me zanima da li ću sebe dovesti u problem s nelegalnim programom koji imam (konkretno, rečnikom za prevođenje koji koristim). Oni kažu da su čuli (dakle, svaka informacija je iz 1233412 ruke) da će desetka "pregledati kompjutere i tražiti nelegalne softvere".
Ima li neko ko može "podneti dokaz" da jeste ili nije tako?

Draga i poštovana Bojana Dj,

Nisam baš laik ali iskreno nisam ni expert za ovu oblast.
Moj veliki prijatelj i dugogodišnji serviser za PC mi je odradio licenciranu reinstalaciju. Prešao sam na Windows 8 i izuzetno sam zadovoljan performansama istog u odnosu na Windows 7.
Rekao mi je da za moju PC konfiguraciju i tehničke karakteristike svakog dela i PC u celini sigurno ide Windows 7 (koji sam koristio od kupovine u Avgustu 2012) ali da je Windows 8 još bolja opcija za mene. A da mi lično ne preporučuje ni 9 ni 10 zbog tehničkih mogućnosti makine. Kraj citata.   

Savet: Znači, slobodno konsultuj svog prodavca kod koga si kupila svoj novi Lap Top (da te još dugo godina verno služi) ili svog PC servisera prilikom neke svoje naredne reinstalacije Windowsa. A moja praksa je reinstaliranje sistema na svakih 10 do maksimum 12 meseci jer se svašta nešto nakupi i zakači tokom tih meseci.
Čim počne da mi se koči ili otvara jedan sistemski folder nekoliko minuta ili otvara stranicu na Net-u nekoliko minuta a RAM memorija mi je 2X4GB onda je vreme za čika PC Doktora.   

PS.apsolutno se ograđujem od svakog komentara u vezi OS Windows 9 ili Windows 10 jer ih (još uvek) nisam koristio.   

Vel.pozzz.   
Danilo Naissus

Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Rujan/Sep.2015 u 12:46
Danilo, hvala na odgovoru.Smile I mislila sam da se konsultujem sa serivserom Wink(meni je servis obavezan svake godine, da bi garancija duže trajala), ali nisu baš savetodavnog karaktera.
Nažalost, dosad sam upoznala samo jednog servisera koji svoje klijente uvažava i ne očekuje da svi imaju diplomu iz informatike i znaju sve i bez da im on kaže. Teško je razgovarati s ljudima, koji te na prvu loptu otpisuju kao nekog ko se ne razume u to i kome oni to ne mogu da objasne, pa se ni ne trude. Prijatelju, čitajući tvoje postove od početka, poželela sam da te pitam da li radiš u nekom servisu. LOLLOLLOL Bez ljutnje, ali govoriš da se ne razumemo, a kad ti kažem da se ne razumem u to i pitam te kao nekog ko se razume, kažeš da sam zahtevna (priznaj, pričao si s mojim mužemLOL) i da ne znaš na koje pitanje da odgovoriš(ovo kao da si pričao s ČudakomLOL) . "Podneti dokaz" sam namerno stavila pod navodnike, a mislila sam zapravo na neki link ka zvaničnom sajtu gde ima reči da toga (ne)će biti.Wink

Da pokušam da pojasnim. Pitanje sam postavila, jer je i tema otvorena na osnovu priče koja se "šuška" po čaršiji: postoji li konkretan odgovor/tekst (tj da li je neko našao/pročitao na nekom zvaničnom sajtu) da 10tka hoće ili neće "skenirati" naše kompjutere?

Pitam, konverzacije radi i eventualne mogućnosti da saznam nešto novo.Wink Ne pratimo svi sve sajtove da možemo da znamo. Ne zahtevam odgovor. LOLLOLLOL
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Rujan/Sep.2015 u 16:54
Kažem uopšteno, ne odnosi se ni na koga lično u ovoj Temi ili na našem Forumu i Sajtu.   

Najviše volim i poštujem ljude koji su majstori / specijalisti / experti u svojoj oblasti i koji vole svoj posao koji rade.

Za razliku od onih koji navodno sve znaju a u stvari sve znaju površno i plitko. Mene su par puta zaprepastili ovlašćeni prodavci u prodajnim objektima http://www.portal-srbija.com/media/19/55086/win-win-computer-shop-logo2.jpg koji su mi bukvalno na konkretno pitanje o tehničkim 2 uporedna prizvoda iz iste kategorije odgovorili: "Nemam pojma, ja sam samo prodavac, za to pozovite naš Cal Centar ili im napišite mejl ili poruku ispod produkta na sajtu, pa će vam (možda) kad tad odgovoriti." Mislim, nisam ga pitao recept za turšiju ili ajvar već za proizvod za koji on treba da me zainteresuje, da me ubedi da je najbolji na tržištu, da to nije luksuz već moja potreba i da ima najbolju cenu u odnosu na sve ostele konkurentske firme. Ps.ne znam da li se situacija sada promenila na tom polju.

Znači, za sve ono što površno znam ili ne znam slobodno pitam one kojima je to posao i zadovoljstvo.

P.S.Draga BojanaDj, nisam znao da NS ima takve servisere, ako nešto zaškripi da ti pošaljem prave servisere iz Niša koji će te maksimalno ispoštovati i kao Čoveka i kao Klijenta i kao Moderatora na najboljem sajtu za titlove na Ex YU prostorima.

Sve najbolje
Danilo Naissus

Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Rujan/Sep.2015 u 13:09
Uh, uh. Opet nesporazum.EmbarrassedLOL Nisam rekla da su u NS serviseri lošiShocked, nego da ja očigledno nemam mnogo sreće da naletim na nekog strpljivog i dobrog (sem jednog, kog cimam čim mi prođe garancija za neštoLOL).
No, ako se zadesim u Niš i nešto mi otkaže, vikaću. LOL

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Rujan/Sep.2015 u 13:21
A ko ima nesto legalno na kompjuteru, svako od nas koristi nelegalan office i jos par krakovanog softvera? Ja se uopste ne zamaram time sto spijuniraju, sta hoce neka rade, kao nisu nas do sad spiunirali kad smo koristili Xp, 7, Vistu, 8, 8.1, ko bi ih znao. Meni desetka radi mnogo brze nego sedmica ili osmica, brze se startuje i gasi, brze startuje browsere, programe, igre nekako bolje idu.
Dok je dzabe do sledeceg jula, koristicemo, kad zele da platimo za sledecu godinu, vracamo se na sedmicu i to je to. Ili cekamo neki crack.
Na vrh
MegaSkot View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj MegaSkot Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Rujan/Sep.2015 u 23:53
Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

Uh, uh. Opet nesporazum.EmbarrassedLOL Nisam rekla da su u NS serviseri lošiShocked, nego da ja očigledno nemam mnogo sreće da naletim na nekog strpljivog i dobrog (sem jednog, kog cimam čim mi prođe garancija za neštoLOL).
No, ako se zadesim u Niš i nešto mi otkaže, vikaću. LOL

Platiš kafu i rešićemo. Smile

@prijatelj.v: dugo nisam čitao postove nekoga ko tako agresivno nastupa a nalupa se svega. Odgovoriš ljudima kao čovek ili ignorišeš post. Čovek je napisao nešto što je ralnost i nema veze koji portal je preneo vest.

Pozz to all.

Ažurirao MegaSkot - 15.Rujan/Sep.2015 u 00:02
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Rujan/Sep.2015 u 10:50
Mega, bolje pivo ili vino, znajući mene. LOL

Na vrh
Administrator
Administrator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Rujan/Sep.2015 u 10:53
Od mene ima pivo, a ti se dogovori s njim oko vina. LOL
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Rujan/Sep.2015 u 12:04
Gazda, nije rekao da će se mene, nego mog problema rešiti. Ne trči pred rudu. LOL

Na vrh
ninjawhite View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ninjawhite Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Rujan/Sep.2015 u 22:46
Originalno postovano od strane prijatelj.v prijatelj.v piše:

Znas,ima novih korisnika koje ce (posle tvoje price) da odvrati upotreba Win 10 ???? i sta onda ???
Uvek (ali uvek) sve sto dokumentujem na forum prvo testiram i proverim na moj komp,pozz...

Ja sam se nešto zadnjih dana baš "navukao" da koristim win 10 pa bih volio, ako može naravno, neki savjet za nas laike kako da mi na svojim računarima izvršimo tu famoznu provjeru, da li stvarno ima neke istine u tim pričama o špijuniranju?
 Pretpostavljam da ima neki način da se to onako lagano provjeri, ipak je win oduvjek bio naklonjen svojim korisnicima i da su oni vjerovatno otvorili taj svoj source code za čitanje.
 Unapred hvala!

Na vrh
Dibidus41 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
bvb 1 - 5 juve

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dibidus41 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Rujan/Sep.2015 u 22:41
Originalno postovano od strane ninjawhite ninjawhite piše:

.... ipak je win oduvjek bio naklonjen svojim korisnicima i da su oni vjerovatno otvorili taj svoj source code za čitanje.   

LOLLOL

SavršiTo  LOLLOLLOL!!

Lik je garant uposlenik MS-a Wink, mislim, ne ti Bjeli....
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatelj.v Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Rujan/Sep.2015 u 15:37
Originalno postovano od strane Dibidus41 Dibidus41 piše:

Originalno postovano od strane ninjawhite ninjawhite piše:

.... ipak je win oduvjek bio naklonjen svojim korisnicima i da su oni vjerovatno otvorili taj svoj source code za čitanje.   

LOLLOL

SavršiTo  LOLLOLLOL!!

Lik je garant uposlenik MS-a Wink, mislim, ne ti Bjeli....
for @Dibidus41...
+ 1
I love your posts - stay such...

Nikoga nisam vredjao na ovom forumu pa bih voleo da mi se tako i vrati -
svoje licne frustracije lecite na drugom mestu a ne na ovom forumu...postoje ljudi (ustanove) koje su placene za to...

@MegaSkot -  a zasto ti nisi ignorisao moje postove ?
ja nisam "balavac" da ti mene prozivas : "a nalupa se svega"...mozda prvo - "poradi" malo na gramatici...
Imas 5 (pet) postova a na ovom forumu si 7-8 god. - u kojoj si ti to temi ucestvovao (otvorio svoju-novu temu) i dao korisnicima neki savet-uputstvo ili preveo nesto ??? Mozda svoje PC znanje "cuvas samo za sebe" ili gledas da li je korisnik - kolega iz NS ? (ziveo sam-skolovao se i ja,bas tu,jedno vreme - pa sta ?)
Ostali ne zasluzuju tvoju (ili bilo ciju) paznju - odgovor ?
Znas,ima ljudi koji samo prate tudje postove i onda "mudruju" (da ne kazem "palamude") i daju negativne komentare...valjda nisi jedan od njih ?

Osim toga - ako bilo ko ovde trazi pomoc,savet ili sta vec...pa se posle ne javlja-ne citira post..."ne ujedam ja" slobodno se javite...

"@iromafia111" je moj prijatelj sa foruma i nikada nisam imao nameru da ga uvredim ili omalovazavam - ti si sve to pogresno protumacio...
@MegaSkot - ostani na svojih 5 (pet) postova,molim te,samo nemoj da "trol-ujes" temu,pozz...

PS. Bitno je da se svadjamo,mudrujemo i pametujemo...(aka : topla voda,sesti prst na ruci,druga rupa na saksiji itd) a kolegama - korisnicima niko ne daje precizne (nikave) odgovore - savete...

PSS. za kolegu "@ninjawhite" postavicu odgovor (moje misljenje) za 2-3 dana...

Ažurirao prijatelj.v - 25.Rujan/Sep.2015 u 15:44
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 4>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.