| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Teretana |
Odgovori
|
Stranica 123 5> |
| Korisnik | |
Bardemov sin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Banned user
Pridružen: 20.Ožujak/Mar.2012 Lokacija: Dejton, Ohajo Status: Offline Points: 490 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: TeretanaObjavljeno: 02.Srpanj/Jul.2013 u 08:45 |
|
@Joe
Poslednji film posle kojeg sam želeo da se pobijem sa svim živima i da imitiram glavnog lika je U zmajevom gnezdu, kad sam napravio skalameriju za vežbanje kung fu-a, ali mi nije išlo najbolje pa sam odustao. A, teretanu sam uvek odbacivao s gađenjem, čak i danas, osećam neki neobjašnjiv prezir kada čujem da neko ide u nju. To mi je ono, najveći nonsens. Bolje bi bilo tu energiju usmeriti u pomoć onim crnim kukavcima što po ceo dan rade na mešalici, na nekom gradilištu. Ali to je to-jedna od osnovnih pretpostavki potrošačkog društva-hipertrofija onih delova tela koji stimulišu potrošnju i atrofija onih koji ne služe toj svrsi. |
|
![]() |
|
Kampfar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Nadri-talentovan Pridružen: 07.Lipanj/Jun.2010 Lokacija: Kruševac Status: Offline Points: 4136 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2013 u 13:30 |
Teteratana nije oduvek bilo puko mesto za vežbanje, već je od svog nastanka - kroz antičko doba, do danas menjala svoj oblik (mnoge vežbe potiču još od antičkog doba), a tzv. prvobitne gimnazije (danas samo teretane) su služile da se vežba i um i telo a nagrada na takmičenju se sastojala više u slavi nego materijalnom. Tako da ne idem u istoriju, teretana nije izmišljena da bi se u nju napucavali klinci od 18 god sa ćaletovim BMW'om...
Ažurirao Kampfar - 03.Srpanj/Jul.2013 u 13:31 |
|
![]() |
|
Bardemov sin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Pridružen: 20.Ožujak/Mar.2012 Lokacija: Dejton, Ohajo Status: Offline Points: 490 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2013 u 14:53 |
|
@Kampfar
Dekadencija mnogih istorijskih pojava sa korenom u antičkom društvu je opštepoznata. Pa, pođimo samo od savremenog olimpizma, da ne govorim o modelima društvenog uređenja itd. Današnji korisnici teretana, barem oni koje ja poznajem i za koje sam čuo, posećuju je iz potpuno drugih razloga. Mahom je to estetika ili pokušaj unapređenja tela kombinacijom sa raznim supstancama, a ima dosta i ,,žestokih" momaka koji se lože na Kristijana Golubovića, izbacivača iz novosadskih lokala i sličnih... |
|
![]() |
|
Kampfar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Nadri-talentovan Pridružen: 07.Lipanj/Jun.2010 Lokacija: Kruševac Status: Offline Points: 4136 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2013 u 15:25 |
|
Da, ali ti kažeš da je sama teretana nonsens, što je netačno.
Ljudske pobude iz kojih se posećuje teretana su jedno - teretana kao ustanova nešto sasvim drugo. Generalno, ne valja kada je čovek pametan a slab, ili jak a glup, tako da se tu traži ravnoteža.(Za mene lično) Ako ti je telo prolazilo kroz dugogodišnje trenažne procese bilo koje vrste (plivanje, atletika, košarka, fudbal itd.) telo prosto traži od tebe aktivnost, pa samim tim sa nedostatkom vremena za aktivnim sportovima, preostaje teretana za individualnu konzumaciju. Ja kao zdrav i prav mogu da odem i radim na nekoj njivi, ali u koju svrhu? Da uložim 30,000, zadužim se, a posle na pijaci zaradim 25,000? Nonsens je raditi nešto što ne daje nikakve rezultate, otuda izmisliše i Sizifa Kamenka. Radio u teretani, ili na njivi, ako daje rezultate - estetske ili bilo koje druge - znači da je vredno truda. Kao što rekoh jedno milion puta ''bilo bi me sramota da u 20 i kusur ne mogu da potrčim i stignem autobus''.
Ažurirao Kampfar - 03.Srpanj/Jul.2013 u 15:34 |
|
![]() |
|
Bardemov sin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2013 u 21:36 |
|
@Kampfar
Smatram da svaki čovek treba da ima određen nivo fizičke aktivnosti, u skladu sa svojim potrebama i mogućnostima. Međutim, ,,moje" aktivnosti su trčanje, plivanje i šetnja, basket ponekad. Koncept teretane mi je uvek bio nekako, besmislen. Prihvatam mogućnost da sam suviše rigorozan, zbog osobina ,,bildera" na koje sam nailazio i njhovih motiva, koji su za mene totalne tričarije. |
|
![]() |
|
novy78
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
22.12.1978 - 06.08.2015 Pridružen: 07.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 7960 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2013 u 22:08 |
|
Problem je u tebi Bardeme
|
|
|
|
|
![]() |
|
Kampfar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2013 u 22:14 |
|
Pa generalno od svih sportova, bodi bilding tj. teretana kao ''sport'' je najgori jer sabijaš mišiće i štetiš zglobove, tetive itd. ali zato čovek treba da bude pametan sa mozgom i da nađe meru. U teretanu idem, preparate ne uzimam, prevashodno da bih se osećao lepše jer pomaže u regulaciji hrane (žderi ko svinja pa odi do teretane i videćeš kad sve povratiš), vežbe za donja leđa da poprave ukupno držanje jer ojačavaju kičmeni stub pošto gledam ljude kako se grbave jer ih stomačina vuče napred, man boobs da imam obesio bih se tj. one mlohave sisuljke itd.
Da imam tu mogućnost, svakog dana bih išao na plivanje, jer je to jedini sport na svetu koji je ne samo zdrav već pokreće sve mišiće. Teretanom održavaš te neke parametre, kako ne bi štrčalo ili izgledalo rahitično. Nikako ne volim deformisane tj. ''napucane'' likove kojima torzo izgleda kao frižider dok su im noge tanke kao točkići - a na kakav se izgled ljudi najviše zaleću jer nemaju 2 grama mozga, pošto im se to sve posle vrati 3x kad prestanu da treniraju a 5x ako su još uzimali preparate. Za teretanu ti važi pravilo. 1) Bez preparata možeš do svog prirodnog fizičkog maximuma. 2) Sa preparatima biješ preko maximuma, sa kasnijim posledicama. Te na koje si ti naletao, ja ti odmah kažem da sam naletao na još 5x gore. Znam barem 50 likova koji su se napucavali što zbog raznoraznih kompleksa od najnižih do najgorih vrednosti, do onih koji sebe smatraju ''king of the court'' beng beng i ostale džidža bidže, dok se ne pojavi neko i presavije im pi*ku sa štanglom preko glave. |
|
![]() |
|
yolix83
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Srpanj/Jul.2013 u 23:39 |
|
Ma tetretana je OK, pogotovo ako imaš neke druge primarne spotske aktivnosti a u nju ideš dopunski. A ti likovi, te Johnny Bravo karikature, krkani u glavu, me ne tangiraju. Nek' oni rade sa sobom šta hoće, samo se klonit njihovih savjeta i dobro.
|
|
![]() |
|
Kampfar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2013 u 01:00 |
|
Nemoj neko da piše o filmovima slučajno, da tema ne bi bila opet preseljena.
|
|
![]() |
|
Bardemov sin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2013 u 08:57 |
|
E juče sam bio na štrandu i plivao u Dunavu...
Uh, pogrešna tema. Otvarajte temu: Plivanje |
|
![]() |
|
Rendgen Tehnicar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 30.Ožujak/Mar.2010 Lokacija: SFRJ Status: Offline Points: 720 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2013 u 10:13 |
+1 Slažem se s rečenim... ako se ide već u teretanu, nikako uzimati preparate, sem ukoliko niste profesionalni bodibilder. Plivanje, vaterpolo, su zakon, jer voda najbolje oblikuje telo. Naravno, podržavam svako bavljenje sportom... protiv pljuge i gudre. |
|
|
Šta je najlepše na svetu? SLOBODA
Šta je najjače na svetu? LJUBAV Šta je naoštrije na svetu? ISTINA |
|
![]() |
|
Dee_Monk
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 18.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Nedođija BB Status: Offline Points: 3300 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2013 u 18:44 |
|
A ja taman kontao da puknem 7-8 kila (znam dobar nacin za mrsavljenje), pa onda polako u teretanu.... mada i kuci imam dobru teretanu (na selu sam...po ono...poslovi,fizikalisanje)
|
|
|
Hajde, Bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu....
|
|
![]() |
|
Bardemov sin
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2013 u 20:30 |
|
Poštovani drugari, pošto sam se uverio da se sa druge strane nalaze najpametniji ljudi u sajber prostoru, kojima ne mogu da pariram ni u jednoj ravni, intelektualnoj, moralnoj i kulturološkoj, ovo je moj poslednji post na ovom forumu.
Svim vama koji ostajete, želim još puno žive rasprave, sučeljavanja stavova, argumentovanih i prosvećujućih razmena mišljenja. Takođe, nadam se i da ćete nastaviti sa praksom tolerancije i necenzure kao i do sada. Budite mi čili i vedri. Puno ćete mi nedostajati. |
|
![]() |
|
Joe
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2013 u 21:31 |
|
Pravda za Bardemovog sina!
Teretane su kul, bilo fensi ili u domacoj izradi. |
|
![]() |
|
Kampfar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2013 u 21:50 |
|
de ćeš, taman smo oladili lubenicu.
|
|
![]() |
|
yolix83
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Srpanj/Jul.2013 u 02:07 |
|
Nisam u toku, ja okasnio, ja okasnio...
ali Bardeme nemoj da si drama queen, ostani bar na lubenici. |
|
![]() |
|
marko99119
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 12.Listopad/Oct.2011 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 550 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Srpanj/Jul.2013 u 12:51 |
|
Ja 2.god idem u teretanu i ful sam zadovoljan rezultatima na početku mi je bilo muka,teško da sam skoro odustao,ali kada sam vidio prve rezultate jednostavno nisam mogao vjerovat dobio sam u te 2.god 10.kg kroz pravilnu prehranu i ne treba mi više..sada samo to održavam bacio sam cigarete i alkohol pijem samo dva puta godišnje..sada jednostavno sam lud kada ne napravim trening i ne vježbam radi drugih nego radi sebe i naravno sve prirodno nikakvi steroidi samo proteini i to je to :) neki misle da su proteini steroidi
![]() Ažurirao marko99119 - 07.Srpanj/Jul.2013 u 13:04 |
|
![]() |
|
seaport
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 25.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Zemun Status: Offline Points: 877 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Srpanj/Jul.2013 u 16:34 |
|
Samo se gruvajte deco, to je zdravo.
Jbg. samo ne znam cemu tema o tome? Neko je vezbanje ugradio u svoj radni dan odavno. Pogtovo ako se ranije aktivno bavio sportom, drugi su tu potrebu shvatili kasnije. To je individualna stvar, odrzavanje sopstvenog tela. Isto bi bilo kao kada bi raspravljali da li treba prati zube. P.S...Zayebite proteine ako ih ne unosite putem hrane. Vezbanje je stvar telesne kulture a ne trenda. Nije isto sto i budzenje automobila Ažurirao seaport - 13.Srpanj/Jul.2013 u 16:37 |
|
![]() |
|
Sentinel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Walking Time-Bomb Pridružen: 30.Studeni/Nov.2006 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 2736 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2013 u 22:00 |
|
šleper namještaja tjedno, svakodnevno razvozanje veš mašina, hladnjaka, štednjaka, kreveta, ormara, sklapanje navedenih, pogotovo ljeti na +35/40 i eto ti tjelovježbe.
provjereno jebla vas teretana
|
|
|
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
|
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72035 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Srpanj/Jul.2013 u 22:25 |
|
A stig'o i ćumur.
|
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 123 5> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |