Web: Titlovi.com
Kategorija: Generalne rasprave i zabava
Ime foruma: Sport
Opis foruma: Općenito o sportu, njegovim kategorijama, klubovima , pojedincima...
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=53172 Datum ispisa: 04.Lipanj/Jun.2026 u 05:50 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: TeretanaObjavio: Bardemov sin
Tema: Teretana
Datum objave: 02.Srpanj/Jul.2013 u 08:45
@Joe Poslednji film posle kojeg sam želeo da se pobijem sa svim živima i da imitiram glavnog lika je U zmajevom gnezdu, kad sam napravio skalameriju za vežbanje kung fu-a, ali mi nije išlo najbolje pa sam odustao.
A, teretanu sam uvek odbacivao s gađenjem, čak i danas, osećam neki neobjašnjiv prezir kada čujem da neko ide u nju. To mi je ono, najveći nonsens. Bolje bi bilo tu energiju usmeriti u pomoć onim crnim kukavcima što po ceo dan rade na mešalici, na nekom gradilištu. Ali to je to-jedna od osnovnih pretpostavki potrošačkog društva-hipertrofija onih delova tela koji stimulišu potrošnju i atrofija onih koji ne služe toj svrsi.
------------- Црногорци не љубе ланце
Odgovori: Objavio: Kampfar
Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2013 u 13:30
Bardemov sin piše:
@Joe A, teretanu sam uvek odbacivao s gađenjem, čak i danas, osećam neki neobjašnjiv prezir kada čujem da neko ide u nju. To mi je ono, najveći nonsens. Bolje bi bilo tu energiju usmeriti u pomoć onim crnim kukavcima što po ceo dan rade na mešalici, na nekom gradilištu. Ali to je to-jedna od osnovnih pretpostavki potrošačkog društva-hipertrofija onih delova tela koji stimulišu potrošnju i atrofija onih koji ne služe toj svrsi.
Teteratana nije oduvek bilo puko mesto za vežbanje, već je od svog nastanka - kroz antičko doba, do danas menjala svoj oblik (mnoge vežbe potiču još od antičkog doba), a tzv. prvobitne gimnazije (danas samo teretane) su služile da se vežba i um i telo a nagrada na takmičenju se sastojala više u slavi nego materijalnom. Tako da ne idem u istoriju, teretana nije izmišljena da bi se u nju napucavali klinci od 18 god sa ćaletovim BMW'om...
-------------
https://imageshack.com/i/1xkz68j" rel="nofollow -
I know who I am. And after all these years, there's a victory in that.
Objavio: Bardemov sin
Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2013 u 14:53
@Kampfar Dekadencija mnogih istorijskih pojava sa korenom u antičkom društvu je opštepoznata. Pa, pođimo samo od savremenog olimpizma, da ne govorim o modelima društvenog uređenja itd.
Današnji korisnici teretana, barem oni koje ja poznajem i za koje sam čuo, posećuju je iz potpuno drugih razloga. Mahom je to estetika ili pokušaj unapređenja tela kombinacijom sa raznim supstancama, a ima dosta i ,,žestokih" momaka koji se lože na Kristijana Golubovića, izbacivača iz novosadskih lokala i sličnih...
Objavio: Kampfar
Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2013 u 15:25
Da, ali ti kažeš da je sama teretana nonsens, što je netačno.
Ljudske pobude iz kojih se posećuje teretana su jedno - teretana kao ustanova nešto sasvim drugo.
Generalno, ne valja kada je čovek pametan a slab, ili jak a glup, tako da se tu traži ravnoteža.(Za mene lično) Ako ti je telo prolazilo kroz dugogodišnje trenažne procese bilo koje vrste (plivanje, atletika, košarka, fudbal itd.) telo prosto traži od tebe aktivnost, pa samim tim sa nedostatkom vremena za aktivnim sportovima, preostaje teretana za individualnu konzumaciju.
Ja kao zdrav i prav mogu da odem i radim na nekoj njivi, ali u koju svrhu? Da uložim 30,000, zadužim se, a posle na pijaci zaradim 25,000? Nonsens je raditi nešto što ne daje nikakve rezultate, otuda izmisliše i Sizifa Kamenka.
Radio u teretani, ili na njivi, ako daje rezultate - estetske ili bilo koje druge - znači da je vredno truda. Kao što rekoh jedno milion puta ''bilo bi me sramota da u 20 i kusur ne mogu da potrčim i stignem autobus''.
-------------
Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2013 u 21:36
@Kampfar Smatram da svaki čovek treba da ima određen nivo fizičke aktivnosti, u skladu sa svojim potrebama i mogućnostima. Međutim, ,,moje" aktivnosti su trčanje, plivanje i šetnja, basket ponekad. Koncept teretane mi je uvek bio nekako, besmislen. Prihvatam mogućnost da sam suviše rigorozan, zbog osobina ,,bildera" na koje sam nailazio i njhovih motiva, koji su za mene totalne tričarije.
Objavio: novy78
Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2013 u 22:08
Problem je u tebi Bardeme
-------------
Don't ever wrestle with a pig. You'll both get dirty, but the pig will enjoy it
Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2013 u 22:14
Pa generalno od svih sportova, bodi bilding tj. teretana kao ''sport'' je najgori jer sabijaš mišiće i štetiš zglobove, tetive itd. ali zato čovek treba da bude pametan sa mozgom i da nađe meru. U teretanu idem, preparate ne uzimam, prevashodno da bih se osećao lepše jer pomaže u regulaciji hrane (žderi ko svinja pa odi do teretane i videćeš kad sve povratiš), vežbe za donja leđa da poprave ukupno držanje jer ojačavaju kičmeni stub pošto gledam ljude kako se grbave jer ih stomačina vuče napred, man boobs da imam obesio bih se tj. one mlohave sisuljke itd.
Da imam tu mogućnost, svakog dana bih išao na plivanje, jer je to jedini sport na svetu koji je ne samo zdrav već pokreće sve mišiće.
Teretanom održavaš te neke parametre, kako ne bi štrčalo ili izgledalo rahitično. Nikako ne volim deformisane tj. ''napucane'' likove kojima torzo izgleda kao frižider dok su im noge tanke kao točkići - a na kakav se izgled ljudi najviše zaleću jer nemaju 2 grama mozga, pošto im se to sve posle vrati 3x kad prestanu da treniraju a 5x ako su još uzimali preparate.
Za teretanu ti važi pravilo.
1) Bez preparata možeš do svog prirodnog fizičkog maximuma.
2) Sa preparatima biješ preko maximuma, sa kasnijim posledicama.
Te na koje si ti naletao, ja ti odmah kažem da sam naletao na još 5x gore. Znam barem 50 likova koji su se napucavali što zbog raznoraznih kompleksa od najnižih do najgorih vrednosti, do onih koji sebe smatraju ''king of the court'' beng beng i ostale džidža bidže, dok se ne pojavi neko i presavije im pi*ku sa štanglom preko glave.
-------------
Objavio: yolix83
Datum objave: 03.Srpanj/Jul.2013 u 23:39
Ma tetretana je OK, pogotovo ako imaš neke druge primarne spotske aktivnosti a u nju ideš dopunski. A ti likovi, te Johnny Bravo karikature, krkani u glavu, me ne tangiraju. Nek' oni rade sa sobom šta hoće, samo se klonit njihovih savjeta i dobro.
Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2013 u 01:00
Nemoj neko da piše o filmovima slučajno, da tema ne bi bila opet preseljena.
-------------
Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2013 u 08:57
E juče sam bio na štrandu i plivao u Dunavu...
Uh, pogrešna tema. Otvarajte temu: Plivanje
Objavio: Rendgen Tehnicar
Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2013 u 10:13
Kampfar piše:
Pa generalno od svih sportova, bodi bilding tj. teretana kao ''sport'' je najgori jer sabijaš mišiće i štetiš zglobove, tetive itd. ali zato čovek treba da bude pametan sa mozgom i da nađe meru. U teretanu idem, preparate ne uzimam, prevashodno da bih se osećao lepše jer pomaže u regulaciji hrane (žderi ko svinja pa odi do teretane i videćeš kad sve povratiš), vežbe za donja leđa da poprave ukupno držanje jer ojačavaju kičmeni stub pošto gledam ljude kako se grbave jer ih stomačina vuče napred, man boobs da imam obesio bih se tj. one mlohave sisuljke itd.
Da imam tu mogućnost, svakog dana bih išao na plivanje, jer je to jedini sport na svetu koji je ne samo zdrav već pokreće sve mišiće.
Teretanom održavaš te neke parametre, kako ne bi štrčalo ili izgledalo rahitično. Nikako ne volim deformisane tj. ''napucane'' likove kojima torzo izgleda kao frižider dok su im noge tanke kao točkići - a na kakav se izgled ljudi najviše zaleću jer nemaju 2 grama mozga, pošto im se to sve posle vrati 3x kad prestanu da treniraju a 5x ako su još uzimali preparate.
Za teretanu ti važi pravilo.
1) Bez preparata možeš do svog prirodnog fizičkog maximuma.
2) Sa preparatima biješ preko maximuma, sa kasnijim posledicama.
Te na koje si ti naletao, ja ti odmah kažem da sam naletao na još 5x gore. Znam barem 50 likova koji su se napucavali što zbog raznoraznih kompleksa od najnižih do najgorih vrednosti, do onih koji sebe smatraju ''king of the court'' beng beng i ostale džidža bidže, dok se ne pojavi neko i presavije im pi*ku sa štanglom preko glave.
+1 Slažem se s rečenim... ako se ide već u teretanu, nikako uzimati preparate, sem ukoliko niste profesionalni bodibilder. Plivanje, vaterpolo, su zakon, jer voda najbolje oblikuje telo. Naravno, podržavam svako bavljenje sportom... protiv pljuge i gudre.
------------- Šta je najlepše na svetu? SLOBODA Šta je najjače na svetu? LJUBAV Šta je naoštrije na svetu? ISTINA
Objavio: Dee_Monk
Datum objave: 04.Srpanj/Jul.2013 u 18:44
A ja taman kontao da puknem 7-8 kila (znam dobar nacin za mrsavljenje), pa onda polako u teretanu.... mada i kuci imam dobru teretanu (na selu sam...po ono...poslovi,fizikalisanje)
------------- Hajde, Bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu....
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2013 u 20:30
Poštovani drugari, pošto sam se uverio da se sa druge strane nalaze najpametniji ljudi u sajber prostoru, kojima ne mogu da pariram ni u jednoj ravni, intelektualnoj, moralnoj i kulturološkoj, ovo je moj poslednji post na ovom forumu.
Svim vama koji ostajete, želim još puno žive rasprave, sučeljavanja stavova, argumentovanih i prosvećujućih razmena mišljenja.
Takođe, nadam se i da ćete nastaviti sa praksom tolerancije i necenzure kao i do sada.
Budite mi čili i vedri. Puno ćete mi nedostajati.
Objavio: Joe
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2013 u 21:31
Pravda za Bardemovog sina!
Teretane su kul, bilo fensi ili u domacoj izradi.
Datum objave: 05.Srpanj/Jul.2013 u 21:50
de ćeš, taman smo oladili lubenicu.
-------------
Datum objave: 06.Srpanj/Jul.2013 u 02:07
Nisam u toku, ja okasnio, ja okasnio... ali Bardeme nemoj da si drama queen, ostani bar na lubenici.
Objavio: marko99119
Datum objave: 07.Srpanj/Jul.2013 u 12:51
Ja 2.god idem u teretanu i ful sam zadovoljan rezultatima na početku mi je bilo muka,teško da sam skoro odustao,ali kada sam vidio prve rezultate jednostavno nisam mogao vjerovat dobio sam u te 2.god 10.kg kroz pravilnu prehranu i ne treba mi više..sada samo to održavam bacio sam cigarete i alkohol pijem samo dva puta godišnje..sada jednostavno sam lud kada ne napravim trening i ne vježbam radi drugih nego radi sebe i naravno sve prirodno nikakvi steroidi samo proteini i to je to :) neki misle da su proteini steroidi
Objavio: seaport
Datum objave: 13.Srpanj/Jul.2013 u 16:34
Samo se gruvajte deco, to je zdravo. Jbg. samo ne znam cemu tema o tome? Neko je vezbanje ugradio u svoj radni dan odavno. Pogtovo ako se ranije aktivno bavio sportom, drugi su tu potrebu shvatili kasnije. To je individualna stvar, odrzavanje sopstvenog tela. Isto bi bilo kao kada bi raspravljali da li treba prati zube. P.S...Zayebite proteine ako ih ne unosite putem hrane. Vezbanje je stvar telesne kulture a ne trenda. Nije isto sto i budzenje automobila
Objavio: Sentinel
Datum objave: 16.Srpanj/Jul.2013 u 22:00
šleper namještaja tjedno, svakodnevno razvozanje veš mašina, hladnjaka, štednjaka, kreveta, ormara, sklapanje navedenih, pogotovo ljeti na +35/40 i eto ti tjelovježbe.
provjereno
jebla vas teretana
------------- Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se http://www.albinoblacksheep.com/flash/youare" rel="nofollow - OVDJE
Objavio: iromafia111
Datum objave: 16.Srpanj/Jul.2013 u 22:25
A stig'o i ćumur.
-------------
Objavio: Mandarinan
Datum objave: 16.Srpanj/Jul.2013 u 23:23
Pa što ne zoveš, da se bodibildujemo?!
------------- “Fighting for peace is like screwing for virginity.” ― George Carlin
Objavio: mahoni
Datum objave: 19.Srpanj/Jul.2013 u 22:26
Eh...teretana....
U zdravom telu...sve zdravo.
------------- Bolje živeti jedan dan kao lav, nego ceo život kao miš
Objavio: seaport
Datum objave: 24.Srpanj/Jul.2013 u 13:19
Sentinel piše:
šleper namještaja tjedno, svakodnevno razvozanje veš mašina, hladnjaka, štednjaka, kreveta, ormara, sklapanje navedenih, pogotovo ljeti na +35/40 i eto ti tjelovježbe.
provjereno
jebla vas teretana
Momci i devojke provode radni dan u kancelarijama pa im teretana dodje kao potrebna fizicka aktivnost u trajanju od sat ili dva, a ne izvor zarade. Zavrsili su skolu da ne moraju da fizikalisu. Sve najbolje
Objavio: Black_Ninja
Datum objave: 21.Listopad/Oct.2013 u 15:59
Bolje vam je da ovde pisete o temi koja je,nego da se bavite samnom :D.Dobro...znam da vas je zabolela istina ali ovde ima ljudi koji bi da pisu o onome sta se ovde trazi.Pruzite im priliku da i urade to!
Datum objave: 21.Listopad/Oct.2013 u 22:36
Svakako. Čim pokažu malo inicijative i dobre volje i prihvate se nekakvog posla ovdje. Oni koji samo sviraju kcu i kritiziraju ovdje nikad neće dobro proći.
Znamo i mi da te zaboljelo to što su te i ostali članovi kritizirali u onoj temi pa si otišao u drugu rubriku.
-------------
Datum objave: 13.Veljaca/Feb.2014 u 14:05
Sa tim avatarom navijati za usa oskare. Pa, jebo ga ti...
Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2014 u 14:01
Ako mi još neko, igde i ikada zameri za kritike holivuda sa političkih pozicija i zbog političkog tumačenja njihovih idiotskih, propagandnih filmova, obrušiću se na njega sa svim S600 sistemima, Migovima, Tupoljevim, tenkovima T90 i ostalim teškim naoružanjem...
Pročitah, da je ovaj mali narkomanski smrad, koji se, valjda zove, Reto, poručio sanjarima iz Venecuele i Ukrajine da nastave da sanjaju i da su oni, tj njegovi drugovi, retardi, uz njih. Eto, od kobajagi filmske manifestacije, malograđani i maligni gadovi sa Pradom, Armanijem, Vitonom, i ogrlicama od 15 miliona dolara, prave ratnu propagandu za svoje bolesne interese. Jako su žalosni...
Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2014 u 14:44
Da, ni meni nije jasno koj će ku**c od Venecuele kada ih oni ljudi sve lepo isterali i nacionalizovali naftu. S'tim što tamo ne mogu ništa da zametnu obzirom da bi ih narod linčovao, ne vojska i policija. Dodela oskara je izgubila na svakom smislu i liči na takmičenje ko će više da se nabije Obami u dupe.
-------------
Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2014 u 14:52
Ovo opet neko pametan premešta... serem vam se u ton film.
-------------
Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2014 u 14:54
Vidim da je radila forum maid lady i prebacila moj post, ali avaj. Oni mogu na svetskoj sceni sa 700 kamera da zloupotrebljavaju film, ali ovde na balkanskom forumu, to će bato u teretanu, u koju sam prinuđen da uđem iako je ne podnosim.
Ali radićemo na modernizaciji ove teme...
Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2014 u 15:23
Nema veze, to je ona fora ''premestiš i ćutiš'' kao ''škartirao si nešto''. Nebitno, pametnog sagovornika ionako ne bi dobio, tako da je presipanje iz šupljeg u prazno van igre.
-------------
Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2014 u 21:17
Samo da znate, vi ste meni zakon.
-------------
Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2014 u 22:52
Kako bi se unapredili demokratski procesi na sajtu i kako isti ne bi skliznuo u ukrajinski scenario, zamolio bih nadležne da pri brisanju nekog posta, objave član pravilnika koji je povređen, tj. osnov brisanja posta, jer samovolja i selektivnost su odlika totalitarnih i zatvorenih sistema.
Ja ne tvrdim da ne postoje razlozi za brisanja odnosno premeštanja, ali ondajednostavno treba obelodaniti te razloge, kako bi sve bilo transparentno. A bilo bi poželjno i da se brisač pokaže. Ovako sve delujenekako kafkijanski. Hvala najlepše na razumevanju.
Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2014 u 22:56
P.S. Voleo bih da čujem mišljenja i drugih članova u vezi ovog, jer složićemo se, javnost rada je neophodna pretpostavka civilizovanog dijaloga.
Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2014 u 23:32
Pa tko bi vama dvojici ovdje ugodio? Npr., uspjeli ste u pozdravnu temu zgodne domaćice ugurati "Darth invader" dildo i Karleušu i sad bi još da ti se javlja onaj tko ti je premjestio post pa da još malo i s njim obradiš neke teme.
Unaprijediti demokratske procese ovdje? Zar već nisu dovoljno unaprijeđeni time što unatoč pravilima dopuštamo baniranim članovima da se ponovno prijave i tjeraju po svome? Pa koliko demokracije ti treba?
-------------
Datum objave: 04.Ožujak/Mar.2014 u 23:45
Iromafia, samo zbog činjenice da sam video tvoju sliku dok se u pozadini peče jagnje, biću umeren.
One pozdravne teme sa onim smešcima dobrodošlice, bez ikakvog ljudski sročenog teksta su stvarno dosadne. Ali, ne razumem. Jeste li vi tu pokazali toleranciju jer niste brisali potpuno bezazlene postove sa te teme, za koje mi je laufer javio da su čak izazvali simpatije kod određenog broja ljudi.
Drugo, ne bih ja da se nadjačavam sa onim ko mi briše teme, ali jednostavno bi bilo fer ukazati na kriterijum brisanja, jer, uzmimo da sam ja normalan, i da želim da pišem samo podobne tekstove, kako da prilagodim svoje pisanije, ako nemam informaciju zašto i ko me je izbrisao.
Ovaj deo, da dopuštate banovanim članovima da se opet registruju, bolje da ne ističeš kao neko demokratsko dostignuće, jer ja sam na primer, banovan bez ikakvog obrazloženja. Ne bi li bilo normalno, da postoji neki kutak ta banovane i sa obaveštenjima o razlozima brisanja postova itd. kako bi to bilo svima dostupno, i svi bi mogli da vide razloge.
Pazi, činjenica je i da su neki članovi vlasti ograničeni i ne mogu da shvate da svojim uskim tumačenjima ispadaju smešni. Da li oni nekom podnose račune i postoji li način da se nezadovolji član žali, ili su oni postavljeni i nesmenjivi kao Pedi Ešdaun?
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 00:06
Da, sad primetih da ti ne možeš da iskočiš iz tog šablona jednopartijskog rezonovanja. Zašto to kažem? Pa to jednostrano tumačenje, uz naglašavanje kako se to nama,, različitima" nešto dopušta, iako nismo zaslužili. Znači, nama je dopušteno da teramo po svome. Koga ja to ugrožavam time što teram po svome, i koji član Pravilnika kršim? To je ono što je bitno, a ne da li se moj pogled dopada gospođici koja se nalazi na mestu zločina, gospodinu koji voli kokice, devojci koja je starosedaoc itd.
Ali dobro, ako sam većini članova naporan, mada imam informacije iz prve ruke, da imam dosta i istomišljenika, ja ću razmotriti odluku da se opet povučem na određeno vreme. Barem dok Rusi ne uđu u Harkov...
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 00:14
iromafia111 piše:
Pa tko bi vama dvojici ovdje ugodio?
Što se mene lično tiče, nikad nisam tražio bilo kakvo ugađanje, već, ako je moguće, pokazati zdrav razum po pitanju bilo koje teme ili diskusije, pošto ako toga nema onda nema ni mene u bilo kakvoj daljoj raspravi po pitanju bilo koje teme. Taj stav držim od prvog logovanja jer dokazano ne traži tuđu potvrdu, niti mišljenje neke ''više'' instance, a pokazao se kao najispravniji.
iromafia111 piše:
Npr., uspjeli ste u pozdravnu temu zgodne domaćice ugurati "Darth invader" dildo i Karleušu
Naravno, nakon što sam primetio jasnu nejasnoću, ubrzo je utvrđeno da ženi zajebava facebook i kači joj netačne godine, a po skorašnjem uzoru gde je masa ljudi ko oprljena reagovala kada se registrovalo devojče od 22 leta, reagovao sam kako bi se sprečilo još jedno baljezganje od 10 strana i petorazredna internet nabacivanja, kako sam i samoj ženi nagovestio putem PM-a ''zašto je bitno koje joj godine stoje''. To što je ''ugurano'' i što pojedini nemaju osećaj za zezanje, to je već druga tema, a nije ni imalo direktne veze sa novim članom tako da nema ni štete.
iromafia111 piše:
i sad bi još da ti se javlja onaj tko ti je premjestio post pa da još malo i s njim obradiš neke teme.
Pošto je sistem izbora ''organizacije'' krajnje uvredljiv za razum (ne cene se oni koji najviše rade, nego oni koji udare 10 smajlija pre prve reči). Kada ti isti seru kao šotke i spamuju teme nebuloznim komentarima, niti ima brisanja, niti premeštanja, jer sopstveno govno ne smrdi.
Bile to dobrodošlice, dnevnik gledanja ili šta već, prestao sam i da pratim jer nigde ničeg pametnog.
Bardemov sin piše:
Pazi, činjenica je i da su neki članovi vlasti ograničeni i ne mogu da shvate da svojim uskim tumačenjima ispadaju smešni.
Ne ispadaju samo smešni, nego i vređaju tuđu inteligenciju u nedostatku ličnog razumevanja za određenu situaciju, stvar.
-------------
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 00:22
Bardemov sin piše:
One pozdravne teme sa onim smešcima dobrodošlice, bez ikakvog ljudski sročenog teksta su stvarno dosadne. Ali, ne razumem. Jeste li vi tu pokazali toleranciju jer niste brisali potpuno bezazlene postove sa te teme, za koje mi je laufer javio da su čak izazvali simpatije kod određenog broja ljudi.
Pazi, činjenica je i da su neki članovi vlasti ograničeni i ne mogu da shvate da svojim uskim tumačenjima ispadaju smešni. Da li oni nekom podnose račune i postoji li način da se nezadovolji član žali, ili su oni postavljeni i nesmenjivi kao Pedi Ešdaun?
Umerenost, bezazlenost, ljudskost, razumevanje.
Pazi, činjenjca je da su neki članovi vlasti ograničeni i ne shvataju da su teme tu bezveze i da shodno takvom zaključku treba dozvoliti bezazlene, umerene i nadasve ljudske komentare koji inače nemaju nikakve veze sa tim temama. Time dobijamo mogućnost da te teme postanu perspektivne i efikasne, jer čemu tema koja se bavi nekom temom. A da, naravno, smenjivost, divna reč koju je oportunizam načinio alatom za uništavanje hijerarhija u nauci i umetnosti. U ime promene trebe po svaku cenu uništiti sistem, jer je to poželjno, bez obzira što drugi nemamo, a dotadašnji sasvim pristojno funkcionisao.
U decembru na srpskom javnom servisu čuh još jedan od glasova razuma. Draga dama je u očaju besparice običnog naroda uzjavila da su slave pomodarstvo. Verovatno je mislila da bi sa tih 300-tinjak evra taj narod mogao da plati dosta pretplata istom tom servisu.
Godine prođu i tek se onda čovek seti izjave ljudi iz svoje mladosti. Moj profa iz filozofije je inao običaj da kaže da je oportunizam bolest koja je svojom razornošću unazadila ljudski rod više od sva četri jahača apokalipse zajedno.
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 00:27
Gde je ovde tačno oportunizam?
I taj profa nije očito dobro promislio ako je tu tačka za definiciju oportunizma, pošto bi sada pisao na turskom da ga nije bilo na ovim prostorima.
-------------
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 00:48
Nisam se nadao da ću tebi morati da pojašnjavam reči profesora. Čovek je bio svedok vremena, ja sam svedok vremena kojem pripadam i lako mi je da vidim oportunizam, onaj najgori, destruktivan, u ljudima. Demokratija nije više samo silovanje manjine, sa doalskom buntovnika bez razloga i smišljanjem suludih pravila, postala je silovanje većine.
Proglašavanje svega tuđeg smešnim, zaostalim i glupim verovatno je odraz intelektualne moći oglašivača, koji je elita postao verovatno na porodičnom sastanku, jer drugih (pravih) osobima elite ne poseduje, niti aklamacije drugih ljudi.
Proglašavanje nečeg zaostalim ili ne funkcionalnim od ljudi koji nisu u stanju da urade nešto bolje...pa to bi bio postulat oportunizama.
Ovaj deo sa Turcima mi nije baš najjasniji, jer živim u narodu koji se deli na obrenovićevce i karađorđevićevce, partizane i četnike, evropejce i je**m li ga šta, one što nose slip i one koji nose bokserice. Kako je meni poznato, na tom pustom Kosovu se umesto 120 000 pojavilo samo 70-tak hiljada ljudi, dok su ostali poginuli sami na nekim drugim rekama i rovovima. A, da, zamisli, nebeski narod je i onda bio posvađan, zamisli to!!!
Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 01:10
Bardemov sin piše:
Koga ja to ugrožavam time što teram po svome, i koji član Pravilnika kršim? To
je ono što je bitno, a ne da li se moj pogled dopada gospođici koja se
nalazi na mestu zločina, gospodinu koji voli kokice, devojci koja je
starosedaoc itd.
Evo, "gospođica koja se nalazi na mestu zločina" će malo da vas uputi u situaciju. 1. Vas dvojica niste ni svesni koliko prijava dobijamo zbog vaših postova. Mnogi članovi ne žele više da čitaju temu Dnevnik gledanja filmova jer je puna vašeg spama. 2. Što se Pravilnika tiče, pročitajte ga malo podrobnije.
3.) Također, strogo je zabranjeno spamanje izvan
sekcija predviđenih za to i postavljanje više poruka istog sadržaja za
redom
unutar iste ili različitih tema u svrhu ''isticanja'' nekog zahtjeva.
Nije nam u interesu da forum postane zatrpan i nepregledan...
7.)
Primjećeno je
da se u forumu Filmovi/Serije otvori oko 40% postova od kojih su mnogi
nevezani za temu. Tema tog foruma je isključivo diskusija o filmovima i
serijama.
16.) Svaki post za koji moderatori ili administratori smatraju da je spam biće obrisan!!!! Bez razlika i povlastica!!!! Za spam postoje predviđene sekcije foruma, ali umjerenost je poželjna i tamo.
------------- Your soul could never grow old, it's evergreen
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 01:21
mahoni piše:
Nisam se nadao da ću tebi morati da pojašnjavam reči profesora. Čovek je bio svedok vremena, ja sam svedok vremena kojem pripadam i lako mi je da vidim oportunizam, onaj najgori, destruktivan, u ljudima. Demokratija nije više samo silovanje manjine, sa doalskom buntovnika bez razloga i smišljanjem suludih pravila, postala je silovanje većine.
Držimo se granica foruma.
Ovde se ne radi o demokratiji jer
je i nema pošto se ne računa 1 čovek 1 glas kada se o nečemu odlučuje. Više je neka
''birokratska-tehnokratska'' skupina, pošto elita u pravom smislu izgleda drugačije.
mahoni piše:
Proglašavanje svega tuđeg smešnim, zaostalim i glupim verovatno je odraz intelektualne moći oglašivača, koji je elita postao verovatno na porodičnom sastanku, jer drugih (pravih) osobima elite ne poseduje, niti aklamacije drugih ljudi.
Da se tuđe (onoga koji odlučuje) ne bi proglasilo smešnim, taj isti mora da: poštuje jasno pravila, reaguje jednako prema svima.
Ako isti ne ispunjava neke od bitnih uslova, onda je jasno odakle nastaje ''oportunizam'', a zapravo se radi o traženju trajnijeg rešenja, no ovde se ljudi ograđuju kako im odgovara pa koriste raznorazne termine.
Ne rešavanje stvari koje se stalno ponavljaju govori jasnije ko je elita na slavi u odnosu na onoga ko je konstantan u svom delovanju.
mahoni piše:
Proglašavanje nečeg zaostalim ili ne funkcionalnim od ljudi koji nisu u stanju da urade nešto bolje...pa to bi bio postulat oportunizama.
A to znaš na osnovu čega? Na osnovu ograničenosti razmišljanja jednog vremena? Ili sopstvene nedoumice nadopunjene sa još par drugih koji isto ne mogu da se izbore sa nedoumicama i ličnim ograničenjem?
mahoni piše:
Ovaj deo sa Turcima mi nije baš najjasniji, jer živim u narodu koji se deli na obrenovićevce i karađorđevićevce, partizane i četnike, evropejce i je**m li ga šta, one što nose slip i one koji nose bokserice. Kako je meni poznato, na tom pustom Kosovu se umesto 120 000 pojavilo samo 70-tak hiljada ljudi, dok su ostali poginuli sami na nekim drugim rekama i rovovima. A, da, zamisli, nebeski narod je i onda bio posvađan, zamisli to!!!
Rekao si da je oportunizam gori od apokalipse itd. pa sam pretpostavio da se radi o globalnom smislu.
-------------
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 01:29
CSInvestigator piše:
Bardemov sin piše:
Koga ja to ugrožavam time što teram po svome, i koji član Pravilnika kršim? To
je ono što je bitno, a ne da li se moj pogled dopada gospođici koja se
nalazi na mestu zločina, gospodinu koji voli kokice, devojci koja je
starosedaoc itd.
Evo, "gospođica koja se nalazi na mestu zločina" će malo da vas uputi u situaciju. 1. Vas dvojica niste ni svesni koliko prijava dobijamo zbog vaših postova. Mnogi članovi ne žele više da čitaju temu Dnevnik gledanja filmova jer je puna vašeg spama. 2. Što se Pravilnika tiče, pročitajte ga malo podrobnije.
3.) Također, strogo je zabranjeno spamanje izvan
sekcija predviđenih za to i postavljanje više poruka istog sadržaja za
redom
unutar iste ili različitih tema u svrhu ''isticanja'' nekog zahtjeva.
Nije nam u interesu da forum postane zatrpan i nepregledan...
7.)
Primjećeno je
da se u forumu Filmovi/Serije otvori oko 40% postova od kojih su mnogi
nevezani za temu. Tema tog foruma je isključivo diskusija o filmovima i
serijama.
16.) Svaki post za koji moderatori ili administratori smatraju da je spam biće obrisan!!!! Bez razlika i povlastica!!!! Za spam postoje predviđene sekcije foruma, ali umjerenost je poželjna i tamo.
Šizofrenija? U Dnevniku gledanja, u zadnjih 10 strana, ja imam 5 posta ti 7?
Broj 3 pravilnika nema veze sa mnom jer malo i postujem. Broj 7 sam napisao koliko imam postova u toj temi, najviše ''spamuje'' (postuje) Subrianca, Joe i ne znam ko još tamo. Broj 16 kršite svi celokupno, jer je odnos mojih i ostalih sa kojim non stop razmenjujete komentare 10 prema 1 po gruboj proceni.
I daj te masovne prijave, navedi 3 u zadnja 3 meseca, čisto da se vidi koliko tvoj post nema veze s vezom.
-------------
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 01:38
Žao mi je mladi prijatelju što te je vreme i mesto načinilo takvim. Znam da nemate velikh izgleda na išta malo bolje, da ste zatočenici ovog glupog sistema, ali se nisam nadao da ćeš običnim prevrtanjem, kao u skupštini, pokušati da odgovoriš, ili već šta, na moj post.
Odjednom mi govoriš o nekim granicama, o mojoj ograničenosti da vidim da nešto nije dobro, o podeli na mikro i makro svet. Mladi prijatelju, tvoji odgovori nisu odgovori intelektualca već klasični ulični, svađalački. Stvarno si me iznenadio i razočarao.
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 01:42
Nije stvar u broju postova, nego u sadržini istih. Mogu da ih imam i milion, svi sadrže moj komentar nekog filma, a ne komentar tuđih avatara, politike, rasizma, debilizma itd.
Što se prijava tiče, opet apelujem da pročitate Pravilnik.
11.) Prijavite nam prijestupnike.
Ukoliko primjetite da se netko ne pridržava ovih pravila,
prijavite nam. Kako? Iznad svakog posta imate link za prijavu (Opcije posta -> Prijavi poruku),
pa se ne ustručavajte kliknuti i obavjestiti nas ukoliko smatrate da
postoji kršenje pravila. Vaša prijava ostati će u tajnosti.
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 08:49
Gospodična sa mesta zločina Majami ili Obrenovac, nisam više siguran, jedno pitanje za Vas.
Kada ste meni, lično, prosledili tj. upozorili na tu prijavu, pa da znam u čemu je greška i kako da ispravim ponašanje?
Dakle, nije pružen nijedan odgovor na moja pitanja. Ali dobro, vidim da ne shvatate ili nećete da shvatite, da je celokupna suština mog delovanja, i svih ovih pitanja, samo da ukažem da se sve zasniva na onome što moderator smatra da ne valja. Mene interesuju kriterijumi tog smatranja da nešto ne valja.
Jer, hipotetički, pričam i banalizujem stvari do apsurda kako bi postalo jasno svima. Šta ako na mesto moderatora postavimo Adolfa Hitlera. Onda zaista ne treba nikakvo obrazloženje učiniocu prekršaja. Međutim, ako se ložimo na civilizacijske tekovine, onda je elementarno pravo učinioca da zna zbog čega je optužen. U suprotnom, imamo Kafku.
Ja ovo govorim jer ste se u prvom mom sazivu toliko ogrešili o mene, da je to bilo toliko smešno. Obrisano preko 30 postova, bez ikakvog obrazloženja. Brisao i Kurt i Murta, čak i moje postove koji su bili van svake provokacije, sa jasno postavljenim pitanjima. Šta je to ako nije samovolja?
A taj mentalitet prijava, ako je to zaista istina, zaista ne mogu razumeti. Pa ako si nečim povređen, obratiš se privatnom porukom, a ne ko dete od 3 godine, idem reći mami... Na taj način opet se sve odvija pod velom tajne, što je skroz glupo.
Kampfare, ne diraj mi Subriancu i Joe.
Eto, ne bih vas više zadržavao, vidimo se za neko vreme. Do tad, ostavljam Kampfara, da vodi svoju donkihotovsku borbu, haha
p.s. Samo da napomenem, za one koji ne znaju, ja sam pravnik i ove primedbe nisu plod rezonovanja jednog nepućenog kretena, nego čisto sa formalnopravne strane, ovde stvari ne funkcionišu. Na dnevnopolitičkom jeziku, ovde ne funkcionišu institucije, a onda samovolja postaje zakon, a diletantizam, povlađivanje i oportunizam jedine vrednosti koje se cene.
Lijep pozdrav...
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 09:18
Nekoliko puta se provlači riječ demokratija... Uvijek mi je bilo zanimljivo kad se ljudi po forumima pozivaju na neku demokratiju iako je svaki forum uređen diktatorski. Imaš moderatore/administratore koji su bog i batina i na to si pristao kad si se registrovao.
------------- There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 09:48
Bardemov sin piše:
Kampfare, ne diraj mi Subriancu i Joe.
Ma taman posla, nemam ništa loše prema njima, jer mi njihova slaganja i neslaganja oko filmova imaju smisla i liče na sasvim normalnu ''konverzaciju'', ali to kao tako ne odgovara pravilima foruma, iako ljudi ne čine ništa loše, na to sam mislio. No, problem nije u njima nego šikaniranju freelance moderatora koji nemaju osećaj kada se radi o tuđim komentarima, pošto ni svoje ne sprovode po propisima.
Bardemov sin piše:
p.s. Samo da napomenem, za one koji ne znaju, ja sam pravnik i ove primedbe nisu plod rezonovanja jednog nepućenog kretena, nego čisto sa formalnopravne strane, ovde stvari ne funkcionišu. Na dnevnopolitičkom jeziku, ovde ne funkcionišu institucije, a onda samovolja postaje zakon, a diletantizam, povlađivanje i oportunizam jedine vrednosti koje se cene.
Lijep pozdrav...
Des kolega. Ja se ne obraćam kao pravnik nego kao čovek poučen kako iskustvima tako ličnim razumevanjem i znanjem pojedinih stvari.
@Mahoni
Svađa mi nije jača strana, čak štaviše, potpuno sam anti po tom pitanju jer tu ne preovladava razum. To da li nekog moje reči pogađaju, treba videti ''a zašto pogađaju''. To da li si ti razočaran ili ne, apsolutno me briga, jer ja tebe cenim kao prevodioca, a to što ste napravili kačamak od uzajamnih odnosa kao administracija pa se zalažete za veštačku atmosferu, to je tvoja greška i nekoličine drugih sa odgovornih mesta.
Moje lično poverenje je više puta izigrano, a povraćeno je samo zbog jedne jedine osobe na forumu kojoj sam se već pre nekog vremena zahvalio i tražio da mi ne izglađuje odnose niti pomaže. Tek onda se videlo ko je kakav i zašto, baš zbog te veštačke atmosfere koju pravite.
A govorim ti i imam svako pravo da ti govorim o ograničenosti jer sam uvek tražio da neko istupi razumno kao čovek, što se u par navrata i desilo najviše od Darija, ali za razliku od njega, ja se ne savijam pod pritiskom lažno generisane atmosfere. Pošto si izneo neke stvari gore, izvoli obrazloži ako već imaš mišljenje, jer žalopojke na tuđ račun niti cenim, niti uvažavam, niti me interesuju bez konkretnih stvari koje će to da potrepe.
Što se freelance moderatorke tiče i njene poslednje izjave, složio bih se, pod uslovom da nema tema gde se kače gole sise, dupeta i ostali **rci, pošto je to seksizam i neprikladna sadržina za forum koji se ne bavi pornografijom, tako da svoje slobodne interpretacije ne treba bazirati na ličnim frustracijama i nerazumevanju.
-------------
Objavio: darije
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 15:37
"Čak štaviše" je pleonazam.
-------------
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 16:09
To da li si ti razočaran ili ne, apsolutno me briga,
Apsolutno sam očekivao takav odgovor i po tom pitanju nisam razočaran. Posle ovolikog pisanija i načina iznošenja mišljenja samo sam zadovoljan što sam objektivno sagledao situaciju.
Za drugi zaključak o pogođenosti, mogu samo da kažem da je pored mesta jako bitan i subjekt koji donosi takav zaključak. Postoji mera za sve i kada se ona pogazi nema potreba za dodatnim objašnjenjima.
a to što ste napravili kačamak od uzajamnih odnosa kao administracija pa se zalažete za veštačku atmosferu, to je tvoja greška i nekoličine drugih sa odgovornih mesta.
E ovo je za medalju. Pa, prijatelju, pišeš šta god hoćeš po sajtu. Optužuješ sve za svašta. Dobacuješ ljudima nadimke, ostrviš se na svačiji ukus po pitanju svega. Svaki put se trudiš da sudiš o tuđim intelektualnim sposobnostima i na kraju pominješ čak i međuljudske odnose. A da, da ne zaboravim, kada ti se pruži šansa da nešto promeniš po svom nahođenju i daju ti se odrešene ruke ti opet okriviš nekog drugog za neuspeh. Veštačka atmosfera , da baš. Vidim da te laufer dobro obaveštava. Ja se svojih postupaka ne stidim, ako neko od merodavnih ljudi SA OVOG SAJTA: prevodioca, uploadera, stafa , bude doveo u pitanje moj rad kao moderatora, ja ću sam da odem.
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 16:32
darije piše:
"Čak štaviše" je pleonazam.
Sitničariš k'o farmina Jelena Golubović, a na ostalo si nem ili nemaš ništa misaono da odgovoriš kao neke tvoje koleginice Lepa osobina. Mahoni čovek uljudno upristoji ljude odgovorom, koliko god meni taj odgovor delovao dalek, a ti si u celoj ovoj raspravi jedino uočio pleonazam, alal ti vera
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 17:00
E dečače, odrašćeš i ti jednog dana, pa ćeš naučiti da čitaš između redova... ili nećeš, 'bem li ga. Uživaj prijatelju i ne opterećuj se previše.
-------------
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 17:07
Nazivaš starijeg čoveka od sebe dečače, stvarno si u velikoj intelektualnoj zabludi. Za tvoju informaciju na ovom forumu, sajtu sam pasivno od početka, a tokom godina zbog promena email adresa i gubitka lozinki je dolazilo do novih registracija, a tebe se sećam i imena kojim su te nazivali na drugim filmskim forumima sa kojih si prebegao ovde da izigravaš isprazan autoritet, konkretno sa forum-filmovi gde su te pojedini nazivali bubuljičavi insekt... Dečače, prvo nauči da čitaš i misliš, a posle pričaj o između redova Da se uzbuđujem ne bih ti ovako kulturno odgovorio, ne prenosi to na druge
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 17:19
Joe piše:
a tebe se sećam i imena kojim su te nazivali na drugim filmskim forumima sa kojih si prebegao ovde da izigravaš isprazan autoritet, konkretno sa forum-filmovi gde su te pojedini nazivali bubuljičavi insekt...
Ahahaha... bubuljičavi insekt... Sviđa mi se... Samo, ipak si se izgleda zeznuo, ali dobro, događa se deci u tom uzrastu. Niotkuda ja nisam prebegao ovde. Kad već pominješ Forum-filmovi, da nešto i naučiš: za tvoju informaciju jedan sam od trojice osnivača tog foruma (tamo neke 2007/2008. Dejan-sl, dr koks i moja malenkost) koji je zamišljen potpuno drugačije, ali se vrlo brzo pretvorio u nešto drugo, čemu ja nisam hteo da dam podršku, pa me zato tamo i nije bilo kasnije. Titlovi su moj matični sajt/forum (pre toga sam bio na Livadi, ali se ne sećam da li je tamo bilo foruma) i sve ostale, moguće i nemoguće registracije po forumima koje imam na internetu su došle nakon ove, tako da si se ipak zeznuo kod skretanja za Albukerki. I kao što rekoh dečače, opusti se, mojne se nerviraš, loše je za ten. Stvoriće ti se bore tako mladom. Aj uzdravlje.
-------------
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 17:26
He he, vidiš mislio sam da ste stariji, negde od 2003. to su onda bili prijevodi-online koji su matično bili hrvatski forum beše, ali da, ti si taj koji je u to vreme kako kažes 2007, 8 bio i na forum filmovi, znači nisi prebegao ali si osnovao nešto što zadovoljava tvoje umne sposobnosti. A i dalje ne kapiraš da nisi stariji, već pokušavaš sa to dečače da uspostaviš neku intelektualnu nadmoć al ne ide ti, opet ispadaš smešan i sitne duše. Aj uzdravlje
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 17:44
darije piše:
(pre toga sam bio na Livadi, ali se ne sećam da li je tamo bilo foruma)
Da, Livada, dobro si me podsetio, i na njega sam mislio, a i posećivao
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 17:50
Znam, ali ti kažem, nisam siguran da je "Livada" imao forum (a i da jeste, nisam ga posećivao - forum, mislim ), tako da okreni, obrni, Titlovi su prvi forum na kome sam ikad bio registovan.
-------------
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 17:54
darije piše:
Znam, ali ti kažem, nisam siguran da je "Livada" imao forum (a i da jeste, nisam ga posećivao - forum, mislim ), tako da okreni, obrni, Titlovi su prvi forum na kome sam ikad bio registovan.
Shvatas "posećivao" suviše forumski bukvalno, možeš i sajt da posetiš kada odeš da ga upotrebiš za nešto drugo... ali dobro, više ne bi ni očekivao od tebe
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 17:56
Joe piše:
ali dobro, više ne bi ni očekivao od tebe
A yebi ga, u pravu si, ne mogu toliko nisko da se sputim da bih te razumeo.
-------------
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 17:57
darije piše:
Joe piše:
ali dobro, više ne bi ni očekivao od tebe
A yebi ga, u pravu si, ne mogu toliko nisko da se sputim da bih te razumeo.
Jer si već na dnu, možeš samo da se penješ
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 17:59
ahahaha... Hoćemo li zajedno do neslućenih visina?
-------------
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 18:02
Počinješ da se gubiš
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 18:02
Ovo su ad hominem reakcije koje veze sa ovom problematikom nemaju...
Objavio: Hogar Strašni
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 18:09
Da mi je neko pričao da ću da offujem off-topic ne bih mu verovao, ali me pravac u kom je ova diskusija krenula neodoljivo podseća na jedan crtani film.
------------- As you journey through life take a minute every now and then to give a thought for the other fellow. He could be plotting something.
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 18:09
mahoni piše:
Postoji mera za sve i kada se ona pogazi nema potreba za dodatnim objašnjenjima.
Naravno, baš zato što je moja mera gažena više puta, zato i ne respektujem da mi neko vrti fiktivne i prazne priče kao da sam na vrtešci. Ispucan je onaj ''kulturan'' način dijaloga gde jedan popušta pošto je bilo dosta umnog štrojenja, ostao je samo činjenični način.
mahoni piše:
E ovo je za medalju. Pa, prijatelju, pišeš šta god hoćeš po sajtu. Optužuješ sve za svašta. Dobacuješ ljudima nadimke, ostrviš se na svačiji ukus po pitanju svega. Svaki put se trudiš da sudiš o tuđim intelektualnim sposobnostima i na kraju pominješ čak i međuljudske odnose.
Navarno da pišem, jer imam i razloga za tako nešto.
Imate veliku rupu u pravilniku, veliku rupu u postupcima pojedinih ovlašćenih, veliku rupu na relaciji prevodioci-najave, veliku rupu u proceni šta vredi-šta ne, veliku rupu na relaciji sa novim članovima koji postavljaju po XX put isto pitanje jer nemaju gde i od koga da se informišu pa isti završe napljuvani ako se oglase javno, ali uglavnom meni šalju PM-ove jer sam na prvoj stranici Potražnje + mnogo šarenih laži poput: ''Cenimo kvalitet, ne kvantitet'', što me je oduvalo pre 10tak dana kada sam pročitao komentar od jednog starosedeoca, pošto stvari funkcionišu totalno suprotno.
Daj jedan uvredljiv nadimak koji sam nekom zadenuo?
Što se tiče ukusa, kao što neko može da ističe da voli filmove sa napuderisanim gej vampirima, Harija naduvaljku koji jaše metle, tako imam jednako pravo da izrazim neslaganje jer ovo je javni forum, pa tako sam protiv širenja sistema vrednosti za koji ima mnogo više argumenata PROTIV nego ZA.
mahoni piše:
A da, da ne zaboravim, kada ti se pruži šansa da nešto promeniš po svom nahođenju i daju ti se odrešene ruke ti opet okriviš nekog drugog za neuspeh. Veštačka atmosfera , da baš.
Ukratko, pošto vidim da se isto ponavlja po xx put.
1) Tražio sam potražnju prevoda, smislio plan kako može.
2) Povratni komentar administracije ''Ma de to, to je nemoguće izvesti''.
3) Rezultat: ''Izveo sam'', osposobio tada zamenika(cu) i tražio veća ovlašćenja da bih napravio pomak i u drugim temama.
4) Povratni komentar: ''Ne može''.
Pouka: Odbili ste nekog ko nudi slobodnu pomoć zarad nekih ličnih nedoumnih razloga.
A veštačka atmosfera postoji, pošto izvaljujete kako se za pojedine odluke poput novih članova administracije ''glasa'' pa se sabiraju glasovi u odnosu na ukupan broj administracije. Onda dobiješ rezultat tipa: Darije glasa ZA, ti glasaš ZA, Kneginja glasa ZA, ali to ne vredi pišiva boba jer je dovoljno da Iromafija kaže NE pošto za sobom vuče određeni broj ljudi. I šta dobiješ? Veštakčku iskreiranu atmosferu gde si sa jednom polovinom dobar, sa drugom nisi, a tobož postaneš novi član administracije.
Poznato? Pa naravno da je poznato, tako ovde stvari funkcionišu, a ja sam apsolutno protiv tako nečega, jer bih se osećao kao kreten pošto sa jedne strane nudim slobodnu i besplatnu pomoć, a sa druge strane da me neko ubija u pojam.
@Darije
Ko je skovao to bubuljičavi insekt? Vidi se da ljudi nemaju ukusa... Rošavi nekako tečnije za izgovor.
Inače kad držim besedu, mora malo pleonazam, valja se.
-------------
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 18:14
Ma di znam brate, ali ljudi stvarno nemaju ukusa ni sluha...
Tvoj ekspoze je uvek bio opširan, ali sas pleomazmom dobija i na težini.
-------------
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 18:21
Pa nego... odmah zamišljaš bradu kod govornika i dignut nos, odatle shvatiš da si živeo u zabludi kao metroseksualac. Oseti se čovek nadahnuto...
-------------
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 19:47
Kampfar piše:
Onda dobiješ rezultat tipa: Darije glasa ZA, ti
glasaš ZA, Kneginja glasa ZA, ali to ne vredi pišiva boba jer je
dovoljno da Iromafija kaže NE pošto za sobom vuče određeni broj ljudi. I
šta dobiješ?
Moj Bambi, da ti znaš koliko puta te taj iromafia branio kad su skoro svi drugi bili protiv. Znam da ti je to teško za povjerovati, ali je živa istina.
I da ti pokažem koliko si još u krivu. Zadnje glasanje koje smo imali o jednoj temi završilo je ovako: iromafia - protiv, darije - protiv i mislim da su još jedan ili dvojica bili protiv, a svi ostali "za". Normalno da smo darije i ja popušili i tu uopće nema spora.
-------------
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 20:53
Pokušaću da odgovorim redom koji si sam izabrao.
1. Kulturan način dijaloga je samo ako su svi akteri kulturni, dok činjenično raspravljaju o pojedinom problemu. Kod svake rasprave u kojoj se koriste činjenice može postojati jedno rešenje, znači ako činjenice prevagnu onda je i onaj koji ih zastupa u pravu i tu nema rasprave. Postoji i mogućnost gde se može kombinovati npr. iskustvo i neki novi pogled na problem. Sve ostalo je jalova rasprava koja ostavlja gorak ukus u ustima i ništa više.
2. Naravno da ne bi trebalo da se piše van određenog mesta za iznošenje određenog problema ili zapažanja. Rupe nismo stvorili mi nego nadobudni kojima je to jedini posao koji pregalački rade. Milion puta smo navodili osnovnu činjenicu, a to je da je ovo DOBROVOLJNO UDRUŽIVANJE, jer imamo isti hobi. Znači, očekuje se da ljudi koji dođu imaju isto interesovanje i istu volju da se "podignemo" u kvalitetu. Samo onaj koga ne interesuje opšte dobro sajta može da pravi greške oko najave ili potražnje i to je jedina istina o tom problemu. Naravno, uvek se tu nađe i nepoštovanje prema ostalim ljudima na sajtu.
3. Jesi ružno komentarisao i pričao o ljudima, nema potrebe da se sada vraćamo na to i da tražim po postovima, ali mogu da ti obećam da ću te obavestiti posle svakog uvredljivog posta .
4. Ovo o Iri je lično. Žao mi je što si tako nešto pomenuo na ovakav način. Taj čovek nikada nije prešao preko glasanja. Uvek se, kao i svi mi, povinovao odluci većine. Bio sam začuđen kada sam ovo pročitao. Ono što ti je napisao je 1000% tačno, a ja bih dodao da je čovek koji bez ikakvog pogovora unapređuje svakog člana kojeg mi predložimo, čak nas i obavesti da kasnimo sa predlozima.
5. E sad, stvar koja se meni nikada nije sviđala. Tvoje verovanje da je član koji voli drugačije filmove u najmanju ruku čudan, da ne bih ponavljao one tvoje kvalifikacije. Tema u kojoj se to događa se zove "Dnevnik Gledanja". Član napiše ŠTA JE GLEDAO, kaže svoje mišljenje o filmu ili seriji i da svoju ocenu, I TO JE SVE. Ta tema nije otvorena da bi TI ili NEKO DRUGI dovodio u pitanje post ispred, a još manje da procenjuješ njegovu inteligenciju. Ako želiš takvu raspravu, imaš punu slobodu da otvoriš takvu temu, ali bi i dalje vredelo pravilo da ne možeš da vređaš druge članove.
6. Sve priče o predlozima i ograničenjima su podložna raspravama, ali samo konstruktivnim. Ne može ništa na silu i ne može preko kolena, jer se najčešće obiju o glavu.
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 22:09
mahoni piše:
1. Kulturan način dijaloga je samo ako su svi akteri kulturni, dok činjenično raspravljaju o pojedinom problemu. Kod svake rasprave u kojoj se koriste činjenice može postojati jedno rešenje, znači ako činjenice prevagnu onda je i onaj koji ih zastupa u pravu i tu nema rasprave. Postoji i mogućnost gde se može kombinovati npr. iskustvo i neki novi pogled na problem. Sve ostalo je jalova rasprava koja ostavlja gorak ukus u ustima i ništa više.
Tačno, zato i preferiram činjenice naspram kulture, pošto se radi o sredini koja ne podrazumeva face to face kontakt. A pod ''nekulturom'' mislim, nije potrebno ''Vi'', ne moraš da brineš da li imam ženu i decu, ne moraš da brineš da li mi neko od familije čita šta piše ovde, ne moraš da brineš jesi li napisao psovku dok objašnjavaš itd. jer se bavimo konkretnim stvarima, probleme treba odrađivati, zato sam uvek i direktan.
mahoni piše:
2. Naravno da ne bi trebalo da se piše van određenog mesta za iznošenje određenog problema ili zapažanja. Rupe nismo stvorili mi nego nadobudni kojima je to jedini posao koji pregalački rade. Milion puta smo navodili osnovnu činjenicu, a to je da je ovo DOBROVOLJNO UDRUŽIVANJE, jer imamo isti hobi. Znači, očekuje se da ljudi koji dođu imaju isto interesovanje i istu volju da se "podignemo" u kvalitetu. Samo onaj koga ne interesuje opšte dobro sajta može da pravi greške oko najave ili potražnje i to je jedina istina o tom problemu. Naravno, uvek se tu nađe i nepoštovanje prema ostalim ljudima na sajtu.
Dobro, opšte poznato.
mahoni piše:
3. Jesi ružno komentarisao i pričao o ljudima, nema potrebe da se sada vraćamo na to i da tražim po postovima, ali mogu da ti obećam da ću te obavestiti posle svakog uvredljivog posta .
Kao što je ranije pomenuto da ljudi klikću ''prijavi post'' koji nose moje ime, pa ispade da se ne zna ovde zašto su ljudi kliktali to dugme, tako važi i ovde. Pokaži tačno gde i šta, ili se nije ni dogodilo, ostaje prazna priča.
mahoni piše:
4. Ovo o Iri je lično. Žao mi je što si tako nešto pomenuo na ovakav način. Taj čovek nikada nije prešao preko glasanja. Uvek se, kao i svi mi, povinovao odluci većine. Bio sam začuđen kada sam ovo pročitao. Ono što ti je napisao je 1000% tačno, a ja bih dodao da je čovek koji bez ikakvog pogovora unapređuje svakog člana kojeg mi predložimo, čak nas i obavesti da kasnimo sa predlozima.
Nije poenta povinovati se odluci većine, već znati ZAŠTO primaš nekog, ZA ŠTA JE SPOSOBAN, koliko planira da ostane, je li izašao iz bureta ili se rodio na francuskoj kaldrmi itd. Kao što si rekao ''udruživanje'', ali jebeš ti to udruživanje ako je preko kurca. Isto ono kad sam čuo ''Treba neko da te predloži''... mislim se, kao da drugi ne vide za šta je neko sposoban...
mahoni piše:
5. E sad, stvar koja se meni nikada nije sviđala. Tvoje verovanje da je član koji voli drugačije filmove u najmanju ruku čudan, da ne bih ponavljao one tvoje kvalifikacije. Tema u kojoj se to događa se zove "Dnevnik Gledanja". Član napiše ŠTA JE GLEDAO, kaže svoje mišljenje o filmu ili seriji i da svoju ocenu, I TO JE SVE. Ta tema nije otvorena da bi TI ili NEKO DRUGI dovodio u pitanje post ispred, a još manje da procenjuješ njegovu inteligenciju. Ako želiš takvu raspravu, imaš punu slobodu da otvoriš takvu temu, ali bi i dalje vredelo pravilo da ne možeš da vređaš druge članove.
Ne čudan. Vidiš iz nečijih postova, godina, struci itd. šta ga zanima, šta voli, šta ne voli itd. i jasno ti je da čovek koji misli da su filmovi Adam Sendlera remek dela ili na dnu bureta, ili ima sjeban osećaj za filmove (u pozitivnom smislu), što se da zaključiti iz nekih narednih postova istog. Ne insistiram da taj promeni mišljenje, ali ako je nešto sranje i mislim da ima uslova da se napiše da je to sranje, onda napišem da je sranje. Ne atakujem ni na porodicu, ni na ličnost i delo, nego na sranje. U nekom bukvalnom, najnižem smislu, to ti je ono ''povremeno prsneš pesticid, da ne bi morao kasnije da vršiš celu deratizaciju'' aka kalemljenje.
A to pravilo koje pominješ ne poštuje niko inače.
mahoni piše:
6. Sve priče o predlozima i ograničenjima su podložna raspravama, ali samo konstruktivnim. Ne može ništa na silu i ne može preko kolena, jer se najčešće obiju o glavu.
Svakako.
iromafia111 piše:
Moj Bambi, da ti znaš koliko puta te taj iromafia branio kad su skoro svi drugi bili protiv. Znam da ti je to teško za povjerovati, ali je živa istina.
I da ti pokažem koliko si još u krivu. Zadnje glasanje koje smo imali o jednoj temi završilo je ovako: iromafia - protiv, darije - protiv i mislim da su još jedan ili dvojica bili protiv, a svi ostali "za". Normalno da smo darije i ja popušili i tu uopće nema spora.
U startu nije bilo tog ''branjenja'', jer sam stao na žulj nekoličini spamera za koje sam tada garantovao da neće ništa dobro doneti pošto su bili kao zatvoreno kolo iz kojeg ništa ne cveta i samo guše priliv novih mozgova. Niti prevode, niti nose jaja, već samo sede i čekaju da im se ne svidi neki komentar pa ''juriš spam divizijo'. Tada sam još rekao ''Počupaš taj korov, ništa ne gubiš, možeš samo da dobiješ jer otvaraš put za nove ljude''. Tu smo se našli u debelom neslaganju, čak se i pljuvali, a na kraju se ispostavilo da su moje reči ipak imale smisla.
Ja da se pljujem sa nekim članom administracije, a sa ostalih 99 da sam dobar, ja ne bih ušao dok se ne otklone nedoumice i to sam odavno rekao. Jednostavno, ne možeš njima ne znam koliko da budeš dobar, a isto drugoj polovini loš. Zato i kažem da mora imati jasan kriterijum: Zašto i kako se ulazi u tu sekciju, a ne putem ''slobodne procene'' tipa: ''Ovaj smrdi nit miriše, aj ga primimo''.
Ne znam koje je to i za šta bilo zadnje glasanje.
-------------
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2014 u 23:34
Završila je utakmica. Evo me k vama.
Kampfar piše:
Isto ono kad sam čuo ''Treba neko da te predloži''... mislim se, kao da drugi ne vide za šta je neko sposoban...
Ne vidim nikakvu razliku u načinu rada ovdje ili radu u nekoj firmi. Možeš ti biti "udarnik" ne znam koliko, ali ako te netko "odozgo" ne primjeti i ne kaže koju dobru riječ za tebe, uvijek ćeš ostati samo "udarnik" i ništa više.
Ne može se dogoditi da ja ili bilo tko drugi samoinicijativno nekoga unaprijedimo bez zajedničkog glasanja. Ja ubacim pet svojih ljudi, pa onda Darije ubaci pet svojih, pa dođe red na Mahonija... Brzo bi sve otišlo u Honduras.
Mi ovdje gledamo da ljudima nađemo optimalno mjesto. Smatramo lošim
potezom da npr. tebe, Bambulu, Nebojšu ili Sentinela (bubam imena bez
ikakvog reda) postavimo u administraciju jer smatramo da ste bolji
prevoditelji i da bi vas "rad u kancelariji" samo bespotrebno opteretio.
Kampfar piše:
Zato i kažem da mora imati jasan kriterijum: Zašto i kako se ulazi u tu
sekciju, a ne putem ''slobodne procene'' tipa: ''Ovaj smrdi nit miriše,
aj ga primimo''.
Upravo si sam sebi skočio u usta. Bio sam jedan od prvih koji je predložio da tri grupe translatora podijelimo po broju napravljenih prijevoda kako nas nitko ne bi mogao optužiti da smo nekome majka, a nekome maćeha. Broj titlova je jasan kriterij, a tvoja reakcija je bila "moji titlovi za filmove su vredniji nego titlovi za serije".
Kampfar piše:
Ne znam koje je to i za šta bilo zadnje glasanje.
O jednoj ideji koja je u povojima.
Raskrinkao bih još jednu famu koja glasi da moj glas vrijedi više nego nečiji drugi. U svako glasanje ulazim čiste glave, a srce ostavim ispred vrata. Osim toga, kad nešto predložim ili se zalažem za nešto to jako dobro svima objasnim. Nekad uspijem, nekad ne, ali garantiram da ne postoji "Mafijin klan" ovdje.
-------------
Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2014 u 01:06
darije piše:
Joe piše:
a tebe se sećam i imena kojim su te nazivali na drugim filmskim forumima sa kojih si prebegao ovde da izigravaš isprazan autoritet, konkretno sa forum-filmovi gde su te pojedini nazivali bubuljičavi insekt...
za tvoju informaciju jedan sam od trojice osnivača tog foruma (tamo neke 2007/2008. Dejan-sl, dr koks i moja malenkost) .
Koliko se sećam, a davno je to bilo, dr. koksa znam sa tog prvog serije prevodi hrvatskog foruma gde sam bio jedan od 2,3 iz Srbije, posle je on prevodio prvu sezonu serije Supernatural, a za drugu je postovao da je sranje posle par epizoda pa je odustao od prevoda oko 2006. tako nešto, bio sam u tim krugovima oko prevoda par serija, speedy iz Osijeka je smarao sa serijom 24.... a osnivača Dejana-Sl forum filmovi pamtim, bio je tu godinu, dve, pa se povukao uopšteno čovek, delovao je drago, porodičan, meraklija, gubio stvari narednog jutra... a ti si onaj treći isprozivan, onaj sa naočarima sa prvog okupljanja ili ih tada nisi ni nosio... ko je beše sve tu bio doktor wolfaga, nezgodni mitja sa poklončićima na 5min. ona iz Kruševca, zatim klinka silyy... davno je to bilo... a sve tako nebitno, samo malo vraćam film da se setim tih nekih gadnih facijalnih ekspresija.
Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2014 u 01:26
Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2014 u 07:01
iromafia111 piše:
Ne vidim nikakvu razliku u načinu rada ovdje ili radu u nekoj firmi. Možeš ti biti "udarnik" ne znam koliko, ali ako te netko "odozgo" ne primjeti i ne kaže koju dobru riječ za tebe, uvijek ćeš ostati samo "udarnik" i ništa više.
Ako taj udarnik nešto vredi, taj će da ima svoje Ja i izgrađen neki osećaj za situaciju.
Konkretno, ne vidim bolje predispozicije od: Željan da pomogne sajtu, voljan da pomogne ljudima. Sve drugo bi zahtevalo stimulacije kojih nema, ili beskičmenjaka koji ne zna ni kako ni zašto se pojavio.
iromafia111 piše:
Ne može se dogoditi da ja ili bilo tko drugi samoinicijativno nekoga unaprijedimo bez zajedničkog glasanja. Ja ubacim pet svojih ljudi, pa onda Darije ubaci pet svojih, pa dođe red na Mahonija... Brzo bi sve otišlo u Honduras.
Čini mi se da je pre toga bilo, ne? Par imena se jasno sećam.
iromafia111 piše:
Mi ovdje gledamo da ljudima nađemo optimalno mjesto. Smatramo lošim
potezom da npr. tebe, Bambulu, Nebojšu ili Sentinela (bubam imena bez
ikakvog reda) postavimo u administraciju jer smatramo da ste bolji
prevoditelji i da bi vas "rad u kancelariji" samo bespotrebno opteretio.
To ima smisla.
iromafia111 piše:
Upravo si sam sebi skočio u usta. Bio sam jedan od prvih koji je predložio da tri grupe translatora podijelimo po broju napravljenih prijevoda kako nas nitko ne bi mogao optužiti da smo nekome majka, a nekome maćeha. Broj titlova je jasan kriterij, a tvoja reakcija je bila "moji titlovi za filmove su vredniji nego titlovi za serije".
I dalje stojim iza toga da film ne može da se jednači sa serijom, kao što dokumentarac ne može da se jednači sa filmom.
Svaki film je neko novo polje. Čovek kao što si video, sreće se sa bejzbolom, ja se sreo sam Šekspirom, kod Ljubice čini mi se da neko ''Asia Minor'' prevodi sa ''Maloletna Azija'' ili kako već beše, itd. dok u seriji postoje konstante kako u likovima tako i u njihovim delovanjima, jer posle par epizoda već znaš šta neko može, a šta ne može da kaže obzirom da si istom provalio lik. Dešava se da krene film, ljudi pričaju, ja blage veze nemam o čemu se radi i o čemu pričaju, pa mi je to posle stalno na pameti tokom prevođenja da nisam promašio smisao i ton diskusije među likovima dok ih malo ne upoznam.
Jedino po čemu se jednače su ljudi po volji i želji da naprave prevod.
Iz iskustva mislim da težina prevođenja ide: Serija - Film - Dokumentarac.
Nije ista težina onoga što se prevodi, jeste ista težina volje i želje pojedinca da prevede.
-------------
Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2014 u 07:42
Ili je giza taj koji je davno umesto koksa prevodio Supenatural i ostale serije u to vreme, a koksića znam sa forum filmovi. Stari su to likovi, krenulo prvo sa hrvatskog foruma 2003. ili 04. pa su kasnije nastali ostali poput vas ovde.
Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2014 u 08:35
Ja predlažem Kampfara za člana UO iz reda zaposlenih. Na taj način bi mnogi preusmerili svoju energiju iz destruktivne u emancipatorsku.
Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2014 u 16:45
Šta zvaničnici misle o mojoj ideji?
Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2014 u 21:45
Danas su se u A/M dijelu foruma pojavile tri poruke. Dvije nemaju veze s ovom temom, a treća je, citiram: "Da se mene pita, njih dvojica bi već odavno bili bivši."
Javit ću vam ako dođe do kakvih promjena.
-------------
Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2014 u 22:18
Znači to tako funkcioniše. Dođe neka intelektualna gromada i kaže,, mama, tata meni se ovaj Bardemov Sin ne sviđa, kme,kme,kme, banujte ga. A i ovaj Kampfar mi ide na živce, ne želim ga ovde, kme, kme, kme kva, kva, kva"
Ajde za mene više manje, moj doprinos sajtu sa ona uboga 3-4 prevoda, i to davnih dana je zaista mizeran, ali da za Kampfara predlažu da im, moš misliti smeta, i da hoće da mu vide leđa, to je prilično besramno. Čovek koristi razum, nekad ima malo oštriji rečnik, koji, zaista mediokritetima može isparati uši, ali to mu može zameriti samo onaj čiji iq ne prelazi broj cippela koji nosi, jer se i na prvi pogled vidi da on nikad nema zlu nameru, tj. da nije maliciozan. Zatim ima veliki broj prevoda i želju da unapređuje stvari. Principijelan je i svima kaže ono što misli. Mada, moram mu zaista spočitati ogromnu manu. Ne koristi smajlije skoro nikako...
Dalje, neka se obrati meni lično taj gospodin ili gospođa, pa da vidimo šta je problem. Možda neko ima primedbu i na njegov/njen rad, ili je to prosto član nesmenjive dinastije Krkobabić.
Ali ako mi se predoči član Pravilnika koji kršim, i ako to kršenje povlači ban, sam ću se banovati. Ali, ako to zavisi od volje nekog samozvanog Šćepana Malog, to me ne interesuje. Ne iteresuje me zato što je ovaj sajt javan, a ne privatna prćija nekoliko oligarha i zato sam i uporan u tome da Pravilnik mora biti jasan, koncizan i da se ne sme zasnivati na samovolji.
Objavio: Titivillus
Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2014 u 22:55
Bardemov sin piše:
Znači to tako funkcioniše. Dođe neka intelektualna gromada i kaže,, mama, tata meni se ovaj Bardemov Sin ne sviđa, kme,kme,kme, banujte ga. A i ovaj Kampfar mi ide na živce, ne želim ga ovde, kme, kme, kme kva, kva, kva"
Ne, ne funkcionira tako. Da funkcionira tako ne misliš li da bi vas dvojica već odavno bili banirani? Ili to što je netko moderator ili admin znači da mu se neki forumaš ne smije ne sviđati? Koliko ja vidim vi ste još tu, a kolega vas trpi i ignorira.
Bardemov sin piše:
kme, kme, kme kva, kva, kva
Tko najviše kmeči i kvače u (ne samo) ovoj temi?
Bardemov sin piše:
Dođe neka intelektualna gromada...
...mediokritetima...
...čiji iq ne prelazi broj cippela koji nosi...
Ovo radiš cijelo vrijeme. Postavljaš se intelektualno superioran i time podcjenjuš, omalovažavaš i vrijeđaš druge forumaše što nas dovodi do http://forum.titlovi.com/pravila-ponasanja-na-forumu_t7739.html - pravilnika na koji se toliko pozivaš:
1.) Zabranjeno vrijeđanje članova foruma. Možete kritizirati nečije postupke ali ne i vrijeđati ih na osobnoj razini, po vjerskoj / nacionalnoj pripadnosti, ili seksualnoj orijentaciji. Takav post će automatski završiti u trashu, a ukoliko se ponovi ista stvar biti ćete izbačeni sa foruma, bez mogućnosti ponovog povratka.
Bardemov sin piše:
Ali ako mi se predoči član Pravilnika koji kršim, i ako to kršenje povlači ban, sam ću se banovati.
Već jesam maloprije, ali da predočim još i ovo (iz istog pravilnika, link ti je gore):
17.) Jednom zbogom, zauvijek zbogom. Ako primjetimo da se članovi koji su bili banirani vraćaju na forum pod drugim nickom ili da članovi u isto vrijeme pristupaju forumu pod više nickova, automatski im dajemo ban bez ikakve opomene! Da bi netko bio baniran potrebno je da kontinuirano teško krši pravila foruma te je stoga ovo pravilo u potpunosti opravdano. No, pošto nismo zlopamtila, vjerujemo u rehabilitaciju kod pojedinih slučajeva, ukoliko nas stvarno uvjere da više nisu ''na zlu putu''.
Sad je pitanje hoćeš li ovaj put konačno biti od riječi ili ćeš se i dalje praviti "grbav".
Bardemov sin piše:
Ali, ako to zavisi od volje nekog samozvanog Šćepana Malog, to me ne interesuje. Ne iteresuje me zato što je ovaj sajt javan, a ne privatna prćija nekoliko oligarha i zato sam i uporan u tome da Pravilnik mora biti jasan, koncizan i da se ne sme zasnivati na samovolji.
Na kakvoj samovolji? Obriše ti se ili prebaci nekolicina postova koji su ili čisti spam ili loše trolanje i onda danima kmečiš i kvačeš (hm...) i tražiš objašnjenja, a kad ih dobiješ opet ih tražiš.
Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2014 u 23:20
Da te poučim nešto o vređanju. Ono mora biti upućeno konkretnoj i jasno određenoj osobi, a ne zamišljenom moru članova. Takođe, sarkazam nije uspeo da zabrani, čak ni Hitler. Konstatacije o iq i mediokritetima, su uslovne i reakcija na nebuloznu ideju da se banuje Kampfar bez ikakvog osnova, i nisu upućene nikome konkretno, jer ja ne znam ko su ti ljudi, tako da se ne mogu smatrati uvredama. A ja nisam kriv ako se neko pronađe u njima. Bože moj, šta da se radi.
Pošto ni ja nisam zlopamtilo, verovao sam u vašu rehabilitaciju, ali sam se izgleda prevario.
Ipak, ovo za kmečanje ti je najsmešnija konstatacija. Kmečanje nije kad neko traži da mu se objasne kriterijumi prema kojima bi morao da koriguje svoje ponašanje, i to čini uporno i javno, bez ikakvih spletki, dogovora, pregovora itd. Kmečanje je kada zakulisno, odeš kod nekog člana sa ovlašćenjem i tražiš da se banuje zli Bardemov sin i još zlobniji seljak sa juga Srbije, da ne kažem čarapan, (jer bi time možda opet uvredio nekog krugodvojkaša,) koji neće da pravi klanove po forumu. To je kmečanje per definitionem.
Takođe, nikad nisam dobio nijedno objašnjenje za brisanja i premeštanja. Ali, vi ne shvatate, da ja samo želim da vam ukažem da vam je taj Pravilnik debilan i da otvara mogućnosti zloupotrebi, ali ni da ga takvog ne poštujete. Želim da vam ukažem na apsurd toga što se ne pomerate sa početne tačke i ne želite da otvorite oči bar za milimetar...
Koji kolega me to trpi i ignorira, i zbog čega? Čime sam ga uvredio? Neka se javi slobodno.
Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2014 u 23:23
Da, zaboravih. To što se ja tebi činim, nekako suviše intelektualan, za to, zaista sebe ne mogu kriviti. Mislim, ja se zaista trudim, radim na sebi, idem na kurseve, učim ruski, čitam i tako dalje, ali nisam ja baš toliki intelektualac...
Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2014 u 23:40
iromafia111 piše:
Danas su se u A/M dijelu foruma pojavile tri poruke. Dvije nemaju veze s ovom temom, a treća je, citiram: "Da se mene pita, njih dvojica bi već odavno bili bivši."
Javit ću vam ako dođe do kakvih promjena.
Više me brine što me ''denounced'' tj. osudili Holandija i Saudijska Arabija u Civlization IV jer sam im stavio embargo na trgovinu čelikom od poruka u AM delu. Sva vojska mi bije po Velikoj Britaniji, pa nikako ne valja da me sad napadnu sa bokova, šteta za onoliku fiktivnu imperiju. Inače, ako se to javio admin, nema frke, ispoštujte čoveka.
Titivillus piše:
Ne, ne funkcionira tako. Da funkcionira tako ne misliš li da bi vas dvojica već odavno bili banirani? Ili to što je netko moderator ili admin znači da mu se neki forumaš ne smije ne sviđati? Koliko ja vidim vi ste još tu, a kolega vas trpi i ignorira.
Ako je neko takav da ogovara, pljuje i lobira nekom iza leđa kako bi drugi labavog mišljenja stekli mišljenje lobiste, onda možeš misliti koliko me je briga pošto, ako se ja zalažem za transparentnost, onda znaš da me ne pogađa što me neko vuče za nogavicu. Ja namerno neću takve ljude u kontaktima, na facebooku, da se nalazim uživo sa njima, jer očito da poseduju ''kvalitet'' koji apsolutno ne cenim. To što se neki drže za ruke upravo jer su držali ili drže neke konferencije putem četova, za mene nema nikakvu vrednost.
Sam reče Mahoni. Ovde smo jer volimo iste stvari A TEK POSLE može to da gledamo jedni drugima slike sa mora, vodimo besmislene četove o životu itd. No, neki su malo zapekli pa promešali prioritete.
Do sada sve što je iznošeno kao argument ''zašto njih dvojicu treba banirati'' je bilo ''av av i grrr'', tako da je u tom delu i dalje rezultat Frustracije 1 - Argumenti 0.
Po tom rezonovanju, možda tebe ili nekog drugog treba banovati? Evo ljut sam, grrr av av, stiskam dugme prijavi komentar, ajde da banujemo tog što sam prijavio? Mislim se... ko sa decom prvi razred.
Mrzi me dalje da citiram pa ću kratko:
Ona selektivna pozivanja na pravilnik, prema ličnoj potrebi, ''kadija te tuži kadija ti sudi'', deluje jako smešno i izlišno.
Ti misliš da nije uvredljivo kada ti neko priča ''kako te non stop prijavljuju'', pa na pitanje ''Ko to prijavljuje i zašto'', odgovor daju zrikavci ako me kapirate.
Ono, čekaš da ti neko odgovori a nadjačava ga zvuk zrikavca...
Što se spama i trolanja tiče, imaš/te barem jedno 10 postova koji su spam i neodgovarajući na današnji dan tamo po temama, pa ne vidim potrebu da zbog toga sednem na dugme ''prijavi'', jer inače ovde se ne radi o pravilima već nečem sasvim drugom.
Hint: Klanovi. Da, klanovi.
- Nekoličina nema mišljenje, oni koji i imaju pozitivno drže ga za sebe, ali zato oni ''av av'' zavijaju na sav glas da bi gazda čuo.
Bardemov sin piše:
Zatim ima veliki broj prevoda i želju da unapređuje stvari.
Sve drugo stoji, a imam običaj da ne biram reči ako vidim da nešto škripi i da se može popraviti, a to je baš zbog toga što u tome nema malicioznosti nego daj bre rešenje.
Sutradan ću da prestanem da prevodim, ovi ludaci što izbacaju 7 prevoda za 7 dana će prestati da prevode, pa daj da se sad uredi nešto da bih sutradan sedeo ko čovek i gledao filmove bez nerviranja što se kače prevodi ko Čeda i Bole da prevodili.
Inače, prevode nikad nisam pominjao kao ''štit'' ili argument više u svoju korist, jer nisu nikakav argument za tematike koje su se vodile i koje se vode. Mislim, logično, kakve veze imaju prevodi ako o njima nije reč? Samo sam ih jednom pomenuo kada se jedan pulen i miljenik publike napravio pametan da meri čiji je duži po pitanju istih, tako da je njihovo pominjanje bilo nužno uz koju reč prosvetljenja.
-------------
Objavio: Titivillus
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2014 u 00:07
@Bardem.
Iskreno, kad netko spomene Hitlera u forumskoj raspravi to je više nego dovoljan znak da s tom osobom nema smisla raspravljati, ali odgovorit ću ti na one dijelove posta koje mi se čine napisani u koliko-toliko ozbiljnom tonu.
Nismo ni mi zlopamtila. S prvim profilom jesi bio baniran, ali onda si imao još nekoliko profila prije nego si počeo pisati s ovim. Nijedan od tih profila nije baniran već si ih prestao koristiti čim si shvatio da si razotkriven.
Bilo kmečanje ili ne, dobio si odgovor svaki put. Postovi su uklonjeni jer su bili spam ili offtopic. Ti se s tim odgovorom ne slažeš i to je tvoje pravo, ali stvarno je već naporno vrtiti se u krug.
@Kampfar.
Mogu ti dati isti odgovor koji sam dao i Bardemu. Banovi ne funkcioniraju tako. Da se banovi stvarno donose na osnovu samovolje ovaj forum, a i mnogi drugi, bili bi pustare.
Iskreno, ja se ne sjećam kad je zadnji put netko baniran zbog pisanja na forumu. Banirani su, gotovo bez iznimke, oni članovi koji ni ne pišu na forumu, ali su više puta uhvaćeni kako postavljaju ili prisvojene ili titlove urađene translatorom ili su brisali potpise na obradama.
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2014 u 00:11
Ja se deinitivno osećam kao Jozef K.
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2014 u 00:15
Postove još nisam pročitala, ali imam ozbiljnu nameru. Više u temi.
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2014 u 00:26
@ B.S.
Pošto ni ja nisam zlopamtilo, verovao sam u vašu rehabilitaciju, ali sam se izgleda prevario.
Bože, spasi me srpskih pravnika i lekara.
Ovo je verovatno najprizemniji post koji ću da napišem.
Posle dvodnevnog uzaludnog trućanja osećam se prazno skoro kao i dana kada sam uvideo da demagogija i oportunizam nije pojava državne uprave, već samog naroda. Prošlo je 18 godina od tada i svakog dana sam svedok sve visprenijim načinima da se neko ispljuje, umanji nečije stvarno dostignuće i opravda nečija glupost ili gadost.
Bardeme, tipičan si predstavnik umišljene elite, nedokazane i isfrustrirane. Nijedan post koji si napisao nije niti iskren niti konstruktivan. Samo si dokazao da prava vrednost pravnika sadašnjice nije pravo već žongliranje. Ti ćeš mene da rehabilituješ? Predanost mog naroda revoluciji i kontrarevoluciji je toliko očigledana da me prosto zaboli. Kamfar nije maliciozan, ti jesi. Žao mi je što ga ti braniš, jer je on mlad čovek koji zaluta, a ti si odabrao lutanje da bi naneo što više štete. Čemu toliko potenciranje da su druženja ovde lažna? Zašto moraš nepozvan da sudiš drugima i to nedužnima? Tvoj post je tvoj obraz, pa čak i ako se ne gledamo u oči. Zbog tebe su prekršena sva pravila koja postoje na sajtu i ti još spočitavaš ljudima na njihovoj ljudskosti, pa stašno.
@ Kamfar
Lično smatram da mladi uskraćni po pitanju svega i tako pokušavam da se ophodim prema njima, ali ne volim da aminujem svašta. Meni ti nikada nisi smetao, dokazao i se u prevođenju i iako je istina je da imaš oštar jezik smatram da to nije neki veliki minus. Meni kod tebe smeta što se ponašaš kao da si političar. Imam i ja , kako vi kažete, laufere. Dobro, ja ih smatram drugarima i kolegama kojima se ne sviđa ono što pročitaju na drugim sajtovima o nama. Ne smatraš da je lojalnost potrebna, imaš duple standarde, a ono što me stvarno nervira je što, iako inteligentan, voliš da pribegneš lakim rešenjima i da stalno meriš po svojim normama nečija dostignuća.
Ja glasam protiv toga da se pridružiš A/M delu samo iz jednog razloga. Kada budeš pokazao da umeš da radiš prvi ću da glasam za tebe, čak i da ti predam moje mesto, ali dok budeš stalno nefunkcionalno kritikovao druge, nemaš moj glas. I molim te, nemoj ponovo sa onim, baš me briga, jer je i prvi put pokvarilo utisak.
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2014 u 00:44
Čija lojalnost?
Koji dupli standardi?
Te ''moje norme'' su nešto proračunato uz pomoć mnogih faktora, gde se uglavnom nahodim time da drugog ne opteretim, a da izvučem svoj maksimum, pri čemu više ljudi ima korist za rezultat. Mislim da sam se najmanje ponašao kao ''kočničar'' ako to nekoga muči. Nijedno moje razmatranje bilo čega ne uključuje rečenicu ''zato što ja tako kažem'' a uvek je otvoreno za ''da čujem bolji predlog?''.
Nije mene sramota da kažem da sam ispao glup ako me neko svojim rečima obrne za 180 stepeni.
A šta to znači ''Kada budeš pokazao da umeš da radiš''?
To moje ''nefunkcionalno kritikovanje drugih'', kako kažeš, je jako interesantno, jer se može postaviti pitanje: ''A šta je to konkretno funkcionalno ako su moje kritike nefunkcionalne?''
To da li je neko razočaran ili ne, subjektivan je osećaj, ja mogu samo da pokušam da ''uverim'' ili ''razuverim'' oko nekog konkretnog pitanja, ne da nosim tuđu dušu pošto ni moju niko ne nosi pa dođe nekako logično.
-------------
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2014 u 00:54
Gledaj, stvarno sam umoran od ovoga. Pošteno sam izneo šta mislim. Ne mogu više da objašnjavam sve živo. Ovo ću da odgovorim i odlazim odavde.
Predložio sam par stvari z akoje sam JA mislio da će doprineti radu sajta. Pa, otvoreno, više ih je odbijeno nego prihvaćeno, ali moram reći iz pravih razloga. E sad, tu se prepliću ta lojalnost i funkcionalnost. Nije mi palo na pamet da to pričam bilo kome. Znači, sve što se događa na sajtu, ostaje na sajtu. A ta dosadna priča o funkcionalnosti ide ovako: meni se činila ta ideja dobra i posle priče sa drugima uvideo sam da je to stvarno nemoguće, najviše zbog mesta gde se nalazimo, a i zbog ljudskog faktora u svemu tome. Znači, treba znati gde prekinuti priču o nekoj stvari. Većina ljudi ovde su iskusniji od mene i to se pokazalo kao jako dobro. Napraviti promenu, samo radi promene ili dokazivanja snage najčešće posle propadne, jer nisu činjenice pravilno sagledane.
Eto toliko od mene.
Datum objave: 07.Ožujak/Mar.2014 u 09:37
Pre no što vas opet napustim na neko vreme, daću sebi za pravo da odgovorim na neke od optužbi koje su mi upućene.
Prva i osnovna stvar, tiče se moje malicioznosti. Meni su u životu svašta govorili, da sam lep, manje lep, konzervativan, zadrt, pametan, ružan, da se pravim pametan, glup, da se pravim glup, debeo, zgodan, vitalan, energićan, lenj itd. ali mi niko nikada nije rekao da sam maliciozan. Nikada. Niko. E, sad, možda je neko moje briljantne analize socijalne situacije na sajtu, mogao i tako protumačiti, ali u to već ne bi ulazio.
Dalje, znate li šta je malicioznost? Evo ovako, u konkretnom slučaju, tj. na sajtu malicioznost je upravo, osobina koju su nemilosrdno demonstrirali doajeni ovog foruma. Kada se javi neko novi i upita neko pitanje koje se ne svidi megazvezdama, oni mu, onako, nisko, spuste, na izrazito uvredljiv način. E, onda, kada osete krv, hijene foruma se uključuju i od tog novog nesrećnika naprave jednu lešinu, koja ne zna šta ga je snašlo. Šta ćemo sa Pravilnikom u tim situacijama gospodo?
U tim vređanjima novih članova, prepoznavao sam elemente, čak i seksualnih naslada i katarze. U početku sam, mahom pokušavao da zaštitim slabijeg, ali sam kasnije uvideo da time ne postižem ništa i da samo razjarujem armiju hijena koja me je poodavno stavila na crnu listu. Znate koja mi je asocijacija na takve reakcije? Kao kada u lokalnu kafanu dođe neko sa strane i pita šankera pošto je točeno pivo, a onda se na njega obruši ceo kvart koji se zatekao u lokalu, jer se usudio da pita tako glupo pitanje. Šta ćemo s Pravilnikom u tim situacijama gospodo?
Dalje, što se tiče mog predstavljanja nedokazane i isfrustrirane elite, možda bi se i mogao delimično složiti, ali nisam tipičan predstavnik. Mada zavisi kako doživljavamo pojam elite. Ne bi sad ovde da držim govore o svojim poslovima, ali gde god sam radio, postizao sam najbolje rezultate. Kada sam malterisao, malterisao sam najviše kvadrata, kada sam radio selidbe nosio sam najteže stvari. Fakultet sam završio sa visokim prosekom i sad radim kod advokata gde pucam na najjače slučajeve. Frustriran jesam, zbog diletantizma, korupcije, mita, globalnog otopljavanja, osiromašenog uranijuma, kancerogenih životnih namirnica, Čede, Velje, Ace, Džona Kerija i ostalih smradova, ali to nije lična, nego frustracija društvenom realnošću, i držim da svaki misleći čovek, mora biti rezigniran time. Ako nije, uvek mu ostaje Seks i grad 2.
Ja ne branim Kampfara, kao Kampfara, i tu dolazimo do suštine ovog našeg prepucavanja. Ja branim razuman pogled na svet, neopterećen klanovskom pripadnošću i tričarijama.
I, onda ponovno nerazumevanje suštine. Ja ne želim da budem deo nekog sistema zahvaljujući nečijoj ljudskosti ili neljudskosti. Ja samo ukazujem na to da svaki sistem, pa i sistem običnog foruma ne sme da počiva na samovolji i subjektivnim kategorijama, kakvo je to tvoje spominjanje ljudskosti.
A, sad dolazimo do jednog evidentnog apsurda. Spočitavaš mu da se ponaša kao političar, a pazi tvoju konstataciju: Kada budeš pokazao da umeš da radiš prvi ću da
glasam za tebe, čak i da ti predam moje mesto, ali dok budeš stalno
nefunkcionalno kritikovao druge, nemaš moj glas. Zar ovo neodoljivo ne podseća na terminologiju nekog našeg starog političara, Mićunovića na primer?
Ovo o rehabilitaciji nije se odnosilo samo na tebe, nego na celu kamarilu, koja po ćoškovima foruma vodi krstaški rat protiv nepodobnih članova, kakav sam ja. Komunistički način rezonovanja nikada neće izaći iz učmalih sredina i ljudi koji nastanjuju te sredine, pa zato sad i mlatimo ovde praznu slamu. P.s Drago mi je da sam, svojom simpatičnošću i smislom za humor, neke članove, čak privoleo na to da me citiraju i imitiraju.
Eto, gospodo Bardem i njegov sin, odlaze na neko vreme, i neće se vraćati, osim ako ga u nekom narednom postu ne prizovete. Znači, on će biti tu kao neki dobri duh koji će vam se ugraditi u savesti, kad se pojavi neki novi član i upita ,,pošto točeno"?
Takođe, konsultovao sam se sa nekim relevantnim ljudima i uz njihovu podršku došao do zaključka da je ovo ipak, uz sve svoje manjkavosti, sajt za opštu korist, te samo iz poštovanja prema prevodiocima, neću više ulaziti u neke konflikte. To, dakle samo zbog prevodilaca koji ,,drže" ovaj sajt.