Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - titlovi-pitanje
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

titlovi-pitanje

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka
mirzam View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mirzam Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: titlovi-pitanje
    Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2011 u 23:46

kako da obojim prevod ako je uopste moguce a da ta boja prevoda se prikaze na dvd player-u.

na pc to odradim u subtitle edit i pc to vidi u toj boji na pr. zutoj al kad film i prevod prebacim u avi formatu na dvd i pustim na dvd  player on opet to vidi kao bjelu boju a nemoguce je procitati neki text kad se poklopi sa bjelom pozadinom.

na dvd playeru nemam opciju neku da bih mogao mjenjati boju texta.

eto molio bih ako neko zna jeli to moguce odraditi unekom drugom programu.

Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2011 u 00:08
Neces moci da dobijes odredjenu boju prevoda na DVD plejeru ako sam plejer nema tu opciju ugradjenu u sebi. Jedino ti preostaje da zalepis tekst na film uz pomoc nekih od tutorijala na sajtu.

http://forum.titlovi.com/uputstvo-za-lepljenje-prevoda-divx_t11455.html
Vladika
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2011 u 01:12

Stvarno je šteta što ljude mrzi da traže po forumu, inače bi našli sve što im treba:

Originalno postovano od strane Movie Master Movie Master piše:

Originalno postovano od strane gega gega piše:

Iz mog iskustva najjednostavniji program za lepljenje titla na AVI film je AviSub. Koristim ga par godina i nikada nisam imao problema izuzev ako je film na koji se lepi titl radjen DIV3 kodekom kada može da ošteti fajl. Lepljenje u proseku traje 2-3 minuta.

Upravo ga isprobavam. Ne instalira se, interfejs mu je gotovo identičan sa Txt2Sub i mislim da je bolji od AVIAddXSubs jer su podešavanja položaja titla u slici lakša. Jednom se podesi vrsta fonta i položaj u slici i to je sve, a radi i na Win 7. Provereno malopre na Philips DVD plejeru. Rezultat je isti kao sa AVIAddXSubs.

Link za skidanje:http://www.download3k.com/Install-AviSub.html

A evo i šta kaže MediaInfo:

Kao što se sa prve slike vidi moguće je integrisati do tri titla u jedan avi, sa veličinom i bojom slova kao i debljinom crnog okvira oko njih - po želji. Trajanje operacije je par minuta. Možeš ostaviti i originalni srt titl u folderu jer se ovi titlovi mogu birati u DVD plejeru i isključiti po potrebi. Nemoj da te zbuni što ne vidiš te integrisane titlove na kompjuteru, njihova namena je prvenstveno za DVD plejere koji imaju loša slova ili uopšte ne podržavaju tekstualne formate DivX titlova. Kad odradiš probnu verziju filma sa titlom, ne briši original jer možda nećeš biti zadovoljan urađenim pa će biti potrebno sve ispočetka, sve dok ne budeš zadovoljan.

Na vrh
ByShebo View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ByShebo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2011 u 05:33
Probaj txt2vobsub. Za nekoliko minuta složiš idx fajl. Imaš desetak boja (uključujući i žutu koju i ja koristim za crno-bijele filmove).
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2011 u 06:25
Originalno postovano od strane ByShebo ByShebo piše:

Probaj txt2vobsub. Za nekoliko minuta složiš idx fajl. Imaš desetak boja (uključujući i žutu koju i ja koristim za crno-bijele filmove).

Ovaj program je uradila ista ekipa kao onaj gore prikazani. Radi sve na isti način samone integriše titl u sam avi fajl već pravi idx/sub titlove za DVD plejere koji podržavaju VobSub. Kao što kaže kolega a to kažem i ja, moguće je menjati boju, veličinu, položaj u slici... Ima samo jednu manu, kombinacija boja koju daje program uopšte ne mora odgovarati tvom DVD plejeru pa se može desiti da umesto belih slova sa crnim okvirom dobiješ roze slova sa zelenim okvirom. To je moguće promeniti u idx fajlu promenom kombinacije boja u DVD paleti i svodi se na sistem probe i greške dok ne nađeš koja ti kombinacija odgovara, što ne znači da će odgovarati drugim DVD plejerima, itd...

Ja sam za sebe pronašao način da odgovara većini plejera i radim ih za sve što režem na diskove, plus ostavljam u folderu i originalni srt titl za plejere koji imaju dobra slova pa im ovakva pomoć ne treba.

Na vrh
ByShebo View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ByShebo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2011 u 11:12

Ima samo jednu manu, kombinacija boja koju daje program uopšte ne mora odgovarati tvom DVD plejeru pa se može desiti da umesto belih slova sa crnim okvirom dobiješ roze slova sa zelenim okvirom. To je moguće promeniti u idx fajlu promenom kombinacije boja u DVD paleti i svodi se na sistem probe i greške dok ne nađeš koja ti kombinacija odgovara, što ne znači da će odgovarati drugim DVD plejerima, itd...

Color options -> PC Only i problem je riješen. Srećom, skopčao sam poslije 3-4 pokušaja. Nego, imam i ja jedno pitanje usput. Zbog čega mi ama baš svaki DVD player koji imam fula tajming za oko pola sekunde kod prikazivanje na TV-u kada ubacim titlove s avisubom, ovim text2vobsubom, addx to bla, bla, bla, srt, sub... Otprilike ovako: titl koji je inače savršeno sinkroniziran (sam sam radio titlove za otprilike tridesetak filmova pa znam o čemu pričam) prva linija kasni oko pola sekunde, pa još i nestane pola sekunde ranije nego što bi trebala, pa se sljedeća pojavi opet pola sekunde kasnije, pa opet nestane pola sekunde ranije.... i tako unedogled. Gotovo negledljivo. Isto se događa i kada ubacim titl u originalni DVD s DVD-labom, ali s ConvertXtoDVD se to ne događa, isto tako se ne događa ni s DVD Flickom, The Film Machine... Kad s tim programima radim DVD sve je ok, i, naravno, originalni DVD-i su o.k. I nisam jedini s tim problemom jer se to događa svima koji imaju jeftinjare od DVD-a. Zanima me samo je li netko zna u čemu je problem i koji DVD playeri normalno rade s takvim titlovima.
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2011 u 16:45
Originalno postovano od strane ByShebo ByShebo piše:

Color options -> PC Only i problem je riješen. Srećom, skopčao sam poslije 3-4 pokušaja. Nego, imam i ja jedno pitanje usput. Zbog čega mi ama baš svaki DVD player koji imam fula tajming za oko pola sekunde kod prikazivanje na TV-u kada ubacim titlove s avisubom, ovim text2vobsubom, addx to bla, bla, bla, srt, sub... Otprilike ovako: titl koji je inače savršeno sinkroniziran (sam sam radio titlove za otprilike tridesetak filmova pa znam o čemu pričam) prva linija kasni oko pola sekunde, pa još i nestane pola sekunde ranije nego što bi trebala, pa se sljedeća pojavi opet pola sekunde kasnije, pa opet nestane pola sekunde ranije.... i tako unedogled. Gotovo negledljivo. Isto se događa i kada ubacim titl u originalni DVD s DVD-labom, ali s ConvertXtoDVD se to ne događa, isto tako se ne događa ni s DVD Flickom, The Film Machine... Kad s tim programima radim DVD sve je ok, i, naravno, originalni DVD-i su o.k. I nisam jedini s tim problemom jer se to događa svima koji imaju jeftinjare od DVD-a. Zanima me samo je li netko zna u čemu je problem i koji DVD playeri normalno rade s takvim titlovima.

Tako je, Color options -> PC Only + mali programčić koji se zove RGB2YUVPalette.
Bez njega na sva moja 4 plejera su različite boje. KAd se on upotrebi, na tri od 4 imam
bele titlove sa crnim okvirom oko slova, a na 4-tom bledo roze sa tamno zelenim okvirom,
što znači da odgovara većini plejera.

Za drugo pitanje stvarno nemam pojma. Od 4 plejera, dva su oni po ceni od manje od 30 evra,
i nikakve probleme nemam s njima osim što ta dva učitavaju svaki peti disk LOL
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2011 u 17:55
To sto kasni prikaz je do samom playeru, koliko brze moze procesirati i prikazati odredjeni titl. Na sve playere kasni samo negje 100ms a na drugom plyeru 5-600 ms.
Pokusaj da povecas razmah vremena izmedju titlova, razlika medju titlova da je 300 ms ovo moze rjesiti problem.
Ova razlika je neophodna od najmanje 100 ms i u DVD-Lab i svaki drugi dvd compiler.

E sad, zasto? Zato sto DVD specifikacije nalozu da se titlovi u dvd-ju postave na odredjeni frejm, a ti ubacis .srt s vremenima, i jer se na tacno to vreme ne poklapa frejm automatski se pocetak pomera na sledeci adekvatni frejm i to najcesce je oko 200-300 ms pomeranja a moze preci i 500 ms ponekad ovisno od obradu videa.

Resenje ti je na za kompiliranje dvd-ja i ove AddSRT to DivX sve programe prvo srt titl pretvoris u MicroDVD.SUB s frejmovima i prikaz ces imati tacno gde si ga postavio u SW.
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
ByShebo View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ByShebo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Lipanj/Jun.2011 u 19:55
Originalno postovano od strane prijatel-MKD prijatel-MKD piše:

Resenje ti je na za kompiliranje dvd-ja i ove AddSRT to DivX sve programe prvo srt titl pretvoris u MicroDVD.SUB s frejmovima i prikaz ces imati tacno gde si ga postavio u SW.

Pokušao sam i s pretvaranjem .srt u .sub s frejmovima, više-manje ista stvar. Ustvari, uvijek prvo pretvaram u .sub file jer mi je i nekako logično da DVD player radi s frejmovima a ne s vremenima. Razmak uvijek stavim od 200 ms. Probat ću s 300 ili 400 ms pa da vidim tada. Hvala na odgovoru.

Od 4 plejera, dva su oni po ceni od manje od 30 evra,
i nikakve probleme nemam s njima osim što ta dva učitavaju svaki peti disk LOL

Kod mene najbolje radi onaj za 20 eura. Taj bogami sve pročita. Jednom sam gledao Johna Waynea s napuknutog diska.LOL Zaštekao je tek na samom kraju. Vivax star 7 godina za u ono vrijeme smiješnih 40 eura još dan danas radi posliije mjeseci radnih sati. Frendu je Yamaha za 150 eura krepao odmah nakon isteka garancije, a drugom neki fensi Sony nije htio čitati DVD-e ni ako su imali samo ogrebotinicu, a divxe samo za božić i novu godinu.LOL Jeftinjara je, što se DVD playera tiče, zakon!
Na vrh
mirzam View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mirzam Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2011 u 21:19
kod mene je je neki texoni 40-tak eura je bio prije 2 god. ali nije puno diskova procitao pa sad za sad sljaka al eto ne bude mi taj crni okvir oko slova kad prebacim srt i avi na dvd pa ne mogu procitat pola slova kao sto sam rekao gore u postu a za ovu pomoc hvala pokusat cu se snaci i valjda uspijem mada mi izgleda nesto komplikovano.
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Lipanj/Jun.2011 u 23:21

Ma ništa nije komplikovano, jedan DVD RW za probu dok ne pronađeš koja boja slova ti odgovara u slučaju programa Txt2Sub ili položaj titla u slici za AviSub. Za program AviSub koji integriše titl u avi, ja ti za početak preporučujem: font>Verdana - normal, EastEuropean; veličina slova> 23; boja i okvir oko slova> po defaultu; offsets> 30;7. A ti ćeš već videti da li ti odgovara.

Za program Txt2Sub, sve isto, samo kod postavki boja Color options -> PC Only a posle odrađenog idx/sub titla upotrebi mali programčić koji se zove RGB2YUVPalette, otvori u njemu urađeni idx fajl i klikni na Convert to YUV. Naravno, podrazumeva se da se srt (ili txt) titl i avi identično imenuju, po mogućstvu što kraće, tako će ti i novi titl (dva fajla su: idx i sub, sub fajl je u stvari gomila slika titlova a idx sadrži karakteristike samog titla i vremena) automatski dobiti isti naziv. Slobodno ostavi u folderu idx/sub fajlove zajedno sa originalnim srt fajlom, pa ćeš po želji moći da biraš koji titl želiš.

Svi programi su besplatni, ne instaliraju se i rade na svim windowsima od XP na nadalje.

Na vrh
mirzam View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mirzam Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Lipanj/Jun.2011 u 21:29
  hvala na pomoci,juce sam odmah skinuo ovaj avisub da probam sa njim al jos nisam napravio nijedan pokusaj jer nisam imao nesto vremena pa cu javiti rezultate cim se okusam u ovome,jos jednom hvala.  

Ažurirao mirzam - 09.Lipanj/Jun.2011 u 21:29
Na vrh
mirzam View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mirzam Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Lipanj/Jun.2011 u 16:25
koliko traje ubacivanje titla u avi sa avisub i kako pratiti koliko je procenata proslo jer vec pola sata nesto sljaka a ja samo vidi u task manag. da mi taj program odradzuje i opterecava procesor.

Ažurirao mirzam - 12.Lipanj/Jun.2011 u 16:27
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Lipanj/Jun.2011 u 16:49
Rad treba da traje 1-2 minuta isto kao i sa AddXsub ili Txt2Sub,
nešto nije u redu ili si pogrešio sa postavkama programa, mada
čisto sumnjam, na slikama se jasno vide podešavanja.
Na vrh
mirzam View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mirzam Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Lipanj/Jun.2011 u 16:59

hajd probacu ponovo pa ako ne uspijem postavicu neke slike

Na vrh
mirzam View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mirzam Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Lipanj/Jun.2011 u 17:02

al hocel me obavjestiti ovaj avisub kad zavrsi da ga mogu iskljuciti i pokrenuti video file na pc da vidim rezultat.  

edit:

evo sad ga pratim i povecava se onaj video file pa vidjecu sta ce se desiti jer moguce da sam napravio gresku jer sam iskljucio sam program avi sub prerano pa ga opet pokrenuo.

Ažurirao mirzam - 12.Lipanj/Jun.2011 u 17:25
Na vrh
mirzam View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mirzam Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Lipanj/Jun.2011 u 17:16

http://slike.hr/slike/avisub3_6f4e8.jpg.html

http://slike.hr/slike/avisub2_c339e.jpg.htm

levo slika i program jos nisam ugasio a desava se da jos odradzuje posao,sta da delam...  

http://slike.hr/slike/avisub1_7c1f0.jpg.html

jedva se snadze sa ovim ubacivanjima slika na forum.

Ažurirao mirzam - 12.Lipanj/Jun.2011 u 17:46
Na vrh
Dee_Monk View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dee_Monk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Lipanj/Jun.2011 u 17:45
Tebe ubi opera (Brow.)
Hajde, Bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu....
Na vrh
mirzam View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mirzam Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Lipanj/Jun.2011 u 17:46

kako mislis,koristim operu,istina,

al bas razmisljam do joj je**m sve po spisku jer mi nesto ne pase,cini mi se da je bolji google chrome. 

i ne pamti kucka pasworde.

Ažurirao mirzam - 12.Lipanj/Jun.2011 u 17:50
Na vrh
mirzam View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mirzam Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Lipanj/Jun.2011 u 18:21
  ocigledno da kod mene ne sljaka ovaj software po ps-u jer radi sigurno 1 sat i jos ne zavrsava a video file ne mogu pokrenuti zbog nekakve greske koju sam posto na slici.  

Ažurirao mirzam - 12.Lipanj/Jun.2011 u 18:22
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,164 sekundi.