| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Novi PC - mišljenja i savjeti |
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Korisnik | ||
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Weed Expert Pridružen: 06.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 10025 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Novi PC - mišljenja i savjetiObjavljeno: 20.Studeni/Nov.2009 u 11:59 |
|
|
Imam u planu u skorije vrijeme kupiti novi komp, jer ovaj koji trenutno imam više nije adekvatan za današnje vrijeme.
Dugo nisam mijenjao komp i nisam baš previše stručan u odabiru novog, pa molim za pomoć i savjet. Imam u planu uzeti samo novo kučište (znači bez monitora, tipkovnice, miša, zvučnika itd...) Planiram uzeti neki Intel-ov Dual Core, ATI grafičku karticu, 4GB RAM-a, oko 500GB Hard Disk... Zamolio bih vas da mi preporučite šta točno da uzmem, znači koji procesor, matična, napajanje, grafička, hard disk itd. Unaprijed zahvaljujem na savjetima. ![]() |
||
![]() |
||
outside
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Joe Purdy - music legend Pridružen: 16.Travanj/Apr.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 6250 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2009 u 12:07 |
|
|
a kako raspolažeš sa novcima
|
||
![]() |
||
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Weed Expert Pridružen: 06.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 10025 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2009 u 12:09 |
|
Pa ne znam, za sada još nikako , razmišljao sam izdvojiti negdje oko 3000 kuna, eventualno do 3500. Znači do nekih 450 - 500 eura.Ažurirao Buki - 20.Studeni/Nov.2009 u 12:09 |
||
![]() |
||
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72528 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2009 u 13:18 |
|
|
Sa kućištem, napajanjem, DVD pržilicom ili ćeš to uzeti sa starog kompa?
|
||
![]() ![]() ![]()
|
||
![]() |
||
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2009 u 13:23 |
|
Sa svime, neću ništa uzimati sa starog kompa. ![]() |
||
![]() |
||
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2009 u 15:32 |
|
|
Definitivno uzmi AMD i AMD(ATI) graficku,jer to je ista firma.Ne bi razdvajao i uzeo intel i ati grafiku.
I trazi ATi seriju 5 grafickih kartica jer su one nove i imaju directx 11,a nvidia jos nema,uzimati bilo koju nvidia je bacanje para. A 5570 kosta oko 150e. Uzmes nekog phenoma quad(oko120e),i neku visu srednju klasu ploce(oko 100).Trazi ploce koji podrzavaju DDR3 memoriju,nemoj ddr2 koja radi na 1333mhz(70e),nego ddr3 koja radi na 1333mhz ili 1600 plus hard i napajanje,ali ce te to izaci do 550e Negde ustedi ako ti je puno. Ažurirao AcaN - 20.Studeni/Nov.2009 u 15:33 |
||
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
||
![]() |
||
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72528 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2009 u 20:12 |
|
J i ga, to troje će ti uzeti soma kuna.Što se ostalog tiče, uglavnom ti sve piše gore. Ati + AMD, 4GB DDR3, HDD 500GB do 1 TB... |
||
![]() ![]() ![]()
|
||
![]() |
||
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2009 u 21:34 |
|
|
Hvala vam, a vidjeti ću, ima još vremena, ne žurim se sa kupnjom kompa.
Inače do sada sam uvijek imao kombinaciju Intel/ATI i nisam imao nikakvih problema. |
||
![]() |
||
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2009 u 01:44 |
|
|
Intel je bio i ostao tata za procesore (i5, i7 - 800. i7 - 900 nje kompatibilan sa P55, samo sa X58 zbog podnožja), matična je itekako bitna - P55 LGA 1156 sa DDR3 do 10Gb.Grafička nije previše bitna u srednjoj klasi ako nije za igrice, ali je ATI više napredovao.Takođe treba kupiti kvalitetne RAM module (kritična stavka) i napajanje od najmanje 600W (precenjena stavka novčano, ali ne može drugačije) i kvalitetni Sata kablovi za povezivanje. Za stariji Core 2 Duo na LGA 775, preporučujem E8400 koji imam i radi savršeno, a bolji je od mnogih Core 2 Quad.Uz njega ide P43 - 45 ploča i DDR2 RAM. |
||
|
||
![]() |
||
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2009 u 06:03 |
|
Niko i ne kaze da ces imati problema,samo je kompatibilnost bolja,posto je ista firma. |
||
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
||
![]() |
||
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2009 u 18:02 |
|
|
pa quad je bolji u svakom slucaju jel ima 4 jezgra.
Samo ne znam kako moze biti taj e8400,bolji od quad-a? |
||
|
- Armin van Buuren |
||
![]() |
||
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2009 u 18:17 |
|
Ako hoces da kompresujes onda ti je quad bolji jer ima 4 jezgra. To sto skidas ti nista ne trosi.Sto vise operacija radis to ti je bolje da imas quad,a ne core 2 duo.Ja imam q6600.koji je star 2,5 godina i jede malu decu. Pa covece malo proguglaj pa ces videti. e8400 ce ti mozda biti bolje ako kupis do jaja plocu i do jaja hladjenje i da ga nasviras na 4,5GHZ,ali ti si oghranicen sa budzetom i samim tim kupovina tog procesora nije najpametnija ideja,jer ga neces moci klokovati bez dobrog hladjenja i dobre ploce. A za 500e to sve ne moze da se upakuje.Pa onda odluci. Ali u svakom slucaju ti ne preporucujem ni jedan od ta 2 jer su matori,treba nesto mladje traziti. Ažurirao AcaN - 21.Studeni/Nov.2009 u 18:19 |
||
|
- Armin van Buuren |
||
![]() |
||
let4mi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 11.Rujan/Sep.2004 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 207 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2009 u 21:40 |
|
|
ne znam u koje potrebe ces koristiti komp, i da li je taj budzet definitivan, ali cu iznti svoje misljenje kao da sklapam komp za sebe, trenutno, kupio bi jedino x58 plocu i i7 cpu, jer na tu plocu za koju godinu mozes da ubodes i i9 procesore koji ce izaci, a s obzirom da c2q procesori tipa 6600 i sl na trzistu stoje pri vrhu vec dobrih 3-3.5 godine i iako su izasli kasnije i procesori 8 i 9 generacije (yorkfield), q6600 je bio best-buy, tako da je moje misljenje da ako sad uzmes i7 i mozda za koju godinu - zamenis ga sa i9 sigurno neces pogresiti i imaces dovoljno jaku mashinu za svaku vrstu posla u narednih bar 5-10 :) godina...
jes da je sad malo skupo, al ako kupujes novo, zasto kupovati nesto sto je vec po svojoj tehnologiji zastarelo, i onda ces za godinu ili mozda i manje da se kajes sto nisam uzeo nesto drugo... i kad kupujes , uzmi dobro napajanje i plocu, sve ostalo sto u nju bodes mozes kasnije da menjas uz manje izdatke, a ovo ti je osnov... |
||
![]() |
||
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2009 u 21:48 |
|
|
Ja imam Gigabyte GA-MA790X DS4 maticnu plocu koja ima podrsku za AM3 procesore i DDR3 ram memoriju. Ranije sam imao ASUS M2N plocu, ali u planu sam da uzmem neki Phenom i jacu memoriju nego trenutnu pa sam zato uzeo tu Gigabyte plocu, ona je 100eura kod nas. Napajanje imam Spire650W. Buki ako zelis da igras najnovije igrice bacaj pare na jacu konfiguraciju, ako ti je samo za gledanje filmova, pa i Full HD, i po neka igrica, onda ti je i vise nego dovoljan pc koji ti je predlozio AcaN, cak sto vise sa njim ces i te kako da igras najnovije igrice...
|
||
![]() |
||
Buki
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2009 u 22:37 |
|
Pa više je za ovo, da, ne treba mi neki brutalno dobar komp. ![]() Makar s druge strane opet mora biti dovoljno i dobar. ![]() |
||
![]() |
||
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017. Pridružen: 24.Svibanj/May.2006 Lokacija: Na korak do... Status: Offline Points: 5671 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2009 u 23:05 |
|
Odnosi se na isti cenovni rang, pa čak i na neke skuplje quad procesore.Otkucaš lepo na Gogle - E8400, i kad ti izbaci sve što je našao, odabereš sajt sa testovima gde je uporedno testiran sa gomilom procesora.Tako sam ja odlučio da dam za njega 12 500 dinara, za koje sam mogao da kupim Core 2 Quad 6600, i to baš zbog video renderovanja.Film od recimo...2 h,sa kropovanjem, promenom rezolucije i bitrate-a tona, u AviReComp završi za nekih 40-45min a skidanje sa DVD u avi sa AutoGk za najviše sat vremena, oba u dva prolaza i to bez ubrzavanja rada cooler-a.(P43 ploča,2Gb RAM).Procesor je svuda hvaljen kao vrhunac Core2Duo serije.Mislim da mu je cena pala nakon pojave i5 i i7 serije, ali je još uvek na ceni (ako ga ima u vašem mestu). Ne može da se poredi sa skupim quad procesorima, naročito serije i5,i7,i9 - ali to je već druga cenovna priča. |
||
|
||
![]() |
||
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2009 u 23:35 |
|
Gledaj,ne mozes da me ubedis kao mnoge druge da je u video obradi dvojezgras bolji od cetvorojezgrasa i tacka,TACKA. Bolje je u igranju i nekim drugim stvarima,ali kad treba da se vise operacija rade od jednom i kod video obrade QUAD JE ZAKON. Citaj malo da ne trazim linkove. Svako svoga konja hvali! Ja sam moj Q6600 platio u decembu 2007 17.500 din,a na drugim mestima je bio oko 19,da ne objasnjavam kako. Sad si me naterao da trazim i nasao sam i malo pogledaj. http://www.tomshardware.co.uk/forum/page-248327_10_0.html sve ti ovde pise.Cak klokovan na 4,2 ne daje bolje rezultate i tamo gde daje to je za nijansu bolje od quad-a koji radi na 3,6 i o cemu mi pricamo ? Pogledaj dole i za konvertovanje!!KOliko manje vremena treba Quad-u. Ažurirao AcaN - 21.Studeni/Nov.2009 u 23:49 |
||
|
- Armin van Buuren |
||
![]() |
||
Movie Master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2009 u 02:05 |
|
|
Pričao sam o tome da je odnos cena-kvalitet bila na njegovoj strani (12500:17000) za relativno malu razliku u kvalitetu.Na nekim testovima je bio bolji od 6600, ima manju potrošnju, rađen je u 45nm prema 65 kod 6600, itd...Sve ovo pada u vodu s vremenom.I njega i Q seriju je pregazilo vreme.Nova 'i' serija je mnogo bolja ali i mnogo skuplja (bar će tako biti još neko vreme).Preporučio sam ga jer imam dobra iskustva s njim i mislim da može da se nađe za relativno malo para (opet manje od Q6600) uz odgovarajuće jeftiniju ploču, RAM...a još uvek je odličan procesor (kao što i napisah:Za starije procesore....).
|
||
|
||
![]() |
||
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2009 u 10:38 |
|
ja msilim da tako svi rade,jer ovaj moj kad miruje onda radi na 2GHz,a kad se krene znojati,onda pun gas,. Opet ti kazem uzmi nesto novo,nemoj razmisljati ni o jednom od ova dva procesora. Ili phenom ili I |
||
|
- Armin van Buuren |
||
![]() |
||
BELI
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Uploader
OZNA SVE DOZNA Pridružen: 01.Listopad/Oct.2005 Status: Offline Points: 2881 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2009 u 00:55 |
|
|
Potraži kao westmere, clarkdale, http://techreport.com/discussions.x/16399
i znaj da je sledeći korak da se integriše i grafika, tako da... Ja bih sačekao da vidimo šta će to Intel izbaciti skorije. Sve ove velike rasprodaje su rasprodaje budjave robe. Kada budeš kupovao, biraj pametno. |
||
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."
Schopenhauer |
||
![]() |
||
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |