Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dune: Prophecy (2024)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Dune: Prophecy (2024)

Dune: Prophecy

Dune: Prophecy (2024)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Dina: Proročanstvo

Godina:

2024

Žanr:

drama, akcija, avantura

Glavne uloge:

Emily Watson
  >  Valya Harkonnen
Tabu
  >  Sister Francesca
Laura Howard
  >  Orla Richese
Sarah Lam
  >  Hagal Truthsayer
Jodhi May
  >  Natalya
Flora Montgomery
  >  Truthsayer Vera
Mark Strong
  >  Emperor Javicco Corrino
Olivia Williams
  >  Tula Harkonnen
Josh Heuston
  >  Constantine
Matthew Winkler
  >  Reverend Mother Dorotea
Travis Fimmel
  >  Desmond Hart
Tessa Bonham Jones
  >  Lady Shannon Richese
Jade Anouka
  >  Sister Theodosia
Sarah-Sofie Boussnina
  >  Princess Ynez
Chris Mason
  >  Keiran Atreides

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
jojo385 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jojo385 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Dune: Prophecy (2024)
    Objavljeno: 18.Studeni/Nov.2024 u 12:55
ženski pogled na život 10.000 godina prije radnje filmova ....serija dolazi u 6 episode. Sacekam svih 6. Dune is the word
Na vrh
ProtivuNeukusa View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ProtivuNeukusa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Studeni/Nov.2024 u 18:50
Ženski, transički, crnački, a verovatno i lezbejski. Sa velikom zahvalnošću ću povraćati pažnju.
pegla
Na vrh
HiDe View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj HiDe Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2024 u 01:45
Nigde pomena da je žanr Sci-Fi
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2024 u 08:54
Prva epizoda je onako "manje-više"... Zanimljivo, radnja se dešava 10.000 godina pre one u filmu - a tehnička dostignuća civilizacija su skoro ista!??? Sličan "problem" je bio i sa GoT serijama. Za mene je to samo dokaz koliko je Holivudu - baš briga...
Na vrh
The Witcher View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj The Witcher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2024 u 14:32
Oduševljen sam, čista 10-tka
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2024 u 17:11
Pa to je i poenta,tehnicka dostignuca nisu mogla napredovati zbog rata sa masinama ,mislim to je opisano i u Frenk Herbertovoj Dini,jednostavno je bilo zabranjeno dalje razvijanje tehnologije. Nije to nikakva greska Holivuda. E sad nisam citao Dinu od njegovog sina Brajana Ali ova prva epizoda je dobra ,ozbiljno je napravljena,nekom ce biti dosadna Ali meni je super.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2024 u 18:17
Originalno postovano od strane ProtivuNeukusa ProtivuNeukusa piše:

Ženski, transički, crnački, a verovatno i lezbejski. Sa velikom zahvalnošću ću povraćati pažnju.
pegla

Nema nikakve logike da bude išta od navedenog - ako su se u mužnji para držali Herberta.
Ovaj javno nije bio rasist, ali u njegovom vremenu nije se ni potezalo pitanje ko je rasist a ko ne.
Koliko pamtim njegova Dina je bez tamnih osoba (iako pustinja+sunce logično bi bilo drugačije, ali ovo je scifi), davno sam ih sve pročitao pa oprostite ako griješim.
Drugo, prema vještičjem redu dade se iščitati da mu židovi nisu bili jako dragi. Pa ako i nije bio rasist, potajno je vjerojatno bio antisemit.

Međutim, Prolivud je već uspio prodati muda pod bubrege sa Prstenovima bez Toma Bombadila da se neki i danas zaklinju kako su ta tri smeća vrh kinematografije, a zapravo su pišanje po grobu autora.
Ne bi me čudilo da se kroz seriju koju niko nije tražio provlače pravila današnjeg holivuda gdje bez ikakve potrebe svak po nečemu mora biti spešl.
Ne mora.

Kako god, ja ovo preskačem.

Ažurirao JoxerTM - 19.Studeni/Nov.2024 u 18:37
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2024 u 19:55
Joxer samo mi objasni posto nije prvi put da kazes sta ti to znaci seriju koju niko nije trazio. Ne znam ja bih sve knjige iz serijala Dine pre gledao nego npr Gospodar prstenova,da ne pricam o telenovelama Dzordza Martina i sl.
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2024 u 20:08
Da kao sto kjovo rece to je i opisano i razradjeno u trilogiji `Legende Dine `(pominjao je i Frenk Herbert)  sto su pisali Brajan Herbert i Kevin Anderson. A i ko ce to popamtiti, osnovne stvari da. Ima Batlerijski ...  pa da bili su ratovi.

Koliko sam razumeo ovo se bazira na trilogiji Velike škole Dine  to je od 2012. do 2016. dakle novije je   uzeo sam skoro ali nisam čitao. Ima još jedna trilogija nakon ove.

Tek kad pročitam romane, zaviriću u seriju.

A gledaću `Mesija Dine` što Vilnev sprema, pre toga obnoviti roman. 
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Studeni/Nov.2024 u 20:55
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

Joxer samo mi objasni posto nije prvi put da kazes sta ti to znaci seriju koju niko nije trazio.

To znači da je više vrijeme da prestanu sa ebenim prikvelima. Postojećim i nepostojećim. Bilo čega.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2024 u 16:55
Prilično tanko što se utisaka tiče nakon prve epizode. Ne i neočekivano. Suviše sam veliki SF fan i ljubitelj Dune univerzuma da bih ovo preskočio (nešto se ovih dana mora i pogledati), ali nemam baš nikakva posebna očekivanja da bih se sada kao nešto razočarao. Gledaću iz zabave i razbibrige, a ne zarad intelektualne gimnastike.

Pomaže to što je vizuelno zanimljiva i u tom aspektu su primetna ulaganja i trud. Sadržajno je siromašna i očigledno prilagođena sadašnjem auditorijumu. Poput nekih drugih popularnih serija (GOT i slično), akcenat je na intrigama, ogovaranjima i ostalim banalnostima karakterističnih za ljudski rod, a ne na nekim stvarima istinski vrednih gledanja. Za intrige mi nije neophodan SF ambijent, može se gledati i kakva latinoamerička sapunica. No, izguraće se tih 6 epizoda bez problema...
Na vrh
Boris-HA View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Boris-HA Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2024 u 17:32
Misliš "Dušu" Povraćat?
Hahaaahaaa!
2025 - Max
Na vrh
Boris-HA View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Boris-HA Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2024 u 17:38
Dosadiše sa Ovim Dune, Kako?
Izbacuju se Dune kako Vetar Dune, kao Tune, Hahaha!
2025 - Max
Na vrh
Boris-HA View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Boris-HA Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2024 u 17:45
Ne može se porediti sa Knjigom, Druga Stvar ma da nema mnogo veze sa ovom temom, Filmom i Serijalom, meni se bar više dopada serija "From"
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Studeni/Nov.2024 u 22:35
Mene me zanima gde ima da se kupe jevtini čvarci i kavurma???
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2024 u 09:27
Arc 8 slazem se ali ja stvarno sve sto je u vezi sa Herbertovom Dinom pa makar bilo i losije meni je dobro. Mislim ipak da je ipak drugacije odradjeno nego GOT gde se u potpunosti slazem za sapunice. Ipak je ovde nekako na prefinjeniji nacin to uradjeno a i 6 epizoda sto kazes nije mnogo.
Boris HA slazem se za From po meni trenutno nema interesantnije serije,pomalo besmislene ali zanimljiva,cak su i poceli ponesto da razjasnjavaju.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2024 u 17:06
Kjovo, sve se slažem. Ima stvari na koje je čovek slab, pa na neke stvari malo zažmuri i progleda kroz prste Ovo su utisci na prvu loptu. Nadam se da će ići nabolje do kraja. Samo želim reći da u pravim rukama iz tog materijala može da se iscedi nešto jako dobro, a malo je antiklimatično kad se akcenat stavi najviše na bezvezne intrige. I obavezno ušmrkavanje "dopinga", bez obzira koji je vek, svemir, šta god. Ispada da čovek ne može pobeći od sebe i svojih slabosti nikako, ali u SF-u ipak tražim nešto više i drugačije, ne obavezno bolje i miroljubivije. Prosto drugačije, sa malo vizije.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2024 u 17:36
Dune, Dune, Dune, da sredimo račune!!!

Ma koga briga, važno je od čega će da živu ovi glumci i glumice, kao i rendatelji i svi oko njih.
Ja sam preživeo dva rata, jedan sam preživeo poslovni, drugi od žene, jer sam se 5 puta ženio, pa nadam se i 6 put ako Tramp zaustavi rat.
Na vrh
Boris-HA View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Boris-HA Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2024 u 20:20
Kakve veze ima Donald Tramp sa Simpsonovima? Dajte Molim Vas...
2025 - Max
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Studeni/Nov.2024 u 22:50
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.