Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Dune: Prophecy (2024)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na serije
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na serije
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=106153
Datum ispisa: 06.Lipanj/Jun.2026 u 16:32
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Dune: Prophecy (2024)
Objavio: jojo385
Tema: Dune: Prophecy (2024)
Datum objave: 18.Studeni/Nov.2024 u 12:55
ženski pogled na život 10.000 godina prije radnje filmova ....serija dolazi u 6 episode. Sacekam svih 6. Dune is the word

Odgovori:
Objavio: ProtivuNeukusa
Datum objave: 18.Studeni/Nov.2024 u 18:50
Ženski, transički, crnački, a verovatno i lezbejski. Sa velikom zahvalnošću ću povraćati pažnju.
pegla

Objavio: HiDe
Datum objave: 19.Studeni/Nov.2024 u 01:45
Nigde pomena da je žanr Sci-Fi

Objavio: IgaBiva
Datum objave: 19.Studeni/Nov.2024 u 08:54
Prva epizoda je onako "manje-više"... Zanimljivo, radnja se dešava 10.000 godina pre one u filmu - a tehnička dostignuća civilizacija su skoro ista!??? Sličan "problem" je bio i sa GoT serijama. Za mene je to samo dokaz koliko je Holivudu - baš briga...

Objavio: The Witcher
Datum objave: 19.Studeni/Nov.2024 u 14:32
Oduševljen sam, čista 10-tka

Objavio: kjovo
Datum objave: 19.Studeni/Nov.2024 u 17:11
Pa to je i poenta,tehnicka dostignuca nisu mogla napredovati zbog rata sa masinama ,mislim to je opisano i u Frenk Herbertovoj Dini,jednostavno je bilo zabranjeno dalje razvijanje tehnologije. Nije to nikakva greska Holivuda. E sad nisam citao Dinu od njegovog sina Brajana Ali ova prva epizoda je dobra ,ozbiljno je napravljena,nekom ce biti dosadna Ali meni je super.

Objavio: JoxerTM
Datum objave: 19.Studeni/Nov.2024 u 18:17
Originalno postovano od strane ProtivuNeukusa ProtivuNeukusa piše:

Ženski, transički, crnački, a verovatno i lezbejski. Sa velikom zahvalnošću ću povraćati pažnju.
pegla

Nema nikakve logike da bude išta od navedenog - ako su se u mužnji para držali Herberta.
Ovaj javno nije bio rasist, ali u njegovom vremenu nije se ni potezalo pitanje ko je rasist a ko ne.
Koliko pamtim njegova Dina je bez tamnih osoba (iako pustinja+sunce logično bi bilo drugačije, ali ovo je scifi), davno sam ih sve pročitao pa oprostite ako griješim.
Drugo, prema vještičjem redu dade se iščitati da mu židovi nisu bili jako dragi. Pa ako i nije bio rasist, potajno je vjerojatno bio antisemit.

Međutim, Prolivud je već uspio prodati muda pod bubrege sa Prstenovima bez Toma Bombadila da se neki i danas zaklinju kako su ta tri smeća vrh kinematografije, a zapravo su pišanje po grobu autora.
Ne bi me čudilo da se kroz seriju koju niko nije tražio provlače pravila današnjeg holivuda gdje bez ikakve potrebe svak po nečemu mora biti spešl.
Ne mora.

Kako god, ja ovo preskačem.

Datum objave: 19.Studeni/Nov.2024 u 19:55
Joxer samo mi objasni posto nije prvi put da kazes sta ti to znaci seriju koju niko nije trazio. Ne znam ja bih sve knjige iz serijala Dine pre gledao nego npr Gospodar prstenova,da ne pricam o telenovelama Dzordza Martina i sl.

Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 19.Studeni/Nov.2024 u 20:08
Da kao sto kjovo rece to je i opisano i razradjeno u trilogiji `Legende Dine `(pominjao je i Frenk Herbert)  sto su pisali Brajan Herbert i Kevin Anderson. A i ko ce to popamtiti, osnovne stvari da. Ima Batlerijski ...  pa da bili su ratovi.

Koliko sam razumeo ovo se bazira na trilogiji Velike škole Dine  to je od 2012. do 2016. dakle novije je   uzeo sam skoro ali nisam čitao. Ima još jedna trilogija nakon ove.

Tek kad pročitam romane, zaviriću u seriju.

A gledaću `Mesija Dine` što Vilnev sprema, pre toga obnoviti roman. 

Datum objave: 19.Studeni/Nov.2024 u 20:55
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

Joxer samo mi objasni posto nije prvi put da kazes sta ti to znaci seriju koju niko nije trazio.

To znači da je više vrijeme da prestanu sa ebenim prikvelima. Postojećim i nepostojećim. Bilo čega.

Objavio: ar8c
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2024 u 16:55
Prilično tanko što se utisaka tiče nakon prve epizode. Ne i neočekivano. Suviše sam veliki SF fan i ljubitelj Dune univerzuma da bih ovo preskočio (nešto se ovih dana mora i pogledati), ali nemam baš nikakva posebna očekivanja da bih se sada kao nešto razočarao. Gledaću iz zabave i razbibrige, a ne zarad intelektualne gimnastike.

Pomaže to što je vizuelno zanimljiva i u tom aspektu su primetna ulaganja i trud. Sadržajno je siromašna i očigledno prilagođena sadašnjem auditorijumu. Poput nekih drugih popularnih serija (GOT i slično), akcenat je na intrigama, ogovaranjima i ostalim banalnostima karakterističnih za ljudski rod, a ne na nekim stvarima istinski vrednih gledanja. Za intrige mi nije neophodan SF ambijent, može se gledati i kakva latinoamerička sapunica. No, izguraće se tih 6 epizoda bez problema...

Objavio: Boris-HA
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2024 u 17:32
Misliš "Dušu" Povraćat?
Hahaaahaaa!

-------------
2025 - Max

Datum objave: 20.Studeni/Nov.2024 u 17:38
Dosadiše sa Ovim Dune, Kako?
Izbacuju se Dune kako Vetar Dune, kao Tune, Hahaha!

-------------
2025 - Max

Datum objave: 20.Studeni/Nov.2024 u 17:45
Ne može se porediti sa Knjigom, Druga Stvar ma da nema mnogo veze sa ovom temom, Filmom i Serijalom, meni se bar više dopada serija "From"

Objavio: Mizi
Datum objave: 20.Studeni/Nov.2024 u 22:35
Mene me zanima gde ima da se kupe jevtini čvarci i kavurma???

Datum objave: 21.Studeni/Nov.2024 u 09:27
Arc 8 slazem se ali ja stvarno sve sto je u vezi sa Herbertovom Dinom pa makar bilo i losije meni je dobro. Mislim ipak da je ipak drugacije odradjeno nego GOT gde se u potpunosti slazem za sapunice. Ipak je ovde nekako na prefinjeniji nacin to uradjeno a i 6 epizoda sto kazes nije mnogo.
Boris HA slazem se za From po meni trenutno nema interesantnije serije,pomalo besmislene ali zanimljiva,cak su i poceli ponesto da razjasnjavaju.

Datum objave: 21.Studeni/Nov.2024 u 17:06
Kjovo, sve se slažem. Ima stvari na koje je čovek slab, pa na neke stvari malo zažmuri i progleda kroz prste Ovo su utisci na prvu loptu. Nadam se da će ići nabolje do kraja. Samo želim reći da u pravim rukama iz tog materijala može da se iscedi nešto jako dobro, a malo je antiklimatično kad se akcenat stavi najviše na bezvezne intrige. I obavezno ušmrkavanje "dopinga", bez obzira koji je vek, svemir, šta god. Ispada da čovek ne može pobeći od sebe i svojih slabosti nikako, ali u SF-u ipak tražim nešto više i drugačije, ne obavezno bolje i miroljubivije. Prosto drugačije, sa malo vizije.

Datum objave: 21.Studeni/Nov.2024 u 17:36
Dune, Dune, Dune, da sredimo račune!!!

Ma koga briga, važno je od čega će da živu ovi glumci i glumice, kao i rendatelji i svi oko njih.
Ja sam preživeo dva rata, jedan sam preživeo poslovni, drugi od žene, jer sam se 5 puta ženio, pa nadam se i 6 put ako Tramp zaustavi rat.

Datum objave: 21.Studeni/Nov.2024 u 20:20
Kakve veze ima Donald Tramp sa Simpsonovima? Dajte Molim Vas...

-------------
2025 - Max

Datum objave: 21.Studeni/Nov.2024 u 22:50

Datum objave: 22.Studeni/Nov.2024 u 18:29
Da, znao sam ja za ovo nego sam svojim postom prozvao Mizija mislim na onaj napozitivniji mogući način naravno.

-------------
2025 - Max

Datum objave: 27.Studeni/Nov.2024 u 17:53
Rekoh da će se izgurati tih 6 epizoda. Posle druge epizode kažem da neće više ništa da se izdržava. Denis Villeneuve, nestrpljivo te čekam!

Objavio: bret valas
Datum objave: 09.Prosinac/Dec.2024 u 21:08
Dosadno!

Datum objave: 09.Prosinac/Dec.2024 u 21:18
Svaki dan je novi dan, zašto želiš da ti bude dosadan?
Do jajajajajajajajajajaja, sve je to......

Objavio: EldoradoGuy77
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2024 u 12:47
Definitivno, vrijeme foruma je prošlo odavno. Ova diskusija ovde - šta reći...
Nisam nikad bio neki ljubitelj Dina, knjige nisam čitao niti me privlači ta ideja, pogledao sam stari film sa Stingom (djelovao mi je jako naivno i u ono vrijeme), i prvi dio ovog novog ciklusa tog Denisa koji mi je vizuelno besprijekoran, a sadržajno onako - upoznat sam sa tom glavnom pričom pa tako slabo šta ima novoga, samo je mnogo bolje realizovano od one stare iz 80ih. 
Od HBO-ove svemirske Igre prestola nisam imao nikakva očekivanja, kažem nisam ljubitelj Dina, ali mogu pogledati jer volim SF, a i pompezno su je najavljivali kao veliki hit. I meni se ovo svidjelo. Šta se danas sve snima, ovo je još i dobro. Zasniva se na intrigama, maltene svako radi protiv svakog, pa šta. Scenario nije loš, dinamika radnje je zadovoljavajuća, radnja dovoljno drži pažnju, glumačka ekipa je OK, produkcija na HBO nivou (dakle vrhunska), za uvodnu sezonu po meni dosta dobro, ima potencijal da vozi nekoliko sezona. Ja je preporučujem.
Samo se plašim da je ne pretvore u Westworld koji je osim bombastične prve sezone dalje bio pokušaj isprazne zabave.

Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2024 u 12:56
Koja je poenta celokupnog opusa Dine, uopšte?
Šta je smisao svega?
Je li vrednije štivo od Biblije ili Malog Pirata?
Mislim da su to nebuloze i mučenje za razumevanje poente smisla, nesmisao besmisla, totalni kolaps za um....
Sve je to šarena laža, a ložači se lože na laže.
Šta je tema Dine?

Kako preživeti gde, šta i kako?
U fikciji?
Pa ovo je stvarni svijet, ne mašta nekog tamo demonizovanog pisca, koji je sličan onom što je izmislijo sajentologiju.
Isto kao Stiven King, koji nas masakrira užasima koje nam prodaje, i to piplovi konzumiraju i to je kao cool, kao lijepo, kao prihvatljivo, kao neodoljivo-neumoljivo....
Znači horor i SF treba da mi kreiraju svijest i stvore od mene boljeg čovijeka???
Ili goreg, hm?
Prije će biti ovo drugo.

Tako da dižem ruku, dižem obadve od komentarisanja Dune i svega što je vezano za njen bolesni i izopačeni svijet.
To je u stvari bolesni um pisca.
Bolesni x2.

Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2024 u 13:38
Meni se isto svidja Dune prophecy(Ar8c znam da mi neces oprostiti SmileSmile ),mislim da nema nikakve slicnosti sa Game of thrones ali dobro .Sve sto rekao Eldoradoguy slozio bih se , cask i za prvi deo Vilneve Dine ,jedino za Lincovu ne bih jer i dalje mislim da je Linc najbolje pogodio atmosferu knjiga,sad sto izgleda naivno manje vise svi sf filmovi iz tog doba izgledaju naivno.
Mizi ti mi ponekad nisi jasan,sta je tu demonizovano kod Herberta,covece pa to je naucna fantastika ako ti se ne svidja ne gledaj. Pa Gospodar prstenova ima vise sarene laze nego Dina a koliko znam to ti se svidja. I Kinga ocigledno nisi citao kad ga svodis samo na horor i masakre. Preporuke procitaj Mizeri,Lizina prica ili Kudzo. 

Objavio: IgaBiva
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2024 u 13:47
E, jes, preporuka za Kudžo, knjiga moje mladosti,..

Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2024 u 13:51
I da dodam Mizi u samoj Bibliji ima mnogo gorih stvari nego sto je um Stivena Kinga mogao da izmisli. Da me ne shvate ljudi pogresno,nemam nista protiv Biblije,religije bilo koje .

Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2024 u 13:53
Kudzo meni prva knjiga od Kinga i jedna u top 5 , uzeo u biblioteci kao klinja ,video bernandinca na naslovnoj a ono isplakao sam se najstrasnije na kraju.

Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2024 u 17:31
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

Meni se isto svidja Dune prophecy(Ar8c znam da mi neces oprostiti smilesmile ),...

Ah, šta ima da ti (ne) opraštam, samo ti uživaj ako ti se dopada, meni što kažu, ni iz džepa ni u džep Imam ja šta da gledam ili da repriziram kada nastupi kriza. Ne mora uvek sve jednako da nam se (ne) dopada, zamisli samo kakav bi to jednoličan i jednouman svet bio! Neću ni pokušavati da razumem zašto je to tako i zašto se nekome nešto (ne) dopada. Prosto je tako.

A Mizija pusti, on je stari provokator i njemu je sve demonizovano/satanističko i kontra nekakve religije. Moj je savet da batali tu đavolju rabotu kao što su filmovi, te da se negde zamonaši. Valjda bi tada živeo u skladu sa uverenjima umesto da stalno veru testira

Objavio: puppet_master
Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2024 u 14:13
Ne bih čitao nešto u čemu je brljao Brajan Herbert (pa uz kojeg god pravog pisca da je unajmio da pripomogne) ni za vagon kolača sa višnjicama, pa i sa borvničicama. 😊😌

Nego, verujem da se Mizi standardno blesavi ionako, sve i da se zbilja ne zna išta o horor žanru, King je cica maca, beskrajno, detinje nevin u svojoj predstavi o stravi i duboko uznemirujućem, toliko da je to zapravo jedan (od mnogih) šarm kod njega. Ukoliko je već tu ikome išta "bolesno", horor onda svakako nije pravac kojim bi se valjalo zaputiti. Tek o SF žanru ne bih trošio reči ovde.
Vala suviše ni o motivu "biti bolji čovek" posredstvom ma kojeg književnog žanra, lep je to ideal, plemenit, ljuCki, ponajmanje išta znam tek o tome, iako mi deluje da je putešstvenije do tako čega blesavo kroz trnje ruganja, etiketiranja, deljenja dijagnoza, generalizovanja, uopšte suda eto kojekome samo zato što eto voli operisati unutar kakvog god već pravca, tona, žanra, kome god ko to već voli pratiti, iako naglašavam da niti jedan jedini put svo to gunđanje nisam shvatio iole ozbiljno, zapravo vidim upravo boj za vedrinu ispod sve te magluštine zvockanja i suda 😂
Meni je pre Karl May pomagao da verujem i osetim plemenitost junaka i njihovih dela, nešto i Emilio Saligari, avaj, svejedno sam potom odrastao, u čoveku katkada znam videti lepotu bez svih tih ideala, neka i kroz suštu stravu 😂, naučnu fantastiku (koja nam pogotovo mnnogo može pričati o tome ko smo zapravo) a vala ako je potrebno dodati još jedan pravac kako bih se dalje obezvređivao 😂 eto volim i fantasy, makar onda kada se udalji što je moguće više od eto npr Tolkina, ima i tu meni interesantne lepote, povremeno, užitka i češće.

Zagoreće mi ćevapi kuckajući ovdena a suštinski ionako delim mišljenje sa članom iznad da je vreme foruma (zbilja, odavno) prošlo, te da je sve ovo moje svakako nebitno na kub. 😄

Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2024 u 10:08
Ma ljudi nema potrebe da opravdavate Mizija i da ga nesto branite,nista ja lose nisam mislio zna to i Mizi. Uvek sam govorio da nam njegova zajebancija treba nego samo malo preteruje eto to je moje misljenje i nista vise ,nikakva kritika. 

Objavio: puppet_master
Datum objave: 25.Prosinac/Dec.2024 u 10:46
Ovo moje je bilo za samo moj groš a i ako uopšte ikome, pre reči upućene samom Miziju 😄 šta ću ga i pogotovo kome pravdati ili ga braniti, ko ga uopšte napada, zna valjda sam da se brani sve i da ga ko čačka stvarno. Nisam ni čitao tvoj post kjovo, opuštencija. Sa fona sam kuckao, ni ne vidim temu kao kada bih bio na pc-ju. Valjda je ipak jasno da sam se nadovezao na baš Mizijev post, pisah u svoje ime, ne ulazim ni najmanje u to ko šta misli ili ne misli o Mizijevim rečima 😄 gde sada još i to da komentarišem i zamajavam se time, ama bole me brige šta ko misli o meni 😂 kud bih tek sa vašim međusobnim da kažemo odnosima, samo mi još fali da se bakćem tako čime, ne bih ni znao da se bavim time 😂 Mogu jednom u sto godina i ja da nabaljezgam nešto iz svog ćejfa, a da sam sve pažljivije mogao da čitam, verovatno bih bio nešto precizniji da ne dolazi do daleko bilo ičijeg pravdanja.

Objavio: memich
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2025 u 12:09
The Expanse je kralj naučne fantastike. Toliko nemamo pojma kako bi budućnost trebala da izgleda da su nam serije neke religijske, medieval, western i druge priče začinjene svemirom. Dobra je serija, ali ovo nikako neće da ugasi si-fi žeđ. Vrlo slična je serija Raised by Wolves u kojoj Travis Fimmel (Desmond Hart) glumi maltene istog lika. Ta serije mi je bolje sjela, ali dobre stvari su uvijek dobrodošle pa tako i Prophecy.

7/10

Objavio: jojo385
Datum objave: 06.Sijecanj/Jan.2025 u 11:30
Konacno odgledao : Dune Prophecy. Trazio sam vrijeme i konacno
nasao da pogledam u cugu 6 episode po 1 h. Sta reci ,sve sam
skontao. Pozitivno je da HBO ima stvarno, ali stvarno najbolje
CGI efekte. Moram priznati da sam uzivao u vizualnom prikazu
serije. Medjutim, nazire se tendencija HBO studija da pricu
prikazuje unedogled. Ok ja se ne bunim.

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk