Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Filmovi i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Noir film
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Noir film

Odgovori Odgovori Stranica  123 10>
Korisnik
Poruka
A2D2 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Lonesome Cowboy

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj A2D2 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Noir film
    Objavljeno: 06.Ožujak/Mar.2012 u 20:07
Dragi moji titlovci !!

Nakon određenog razmišljanja uvidio sam u potrebu selektiranja određenih specifičnih žanrova ili podžanrova radi bolje preglednosti sajta, da posjetioci, članovi ovoga sajta dođu lakše do titlova određenih filmova.
Odlučio sam se za Noir film ili kako ga neki kritičari i filmski radnici zovu crnim filmom.Teorijski film noir imenuje historijsku, stilsku struju američkog igranog filma četrdesetih i pedesetih koja naziv dobija od strane francuskih kritičara, a doslovno znači "crni film".

O Noiru :

Naziv je nastao zbog pretjeranog korištenja, odnosno pomanjkanja, filmskog osvjetljenja, čime se postizao mračniji, pesimističniji ugođaj.Naziv se upotrebljava i za novije filmove, koji imaju ugođaj i radnju karakterističnu za film noir tzv Neo- noir filmove u koje moženo ubrajati The Manchurian Candidate(1962),Taxi Driver(1975),Chinatown(1974),kao i recentnije filmove poput "Basic Instict(1992),Body Heat(1981),L.A. Confidential(1997),Mementa(2000) ili Sin Citija (2005) kao i  ovogodišnjeg filma Drive(2011).

Na klasične autore film noira utjecali su nijemi filmovi njemačkog ekspresionizma, avangardisti koji nisu samo snimali filmove ugodne oku nego uticali na ukupna kulturna zbivanja.Od slikarstva, muzike,a aktivno su se uplitali i u politička pitanja.Znači osnova film noira je ležala u evropskim autorima koji su dolaskom u Ameriku taj filmski izričaj razvili do tančina.Spomenimo samo neke od Fritza Langa, Johna Hustona, Raoula Walsha, Jacquesa Tourneura, Roberta Siodmaka, Billyja Wildera, Otta Premingera, Julesa Dassina, pa i nekih autora koji su ostali u francuskoj i razvijali "krimi" žanr poput Marcel Carnea, Clouzota, Beckera, Melvillea pa sve do novog vala gdje su tavorili Godard i Chabrol.

Karakteristike klasičnog film noira :

Ono što se prepoznavalo u klasičnom noir filmu bio je vizualni stil, vrsta junaka i svjetonazor tog filma. Filmovi su bili crno-bijeli, zbog otkrića svjetlosno osjetljivije vrpce mogao ih je isticati uočljiviji fotografski crno-bijeli kontrast, a taj je bio posebno uočljiv jer se radnja filmova većinom zbivala noću.Radnja takvih filmova odvijala se je u gradu, noćnim klubovima, barovima, kockarnicama i jeftinim hotelima,a scenografija je bila posebno prenaglašena i stilizirana da je izgledala gotovo stripovski.

Likovi u film noiru su većinom motivirani pohlepom, ljubomorom ili osvetom. Glavni je lik uglavnom privatni detektiv ili policajac, koji istražuje zločine kao što su ubojstva, pljačke, kocka, prostitucija, ucjena itd. Karakteristika glavnog lika je da i on "loš", često ga razdire grižnja savjesti, a nekim svojim radnjama (prijetnje, laži) se ne razlikuje od kriminalaca koje progoni. Karakteristična je i pojava "fatalne žene", femme fatale, koja je ponekad ključan motivator glavnog lika. Često film prati i naracija glavnog lika, koja doprinosi mračnoj i depresivnoj atmosferi, jer je puna cinizma, hladna ili depresivna. Ovime autor film noira kod gledatelja stvara osjećaj nelagode, jer se gledatelj nesvjesno identificira s glavnim likom i preispituje njegove motive, osjećaje i radnje. Film noir je uvelike sličan klasičnim tragedijama, stoga što se glavni junaci često nalaze pred nemogućim izborima (biraju "od dva zla manje") i njihove odluke vode neželjenom, tragičnom kraju.

Izvor Teksta : Wikipedija

Nitko nije toliko bogat da može bez osmjeha i nitko toliko jadan da ga ne bi zaslužio.
Na vrh
A2D2 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Lonesome Cowboy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj A2D2 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Ožujak/Mar.2012 u 20:32
Nitko nije toliko bogat da može bez osmjeha i nitko toliko jadan da ga ne bi zaslužio.
Na vrh
A2D2 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Lonesome Cowboy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj A2D2 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2012 u 13:38
Na vrh
A2D2 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Lonesome Cowboy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj A2D2 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2012 u 13:58
Na vrh
Gaca62 View Drop Down
Translator Legend
Translator Legend
The Legend of titlovi.com

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Gaca62 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2012 u 14:50
Evo dobrovoljn se prijavljujem i najavljujem ova dva prevoda.

Ovde ko ne poludi, taj nije normalan
Na vrh
A2D2 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Lonesome Cowboy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj A2D2 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2012 u 16:54
Zahvaljujem Gaco. bubba2
Ruka ti se pozlatila LOLLOL....
Na vrh
A2D2 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Lonesome Cowboy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj A2D2 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2012 u 17:13
Na vrh
A2D2 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Lonesome Cowboy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj A2D2 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2012 u 17:49
Na vrh
Gaca62 View Drop Down
Translator Legend
Translator Legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Gaca62 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2012 u 18:04
Da ne bismo cepidlacili, sve sam proverio i sve prihvatam da uradim bas ovim redom kako fale osim "Tomorrow is Forever" posto nigde nisam uspeo da nadjem nikakav titl. TO je jedno deset filmova, do sredine aprila bice gotovo. Wink

Ažurirao Gaca62 - 07.Ožujak/Mar.2012 u 18:06

Na vrh
A2D2 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Lonesome Cowboy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj A2D2 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2012 u 18:05
101 - 120

101. Caught (1949)
102. The Glass Key (1942)
103. Human Desire (1954)
104. The Blue Dahlia (1946)
105. A Double Life (1947) - titl samo na engleskom
106. Deception (1946)
107. His Kind of Woman (1951)
108. T-Men (1947) - nema titlova
109. The Maltese Falcon (1931) - postoji na engleskom
110. The Dark Corner (1946)
111. Possessed (1947)
112. The Street with No Name (1948)
113. Dead Reckoning (1947)
114. The Dark Mirror (1946)
115. Edge of the City (1957) - postoji samo engleski prijevod
116. The Big Steal (1949)
117. While the City Sleeps (1956)
118. Clash by Night (1952)
119. Niagara (1953)
120. Johnny Eager (1941) -nema titla

Ažurirao A2D2 - 07.Travanj/Apr.2012 u 13:36
Na vrh
A2D2 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Lonesome Cowboy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj A2D2 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2012 u 18:11
Originalno postovano od strane Gaca62 Gaca62 piše:

Da ne bismo cepidlacili, sve sam proverio i sve prihvatam da uradim bas ovim redom kako fale osim "Tomorrow is Forever" posto nigde nisam uspeo da nadjem nikakav titl. TO je jedno deset filmova, do sredine aprila bice gotovo. Wink

Zahvaljujem ti se u moje ime i u ime svih ljubitelja noira i nadam da ćemo (naravno sa tvojim odličnim prevodima Wink) navući barem još neku žrtvu koja će gledanjem tih filmova cijeniti sve ovo što radiš ...

Hvala od srca ...ClapClapClap

Ažurirao A2D2 - 07.Ožujak/Mar.2012 u 18:12
Na vrh
Gaca62 View Drop Down
Translator Legend
Translator Legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Gaca62 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2012 u 18:13
Originalno postovano od strane A2D2 A2D2 piše:

Zahvaljujem ti se u moje ime i u ime svih ljubitelja noira i nadam da ćemo (naravno sa tvojim odličnim prevodima Wink) navući barem još neku žrtvu koja će gledanjem tih filmova cijeniti sve ovo što radiš ...

Nema na cemu, neka sad ostane na ovome, a vrlo je verovatno da cu probati da zavrsim ceo spisak.  bubba2

Na vrh
A2D2 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Lonesome Cowboy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj A2D2 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2012 u 18:23
Originalno postovano od strane Gaca62 Gaca62 piše:

Originalno postovano od strane A2D2 A2D2 piše:

Nema na cemu, neka sad ostane na ovome, a vrlo je verovatno da cu probati da zavrsim ceo spisak.  bubba2

Nazdravlje !!! bubba2 LOLLOL

I samo polako kolega. Smile

Na vrh
Rea View Drop Down
Translator
Translator
Bobi with boobs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rea Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2012 u 18:25
A šta mislite da sad ja uradim temu za svaki ovaj film ? Gaca prevode,ja opise Approve

Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2012 u 18:28

Originalno postovano od strane Rea Rea piše:

A šta mislite da sad ja uradim temu za svaki ovaj film ? Gaca prevode,ja opise Approve

Odlicno i hvala Rea Heart Clap Clap Clap

Provjeri naslove na spisku, neke teme vec postoje. Wink

Na vrh
A2D2 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Lonesome Cowboy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj A2D2 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2012 u 18:28

Samo piči Rea. LOL

Ja sam svoj posao skoro završio (još nekih 30-setak filmova),a ti slobodno radi opise.Wink

Na vrh
A2D2 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Lonesome Cowboy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj A2D2 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2012 u 18:59
121 - 142

121. The Hitch-Hiker (1953)
122. Berlin Express (1948) - titl na engleskom
123. The Big Knife (1955)
124. Stranger on the Third Floor (1940)
125. Suddenly (1954)
126. Secret Beyond the Door.. (1947) - nema titla
127. Whirlpool (1949)
128. Beyond a Reasonable Doubt (1956) - postoji engleski titl
129. The Blue Gardenia (1953) - nema titla
130. House of Bamboo (1955) - postoji engleski titl
131. A Kiss Before Dying (1956) - postoji engleski titl
132. The House on 92nd Street (1945)
133. The Racket (1951) - postoji engleski titl
134. The Shanghai Gesture (1941) - nema titla
135. Knock on Any Door (1949) - nema titla
136. Killer's Kiss (1955)
137. Journey Into Fear (1943) - postoji engleski titl
138. Lady in the Lake (1947)
139. Macao (1952) - postoji engleski titl
140. The Two Mrs.Carrolls (1947)
141. Undercurrent (1946)

i finally trash Edward D.Wooda
142. Jail Bait (1954) - nema titla

Ažurirao A2D2 - 02.Travanj/Apr.2012 u 18:56
Na vrh
Rea View Drop Down
Translator
Translator
Bobi with boobs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rea Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2012 u 19:24
Originalno postovano od strane Kneginja Kneginja piše:

Odlicno i hvala Rea Heart Clap Clap Clap

Provjeri naslove na spisku, neke teme vec postoje. Wink

Hoću,hvala ruza
Inače,voljela bih da kada uradim opis da ovdje postavim link i da stalno ubacujem linkove ka temi,naravno sve u jednom postu, da ne bude natrpano,a da ovdje u ovoj temi bude sve o noir filmovima i opisi onih najboljih ....

Ažurirao Rea - 07.Ožujak/Mar.2012 u 19:36

Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2012 u 19:46

Kopirani su svi naslovi u LISTA PROJEKTA: Noir Film, a posto su ovdje naslovi linkovani do titlova,
u Projektima sam ostavila nelinkovano da bi ih linkovali do tema.

Hvala A2D2 lupatupa na temi i Rei  lupatupa na temama Clap

Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Ožujak/Mar.2012 u 20:00

Unaprijed veliko hvala Gaci za prevode dajsve

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 10>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.