| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Invasion (2021) |
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Korisnik | |
memich
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Pridružen: 26.Sijecanj/Jan.2019 Lokacija: Zenica Status: Offline Points: 725 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Invasion (2021)Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2021 u 14:44 |
|
Ko hoće da gleda nek zaboravi kako se zove serija, toga nema skoro nikako u prve tri epizode. Čega ima? Ima traljave drame.
Loše... |
|
![]() |
|
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Listopad/Oct.2021 u 00:37 |
|
Prvu sezonu prevodi calimero 👍
|
|
![]() |
|
Freak37
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Srpanj/Jul.2015 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 130 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Studeni/Nov.2021 u 01:17 |
|
Na pola pete ep. odustajem .
|
|
![]() |
|
papryka
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Prosinac/Dec.2021 u 19:32 |
|
sve u svemu......loše.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2023 u 18:57 |
|
|
|
![]() |
|
klass
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 31.Listopad/Oct.2023 u 14:19 |
|
Druga sezona..dosta zanimljivija. Nesto je pocelo da se desava. Ocena 6.
|
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72052 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2025 u 12:04 |
|
Sve me ovo podsjeća na seriju Falling Skies. Ista priča. Odjednom se pojavljuju vanzemaljci. OK, taj dio mogu prožvakati. Faktor iznenađenja je važan u svim ratovima i osvajanjima. Ljudi na zemlji se prilagođavaju novonastaloj situaciji i tra-la-la... Opet je u priču uvučen "pederluk", ali ovaj put se radi o ženama (pa je to "kao" prihvatljivije, pogotovo za muški rod). Ono što i dalje tvrdim je da treba uvesti "Komisiju za relanost" u Hollywood jer su kreatori priče otišli "tamo gdje nitko normalan ne bi trebao otići". Svaka čast "kreatorskim (umjetničkim) slobodama", ali.. Za Ninja kornjače, Pokemone i filmove slične tematike vrijede "slobodnija" pravila, ali za ovo, Severance ili Falling Skies ne. Ako mi želiš prodati priču, neka bude uvjerljiva. Ne možeš krenuti s iznenadnim napadom (što je logično), a onda otići u "fantaziju". Kao prvo, pod "fantaziju" smatram energiju. Struja i gorivo. Ne može biti nekoliko mjeseci (ili godina) "globalne invazije", a goriva i struje ima u izobilju. Ne možeš mi se voziti po vukoyebinama za vrijeme invazije, a na svakoj benzinskoj ima goriva koliko želiš. To se još nigdje nije dogodilo, niti neće. Idi u Ukrajinu pa provjeri ako ne vjeruješ. Konkretno, u ovoj priči, djeca hodaju tunelom koji spaja Englesku i Francusku (Eurotunel dug 50km) i stignu živa na drugu stranu, unatoč napadu vanzemaljaca (s02e03). Zanemarimo na trenutak priču "što djeca znaju što je 50 kilometara" jer to je jedini način na koji oni mogu preživjeti prolazak (pješice) kroz tunel. Osim što su prošli tunel, prije toga su se do njega dovezli u autu s ručnim mjenjačem. Moram li podsjećati da se radi o djeci osnovnoškolske dobi? Nekim čudom je baš najmlađa članica te ekspedicije nedavno napravila školski sastavak na temu Eurotunela, pa im on služi kao glavni orijentir za prolazak tunela. Nemojte me je at! Ljudi to stvarno puše? Jesmo li stvarno već toliko ušli u doba Idiokracije, vjerodostojnosti TikToka i Wikipedije? Novim generacijama je to prihvatljivo?Drugi dio koji ne mogu prožvakati je kvaliteta prijevoda (titla). Ljudi lupaju petice samo zato jer prijevod postoji (uz obavezno "hvala za prijevod"). Rečenice koje počinju malim slovom, zarezi na pogrešnim mjestima, bez točke ili nekog drugog znaka na kraju rečenice, prijevod u muškom rodu, a zapravo se radi o ženskom... Najbolje bi bilo da kažem da kvaliteta prijevoda odgovara kvaliteti serije. Ukratko, loše i jedno i drugo.
![]() |
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1505 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2025 u 14:51 |
|
Sve na mestu sto si napisao za Invasion ali sto tu ubaci Falling Skies koja je ipak neuporedivo bolja serija ,i uopste odlican Sf.
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Travanj/Apr.2025 u 17:37 |
|
A tek zašto ubaci Severance!!??
Mislim znam, pričali smo već, ali eto...
|
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda Pridružen: 05.Ožujak/Mar.2007 Lokacija: Učkurbekistan Status: Offline Points: 72052 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2025 u 20:36 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Nisam rekao da je loša. Pričom me podsjeća na Invasion (i obratno). Sjećaš se kako počinje Falling Skies? Jednog dana su se pojavili vanzemaljci sa svojim brodovima i nastalo je sranje. Tako je i ovdje. Tamo su hvatali djecu i pretvarali ih u vanzemaljce. I ovdje djeca imaju glavnu ili barem važnu ulogu. Tamo su se vozali po Americi. I ovdje se vozaju. Čak se osnovnoškolska djeca sama vozaju iz Londona u Pariz. Tamo je postojao nekakav pokret otpora. I ovdje postoji. Itd, itd... Znaš koja je još ista stvar? Ništa ne radi, ali vozaju se bez problema. Goriva uvijek ima. Tko ga proizvodi i doprema kad je sve u ku cu? Zar su vanzemaljci toliki kreteni da ne znaju da Zemlja funkcionira na bazi nafte? Ne, kreteni su oni koji pišu takve priče.Pazi scenu (mislim da je s02e03 ili 04). Teška vukoyebina, nigdje nikoga. Svi su već evakuirani. Vojska patrolira. Ali benzinska radi!!! Ali to nije sve! Tip sjedi unutra. Kao "radi". Prodaje naftu duhovima. Odjednom se pojavljuje djevojčica i počne ga ispitivati o lizalicama i ne znam čemu. Tipu nije ništa čudno. Lagano sjedi kao da već tri-četiri mjeseca ne traje invazija. Nakon nekog vremena ipak upita djevojčicu je li ovdje sama. Aleluja! Mislio sam da se to nikada neće dogoditi! Gle čuda, za to vrijeme mama krade gorivo! Uspiju mu pobjeći. Ali to nije sve! Ubrzo nakon toga na drugoj benzinskoj njen brat pokušava ukrasti gorivo od vojske! Tu sam poludio. Koji ku**c kradeš gorivo kad ga ima na svakoj benzinskoj, a nitko ga ne kupuje? I onda, a bilo je negdje oko pola noći, pljesnem se po čelu tako jako da mi se skoro žena probudila. Pa normalno da kradu goriva kad ne rade bankomati i kartično poslovanje! Majka nije na vrijeme dignula dovoljno keša! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moram li spominjati scenu kada ona predsjednica svijeta ili što već je kaže na TV-u da svi izađu van i gledaju kako će vojska nuklearkama gađati vanzemaljce? Pa gdje to ima? Zanemarimo činjenicu da otkrivaš vojne tajne. Izađite van, sad će rokat nuklearke! Padat će vanzemaljski brodovi veličine gradova na vas, ali uživajte u pogledu. Jeb ga, nije Armagedon svaki dan. Prije ćeš vidjeti Halleyevu kometu nego Sudnji dan. Idi van i gledaj. Pa tko puši ta sranja? Doktore, jesam li ja stvarno lud?Zbog takvih stvari bih ove holivuske "kreativce" tukao mokrim novinama po čelu kao predsjednik komisije za realnost.
![]() Ažurirao iromafia111 - 25.Travanj/Apr.2025 u 20:44 |
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Travanj/Apr.2025 u 21:28 |
|
Sad mi ta scena s nuklearnim napadom ne izlazi iz glave. U jednom trenutku, dok dogovaraju napad, pojavi se neka budala koja razmišlja slično kao ja i pita što će se dogoditi ako svemirski brod veličine grada padne na Zemlju ili neko naseljeno mjesto (ne sjećam se točno). Odgovor je nešto u stilu "srušit ćemo ih u more". Tu sam odahnuo. Fala ku cu, Sudnji dan samo što nije, ali barem više ne postoje cunamiji. Zamisli koje bi sranje bilo (Ako se dobro sjećam, srušili su sedam brodova. Sve u more.) da još uvijek postoje cunamiji. Poplavili bi cijeli svijet.Majko mila, kakve ja gluposti gledam umjesto da brojim ovce.
![]() |
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2025 u 11:30 |
|
Hehe sve si opet u pravu za Invasion,ali koliko se secam u Falling skies sad da te ne lazem ipak nije bilo tako sa gorivom bilo je tu peripetija sa nabavkom i slicno. Davno bilo sad vec ali bas je bila dobra serija pa cak i sa tim greskama u scenariju. Inace su mi ove dve serije nebo i zemlja ,nikakve slicnosti sem toga sto si naveo ,radnja i uopste prica mnogo bolja nema praznih hodova kao ovde gde realno sve moglo da stane u tri epizode . A i jbga sad kad bih obracao paznju na sve te stvari sto si naveo pa pola filmova ne bi gledao.
|
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2025 u 12:37 |
|
Točno. Ali to je moj problem. Donesi mi govno na zlatnom pladnju i reci da je to čokolada. Možeš biti siguran da ću te pitati zašto onda smrdi kao govno. Zato mi je jedna od najdražih priča Carevo novo ruho. Svi se bacaju pod jaja da ne bi slučajno ispali seljačine, jedino dijete kaže: "Koji vam je ku**c, pa on je gol!". Obožavam SF, ali ne dam da mi se prodaju muda pod bubrege. Nemoj mi miksat život na Zemlji s Pokemonima i Štrumpfovima i objašnjavat da je to umjetnost. Ne možeš reći da su svemirski brodovi veliki kao gradovi, a onda ih srušit u more bez cunamija. Vrag je u detaljima. Kvaliteta priča je otišla u ku**c, a na raspolaganju su im mnoge stvari koje nisu prije postojale za filmove i serije koje su postale legendarne.
Ažurirao iromafia111 - 26.Travanj/Apr.2025 u 12:53 |
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2025 u 14:30 |
|
SF je oduvek bio žanr kojem se valja prepustiti unutar kniževnosti, nebo i zemlja sa onom filmskom u najvećem broju slučajeva, uz naravno časne izuzetke, no suštinski su to dva različita žanra, meni oduvek i bilo tako. Sa tek televizijskim razvodnjavanjem čak i u odnosu na onu filmsku, dodatno se gubi ono što SF uopšte predstavlja meni. I tu mislim na ono što se smatra klasicima televizijske naučne fantastike a ja se namrcvarim sa par epizoda. Bez namere da obezvređujem, već baš samo to da se meni to jedva kreće rubom žanra kako ga ja vidim, logično je, fokus i bude na avanturi, napetosti, šarenolikim likovima koji upadaju u bezbroj fantastičnih situacija kakvog izmaštanog sveta. Sve je to samo po sebi oki, ali da mi tu pršte nove ideje, da se silno pomeraju granice mašte, pa da je uz to i vezano zbilja za nauku u sprezi sa maštom i pomeranjem granica iste, uopšte paradigme, bez ljudi u smešnim odelima i lutkarskog pozorišta, da je delo uopšte ozbiljno je vrlo retko. Time verovatno i same priče znaju imati kojekakvih rupa, prosto autori ne misle o tome kada rade za tv, mahom.
Mnogo ti očekuješ od njih Iro 😂 ali mi je lepo videti duh toliko pun nade i optimizma, pa da te i danas uopšte stigne nešto pomeriti iz takta vezano za televizijsku fantastiku. |
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Travanj/Apr.2025 u 17:49 |
|
Prag tolerancije je kod svih različit. Umem biti alergičan i bukvalno besan zbog nelogičnosti i naivnosti koje mi se prosipaju, ali nekad umem i da progledam kroz prste. Ne mogu tačno navesti od čega tačno zavisi kako ću odreagovati, možda delimično od raspoloženja, a možda i do žanra. U svakom slučaju pravila nema, ali kad bih baš svuda tražio dlaku u jajetu slabo bih se filmova nagledao
|
|
![]() |
|
iromafia111
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Travanj/Apr.2025 u 10:29 |
|
Dobar dan. Evo mene opet. ![]() S02E09, na 21:15. Pogledao sam danas još jednom da provjerim jesam li sinoć dobro vidio. Nažalost, jesam. Pokret otpora (ili što već jesu) napada vojnu bazu kako bi oslobodili djevojčicu koja se u tom trenutku nalazi u podzemnom objektu. Prolaze kroz polje kukuruza. U jednom trenutku tip vadi dvije ručne bombe. Jednu baca lijevo od sebe, drugu desno. Zanemarimo na trenutak činjenicu da ih je bacio "preko ku ca", tj. nisu pale baš daleko od njega kad su eksplodirale jer ono što slijedi je spaktakularno.Ručne bombe eksplodiraju. Sljedeća scena: soba u kojoj se nalazi djevojčica se zatrese kao da je pala nuklearna bomba, ako ne i dvije. ![]() Jeb mti dan, sat i minutu kad su ukinuli obavezno služenje vojnog roka! Jeb mti dan, sat, minutu i sekundu kada su iz osnovnoškolskog programa izbacili ONO i DSZ!!! Pa koji vam je ku ac? Čega ste se vi napušili kad ste snimali ovo? ![]() Dobra vijest je da sam odgledao drugu sezonu do kraja.
![]() |
|
![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Travanj/Apr.2025 u 12:28 |
|
Hahaha e bas me nasmeja,nije tebi lako Iro.
Inace Sf i Tv,jedna rec Battlestar Galactica 2004 po meni nedodirljiva,jednostavno savrsena.
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Travanj/Apr.2025 u 12:28 |
|
Dve reci jbga
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Travanj/Apr.2025 u 14:47 |
|
Dobro je da nije počeo da puca kokičar, pretvorivši polje kukuruza u okean kokica, kako bi se junaci probili dalje a kakvi neprijatelji ostali okovani i zatrpani milijardama kokica. 😋
|
|
![]() |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Travanj/Apr.2025 u 17:42 |
|
Hehe nije loša ideja
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
Stranica 12> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |