Invasion (2021)
Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na serije
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na serije
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=99584
Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 13:47 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Invasion (2021)
Objavio: memich
Tema: Invasion (2021)
Datum objave: 28.Listopad/Oct.2021 u 14:44
Ko hoće da gleda nek zaboravi kako se zove serija, toga nema skoro nikako u prve tri epizode. Čega ima? Ima traljave drame.
Loše...
|
Odgovori:
Objavio: titlovi.com
Datum objave: 31.Listopad/Oct.2021 u 00:37
|
Prvu sezonu prevodi calimero 👍
|
Objavio: Freak37
Datum objave: 22.Studeni/Nov.2021 u 01:17
|
Na pola pete ep. odustajem .
|
Objavio: papryka
Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2021 u 19:32
Objavio: puppet_master
Datum objave: 26.Srpanj/Jul.2023 u 18:57
Objavio: klass
Datum objave: 31.Listopad/Oct.2023 u 14:19
|
Druga sezona..dosta zanimljivija. Nesto je pocelo da se desava. Ocena 6.
|
Objavio: iromafia111
Datum objave: 24.Travanj/Apr.2025 u 12:04
|
Sve me ovo podsjeća na seriju https://www.imdb.com/title/tt1462059/?ref_=nm_knf_t_3" rel="nofollow - Falling Skies . Ista priča. Odjednom se pojavljuju vanzemaljci. OK, taj dio mogu prožvakati. Faktor iznenađenja je važan u svim ratovima i osvajanjima. Ljudi na zemlji se prilagođavaju novonastaloj situaciji i tra-la-la... Opet je u priču uvučen "pederluk", ali ovaj put se radi o ženama (pa je to "kao" prihvatljivije, pogotovo za muški rod).
Ono što i dalje tvrdim je da treba uvesti "Komisiju za relanost" u Hollywood jer su kreatori priče otišli "tamo gdje nitko normalan ne bi trebao otići". Svaka čast "kreatorskim (umjetničkim) slobodama", ali..
Za Ninja kornjače, Pokemone i filmove slične tematike vrijede "slobodnija" pravila, ali za ovo, Severance ili Falling Skies ne. Ako mi želiš prodati priču, neka bude uvjerljiva. Ne možeš krenuti s iznenadnim napadom (što je logično), a onda otići u "fantaziju".
Kao prvo, pod "fantaziju" smatram energiju. Struja i gorivo. Ne može biti nekoliko mjeseci (ili godina) "globalne invazije", a goriva i struje ima u izobilju. Ne možeš mi se voziti po vukoyebinama za vrijeme invazije, a na svakoj benzinskoj ima goriva koliko želiš. To se još nigdje nije dogodilo, niti neće. Idi u Ukrajinu pa provjeri ako ne vjeruješ.
Konkretno, u ovoj priči, djeca hodaju tunelom koji spaja Englesku i Francusku (Eurotunel dug 50km) i stignu živa na drugu stranu, unatoč napadu vanzemaljaca (s02e03).
Zanemarimo na trenutak priču "što djeca znaju što je 50 kilometara" jer to je jedini način na koji oni mogu preživjeti prolazak (pješice) kroz tunel. Osim što su prošli tunel, prije toga su se do njega dovezli u autu s ručnim mjenjačem. Moram li podsjećati da se radi o djeci osnovnoškolske dobi? Nekim čudom je baš najmlađa članica te ekspedicije nedavno napravila školski sastavak na temu Eurotunela, pa im on služi kao glavni orijentir za prolazak tunela. Nemojte me je  at! Ljudi to stvarno puše? Jesmo li stvarno već toliko ušli u doba Idiokracije, vjerodostojnosti TikToka i Wikipedije? Novim generacijama je to prihvatljivo?
Drugi dio koji ne mogu prožvakati je kvaliteta prijevoda (titla). Ljudi lupaju petice samo zato jer prijevod postoji (uz obavezno "hvala za prijevod"). Rečenice koje počinju malim slovom, zarezi na pogrešnim mjestima, bez točke ili nekog drugog znaka na kraju rečenice, prijevod u muškom rodu, a zapravo se radi o ženskom... Najbolje bi bilo da kažem da kvaliteta prijevoda odgovara kvaliteti serije.
Ukratko, loše i jedno i drugo. 
-------------

|
Objavio: kjovo
Datum objave: 24.Travanj/Apr.2025 u 14:51
|
Sve na mestu sto si napisao za Invasion ali sto tu ubaci Falling Skies koja je ipak neuporedivo bolja serija ,i uopste odlican Sf.
|
Objavio: ar8c
Datum objave: 24.Travanj/Apr.2025 u 17:37
A tek zašto ubaci Severance!!?? Mislim znam, pričali smo već, ali eto...
|
Datum objave: 25.Travanj/Apr.2025 u 20:36
|
kjovo piše:
Sve na mestu sto si napisao za Invasion ali sto tu ubaci Falling Skies koja je ipak neuporedivo bolja serija ,i uopste odlican Sf. | Nisam rekao da je loša. Pričom me podsjeća na Invasion (i obratno). Sjećaš se kako počinje Falling Skies? Jednog dana su se pojavili vanzemaljci sa svojim brodovima i nastalo je sranje. Tako je i ovdje. Tamo su hvatali djecu i pretvarali ih u vanzemaljce. I ovdje djeca imaju glavnu ili barem važnu ulogu. Tamo su se vozali po Americi. I ovdje se vozaju. Čak se osnovnoškolska djeca sama vozaju iz Londona u Pariz. Tamo je postojao nekakav pokret otpora. I ovdje postoji. Itd, itd...
Znaš koja je još ista stvar? Ništa ne radi, ali vozaju se bez problema. Goriva uvijek ima. Tko ga proizvodi i doprema kad je sve u ku  cu? Zar su vanzemaljci toliki kreteni da ne znaju da Zemlja funkcionira na bazi nafte? Ne, kreteni su oni koji pišu takve priče.
Pazi scenu (mislim da je s02e03 ili 04). Teška vukoyebina, nigdje nikoga. Svi su već evakuirani. Vojska patrolira. Ali benzinska radi!!!
Ali to nije sve! Tip sjedi unutra. Kao "radi". Prodaje naftu duhovima. Odjednom se pojavljuje djevojčica i počne ga ispitivati o lizalicama i ne znam čemu. Tipu nije ništa čudno. Lagano sjedi kao da već tri-četiri mjeseca ne traje invazija. Nakon nekog vremena ipak upita djevojčicu je li ovdje sama. Aleluja! Mislio sam da se to nikada neće dogoditi! Gle čuda, za to vrijeme mama krade gorivo! Uspiju mu pobjeći.
Moram li spominjati scenu kada ona predsjednica svijeta ili što već je kaže na TV-u da svi izađu van i gledaju kako će vojska nuklearkama gađati vanzemaljce? Pa gdje to ima? Zanemarimo činjenicu da otkrivaš vojne tajne. Izađite van, sad će rokat nuklearke! Padat će vanzemaljski brodovi veličine gradova na vas, ali uživajte u pogledu. Jeb  ga, nije Armagedon svaki dan. Prije ćeš vidjeti Halleyevu kometu nego Sudnji dan. Idi van i gledaj. Pa tko puši ta sranja? Doktore, jesam li ja stvarno lud?
Zbog takvih stvari bih ove holivuske "kreativce" tukao mokrim novinama po čelu kao predsjednik komisije za realnost. 
-------------

|
Datum objave: 25.Travanj/Apr.2025 u 21:28
Sad mi ta scena s nuklearnim napadom ne izlazi iz glave. U jednom trenutku, dok dogovaraju napad, pojavi se neka budala koja razmišlja slično kao ja i pita što će se dogoditi ako svemirski brod veličine grada padne na Zemlju ili neko naseljeno mjesto (ne sjećam se točno). Odgovor je nešto u stilu "srušit ćemo ih u more". Tu sam odahnuo. Fala ku  cu, Sudnji dan samo što nije, ali barem više ne postoje cunamiji. Zamisli koje bi sranje bilo (Ako se dobro sjećam, srušili su sedam brodova. Sve u more.) da još uvijek postoje cunamiji. Poplavili bi cijeli svijet.
Majko mila, kakve ja gluposti gledam umjesto da brojim ovce. 
-------------

|
Datum objave: 26.Travanj/Apr.2025 u 11:30
|
Hehe sve si opet u pravu za Invasion,ali koliko se secam u Falling skies sad da te ne lazem ipak nije bilo tako sa gorivom bilo je tu peripetija sa nabavkom i slicno. Davno bilo sad vec ali bas je bila dobra serija pa cak i sa tim greskama u scenariju. Inace su mi ove dve serije nebo i zemlja ,nikakve slicnosti sem toga sto si naveo ,radnja i uopste prica mnogo bolja nema praznih hodova kao ovde gde realno sve moglo da stane u tri epizode . A i jbga sad kad bih obracao paznju na sve te stvari sto si naveo pa pola filmova ne bi gledao.
|
Datum objave: 26.Travanj/Apr.2025 u 12:37
|
Točno. Ali to je moj problem. Donesi mi govno na zlatnom pladnju i reci da je to čokolada. Možeš biti siguran da ću te pitati zašto onda smrdi kao govno. Zato mi je jedna od najdražih priča Carevo novo ruho. Svi se bacaju pod jaja da ne bi slučajno ispali seljačine, jedino dijete kaže: "Koji vam je ku**c, pa on je gol!".
Obožavam SF, ali ne dam da mi se prodaju muda pod bubrege. Nemoj mi miksat život na Zemlji s Pokemonima i Štrumpfovima i objašnjavat da je to umjetnost. Ne možeš reći da su svemirski brodovi veliki kao gradovi, a onda ih srušit u more bez cunamija. Vrag je u detaljima. Kvaliteta priča je otišla u ku**c, a na raspolaganju su im mnoge stvari koje nisu prije postojale za filmove i serije koje su postale legendarne.
-------------

|
Datum objave: 26.Travanj/Apr.2025 u 14:30
SF je oduvek bio žanr kojem se valja prepustiti unutar kniževnosti, nebo i zemlja sa onom filmskom u najvećem broju slučajeva, uz naravno časne izuzetke, no suštinski su to dva različita žanra, meni oduvek i bilo tako. Sa tek televizijskim razvodnjavanjem čak i u odnosu na onu filmsku, dodatno se gubi ono što SF uopšte predstavlja meni. I tu mislim na ono što se smatra klasicima televizijske naučne fantastike a ja se namrcvarim sa par epizoda. Bez namere da obezvređujem, već baš samo to da se meni to jedva kreće rubom žanra kako ga ja vidim, logično je, fokus i bude na avanturi, napetosti, šarenolikim likovima koji upadaju u bezbroj fantastičnih situacija kakvog izmaštanog sveta. Sve je to samo po sebi oki, ali da mi tu pršte nove ideje, da se silno pomeraju granice mašte, pa da je uz to i vezano zbilja za nauku u sprezi sa maštom i pomeranjem granica iste, uopšte paradigme, bez ljudi u smešnim odelima i lutkarskog pozorišta, da je delo uopšte ozbiljno je vrlo retko. Time verovatno i same priče znaju imati kojekakvih rupa, prosto autori ne misle o tome kada rade za tv, mahom.
Mnogo ti očekuješ od njih Iro 😂 ali mi je lepo videti duh toliko pun nade i optimizma, pa da te i danas uopšte stigne nešto pomeriti iz takta vezano za televizijsku fantastiku.
|
Datum objave: 26.Travanj/Apr.2025 u 17:49
Prag tolerancije je kod svih različit. Umem biti alergičan i bukvalno besan zbog nelogičnosti i naivnosti koje mi se prosipaju, ali nekad umem i da progledam kroz prste. Ne mogu tačno navesti od čega tačno zavisi kako ću odreagovati, možda delimično od raspoloženja, a možda i do žanra. U svakom slučaju pravila nema, ali kad bih baš svuda tražio dlaku u jajetu slabo bih se filmova nagledao
|
Datum objave: 28.Travanj/Apr.2025 u 10:29
Dobar dan. Evo mene opet. 
S02E09, na 21:15. Pogledao sam danas još jednom da provjerim jesam li sinoć dobro vidio. Nažalost, jesam.
Pokret otpora (ili što već jesu) napada vojnu bazu kako bi oslobodili djevojčicu koja se u tom trenutku nalazi u podzemnom objektu. Prolaze kroz polje kukuruza. U jednom trenutku tip vadi dvije ručne bombe. Jednu baca lijevo od sebe, drugu desno. Zanemarimo na trenutak činjenicu da ih je bacio "preko ku  ca", tj. nisu pale baš daleko od njega kad su eksplodirale jer ono što slijedi je spaktakularno.
Ručne bombe eksplodiraju. Sljedeća scena: soba u kojoj se nalazi djevojčica se zatrese kao da je pala nuklearna bomba, ako ne i dvije. 
Jeb  mti dan, sat i minutu kad su ukinuli obavezno služenje vojnog roka! Jeb  mti dan, sat, minutu i sekundu kada su iz osnovnoškolskog programa izbacili ONO i DSZ!!! Pa koji vam je ku  ac? Čega ste se vi napušili kad ste snimali ovo? 
Dobra vijest je da sam odgledao drugu sezonu do kraja. 
-------------

|
Datum objave: 28.Travanj/Apr.2025 u 12:28
|
Hahaha e bas me nasmeja,nije tebi lako Iro. Inace Sf i Tv,jedna rec Battlestar Galactica 2004 po meni nedodirljiva,jednostavno savrsena.
|
Datum objave: 28.Travanj/Apr.2025 u 12:28
Datum objave: 28.Travanj/Apr.2025 u 14:47
|
Dobro je da nije počeo da puca kokičar, pretvorivši polje kukuruza u okean kokica, kako bi se junaci probili dalje a kakvi neprijatelji ostali okovani i zatrpani milijardama kokica. 😋
|
Datum objave: 28.Travanj/Apr.2025 u 17:42
Datum objave: 28.Travanj/Apr.2025 u 22:20
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 28.Travanj/Apr.2025 u 22:41
|
Tja! Kad ja dođem na vlast, ko god igdje napiše mamojeb ili mamojebac, ide u ćuzu bez dodatne istrage. Osim na tiktokovima, brejnrot tamo i spada.
|
Datum objave: 28.Travanj/Apr.2025 u 23:01
Da sam pa ja na vlasti, postarao bih se da vi nikada, ni tada, ne dođete do ikakve vlasti, vlas' kvari ljude 😌 mislim, osim mene, dabome 🧦
|
Datum objave: 29.Travanj/Apr.2025 u 08:30
Posle izjasnjavanja Puppeta za precednika,najrealniji je 
|
Datum objave: 29.Travanj/Apr.2025 u 12:58
|
Daleko bilo 😂 šalio sam se, izuzev toga da ovu dvojicu ne bih voleo videti blizu vlasti 😌, no ja sam lenj, nezainteresovan, prezirem ambicije, još i grđe mislim o porivu da se upravlja, komanduje, odlučuje u ime drugih, volem da sam deo raje (pa šta god mislio sve o raji 😂), nema tija para za koje bih bio uopšte u stanju da budem i predsednik kućnog saveta moje zgrade od tri sprata, previše je tu ljudi sa kojima se ionako ne mogu akati, ma i saslušati ih bi mi predstavljalo ogroman, nerešiv problem 😂
|
Datum objave: 29.Travanj/Apr.2025 u 14:13
I takav čovjek ne bi dao nama da budemo vlast? Uaaaaaaaaaaaaaa!!! Buuuuuuuuuuuuuuuu!!! 
-------------

|
Datum objave: 29.Travanj/Apr.2025 u 14:58
Zašto, aman, ja bih rekao da ste sjajno prošli 😂 Pa na Balkanu se vlast spuca pištoljem, snajperom, sabljama, odrubljuju im glave, ne seku im bolesne noge, prepuštaju ih sepsi, isporučuju sudovima po svetu, ovi bre imaju sreće ako umru prirodnom smrću, u zatvoru 😂
|
Datum objave: 30.Travanj/Apr.2025 u 13:46
Gotovo Puppet sada,istakao si kandidaturu ,posle je...nja nema kajanja  
|
Datum objave: 30.Travanj/Apr.2025 u 14:16
|
Drugo sam ja 😂 ne plašim se smrti, mržnje ni nasilja, mene je majka od malih nogu učila da smrt oslobađa, u mojoj familiji nije baš popularno umreti prirodnom smrću ionako, pride i najiskrenije jedva čekam videti Valhaalu, nego sve to mogu bez nekakve vlasti 😂 samo mi je žao drugara, šta će njima to sve 😌 viš da ih stresiraju nevažne stvari, kako bi tek podneli teret vlasti i akanja sa rajom 😂 a i zašto oni da završe kako već vladari završavaju ovde 😂. Samo bih ih zaštitio od toga 😌
|
Datum objave: 06.Kolovoz/Aug.2025 u 21:58
Objavio: Shadow07.
Datum objave: 07.Listopad/Oct.2025 u 21:46
|
kakvih bljuvotina ima ovo je i dobra serija, mada vec odavno odgledana , mozda da budem objektivan i zbog glavne glumice, nisam bas obracao paznju na neke detalje koji bi mi mozda izgradili drugaciju sliku o istoj ali sasvim ok serija, pa na kraju krajeva sve je fikcija i izmisljotina sta reci dalje ali meni bila nekako dobra...
|
Objavio: klass
Datum objave: 14.Studeni/Nov.2025 u 11:36
|
Uh, bolje da nisu snimali trecu sezonu, verovatno poslednju. Sve je moglo stati u maks. dve epizode. Prve cetiri epizode slobodno preskociti, apsolutno nista se ne desava, samo se vrte neke isprazne price. Zatim u petoj ubacuju nove likove i nekako, s mukom, su razvukli pricu u deset epizoda. Uglavnom, ako imate slobodnog vremena, ne trosite ga na ovu sezonu. Ocena 2.
|
Objavio: force100
Datum objave: 07.Prosinac/Dec.2025 u 21:50
|
Nije serija dosadna i glupa.... ja sam glup što sam se prisilio da gledam to sranje, a mogao sam za to vrijeme brojati uzorke na tapeti i dobro s zabaviti.
|
Datum objave: 09.Prosinac/Dec.2025 u 15:16
Ako bude sreće, večeras krećem s trećom sezonom. 
-------------

|
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2026 u 15:41
Evo me opet. Odgledao sam i treću sezonu. Nažalost. 
Oprez, bit će spojlera. A možda ćete mi biti zahvalni zbog toga. 
Nakon prve tri epizode napravio sam pauzu od 10-ak dana, čisto da se malo oporavim od dosade. Tri epizode (od deset), nula bodova. U svakoj od njih nam objašnjavaju kako se likovi vraćaju u priču.
Nakon toga slijede nove tri epizode o tome kako će se glavni likovi sresti u zajedničkoj borbi protiv vanzemaljaca. I to se može preskočiti.
Slijedi sedma epizoda (ako se dobro sjećam) u kojoj nam se objašnjava kako je nastao Pokret otpora (jer nas to "kao" jako zanima i jako je važno za priču. Nije.) I to možemo preskočiti.
Dolazimo do zadnje tri, a bolje da uopće nismo gledali treću sezonu. Ulazimo u "Čarobnu šumu" u kojoj je zrak toliko zagađen da je pilot oborenog vojnog zrakoplova umro unutar 48 sati nakon pada. (To nije moja teorija, nego nam se to servira kao činjenica.)
U ovom trenutku (osma, deveta i deseta epizoda) "pravila" su otišla u "tri krasne", jer treba završiti sezonu (i priču) i nema se vremena razmišljati o logici. Ekipa dolazi do "mrtve zone" (ili "čarobne šume") i tamo pronalazi kamp u kojem se dogodio pokolj kakav nije zabilježen još od Seljačke bune. Jedina razlika je što ovdje nitko nije nabijen na kolac, ali barem ima glava razvaljenih krampom, lopatom ili nečim sličnim.
Što je najvažnije da naša ekipa napravi u tom trenutku? Da obuku lijepe čiste uniforme! Ima ih u svim veličinama, čak i za tinejdžere! Svima savršeno odgovaraju. Doktorici se to toliko sviđa da čak ni kapu ne skida s glave do završnog krešenda. To me podsjeća na onaj vic kad Mujo skida kondom s ku  ca samo kad je  e i kad piša. 
Jedino modno neosvještena Japanka analizira video snimke (Kasnije će se i ona presvući u uniformu po mjeri.) i otkriva novu vrstu vanzemaljaca.
Dali smo gas. Krećemo! Japanka odlučuje sama riješiti problem. Presvukla se, stavila bombu u ruksak i krenula spasiti čovječanstvo. Ostatak ekipe (veći dio njih su nekakvi specijalci) je to shvatio nakon nekog vremena pa su i oni krenuli za njom. Pokret otpora, koji se polako pretvara u vjerske fanatike, se već neko vrijeme nalazi tamo (Tako nam govori priča.). Koji ih je ku  ac sprečavao da krenu prema brodu s vanzemaljcima? Navodno su čekali "vođu", tj. ludu babu. Što ih je ometalo da postave obranu broda, tj. da onemoguće da bilo tko drugi pokuša napasti brod? Ništa, ali valjda su smatrali da to nije potrebno.
Kreće rasplet. "Naša" ekipa je već drugi-treći dan u Čarobnoj šumi. Pokret otpora je već "odavno" u šumi. Jedini problem? Pilot je riknuo unutar 48 sati!!! Koliko jako je "zagađen" taj zrak kad je dovoljno jednom ili dvaput dnevno udahnuti malo kisika iz boce i ostati živ?
Japanka "razgovara" s vanzemaljcem koji je "smrtno ranjen" zbog ozljede jednog ekstremiteta (nazovimo ga rukom) koja se dogodila zbog urušavanja pećine. Odron joj je zatrpao pušku s koje je uspjela skinuti nož i svjetiljku. Da se barem sjetila iskopati pušku uz pomoć noža, ali nije. Ipak je 3/4 puške bilo zatrpano, ali ona je ostale čitava. Malo prašine po kosi. Ipak je puška bila na ramenu, a ne na glavi.
Slijedi završni krešendo u kojem se Pokret otpora (mehaničari i farmeri) ravnopravno bori protiv specijalaca (zašto ne). "Naša" ekipa uspjeva ući u brod i nakon sitnih problema (dečki su se zagledali "u daljinu" na neko vrijeme) ipak uspjeva aktivirati bombu. Koji dio nije jasan? Pa neće valjda vanzemaljci (superiorna rasa koja je doputovala do zemlje i ima znanje i mogućnost "podesiti" Zemlju na svoje postavke) postaviti neku zaštitu oko svoje najranjivije točke!
BUM! Ode sve u tri krasne! Pobijedili smo! Pušite ga, glupani! 'ko vam j  be mater kad se bavite glupostima, umjesto da osigurate svoju najranjiviju točku! Ovako laganu pobjedu nisam vidio još od vremena kad je Sport Billy nepogrešivo vadio ključne stvari iz svoje torbe!
Nakon ovoga, "Severance" izgleda kao vrhunsko djelo "sedme umjetnosti". 
-------------

|
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2026 u 18:10
Objavio: Mizi
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2026 u 18:19
|
Svašta, pa ovo nema u Katangu!
|
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2026 u 19:55
Ovo ima samo u bolesnim holivuskim umovima, a ja "kao" nisam normalan.
-------------

|
Objavio: JoxerTM
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2026 u 22:03
Ti si se u zadnje vrijeme pridružio mazohističnoj vrsti publike koja zna da nešto ne valja, ali baš mora gledati i napatiti se.  Krampovi i ostalo, to je vjerojatno AI kopipejst scenarij teksta sa wikipedije Pol Pot i Demokratska Kampučija. Moram priznati, ovo pljuckanje je bilo izvrstan čitalački početak nove godine.
|
Datum objave: 03.Sijecanj/Jan.2026 u 23:31
JoxerTM piše:
Ti si se u zadnje vrijeme pridružio mazohističnoj vrsti publike koja zna da nešto ne valja, ali baš mora gledati i napatiti se.  |
-------------

|
|