| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Jedna pesma, jedna asocijacija |
Odgovori
|
Stranica 123 13> |
| Korisnik | |||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Jedna pesma, jedna asocijacijaObjavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 21:37 |
||
|
Već duže želim da otvorim ovu temu i nadam se da neću ostati usamljena u njoj.
![]() Ne znam za vas, ali ja sam sklona tome da za sve pravim asocijacije, a naročito kad je muzika u pitanju. Nadam se da se nećete libiti da "sa razredom podelite" vaše asocijacije i uspomene.Dakle, interesuje me "priča" ako postoji ili nešto malo o osobi na koju vas neka pesma asocira i naravno klip sa pesmom (naravno, podrazumevam muzičke asocijacije, ne poeziju )Počinje naravno onaj ko je temu i otvorio. Kad sam imala 8 godina, brata i mene je iz Sarajeva na selo, kod babe i dede u Bosansku krajinu vozio tetak kamionom. Dakle, kanjon Vrbasa, oooogromni kamion (meni sa 8 godina je izgledao kao avion iako je bio neki mali Zastavin ), neki krečavi radio iOd tog dana do danas, svaki, ali SVAKI put kad čujem tu pesmu setim se kanjona Vrbasa i cupkanja što od puta, što od kamiona što od muzike ![]() |
|||
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|||
![]() |
|||
Lucky10
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 21:40 |
||
![]() nemogu da gledam video.. ,ni stavljam..nista
|
|||
![]() |
|||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 21:41 |
||
|
Što?
|
|||
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|||
![]() |
|||
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Skvoglavica Pridružen: 01.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 7891 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 21:42 |
||
|
Zar si stvarno mislila de ćeš ostati usamljena?
Sad ću ja da ti se pridružim! |
|||
![]() |
|||
Mandarinan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Bucko vitaminac aka Dežurni Dušebrižnik Pridružen: 12.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1015875 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 21:42 |
||
|
Nešto i mene zeza ako ćemo iskreno. Ne prijavljuje mi pregled uopšte!
|
|||
|
“Fighting for peace is like screwing for virginity.”
― George Carlin |
|||
![]() |
|||
Lucky10
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 21:44 |
||
|
ma duga prica,zbog moje krivice...popravit cu jednom (valjda)
|
|||
![]() |
|||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 21:44 |
||
|
Ajde, čekam vas...kod mene svaka pesma ima neku uspomenu
![]() ![]() ![]() Vas dvojica, napišite priču i ime pesme pa ću ja ubaciti klipove ![]() Ažurirao bojanadj - 16.Svibanj/May.2011 u 21:45 |
|||
|
|
|||
![]() |
|||
Lucky10
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 21:47 |
||
|
sutra cu bojana,sad stvarno moram da idem..aj pozz
|
|||
![]() |
|||
Dee_Monk
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 18.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Nedođija BB Status: Offline Points: 3300 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
||
|
Imao devojku 3 god. veza, svaki 2 dan nas dvoje u svadji,ali normalno zavrsimo zajedno i tako jednom frka i def.raskinuli, Ovako playlista 1.Morandi-Angels 2.David Tavare-Summer Love (neki do jaja remix) 3.Tiziano Ferro - Perdono Utisao malo zvucnike, tiho se cuje muzika lezim na laminatu, pored mene uljni radijator topao vazduh pici na mene, napolju hladna jesenja kisa, kroz prozor gledam mladu krusku kako se kisa sliva s' lisca.... pored mene pepeljara i u njoj cigara koja gori.... Ažurirao bojanadj - 16.Svibanj/May.2011 u 21:49 |
|||
|
Hajde, Bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu....
|
|||
![]() |
|||
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
štap i šargarepa Pridružen: 07.Prosinac/Dec.2006 Lokacija: odmah iza ćoška Status: Offline Points: 6275 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
||
|
Lepa tema. Asocijacija. Moj deda je imao konje i kao mali sam se saživeo sa njima i puno ih voleo. Pesma koja me podseti i danas danju na njihovu igru na livadi .... Ažurirao mahoni - 16.Svibanj/May.2011 u 21:48 |
|||
![]() |
|||
Mandarinan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Bucko vitaminac aka Dežurni Dušebrižnik Pridružen: 12.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1015875 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 21:49 |
||
|
Čim mi odu gosti (a pod time mislim brat) pišem dušice- pola sata maksimalno!
|
|||
|
― George Carlin |
|||
![]() |
|||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 21:51 |
||
Pozdravi brata od mene i reci mu da ne mora da žuri Može i da se registruje, slobodno ![]() ![]() ![]() |
|||
|
|
|||
![]() |
|||
mahoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
štap i šargarepa Pridružen: 07.Prosinac/Dec.2006 Lokacija: odmah iza ćoška Status: Offline Points: 6275 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 21:56 |
||
|
Imam još jednu koja me isto tako ...žestoko podseća na nešto.....u kratkim crtama....ja previše mlad...ona lepa ....i dosta starija....vrtela me je...i nisam se žalio Morao sam da je odvojim, ne ljutite se Ažurirao mahoni - 16.Svibanj/May.2011 u 21:56 |
|||
![]() |
|||
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Skvoglavica Pridružen: 01.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 7891 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 22:08 |
||
Divno, Mahoni ![]() E sad, nešto sasvim drugačije. Asocijacija je stara tek par godina, ali prva mi je pala na pamet, pa neka ide. Exit 2008, Marky Ramone svira u sitne sate, mi svi priseli na poljanče, očekujemo da će da svira ko zna šta, samo ne Ramonese, kad kreće ova pesma a drugarica i ja spontano, bez reči i dogovaranja, skačemo na noge lagane i trčimo u prve redove publike. I od tada me ta pesma podseća na naše drugarstvo, koje traje više od 20 godina. ![]() |
|||
![]() |
|||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 22:38 |
||
|
I bre, vas dvoje već stigli do puberteta i prijateljstava dugih 20 godina....
Ja sam tek napunila 10 godina E, sad ide priča zbog koje bi se svako normalan stideo i krio je kao najveću tajnu, ali ja se pozivam na činjenicu da sam imala 10 godina ![]() ![]() ![]() Dakle: leto, Trpanj, sa školom na moru U našoj grupi bila je jedna Maja (13 god) (ne pitajte me sad nemam pojma ko je ona ), a u nekom drugom odmaralištu bila neka druga sarajevska škola i u njoj neki Kindže(15 godina, vauuu )...i naravno, njih dvoje su bili srca dva toga leta...a onda, dan pred povratak u Srajevo, oni odluče da "raskinu" pošto žive na dva kraja velikog grada, a jelte imaju samo po 13-15 godina i ta ljubav naravno nema budućnost ( )...srca se slamaju i....![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ...25-30 sarajevske dece sedi na molu u Trpnju, PLAČE (![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ) i pevas tim da je u našoj verziji to bilo ovako (podebljavanje i povećavanje označava "visinu" glasa kojim izvodimo ovu muzičku numeru ![]() ![]() ![]() )Sve se brzo desilo k'o u filmu starom, ljubavnom (mi sa svojih 10-13 god smo baš znali smisao ovog ![]() ![]() )srce mi se slomilo k'o grom da me pogodio Imala je korak k'o u snu a u ruci torbu pretesku ponudih joj osmijeh svoj i ovu ruku vitesku (naravno, ovde sve mi devojčice pogledamo u Kindžea koji je stariji od nas (vau, 15 godina) samim tim i najlepši od svih "naših" dečaka ![]() ![]() ![]() i duboko uzdahnemo![]() ![]() )Jer slucajno te sretoh al' namjerno zavolih i bas necu da te prebolim Ref. 2x Prsten i zlatni lanac dat' ce Kindže Maji samo da je jednom poljubi Naravno, jasno vam je da svaki put kad čujem ovu pesmu imam poteškoća da je pevam zbog smeha i zbog nepoznavanja reči u originalu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|
|||
![]() |
|||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 22:45 |
||
Znači, zato si ti meni, kao slučajno, predložio da pogledam "Sekretarijat"? ![]() I ja mnogo volim konje i kao dete sam obožavala da ih jašem. Moj deda je imao običaj da govori "Samo pop i moja Bojana jašu nizbrdo" ![]() ![]() ![]()
Ih, Smak i Crna dama...jasno mi je što se nisi bunio ![]()
dugo sam zavidela ljudima koji imaju prijateljstva duga preko 20 godina...no, srećom ostarih dovoljno da su i neka moja prijateljstva doživela punoletstvo ![]() ![]() ![]() |
|||
|
|
|||
![]() |
|||
Mandarinan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 23:02 |
||
|
Evo ovako: rođeni brat i ja smo deca koja su više živela u Beogradu nego u rodnom nam Požarevcu. Tu je na Novom Beogradu postojala šljunkara (mada i danas postoji ali mi nije tako grandiozna kao nekada) gde nas je pokojni deka vodio i mi smo se stalno peli na te neke GOMILE šljunka. Elem, uvek smo pevali ovu pesmu dok se penjemo- deka nas ju je naučio. I dan danas je zapevušim kada prolazim pored tih sada manjih gomila...
Ažurirao bojanadj - 16.Svibanj/May.2011 u 23:03 |
|||
|
― George Carlin |
|||
![]() |
|||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 23:04 |
||
|
Kakve veze imaju Riblja čorba, avion i šljunak - samo vas dvojica znate
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|
|||
![]() |
|||
nebojsa66
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Ludi Milojko Pridružen: 08.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Avernum Status: Offline Points: 19362 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 23:07 |
||
|
Mandarine, čudno je to voće.
|
|||
|
Nisam lud, mater me testirala! |
|||
![]() |
|||
Mandarinan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 23:13 |
||
|
Idemo dalje: i
su pesme koje me odmah podsećaju na odlaske na more. Znate ono: paradajz turizam, ide se u Crnu Goru, jugić sa kasetofonom, kasete koje su presnimavane i nasnimavane... E pa i dan danas mogu da pokažem sa sigurnošću mesto na Zlatiboru gde su ove dve pesme uvek, ali UVEK išle u kolima. Nismo imali red kojima smo puštali, ali nekako se uvek ovako potrefilo! ![]() Ažurirao bojanadj - 16.Svibanj/May.2011 u 23:22 |
|||
|
― George Carlin |
|||
![]() |
|||
Odgovori
|
Stranica 123 13> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |