Web: Titlovi.com
Kategorija: Generalne rasprave i zabava
Ime foruma: Spam, spam i samo spam
Opis foruma: Treba li dodatno objašnjavati što vas ovdje čeka?
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=41164 Datum ispisa: 22.Srpanj/Jul.2026 u 15:41 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Jedna pesma, jedna asocijacijaObjavio: bojanadj
Tema: Jedna pesma, jedna asocijacija
Datum objave: 16.Svibanj/May.2011 u 21:37
Već duže želim da otvorim ovu temu i nadam se da neću ostati usamljena u njoj.
Ne znam za vas, ali ja sam sklona tome da za sve pravim asocijacije, a naročito kad je muzika u pitanju. Nadam se da se nećete libiti da "sa razredom podelite" vaše asocijacije i uspomene.
Dakle, interesuje me "priča" ako postoji ili nešto malo o osobi na koju vas neka pesma asocira i naravno klip sa pesmom (naravno, podrazumevam muzičke asocijacije, ne poeziju)
Počinje naravno onaj ko je temu i otvorio.
Kad sam imala 8 godina, brata i mene je iz Sarajeva na selo, kod babe i dede u Bosansku krajinu vozio tetak kamionom. Dakle, kanjon Vrbasa, oooogromni kamion (meni sa 8 godina je izgledao kao avion iako je bio neki mali Zastavin ), neki krečavi radio i
Od tog dana do danas, svaki, ali SVAKI put kad čujem tu pesmu setim se kanjona Vrbasa i cupkanja što od puta, što od kamiona što od muzike
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Odgovori: Objavio: Lucky10
Datum objave: 16.Svibanj/May.2011 u 21:40
Objavio: Dee_Monk
Datum objave: 16.Svibanj/May.2011 u 21:47
Imao devojku 3 god. veza, svaki 2 dan nas dvoje u svadji,ali normalno zavrsimo zajedno i tako jednom frka i def.raskinuli,
Ovako playlista
1.Morandi-Angels
2.David Tavare-Summer Love (neki do jaja remix)
3.Tiziano Ferro - Perdono
Utisao malo zvucnike, tiho se cuje muzika lezim na laminatu, pored mene uljni radijator topao vazduh pici na mene, napolju hladna jesenja kisa, kroz prozor gledam mladu krusku kako se kisa sliva s' lisca.... pored mene pepeljara i u njoj cigara koja gori....
------------- Hajde, Bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu....
Objavio: mahoni
Datum objave: 16.Svibanj/May.2011 u 21:47
Lepa tema. Asocijacija.
Moj deda je imao konje i kao mali sam se saživeo sa njima i puno ih voleo. Pesma koja me podseti i danas danju na njihovu igru na livadi ....
Objavio: Mandarinan
Datum objave: 16.Svibanj/May.2011 u 21:49
Čim mi odu gosti (a pod time mislim brat) pišem dušice- pola sata maksimalno!
------------- “Fighting for peace is like screwing for virginity.” ― George Carlin
Objavio: bojanadj
Datum objave: 16.Svibanj/May.2011 u 21:51
Mandarinan piše:
Čim mi odu gosti (a pod time mislim brat) pišem dušice- pola sata maksimalno!
Pozdravi brata od mene i reci mu da ne mora da žuri Može i da se registruje, slobodno
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Datum objave: 16.Svibanj/May.2011 u 21:56
Imam još jednu koja me isto tako ...žestoko podseća na nešto.....u kratkim crtama....ja previše mlad...ona lepa ....i dosta starija....vrtela me je...i nisam se žalio
Morao sam da je odvojim, ne ljutite se
Objavio: VBojana
Datum objave: 16.Svibanj/May.2011 u 22:08
mahoni piše:
Moj deda je imao konje i kao mali sam se saživeo sa njima i puno ih voleo. Pesma koja me podseti i danas danju na njihovu igru na livadi ....
Divno, Mahoni
E sad, nešto sasvim drugačije. Asocijacija je stara tek par godina, ali prva mi je pala na pamet, pa neka ide. Exit 2008, Marky Ramone svira u sitne sate, mi svi priseli na poljanče, očekujemo da će da svira ko zna šta, samo ne Ramonese, kad kreće ova pesma
a drugarica i ja spontano, bez reči i dogovaranja, skačemo na noge lagane i trčimo u prve redove publike. I od tada me ta pesma podseća na naše drugarstvo, koje traje više od 20 godina.
-------------
https://www.youtube.com/watch?v=FgUhVR1msMo" rel="nofollow - You find a way
Datum objave: 16.Svibanj/May.2011 u 22:38
I bre, vas dvoje već stigli do puberteta i prijateljstava dugih 20 godina....
Ja sam tek napunila 10 godina E, sad ide priča zbog koje bi se svako normalan stideo i krio je kao najveću tajnu, ali ja se pozivam na činjenicu da sam imala 10 godina
Dakle: leto, Trpanj, sa školom na moru U našoj grupi bila je jedna Maja (13 god) (ne pitajte me sad nemam pojma ko je ona ), a u nekom drugom odmaralištu bila neka druga sarajevska škola i u njoj neki Kindže(15 godina, vauuu)...i naravno, njih dvoje su bili srca dva toga leta...a onda, dan pred povratak u Srajevo, oni odluče da "raskinu" pošto žive na dva kraja velikog grada, a jelte imaju samo po 13-15 godina i ta ljubav naravno nema budućnost ()...srca se slamaju i.......25-30 sarajevske dece sedi na molu u Trpnju, PLAČE () i peva
s tim da je u našoj verziji to bilo ovako (podebljavanje i povećavanje označava "visinu" glasa kojim izvodimo ovu muzičku numeru )
Sve se brzo desilo k'o u filmu starom, ljubavnom (mi sa svojih 10-13 god smo baš znali smisao ovog) srce mi se slomilo
k'o grom da me pogodio
Imala je korak k'o u snu a u ruci torbu pretesku
ponudih joj osmijeh svoj i ovu ruku vitesku (naravno, ovde sve mi devojčice pogledamo u Kindžea koji je stariji od nas (vau, 15 godina) samim tim i najlepši od svih "naših" dečaka i duboko uzdahnemo)
Jer slucajno te sretoh al' namjerno zavolih
i bas necu da te prebolim
Ref. 2x Prsten i zlatni lanac
dat' ce Kindže Maji samo da je jednom poljubi
Naravno, jasno vam je da svaki put kad čujem ovu pesmu imam poteškoća da je pevam zbog smeha i zbog nepoznavanja reči u originalu
Datum objave: 16.Svibanj/May.2011 u 22:45
mahoni piše:
Moj deda je imao konje i kao mali sam se saživeo sa njima i puno ih voleo.
Znači, zato si ti meni, kao slučajno, predložio da pogledam "Sekretarijat"? I ja mnogo volim konje i kao dete sam obožavala da ih jašem. Moj deda je imao običaj da govori "Samo pop i moja Bojana jašu nizbrdo"
mahoni piše:
ja previše mlad...ona lepa ....i dosta
starija....vrtela me je...i nisam se žalio
Ih, Smak i Crna dama...jasno mi je što se nisi bunio
VBojana piše:
od tada me ta pesma podseća na naše drugarstvo, koje traje više od 20 godina.
dugo sam zavidela ljudima koji imaju prijateljstva duga preko 20 godina...no, srećom ostarih dovoljno da su i neka moja prijateljstva doživela punoletstvo
Datum objave: 16.Svibanj/May.2011 u 23:02
Evo ovako: rođeni brat i ja smo deca koja su više živela u Beogradu nego u rodnom nam Požarevcu. Tu je na Novom Beogradu postojala šljunkara (mada i danas postoji ali mi nije tako grandiozna kao nekada) gde nas je pokojni deka vodio i mi smo se stalno peli na te neke GOMILE šljunka. Elem, uvek smo pevali ovu pesmu dok se penjemo- deka nas ju je naučio. I dan danas je zapevušim kada prolazim pored tih sada manjih gomila...
------------- “Fighting for peace is like screwing for virginity.” ― George Carlin
Datum objave: 16.Svibanj/May.2011 u 23:04
Kakve veze imaju Riblja čorba, avion i šljunak - samo vas dvojica znate
Objavio: nebojsa66
Datum objave: 16.Svibanj/May.2011 u 23:07
Mandarine, čudno je to voće.
-------------
Nisam lud, mater me testirala!
Datum objave: 16.Svibanj/May.2011 u 23:13
Idemo dalje: i
su pesme koje me odmah podsećaju na odlaske na more. Znate ono: paradajz turizam, ide se u Crnu Goru, jugić sa kasetofonom, kasete koje su presnimavane i nasnimavane... E pa i dan danas mogu da pokažem sa sigurnošću mesto na Zlatiboru gde su ove dve pesme uvek, ali UVEK išle u kolima. Nismo imali red kojima smo puštali, ali nekako se uvek ovako potrefilo!
Datum objave: 16.Svibanj/May.2011 u 23:14
nebojsa66 piše:
Mandarine, čudno je to voće.
SILENCE! I kill you!!!
Datum objave: 16.Svibanj/May.2011 u 23:33
Ova je bila još čudnija asocijacija:
Ona me uvek podseti na oca. Moj tata ima brkove kao onaj kapetan- kao klinci smo brat i ja sedeli jednog dana u kući, i gledali taj spot, kada se tata vratio sa posla i stao baš ovako kao kapetan u spotu.
Datum objave: 17.Svibanj/May.2011 u 00:36
aaaaaaaaa, ovo sam preskočila u asocijacijama
Danas, kada postajem pionir,
dajem časnu pionirsku riječ
da ću marljivo učiti i raditi,
poštovati roditelje i starije,
i biti vjeran i iskren drug,
koji drži datu riječ.
Da ću voljeti našu domovinu, samoupravnu
socijalističku federativnu republiku Jugoslaviju,
da ću razvijati bratstvo i jedinstvo
i ideje za koje se borio drug Tito.
Da ću cijeniti sve ljude svijeta koji žele slobodu i mir!
Posle zakletve, pevam u horu
Potom na binu stupaju momci u maslinasto zelenoj iz obližnje kasarne i pevaju
Mandarinan piše:
Mislim, imala sam samo 6 godina, a oni mladi, lepi, nasmejani, muzikalni...Titovi vojnici sa Titovim pionirima...nije ni čudo što volim maslinastu boju, gitaru i muške vokale i što me ova pesma uvek seti na taj dan i te momke (jedan je imao jamice na obrazima, zelene oči i smeđu talasastu kosu i naravno, svirao je gitaru )
Datum objave: 17.Svibanj/May.2011 u 08:00
Skapirao sam da je tebi iz detinjstva svaka pesma vezana za neke momke!
Datum objave: 17.Svibanj/May.2011 u 08:30
Ma, nije...valjda...nadam se Zapravo "Računajte na nas" ja doživljavam patriotski i nostalgično za onim vremenima...momci su onako, jagoda na šlagu na torti
Objavio: iromafia111
Datum objave: 17.Svibanj/May.2011 u 08:32
Ova me pjesma podsjeća na Mandarinca.
-------------
Datum objave: 17.Svibanj/May.2011 u 08:37
A koja te asocira na mene? (ovo je bilo za Bojanu)
A tebi Iro
Datum objave: 17.Svibanj/May.2011 u 08:46
Javit ću se opet u ovu rubriku kad izađe singl "Kad Fukushimu gasim ja".
-------------
Datum objave: 17.Svibanj/May.2011 u 08:50
Mandarinan piše:
A koja te asocira na mene? (ovo je bilo za Bojanu)
Polako...vidiš da imam tek 10 godina
Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 17.Svibanj/May.2011 u 11:10
Mandarinan piše:
Mene ova podseća na brata, kad je bio mali uvek je vrteo glavom kad čuje ovu pesmu (ali samo ovu pesmu )
Nego, Bojo, ti mora da si omađijala ovu temu, čim sam ušla u nju nestala mi struja
------------- Your soul could never grow old, it's evergreen
Datum objave: 17.Svibanj/May.2011 u 14:37
CSInvestigator piše:
Nego, Bojo, ti mora da si omađijala ovu temu, čim sam ušla u nju nestala mi struja
Draga, ja sabotiram tuđe teme, svoju ne. Moraš krivca potražiti u nekom drugom ćošku
Elem, zaboravih napomenuti da sam ja prošla sve moguće faze kad je muzika u pitanju (sem tehno ) pa se nemojte iznenaditi prelazima u asocijacijama
Mando, imam dve asocijacije u kojoj nema dečaka (bar ne kao glavnih aktera ). Evo prve
DakleM, kad smo bile male moje drugarice i ja smo mnogo volele da pravimo "priredbe" za dečake () iz zgrade. Priredbe su podrazumevale pevanje i ples (jasno vam je da smo svi znali sve korake iz filma "Prljavi ples" i da je bilo mnogo razbijenih glava i kolena zbog onog "podizanja u vazduh"). No, dve pesme me uvek podsete na to jer smo sa njima počinjale i završavale naše nastupe (podrazumeva se da smo "skinule" sve moguće pokrete, korake, mimiku....)
Datum objave: 17.Svibanj/May.2011 u 15:07
Da li si, Bojana, svesna da si opet pomenula dečake?
Evo i ja da se vratim u daleku prošlost. Sa školom na moru u Meljinama, zatreskam se u jednog lepog Gorana iz Stare Pazove, i tu padne moj prvi poljubac . Međutim, Goran je potom rešio da glumi frajera, pa me je od tog trenutka potpuno ignorisao, sve do dana kad je trebalo da se vrati kući. Tad mi je prišao da se izvini i da mi traži broj telefona i tome slično, ali sam se onda ja pokondirila i rekla mu da me ne zanima i tako to. Dva minuta kasnije (kao na filmu ), preko razglasa puštaju pesmu i ja krećem da ridam k'o budala pre svima (joj, što neki put mrzim što sam žensko). Sad mi je smešno, ali mesecima sam patila zbog svega toga. Mada, moram da priznam da me pesma i dan-danas žacne kad je čujem. Pesma je sledeća:
-------------
Datum objave: 17.Svibanj/May.2011 u 15:52
VBojana piše:
Da li si, Bojana, svesna da si opet pomenula dečake?
Naravno, vidiš da se smejem. Pazi, ja sam odrasla sa 1 rođenim + 11 "prve" braće+ naravno, SVI njihovi drugari...meni je jako teško setiti se bilo kog događaja da bar neko od svih njih nije bio u priči
VBojana piše:
moj prvi poljubac .
jao, zato nisi htela napisati koliko godina si imala...ccc...ne igraš fer
VBojana piše:
Sad mi je smešno, ali mesecima sam patila zbog svega toga.
E, sećaš li se kako su nam roditelji govorili "vreme leči sve". Kako smo ih mrzeli kad to kažu...ko bi rekao da će biti u pravu, a ?
Moj prvi poljubac je bio propraćen nekom sasvim drugačijom muzikom
Datum objave: 17.Svibanj/May.2011 u 16:01
bojanadj piše:
Ovo na ovome bogami ne može da ostane!!! Daj muziku! Daj priču!
Evo, otkriću da sam u prethodnoj priči imala 13 g. Valjda ćeš sada na iskrenost odgovoriti iskrenošću
-------------
Datum objave: 17.Svibanj/May.2011 u 16:06
VBojana piše:
bojanadj piše:
Ovo na ovome bogami ne može da ostane!!! Daj muziku! Daj priču!
Evo, otkriću da sam u prethodnoj priči imala 13 g. Valjda ćeš sada na iskrenost odgovoriti iskrenošću
Joj ...ali ovo nema veze sa asocijacijama...rekla sam da je bio propraćen, a ne da vezujem neku pesmu za to
Datum objave: 17.Svibanj/May.2011 u 16:08
-------------
Datum objave: 17.Svibanj/May.2011 u 16:10
AJDE sada! *vadi kokice*. Vojo, sedaj na kauč, čekamo ispovest nevaljale Bojane!
Datum objave: 17.Svibanj/May.2011 u 16:15
VBojana piše:
Ajde, dobro Priča: jednom od one braće bio ispraćaj u vojsku...neki narodnjak je tresao sigurno (to je bila tromesečćna narodnjačka faza dok sam živela kod tog brata koji je išao u vojsku i od tog perioda pamtim samo ovu pesmu...koja izvodi nenarodnjački bend ...dakle nije vezana za poljubac, ali je tad bio taj muzički fazon
...ja imala 14 godina...neki on
(da me sad tučeš ne znam ni kako se zove ...sećam se
samo da je imao crnu kosicu sa "nestašnim šiškama" - to mi je tad bila
slabost ) i ja se poljubili...meni se nije dopalo ...ali ni malo mi se nije dopalo ne smem ni reći koliko mi se nije dopalo, ali ću ti reći da su braĆA primetila d anešto nije u redu s amnom....ja rekla braĆI šta je bilo.....on više nije bio na ispraćaju naravno, više nije bio ni u mom životu
Datum objave: 17.Svibanj/May.2011 u 16:15
Ne znam ko nam je ovaj treći, ali mi smo seli (nadam se da se i ti, kao i ja, danas osećaš kao malo dete)
-------------
Datum objave: 17.Svibanj/May.2011 u 16:17
Ja se uvek osećam kao dete!
BOJANA!!!! NERVOZNI POŠTAR!!!!!???!?! Prihvatam samo u decembru (asocira me na polazak u vojsku i prvih mesec dana. svaki seljak je imao to u telefonu)
Datum objave: 17.Svibanj/May.2011 u 16:18
"on više nije bio na ispraćaju"
Fenomenalna priča, daj još neku, vidiš da smo se zavalili.
-------------
Datum objave: 17.Svibanj/May.2011 u 16:20
Čekaj, čekaj! Tetoooo pričaj nam onu kada si se drugi put poljubila!? Gde je završio taj momak?
Datum objave: 17.Svibanj/May.2011 u 16:21
To niko ne zna
-------------
Datum objave: 17.Svibanj/May.2011 u 16:22
Mandarinan piše:
Ja se uvek osećam kao dete!
BOJANA!!!! NERVOZNI POŠTAR!!!!!???!?! Prihvatam samo u decembru (asocira me na polazak u vojsku i prvih mesec dana. svaki seljak je imao to u telefonu)
To i ona "Cirkus Kolorado" su se te godine stalno vrtili
Te dve pesme podsećaju na taj period kad sam živela sa tom braćom koja su slušala narodnake
VBojana piše:
Ne znam ko nam je ovaj treći, ali mi smo seli (nadam se da se i ti, kao i ja, danas osećaš kao malo dete)
Jao, ovo me podsetilo na jedan momenat u staroj kaVani Moram da nađem
Datum objave: 17.Svibanj/May.2011 u 16:24
Da me malko razonode...u cirkus da me vodee!!!
Datum objave: 17.Svibanj/May.2011 u 17:35
Mandarinan piše:
Da me malko razonode...u cirkus da me vodee!!!
Ne vređaj cirkus. Dok sam bila mala stalno su me vodili....ali me ni jedan cirkus nije hteo
bojanadj piše:
VBojana piše:
Jao, ovo me podsetilo na jedan momenat u staroj kaVani Moram da nađem
http://forum.titlovi.com/barcafans-kavana_t20368&KW=dvojic_n518&SID=adbefd9z4db797853ea7a87c82c19d91.html - Nađoh . Jeste da ne znate celu priču, ali sam se tad smejala kao luda (i, da, ma šta rekli ovo KAO ostaje )
Datum objave: 17.Svibanj/May.2011 u 22:37
Mi smo MALKICE suptilniji
-------------
Objavio: nitkov
Datum objave: 18.Svibanj/May.2011 u 11:29
Iz neba pa u rebra. Auuu, boli.
Moram reći kako mi se jako sviđa tema.
Nekad davno sam napisao takav scenarij. Za glavnog sam lika uzeo tipa koji je za svaku situaciju imao pripadajuću glazbenu podlogu na umu. NPR. za prekid s curom - Merry Christmass (I don't want to fight tonight) od Ramonesa, za upucavanje novoj - 20th Century Boy od T. Rexa, za zaključak Somewhere over the Rainbow (izvedbu od Genea Vincenta) i Uhvati ritam Parnog Valjka.
Predstava se imala zvati Uhvati ritam il' neš', a glavni lik je trebao biti klinac koji sazrijeva u današnjem društvu u kojem zapravo ne pripada i za sebe u njemu ne nalazi mjesto. Svjestan je toga da ne može uhvatiti ritam, da ne može biti onoliko brz koliko okolina od njega očekuje, da jednostavno ne pripada u to vremensko razdoblje. Kretao sam se u krugu ljudi koji su redom bili takvi, nisu pripadali ovom vremenu. To su vrlo kreativni ljudi, a na sreću se većina njih i dalje bavi onim što ih je tad zanimalo (kao glazbenici, il rade web stranice, predaju engleski, glume, a neki su se uhvatili nekog posla koji je naišao i zadržali ga).
Pa onda, iako to nije njihov glazbeni stil - daleko od toga, ali u to ime...
Teme predstave, iliti motivi, ako kog zanima, su bile veze i odnosi, pušenje (cigareta, gadovi bolesni), ples, odrastanje i taj egzistencijalni problem - "A što sada?!?"...
Eto jedne priče, sljedeća je na putu, stiže kad ju natipkam.
Datum objave: 18.Svibanj/May.2011 u 11:52
Ona mi je dala Dark Entries album od bauhausa na kazeti, a meni se vrlo brzo jedna stvar izdvojila kao posebno draga, bez obzira na koga se odnosi - draga pjesma ti je draga pjesma.
Ta stvar je bila Crowds. A ona mi je bila nešto najbliže prvoj djevojci. Bilo je cura i prije, al nikad nešto komplicirano kao s njom, nikad nešto s pravim osjećajima, a često bi imale dečka u Švedskoj ili Švicarskoj ili nekoj trećoj zemlji na Š.
A onda je jednog dana nije bilo. Nije mi se javila. Ja sam bio lud. I nakon cijelog dana, napokon smo se čuli. Nakon par dana, dođem na dogovor i čekam. Da, mislim da se nju čekalo. Da, mislim da sam ju znao čekati po pola sata, fakat. I tako, ja nju čekam...
Dolazi ona s kompom. Dva kompića, novi klinci u društvu (svima im znam imena, al ne bum sad tu tipkal), jedan ju drži za ruku, a drugi me ide zagrlit.
U to ime:
And I walk away...
Hmmm... ima dost pričica i dost pjesmica. Najčešće su pjesmice vezane za manje bitne situacije i manje bitne osobe o kojima mi se više ne da razmišljat niti mi se da pisat o njima. A o onim drugima bih mogao knjige pisat. Ali ne moraju bit osobe u pitanju, zar ne?
Datum objave: 18.Svibanj/May.2011 u 23:08
nitkov piše:
Hmmm... ima dost pričica i dost pjesmica. Najčešće su pjesmice vezane za manje bitne situacije i manje bitne osobe o kojima mi se više ne da razmišljat niti mi se da pisat o njima. A o onim drugima bih mogao knjige pisat. Ali ne moraju bit osobe u pitanju, zar ne?
Naravno da ne. Mesto/događaj/osoba/osećaj....bitno je da je asocijacija neka muzička numera
Npr.
One godine kad smo bili u Trpnju na moru (usput, malo sam se preračunala; tamo smo bili 1990, što znači da sam imala 11, a ne 10 godina. Mislim da sma čak na moru i napunila 11), u odmaralištu sa svima nama bile su neke tri srednjoškolke. Nemam pojma od kud one tamo ni kako su se zvale. Imale su sobu do moje i zvale su nas, klinke, ponekad kod njih da se "družimo" uveče. Elem, te tri devojke su slušale hard rock i metal muziku i tada sam se prvi put srela sa tom vrstom muzike, doživela prvi fajt sa jastucima (looodilo ); svi naši momci su naravno bili zaljubljeni u njih tri i kad smo se vratili kući, moj brat i svi njegovi drugari su počeli slušati Ganse, ACDC... od tada za te tri devojke i taj fajt jastucima (koji je bio uz metal muziku, ali nemam pojma uz koju pesmu) ja sam doživotno vezala pesmu
Dakle, kad god je čujem, setim se njih i fajta
Datum objave: 19.Svibanj/May.2011 u 10:52
Pjesma je dolje. Slobodno si ju pustite dok čitate.
Budući si ne mogu pomoći jer mi je ova tema trenutno najzanimljivija (uz temu A ovo ću prevesti kao...), a rado bih se sjetio nekih asocijacija... da se prvo riješim onih par kojih se ne sjećam toliko rado.
Ukleta li je bila ta noć. Što nam je to trebalo? Sjećam se odlaska na krivo mjesto. Bila je to Močvara. Komentar na natpis: MOČ VARA. Svirala je prihvatljiva vrsta glazbe, ali je radilo ljubičasto svjetlo. Ljudi u crnom su isijavali u bijelim mucicama, žene s čudnom šminkom su se zelenile u prostoru, a ona je ličila na vilu izvan svog elementa, sirenu koja je predugo izvan vode...
Poput ispranog pijeska, na rozom / ljubičastom licu crvene i žute točkice, a pogled takav kao da će se njen unutranji plamen ugasiti svakog trena. Zauvijek nijema u tih nekoliko trenutaka. A onda je rekla: "Ne sviđa mi se ovdje. Idemo.". Tako je i bilo.
Pa odosmo u smjeru Novog Zagreba, preko mosta, pješke. Nas četvero. Njih dvoje, ona i ja. Na neki tulum. Kod nepoznatih ljudi, nečije prijateljice u neboderu. A tamo nema mjesta za nas, osim u jednoj sobi. Ovi nam idu na živce svojim smijehom. Vrijeme je za otvaranje prozora i puštanja vjetra u jedra na najjače.
Jao meni, što je ovo? Barka se gadno ljulja. Što će prvo eksplodirati? Žilica u mozgu ili sam mozak? Hoće li se neboder odvojiti od zemlje i odletjeti ili se to već dogodilo? Možda bi bilo bolje da zatvorimo prozor? Daj mu se ti približi sad kad to više nije pametno.
CENZURIRANO
Prijateljice ptičice u buđenju grada kraj obližnje klupice zatrovane rigotinama, čekamo prijevoz koji će stići mnogo kasnije, blizu mjesta na kojem smo na kraju završili. Zar smo opet hodali?
Dođeš napokon doma i ne mreš spavat. Na televiziji maraton hororaca. Trenutno se vrti http://i45.tinypic.com/2n9hzs9.png - segment o kosi sa Staceyem Keachom iz filma http://www.imdb.com/title/tt0106449/ - Body Bags . Posvuda njena kosa. Odem u krevet s namjerom da odspavam. Njena kosa pod mojim jastukom. Njena kosa pod mojom majicom. Njena kosa ispod plahte. Dlake, duge, crne, kovrčave, posvuda. Ali uvijek samo jedna. Nikad ista. Samo još jedna. Pa još jedna. A šta da radim, da pošizim? Neću.
Nazovem ju. Ona je zabrijala u totalno desetom smjeru. Ana je crna zvijezda, cijeli svemir u njoj umire. Dobro, i? Čekaj malo, ti si u kolapsu, a zabriješ na prijateljicu koja je savršeno dobro, ništa joj ne fali, ni dlaka s glave... a ti?!? Ana ovo, Ana ono...
Ah. A šta da radim, da pošizim? Neću. Idem van, prošetat. Nazovem njega. Njegova je kazeta ostala kod mene. Zaboli ga, a to mu je kao najnajnaj bend i u posljednje vrijeme voli slušat baš taj album na toj kazeti koju fura posvuda sa sobom. Veli da ide gledat noć živih mrtvaca. Famous last words: Zbogom.
Kreten!
Opet doma, buraz se zbudil i svira neš na klaviru. Ja ne znam kud bi više od umora, a ne mrem spavat. A šta da radim? Palim telku, šaltam programe. Naletim na neki stari film, izgleda mi zanimljivo pa ostavim. Da, dobar, dosta dobar. Kirk Douglas u ulozi arhitekta koji vara ženu s nekom zgodnom tetom. Kako li se zove film? Pogledam TV program iz novina -> ništa. Ako je nešto pisalo, pisalo je samo Film. Odje**m TV program i potražim naziv filma na teletekstu. Klik... Film. Trideset pet upitnika nad mojom glavom. Film?!? Zar se tako zove? Ne vjerujem, to bi bilo prebolesno. Ovaj film mora imati nekakav naziv, a to ne može biti FILM!!!
A šta da radim? Da pošizim? Neću. Pogledao sam s burazom film do kraja i ošo spat.
Ako vam se svidjela pričica, trebala bi vam se svidjeti i ova, najopasnija stvar na svijetu:
if you play with fire, you're gonna get burned
some of my friends are gonna die young
Što se tiče filma...
http://www.imdb.com/title/tt0054345/ - strangers when we meet
Datum objave: 19.Svibanj/May.2011 u 12:12
Moram priznati da je ekstra čitati priču uz tu pesmu. U potpunosti "prenosi emociju"
Datum objave: 19.Svibanj/May.2011 u 14:14
Sudbina me cenzurirala!
Natipkal sam dvije priče, počeo spominjat treću i nešto petljat... klik ovdje, klik ondje, copy & paste linka za video pa malo brisanja...
Stisnul sam Backspace u krivom trenutku i otišao sam na prethodnu stranicu, na pregled teme.
Nemam sad volje ponovo to tipkat. Žal mi je.
Objavio: A2D2
Datum objave: 19.Svibanj/May.2011 u 21:25
Bojo odlična tema i puno zanimljivih priča. Obaveze su me okupirale i nisam puno na forumu ,ali u tvojoj temi moram dati svoj doprinos.
Kad pomislim na neke pjesme uglavnom pomislim na sretno djetinjstvo i ispričat ću vam jednu od tih.
Bilo je to neke 86,87,godine. Kao klinac ,stalno sam ćeprkao po ladicama ,vitrinama sa knjigama i tako nabasao na kasete sa domaćom muzikom koje je stari ponekad kupovao.Tu su bili albumi od Tome,Čole,Balaša,Kvake, Dragana Stojnića,Miše Kovača, ali u oči su mi upadale narančasta traka Mike Oldfielda i svjetlo ljubičasta Samanthe Fox. Sada sa aspekta odraslog čovjeka mi je još čudnije kako su te dvije kasete dospjele u domaću družinu ,pošto Ćale nikada nije nešto pretjerano gotivio stranu muziku.Stavim ti ja Samantu Foks u glajnc novu muzičku liniju koju je Stari uzeo na kredu preko preduzeća i opičim prvu na A strani, a iz zvučnika je zavapio zarazni refrem :
Touch me, touch me
I want to feel your body
Your heart beat next to mine
(this is the night)
Touch me, touch me now...
I tako sam ti otkrio prsatu plavušu i njezin svjetski (jedini) hit sam upijao danonoćno, a poslije je gledajući upijao na drugi način.
Možda je Samantha Fox razlog zašto sam pretežno slab na plavuše
Evo i spota :
------------- Nitko nije toliko bogat da može bez osmjeha i nitko toliko jadan da ga ne bi zaslužio.
Datum objave: 22.Svibanj/May.2011 u 22:45
A2D2 piše:
Možda je Samantha Fox razlog zašto sam pretežno slab na plavuše
Ja se sećam da je postojala neka vrsta podeljenosti na Samantine i Sabrinine obozavaoce. Sećaš li se Sabrine:
Objavio: Sebastijan
Datum objave: 22.Svibanj/May.2011 u 22:50
Ja sam uvek bio za Sabrinu tetke mi !
-------------
Savete primaj uz vino, a upotrebljavaj ih uz vodu.
Datum objave: 22.Svibanj/May.2011 u 22:53
bojanadj piše:
Ja se sećam da je postojala neka vrsta podeljenosti na Samantine i Sabrinine obozavaoce. Sećaš li se Sabrine:
Sjećam se Sabrine i njezinog hitića (umalo je ne pomješah sa Sandrom iz Enigme) ,mada mi je Samantha Fox numero uno, posebno što je svako malo obnažena iskakala iz svakojakog magazinskog žutila.
------------- Nitko nije toliko bogat da može bez osmjeha i nitko toliko jadan da ga ne bi zaslužio.
Datum objave: 22.Svibanj/May.2011 u 22:56
Sebastijan piše:
Ja sam uvek bio za Sabrinu tetke mi !
One bolesne tetke kojoj stalno nosiš lek?!
A2D2 piše:
Samantha Fox numero uno,
posebno što je svako malo obnažena iskakala iz svakojakog magazinskog
žutila.
Mislim da su se takmičile koja će obnaženija da se slika
Datum objave: 22.Svibanj/May.2011 u 22:59
Samanta Fox je mislim ipak pobijedila u tome . Snimila je Soft pornić ,nešto poput onog znamenitog serijala Emannuelle sa Sylviom Crystel...
Datum objave: 22.Svibanj/May.2011 u 23:01
A2D2 piše:
Snimila je Soft pornić ,nešto poput onog znamenitog serijala Emannuelle sa Sylviom Crystel...
ok, verovaću ti na reč
Datum objave: 22.Svibanj/May.2011 u 23:10
bojanadj piše:
A2D2 piše:
Snimila je Soft pornić ,nešto poput onog znamenitog serijala Emannuelle sa Sylviom Crystel...
ok, verovaću ti na reč
Dobro. Već sam se zabrinuo da ti moram podastrjeti dokaze.
Datum objave: 22.Svibanj/May.2011 u 23:15
Ja sam sada skapirao. Ovo je u stvari Robotkova asocijacija na prvu erekciju!
Datum objave: 22.Svibanj/May.2011 u 23:17
Kako se sve ovo pretvorilo u erotsku temu?
-------------
Datum objave: 22.Svibanj/May.2011 u 23:18
No Comment
Datum objave: 22.Svibanj/May.2011 u 23:19
A da ja nisam kriv!
Datum objave: 22.Svibanj/May.2011 u 23:19
Mando, počeću ti ograničavati pristup temama.
p.s. Koja je onda pesma tvoja asocijacija na isto
Datum objave: 22.Svibanj/May.2011 u 23:20
Ma kriv je sudija
Datum objave: 22.Svibanj/May.2011 u 23:20
Ja vragolan i moj deda
Datum objave: 22.Svibanj/May.2011 u 23:22
-------------
Datum objave: 23.Svibanj/May.2011 u 00:35
Uz prvu erekciju...koja li je bila pesma... Verujem da je bio zvuk vrabaca pored prozora kada sam se probudio i video nešto što kada sam legao nije bilo tu, a nisam znao kako da se izborim sa tim!
Datum objave: 23.Svibanj/May.2011 u 08:45
Ako uskoro ne vratiš temu "u kolosek" brišem sve tvoje postove
Datum objave: 23.Svibanj/May.2011 u 10:26
Mandarinan piše:
Uz prvu erekciju...koja li je bila pesma... Verujem da je bio zvuk vrabaca pored prozora kada sam se probudio i video nešto što kada sam legao nije bilo tu, a nisam znao kako da se izborim sa tim!
Da ne ispadne da spamujte . Ja ću da pomognem mom drugaru, bilo mu je na vrh jezika.....mislim asocijacija. Vidim da voli prirodu , ptičice i tako to, pa onda ...evo ....
Datum objave: 23.Svibanj/May.2011 u 10:31
Datum objave: 23.Svibanj/May.2011 u 10:33
Znao sam da su mi ti vrapci bili malo čudni
Objavio: novy78
Datum objave: 23.Svibanj/May.2011 u 12:55
Kada sam bio jako mali, moji su mi kupili plastičnu gitaru koja je proizvodila kao neke zvukove i prva pesma koju sam "odsvirao" na njoj bila je ova... i posle sam je dugo svirao
-------------
Don't ever wrestle with a pig. You'll both get dirty, but the pig will enjoy it
Datum objave: 23.Svibanj/May.2011 u 13:56
novy78 piše:
plastičnu gitaru koja je proizvodila kao neke zvukove
Jao, ne smem ni da zamislim te "zvukove"
Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 23.Svibanj/May.2011 u 14:41
Ahhh.... Moji dani hip hopa u srednjoj školi Nisam čula ovu pesmu godinama...
------------- Your soul could never grow old, it's evergreen
Datum objave: 23.Svibanj/May.2011 u 19:46
Zaječarska gitarijada 1991. (kad pomislim samo da se, recimo, Vanjski tad još nije ni rodio, a ja sam uveliko krenula u otkrivanje života...kuku...). U Ex-Yu je već krenulo da se zahuktava, ali Atomce to nije sprečilo da dođu. Mi smo u kampu, u šatoru za šestoro (mom šatoru, koji to leto nije preživeo) spava nas 14. Mesec dana pre toga smo nas 4 drugarice bile u Sutomoru na moru i tamo se združile s nekim ljudima iz Inđije, Stare Pazove i Niša. I svi oni su došli u Zaječar. Vojvođani su poneli brdo hrane (), koje su velikodušno delili sa svima nama. Sve u svemu, jedno nezaboravno leto. I tako, Atomci generalno, ali posebno ova pesma, asociraju me na bezbrižno i ispunjeno detinjstvo i ranu mladost. Kako se sve okrenulo naglavačke samo godinu dana kasnije, o tome više neću da razmišljam.
P.S. Da iskoristim priliku: ako neko zna Nenada Milosavljevića Cecu iz Stare Pazove i/ili Branislava Popa iz Inđije - nek mi javi na PM.
-------------
Datum objave: 23.Svibanj/May.2011 u 20:17
Upoznao sam je na fakultetu. Veoma zanimljiva devojka. Izašli smo u grad i stali ispred banke na Terazijama i slatko se ismejali. U odrazu u ogledalu su stajali lepa plavokosa devojka obučena po poslednjoj modi i dugokosi mladić sa kaubojkama na nogama. Onako zagrljeni smo stvarno izgledali...pa hajde da kažemo zanimljivi. Bili smo dva sveta ....
Datum objave: 23.Svibanj/May.2011 u 20:19
CSInvestigator piše:
Ahhh.... Moji dani ..... u srednjoj školi
Ja mojih ne smem da se sećam Zbog Mandinih prozivki
Datum objave: 23.Svibanj/May.2011 u 20:22
A sećate li se pesme koju smo svi pevali.
Datum objave: 23.Svibanj/May.2011 u 20:26
mahoni
piše:
Jao, Drug moj, mnogo volem ovu pesmu
Datum objave: 23.Svibanj/May.2011 u 20:28
mahoni piše:
A sećate li se pesme koju smo svi pevali.
Gotovo, pala sam u sevdah
-------------
Datum objave: 23.Svibanj/May.2011 u 20:41
Bojana...misliš li da je bolje da ja zamišljam šta je bilo u srednjoj školi?
Datum objave: 23.Svibanj/May.2011 u 20:46
novy78 piše:
prva pesma koju sam "odsvirao"
Ja sam kao klinka želela da naučim klavir i/ili gitaru. Nisam uspela ni jedno (druga priča), ali ovo je nešto što sam prvo naučila da sviram "jednom rukom" na sintisajzeru.
Ujedno, to sam sa mamom uvek pevala kad smo putovali na more (mi nismo imali kasetofon u autu, pošto moja majka ima predivan glas i nju smo maltretirali da nam izigrava kasetofon ma koliko dugo putovanje bilo )
Ne mogu da nađem verziju sa klavirom da čujete i muziku, ali inače, svakog proleća (pa i ovog) mama i ja pevamo ovu pesmu. To je nekako "naša pesma" Sad za vikend sedimo u dvorištu i pored nas polje prepuno makova (trebalo bi da slikam, da vam pokažem). Samo smo se pogledale i počele da pevamo ovo.
Datum objave: 24.Svibanj/May.2011 u 00:20
Joj. Ajde ovako. Bila je u mojoj osnovnoj školi jedna Jovana. Ja sam jako jako bio zaljubljen u nju. Imala je lepu kosu boje kestena koja joj je padala do ramena. Mali Manda je dugo simpatisao tu Jovanu ali onako platonski. Beše jedan rođendan kada su je zezali neki bezobrazni dečaci, ali maleni Manda to nije dozvolio! Jovana mi je tada rekla da je "jedino ja razumem". Držali smo se za ruke i to je bilo slatko. A onda sutra kao da ništa nije bilo. Manda od tada ne peva Danas nam je divan dan. (ili mi se omakne ponekad!)
Jovana se sada udala.
Objavio: novy78
Datum objave: 24.Svibanj/May.2011 u 01:04
"Mali" Manda je bio gelipter od najranijih dana a "matori" Manda nikako da nauči da postavi spot da ga svi vide
-------------
Don't ever wrestle with a pig. You'll both get dirty, but the pig will enjoy it
Datum objave: 24.Svibanj/May.2011 u 01:18
Moraćemo čekati Bojanu da interveniše
-------------
Datum objave: 24.Svibanj/May.2011 u 10:48
Nemam reči, Mando...stvarno nemam reči. Zar je TOLIKO teško?!?!?!
Što se tiče priče, vidim da si izostavio najbitnije- koliko godina ste Jovanica i ti imali?
Datum objave: 24.Svibanj/May.2011 u 12:08
Nadam se samo da mu ispiti bolje idu od postavljanja klipova . Da, Mandarinice, i mene zanima koliko godina ste imali. Bude li ispalo da ste imali 9, a ti napisao "onako platonski", stvarno ću se zabrinuti za tebe. I obavesti nas kako je bilo na ispitima
-------------
Datum objave: 24.Svibanj/May.2011 u 16:07
Hteli da prihvatite ili ne, to je bilo u drugom razredu osnovne, još uvek sam nosio one bermudice sa tregerima (), i imao sam 7 godina.
Moram još da dodam da su Jovani prvoj u školi porasle grudi, ali to je bilo kasnije!
Datum objave: 24.Svibanj/May.2011 u 16:11
Mandarinan piše:
Još uvek sam nosio one bermudice sa tregerima (), i imao sam 7 godina.
A kapu sa elisom su ti ukrali?
-------------
Datum objave: 24.Svibanj/May.2011 u 16:20
Nažalost. To leto sam prekukao bez mog propelera
Datum objave: 24.Svibanj/May.2011 u 16:44
Bezuspješno se pokušavam sjetiti melodije reklame za sladolede koju smo pjevušili dok smi ih krali iz frižidera. Najpopularniji su bili Hladiša i Čoko Moko.
-------------
Datum objave: 24.Svibanj/May.2011 u 17:16
Pitam se šta si slušao kada si pljačkao banku!
Datum objave: 24.Svibanj/May.2011 u 20:27
iromafia111 piše:
Bezuspješno se pokušavam sjetiti melodije reklame za sladolede koju smo pjevušili dok smi ih krali iz frižidera. Najpopularniji su bili Hladiša i Čoko Moko.
Neko bi pomislio da je ovo
ili ovo
Ali postoji dokaz na youtube: Čudo, Iro i Darije (uloge podelite po želji )
Datum objave: 24.Svibanj/May.2011 u 20:37
To je to - reklama broj 3!!! Bravo!
-------------
Datum objave: 24.Svibanj/May.2011 u 20:40
Ako je Čudo sa gitarom, a neobrijani me nekako podseća na tebe...ostaje da je šef ovaj treći
p.s. da li to on ima rozLe pantalone?
Datum objave: 24.Svibanj/May.2011 u 23:42
Spamujete u temi koja se nalazi u spam sekciji, pa ljudi........vi ste moji idoli
Evo i pesme
Datum objave: 25.Svibanj/May.2011 u 00:34
mahoni piše:
Spamujete u temi koja se nalazi u spam sekciji, pa ljudi........vi ste moji idoli
Još ćeš se ti čuda nagledati dragi moj Gorane...