| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
iz pdf u word text |
Odgovori
|
| Korisnik | ||
sweeney023
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: iz pdf u word textObjavljeno: 13.Studeni/Nov.2012 u 21:50 |
|
|
Pozdrav treba mi neki program koji pretvara pdf fajl u word text ali da
taj text mogu slobodno da markiram i kopiram, a ne da mi prebaci u word
kao sliku (takvih je more na netu)?! samo da nije neki online pa da
ostavljam svoju email adresu i tamo da mi salju konvertovano?!
hvala na pomoci.
|
||
![]() |
||
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2012 u 11:00 |
|
|
- Adobe Acrobar Reader ima opciju za exportiranje u MS Word, no kako se sjecam gubi se formatiranje. Bolje se zacuva formatiranje ako exportiras kao HTML.
- ABBYY Fine Reader pravi za ovu namjenu ali moras rucno proci stranu po stranu do kraja i koregirati neke stvari. Na kraju sve ovisi kako je taj PDF napravljen, moze biti da su ti stranice u pdf-u slike pa dobijas slike u Word, ABBYY moze i to pretvoriti u edit-able word ali rucno sve trebas proci ako zelis zacuvati formatiranje i tacan text. Moguce je da je napravljen i crtanjem u AI, PS, etc. pa i slova se pretvoraju u slike pri konverziju. Edit: A sta je toliko tesko otvoriti novi email? Ažurirao prijatel-MKD - 14.Studeni/Nov.2012 u 11:01 |
||
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
||
![]() |
||
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2012 u 17:02 |
|
Koristim verziju 9 i savršena je. Mada, probaj sa Adobe Acrobat XI - ovo je čudo od programa. Em možeš editovati pdf em eksportovati u raznorazne formate, pa i u .doc(x) ![]() |
||
|
||
![]() |
||
sweeney023
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2012 u 17:41 |
|
|
Mada, probaj sa Adobe Acrobat XI - ovo je čudo od programa. Em možeš editovati pdf em eksportovati u raznorazne formate, pa i u .doc(x) ![]() [/QUOTE] hvala pokusacu, pa cu javiti |
||
![]() |
||
prijatel-MKD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 16.Srpanj/Jul.2008 Lokacija: MKD Status: Offline Points: 4668 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Studeni/Nov.2012 u 18:45 |
|
Edituje se pdf i u Acrobat 9 koju uspjesno koristim par godina, no stvar je u tome da izvorni pdf bude u izvornom formatu kako je napravljen u Photoshop, Illustrator, InDesign, Keynote, MS Word, itd. da je ostvaljen u vektorima i fontovima. Mnogo/mnoge pdf's su optimizirane kasnije za download i striming (smanjena velicina fajla do trt) i pretvorena u slike. Kad su slike samo ABBYY vrsi posla za OCR. Jos sam na ver.6 i za sada uspjesno vrsi sve potrebne potrebne zadatke. U zadnje vreme za promjene u samom pdf-u vise editujem u PS, touch object tool/edit in PS, i sve ostane originalno. Prebojim sve cetkicom i dodam textove, snimim preko photoshopa u vectore i samo spojim stranice u acrobatu kasnije. Ne jeb*va mi se igrati na-ti-ga_daj-mi-ga sa OCR hieroglife (no ja brzo kucam pa prekucam preko 100 str. danas umjesto gubiti vremena ocr-om). Za export u MS Word iz acrobat exportujem HTML, onda otvorim to u Word i snimim .doc, zadrzi 99% formatiranja na brzaka. Ažurirao prijatel-MKD - 14.Studeni/Nov.2012 u 18:50 |
||
|
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist. |
||
![]() |
||
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |