Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Angels' Share (2012)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Angels' Share (2012)

The Angels' Share

The Angels' Share (2012)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2012

Žanr:

drama, kriminalistički, komedija

Trajanje:

101 min

Režija:

Ken Loach

Scenarij:

Paul Laverty

Glavne uloge:

Vincent Friell
  >  Procurator Fiscal
John Henshaw
  >  Harry
Gilbert Martin
  >  Matt
Stewart Preston
  >  Sheriff
Gary Maitland
  >  Albert
William Ruane
  >  Rhino
Scott Dymond
  >  Willy
Kirstin Murray
  >  Defence Lawyer
Siobhan Reilly
  >  Leonie
Jasmin Riggins
  >  Mo (as Jasmine Riggins)
Neil Leiper
  >  Sniper
Scott Kyle
  >  Clancy
James Casey
  >  Dougie
Paul Brannigan
  >  Robbie
Caz Dunlop
  >  Caz

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Rea View Drop Down
Translator
Translator
Bobi with boobs

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rea Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Angels' Share (2012)
    Objavljeno: 11.Studeni/Nov.2012 u 14:02

IMDb

Žanr: komedija, drama
Režija: Ken Loach 
Uloge: Paul Brannigan, John Henshaw, Gary Maitland 
Scenario: Paul Laverty 
Producent/i: Rebecca O'Brien

Humorna drama Kena Loacha o ljudima s dosjeima koji samo traže - drugu priliku! Hoće li je naći u destileriji whiskyja?

Bježeći od zatvorske kazne, Robbie dobiva još jednu priliku. Dok odslužuje kaznu radom za opće dobro, upoznaje Rhina, Alberta i Mo koji, poput njega, ne mogu pronaći posao zbog kaznene evidencije.

Ljubazni nadzornik vodi Robbieja i njegove kolege po prekršajima na izlet u destileriju u kojoj Robbie otkriva svoj talent: ima 'nos' za whisky. Robbie i njegovi kolege nisu anđeli, ali film pronalazi način da im da nešto što stvarni život ne može ili neće: priliku.

Film je dobio nagrada žirija u Cannesu, a proglašen je 'ozbiljnom komedijom za publiku' koja kombinira 'zabavne dijaloge i socijalni realizam'.

Prevod
uradio demaksi Clap

http://filmski.net

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Studeni/Nov.2012 u 14:18
Možda neopravdano ali nekako sam očekivao više od ovoga. Par gegova i akcenat mi nisu bili dovoljni i ceo film mi je nekako izgledao kao ravna linija. Perfektan prevod kolege demaksija.
Na vrh
demaksi View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj demaksi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Studeni/Nov.2012 u 14:58
Ja sam veliki ljubitelj stvari koje dolaze sa Britanskih ostrva,
tako da mi jedna ovakva komedija/drama dođe kao kec na desetku!

Likovi su... pa, pravi likovi. Wink

Posebno Alberto! LOL
Na vrh
insideman View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj insideman Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2013 u 15:25
Kad sam saznao prošle godine za ovo delo očekivao sam lagani filmić. Njemu me je privukla ta tema oko viskija pošto alkoholnim pićima prilazim eksperimentalno, osim pivu koje uvek volim da popijem sa uživanjem. Zatim sam gledajući trejlere i malo čitajući o filmu uvideo da je ovo jedna inspirativna priča i ta kombinacija sa viskijem me je kupila. Osim toga odmah me je asocirao na Sideways koji sam iz sličnih razloga sa uživanjem gledao. 

I sad da pređem na sam film. Onaj početak mi je bio veoma gotivan. Scena u metrou sa Albertom me je dobro nasmejala, kao i sve ostale scene sa njim. Zatim sudnica i simpatične reakcije cele ekipice dok im sud izriče kazne. Lep međusobni odnos koji odmah razvijaju kao i onaj sa Harijem. 
Njihov problematični karakter idalje je prisutan. Robi želi da menja život iz korena i kaje sa za postupke iz prošlosti, ostali su manje više isti i ne pokazuju želju za promenom već bezobzirno nastavljaju po starom. Odlaze sa Harijem u Edinburg na tu promociju viskija. Robi se ističe svojim darom i biva zapažen kod čoveka koji se bavi tim poslom. Očekivao sam da ugleda svoju životnu šansu kroz taj posao na legalan način i iskoristi svoj talenat a za sobom povuče ove ostale šarlatane i tome slično. Ali ne. Prestupnici kojima preti po nekoliko godina zatvora odlučuju da ukradu viski vredan preko milion funti. Da je to makar onaj Robin Hudovski lopovluk, ukrasti od bogatih prevaranata bilo bi mi prihvatljivo ali to ovde nije slučaj. Tako da ni interesantni događaji koji slede od tog trenutka pa nadalje, Robijeva borba da obezbedi normalan život svojoj ženi i detetu i revanšira se svima koji su mu dali šansu, verovatno jedini inspirativan trenutak u životu totalnog tupadžije Alberta kada razbija dve flaše preskupog viskija i konačno kaže nešto pametno, ukratko nekakvo prosvetljenje svih ovih likova, ostalo je u senci. Ja sam tu kao poruku video ono što svi dobro znamo "vuk dlaku menja ali ćud nikad". Dobili su inspiraciju da učine nešto sa svojim životom i prihvatili je ali su ipak ostali ono što su bili, prestupnici a sada su još i postali prevaranti. Pokušaj da se takvi likovi naprave simpatičnim dobrica problematičnog karaktera mi se nije svideo. Prihvatljiviji su mi Toni Montana i njemu slični. Oni jasno definisani sa njima čovek zna na čemu je za razliku od ovih neopredeljenih od kojih ne znaš šta da očekuješ, kao ni oni sami. 

Dakle, priča mi je interesantna i dobro sam se smejao u par navrata ali srž filma je fail.
Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2013 u 15:41
Ja ga gledao prosle godine na zFF-u i odusevio me. Zabavan, nekomvencionalan, ne smeta mi sto je poruka mozda negativna jer se moze shvatiti i na drugaciji nacin, kao svojevrsna kritika kapitalistickog sustava...
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.