Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Generalne rasprave i zabava > Igrice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Knights of Honor
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Knights of Honor

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Knights of Honor
    Objavljeno: 25.Kolovoz/Aug.2010 u 14:56

Povijest je pokazala da osvojiti cijeli kontinent baš i nije mačji kašalj. Ambiciozni vladari mnogih država i kraljevina su pokušali ostvariti taj san, ali većina nije uspjela iz ovog ili onog razloga. U Knights of Honor dana vam je šansa da osvojite i pokorite cijelu Europu u Srednjem vijeku - vremenu kada su muškarci zaista bili muškarci. Postoje mnogi načini na koje možete ostvariti svoj cilj. Neki će vjerojatno pokušati potpuno vojni pristup. Neki pak upotriyebiti diplomaciju i iskoristiti druge zemlje da vode njihovu bitku, a neki će čak upotrebljavati špijune kako bi isplanirali svoj ultimativni napad.

Ovako izgleda politička karta Europe

O IGRI:

Igra vas stavlja za kormilo gotovo bilo koje “države” iz srednjeg vijeka koja je u to doba postojala. Od Nizozemske, Arapskog kraljevstva pa sve do Sjeverne Afrike - izbor je na vama. I ne samo da je popis država prilično impresivan, već se možete odlučiti želite li igrati u ranom, srednjem ili kasnom Srednjem vijeku što rezultira s još većom mogućnošću odabira samo za početak igre.
Za barem djelomično opisati sve aspekte diplomacije, trgovine i mogućnosti upravljanja gradovima koje nudi ova igra trebalo bi nam u najmanju ruku deset stranica. U većini strategija stavljeni ste u ulogu besmrtnog kralja koji željeznom šakom vlada dok ne dobije mačem po glavi ili dok ne završite igru. U našem slučaju kralj ima nešto ljudskije osobine, a za privid demokracije (koje dakako nema) vašim kraljevstvom će vladati kraljevski dvor koji sačinjava maksimalno devet vitezova. Na početku igre ćete dobiti kralja, kraljicu i barem jednog potomka. Muški potomci mogu preuzeti ulogu bilo kojeg viteza (a s obzirom na funkcije koje obavljaju to su ministri). Što je još ljepše obitelji ne morate plaćati niti centa za posao koji obavljaju. Doduše žive u dvorcu i ne plaćaju najamninu pa im to dođe kao neka vrsta naknade. Princeze nisu od neke velike pomoći osim kada ih oženite za kraljevića nekog drugog, vama dragog kraljevstva. Time učvršćujete veze među kraljevstvima i stvarate važne prijatelje koji bi vam trebali pomoći kada zagusti. Kada kralj umre nasljeđuje ga jedan od njegovih sinova kojeg vi odaberete. Glavešine mogu poginuti i u bitkama te se zagušiti s komadom mesa (barem nas je tako igra obavijestila u jednoj prigodi).

Kretanje po mapi

RESURSI:

Tri su najvažnija resursa u KoH-u: zlato, božanstava i knjige. Zlato se skuplja pomoću poreza, a da bi uspjeli sakupiti porez morate uposliti utjerivača, tj. sakupljača poreza u svakoj provinciji. Zlato se “generira” i u samostanima, a i trgovina donosi koju kunu. Ukoliko niste odveć rastrošni i pazite od koga kupujete robu zlata vam neće nedostajati. U slučaju krize uvijek možete povećati porez, ali to ima svoje, poprilično ozbiljne posljedice. Najzanimljivija stvar vezana uz zlato jest inflacija. Ako previše štedite i nakupi se previše zlata u državnom trezoru nastupit će inflacija. Kako riješit problem inflacije? Trošenjem, naravno!
Pored zlata probleme će vam često praviti božanstva (piety). Na količinu tog bogatstva je teže utjecati i ovisi o mnogo faktora. Broj crkava, katedrala i samostana u provincijama svakako utječe, ali važna je i sreća naroda koja zna iz nikakvih očitih razloga pasti na neslućeno niske grane što rezultira krvavim bunama. Knjige su važne zbog napretka, a usko su povezane s religijom. Više knjiga znači bolje obrazovano ljudstvo što u praksi primjerice znači brža izgradnja kuća. Iz knjiga uče svi osim vitezova. Oni preferiraju mač nad perom i svoje znanje skupljaju isključivo na bojnim poljima.

Napad na utvrdu

Knights of Honor je oličenje real-time strategije. Grafika je nešto slabija i u potpunosti napravljena u 2D-u, ali vrlo je ugodna oku i vrhunski odrađena te niti najmanje ne umanjuje igrivost koja je odlična. Igra pruža dovoljno raznolikosti između ratovanja, politike, ekonomije i diplomacije da zadovolji ukuse većine igrača. Replay vrijednost ove igre je gotovo neograničena i bez obzira govorimo li o singleplayeru ili multiplayeru vjerujemo da će se igra zadržati na diskovima igrača neko dulje vrijeme. Kraljevska obitelj, dvor i činjenica da vladari umiru od starosti vrlo je originalna što KoH odvaja od ostalih strategija u kojima vladari mogu oživjeti i nekoliko stoljeća. Unatoč nekim manjim bugovima i činjenici da će vam trebati podosta vremena da pohvatate sve konce u igri i savladate sve njene mogućnosti igra nosi našu preporuku za sve igrače željne klasične Srednjovjekovne strategije.

Izvor: GameLand

Nisam lud, mater me testirala!
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Kolovoz/Aug.2010 u 14:57
Jel igrao netko ovu igru? Šta mislite o njoj? Smile

Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Kolovoz/Aug.2010 u 15:00
Podsjeća na Stronghold, ali mi se nekako čini da nije baš na nivou.
Trebalo bi skinuti pa vidjeti, ovako napamet je teško reći. Smile
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Kolovoz/Aug.2010 u 15:02
Ima sličnosti, ali je puno bogatiji od Stronholda i zapetljaniji da tako kažem.
I svaki put kad igraš, sa svakom državom ti drugačije ispadne razvoj događaja.

Da, zaboravio sam napomenuti i da imaju i Hrvatska i Srbija i Bosna s kojima možete upravljati. Pojavljuje se kralj Trpimir ja mislim i Tomislav... Naravno imena, likovi su neki njihovi.

Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2010 u 17:40
Znam da sam je davno nekad igrao na winXP, ali sad pokusavam instalirat na win7 i ne mogu je pokrenut nikako... nebojsa na cem je ti igras?
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2010 u 18:37
Na sedmici, bez problema...
Sad sam evo danas instalirao i normalno ulazi, nemam nikakvih problema.

Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2010 u 18:45
32 ili 64 bita?
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2010 u 19:25
32

Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2010 u 20:47
a moguce da je do tog, kod mene je x64 :S
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2010 u 21:29
Neće ti ni kad odeš ono da pokreće u compatibility modu?

Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2010 u 21:51
ma jok
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Kolovoz/Aug.2010 u 21:55
E koliko je dobro imati 64, toliko ponekad i nije...

Na vrh
Nameless One View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Rujan/Sep.2010 u 18:10
Koliko sam samo vremena proveo na ovome LOL Najjača fora mi je bila kad sam kao stari kralj bio bez muške djece; pade kralj na postelju, a kraljevstvo se raspade na milion dijelova (jesam li spomenuo da sam držao cijelu Evropu i dio sjeverne Afrike LOL)
What can change the nature of a man?

Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Rujan/Sep.2010 u 18:13
Jao i meni se to dogodilo... Ostalo mi ne znam, desetak provincija za osvojiti i više nisam ni kralja imao na bjištu nego ga oženio s nekom frigidnom Ruskinjom i ništa... I ostade mi 10 provincija od 115 koliko sam otprilike imao... Katastrofa!! LOLLOLLOL

Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Rujan/Sep.2010 u 18:18
Originalno postovano od strane nebojsa66 nebojsa66 piše:

Jao i meni se to dogodilo... Ostalo mi ne znam, desetak provincija za osvojiti i više nisam ni kralja imao na bjištu nego ga oženio s nekom frigidnom Ruskinjom i ništa... I ostade mi 10 provincija od 115 koliko sam otprilike imao... Katastrofa!! LOLLOLLOL

O tome ti ja pričam LOL Inače, u eri 3D strategija ova je ispala odlična i zarazna iako nema mega spektakularnu uber blještavu grafiku LOL

EDIT:
Vidiš, mogao bih je opet malo raspaliti LOL Igricu, ne frigidnu Ruskinju LOL

Ažurirao Nameless One - 01.Rujan/Sep.2010 u 18:20

Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Rujan/Sep.2010 u 18:28
Ja sam instalirao opet ali naravno nemam vremena zaigrati, ali na to sam potrošio dobar dio života... LOLLOL
S kime si najviše volio igrati?
Meni je bilo fora s nekom raspadnutom zemljom pa ujediniti ju. Jednom sam slučajno Rusiju ujedinio s Novgorodom valjda. Nisam ni znao i onda sma istraživao i našao s kime se sve može koja ujediniti.

P.S. LOLLOLLOLLOL za foru s Ruskinjom... Strašan si Bezimeni! LOL

Ažurirao nebojsa66 - 01.Rujan/Sep.2010 u 18:28

Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Rujan/Sep.2010 u 20:30
Originalno postovano od strane nebojsa66 nebojsa66 piše:

Ja sam instalirao opet ali naravno nemam vremena zaigrati, ali na to sam potrošio dobar dio života... LOLLOL
S kime si najviše volio igrati?
Meni je bilo fora s nekom raspadnutom zemljom pa ujediniti ju. Jednom sam slučajno Rusiju ujedinio s Novgorodom valjda. Nisam ni znao i onda sma istraživao i našao s kime se sve može koja ujediniti.

P.S. LOLLOLLOLLOL za foru s Ruskinjom... Strašan si Bezimeni! LOL

Ma igrao sam sa dosta država, ali sam uvijek volio uzeti neku malu državu pa onda s njom žariti i paliti Evropom, Malom Azijom i sjevernom Afrikom. Igrao sam sa krstašima, Arapima, Bosnom Big smile, Špancima (oni su mi bili pravo gotivni), Norvežanima, Škotima i Britancima, ovo su mi nekako favoriti bili. Ispočetka je teško igrati sa malom državom, ali poslije postane lagano. Jednu sam foru skontao, kad igraš sa Arapima i kralj ti odapne, a nemaš muške djece, ne raspada ti se kraljevstvo. Nastaviš igrati kao jedan od generala Big smile

Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Rujan/Sep.2010 u 20:54
E, da, super je to s manjom državom i onda uzdizanje. Ja sam volio Irske one provincije, Britance nisma baš volio, Španjolci su mi isto super bili i volio sam istočne i skandinavske ponekad uzet, a od islamskih većinom Ottomane... 

Na vrh
Duve23 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Duve23 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2012 u 11:41
Ja sam je igrao prije ali sam uzeo novi komp...
Pa sada nmg da nadjem download :D
Ako neko ima link nek mi posalje :D
Na vrh
LEMONZOO View Drop Down
Active member
Active member
Uvijek u pravu.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LEMONZOO Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Srpanj/Jul.2012 u 09:59
poslao sam ti.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.