| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Ovsyanki aka Silent Souls (2010) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Ovsyanki aka Silent Souls (2010)Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2012 u 05:21 |
|
Ovsyanki (2010) * Silent Souls * http://www.imdb.com/title/tt1693830/ Režija: Aleksei Fedorchenko
Kada Mironova voljena žena premine, on zamoli svog najboljeg prijatelja Aista za pomoć
|
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2012 u 19:47 |
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Filaret
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Veljaca/Feb.2012 u 00:33 |
|
Kneginja je sve napisala o radnji filma, koja je krajnje jednostavna. Čovek želi umrlu ženu da sahrani po paganskim običajima svog naroda i to je skoro cela priča. Ima još, ali da ne kvarim. U osnovi je film posvećen prolaznosti kako ljudi tako i naroda. Merji su narod koji više praktično ne postoji, osim kroz "opustela sela, nekoliko obreda i reke zaboravljenih naziva". Gledamo njihove pogrebne i svadbene običaje kao neku vrstu nekrologa. Kad na samom kraju saznamo ko nam u stvari priča tu priču, Miron i Aist, obojica bez dece, postaju otelovljenje sudbine naroda kome pripadaju. Prvo pod led ide pisaća mašina Aistovog oca, lokalnog merjskog pesnika čije pesme niko nije čitao, znači da prvo nestaje kultura jednog naroda, zatim sam narod, a o onome što preostane pažljivo će brigu voditi kustosi i nostalgičari. Film je stvarno odličan, poetski i melanholičan, mada će spor ritam i sama tema mnoge da odbiju od gledanja. Snimatelj je radio i Zvjagincevljev Povratak, pa odatle potiče vizuelna sličnost ova dva filma. Sve drugo je originalno i itekako vredno potrošenih 75 minuta koliko film traje.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |