Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Preporuka - TV 32"
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Preporuka - TV 32"

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Preporuka - TV 32"
    Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2011 u 22:03

Treba da kupim tv od 32" (veći ne može da stane nikako), neki LCD koji ima USB priključak i plejer u sebi koji čita sve formate (pre svega mkv)... Budžet do 50.000 din. Pretražila sam net, isčitala svašta i došla do zaključka da ovaj nije loš - Samsung LE32D550... Šta mislite, da li je dobar ili imate neku drugu preporuku?

Hvala Smile

Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2011 u 22:14
Samsung i full HD - ne možeš da pogrešiš. Wink
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2011 u 22:23
Samsung, LG...

Najjednostavniji način: staviš na USB stick jedan ".avi" i ".mkv" video sa titlovima i pravac dućan. Ubodeš u TV, pogledaš da li sve radi i posebno obrati pažnju na veličinu titlova. Ne znam kakve titlove ima Samsung, ali znam da na nekim modelima LG-ja možeš birati veličinu. Full HD rezolucija i MPEG4 tuner.
Na vrh
bobiska View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bobiska Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2011 u 22:34

Ja sam ti ekspert za to pitanjeSmile

Prvi i osnovni savet koji sigurno nećeš da poslušaš, je da ni u snu ne razmišljaš o 32". Tvrdnja da veći ne može da stane (da izviniš), ne pije vodu. Kao što znaš, uvek može. Makar da se okači na zid. Priče o dijagonali i veličini sobe su nebulozne, kod HD tv, slika je lepša što si bliža panelu, kod SD tv je obratno. Sigurno ćeš da se kaješ što ovaj savet nećeš da poslušaš. Ako je budžet u pitanju, to je druga stvar, mada uvek može malo da se nategne, pogotovo ako nađeš nekoga sa Mercatorovom pika karticom pa ti ide na 12 rata bez kamate.

Taj koji si odabrala je ok u odnosu cena/mogućnosti, ako već ne možeš da se prućiš na seriju 6. Dve stvari su bitne kada savetujem nekoga. Samsung je ok, Sharp preskup, Sony malo daje za slične pare - siromašan opcijama i ružan, osim top modela, LG u startu odbaci jer nema podršku za DTS, pa će većina filmova (većina mkv su u DTS audio formatu) da ti budu mutava, tj. nećeš imati ton. Znači, Samsung je ok! Druga bitna stvar je da LCD kupuju oni koji žele manji input lag prilikom igranja sa kompa, a oni koji neće tv da koriste kao monitor, nego samo za gledanje tv i filmova, treba da se okrenu plazmi koja ima mnogo bolju sliku. To je otprilike drugi savet koji nećeš da poslušaš, jer plazme nemaš ispod 42".

Tako se opet vraćamo na model koji si izabrala...problem je što ga u Bgd nema poslednjih dana osim tamo gde važi pomenuta kartica, model od 40" je oko 60.000, pa kad` rasporediš na 12 rata...ali to je već na tebi.

Da rezimiram, mogu da te savetujem da je d550 ok model za tebe ako nećeš plazmu. Da, pušta mkv sa usb-a i disk/flash može da bude formatiran i u ntfs, a ne samo u fat32, ali nikada te neću podržati da kupiš 32", jer znam kakvo razočaranje su doživeli ljudi, u fazonu "j***m ti kretena, kud ne dodadoh još 10000..."

Eto, nadam se da sam ti otklonio bar neke nedoumice. Srećna kupovina, pa kol`ko žica, tol`ko godinica.

Edit: vidim nove postove iznad...po meni su titlovi sitni kod Samsunga, to je debilno, ali je tako. I pri tome kao biraš između 3 veličine. Tv mi je 40" (i da, ja sam od onih "j***m ti kretena, da je 46"...") i titl je sitan, ali jasan i čitljiv, pa nema problema ni kod onih slabovidnijih.

Ažurirao bobiska - 30.Prosinac/Dec.2011 u 22:40
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2011 u 23:24
CSI, samo uzimaj sto veci, nemoj da se sekiras da ce biti veliki u sobi, neces pogresiti sa 42" sigurno, ja sam ga koristio u sobi 3.7x3m pa nije mi smetala tolika velicina.
Za lg sam siguran da pusta sve, jedino dts, ali tu je program mkv2ac3 koji za nepunih 20min odradi dts u ac3 i gledas komotno film. Ima opcije za povecavanje titlova, kvacice sve je superrr!
Na vrh
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Prosinac/Dec.2011 u 10:53

Prvo, hvala na odgovorima Hug

Drugo, kupujem tv za dnevnu sobu, u kojoj mi je ceo zid prekriven ormarima i policama, a mesto za tv je upravo na polici između između 2 ormara, na kojoj knap može da stane tv sa dijagonalom od 32"... Veći nikako, pošto je ta polica vezana za ormare, tj. oni su joj "noseći stubovi" Smile S obzirom da nije moju sobu, ja se ne bunim mnogo LOL U suprotnom bi to bila jedna velika bioskopska plazma LOL

Na vrh
bobiska View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bobiska Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Prosinac/Dec.2011 u 12:10
I jesi li našla, s obzirom na razgrab?
Na vrh
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2012 u 23:24
Evo, stigao TV konačno pre 3 sata... Smile Priključen je, sutra javljam utiske... Smile
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2012 u 23:28
Originalno postovano od strane CSInvestigator CSInvestigator piše:

Evo, stigao TV konačno pre 3 sata... 

Mogla si uzeti neki brži model. LOL
Na vrh
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2012 u 23:30
Ma bila nestašica, pa sam sad ugrabila poslednji LOL
Na vrh
bobiska View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bobiska Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2012 u 23:39
Je l` D550? Moja komšinica mi danas prijavila da je takođe uzela poslednji, ali 40". Doneli joj večeras oko 20h, sutra idem da joj montiram, tj. pustim u pogon.
Na vrh
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2012 u 16:29
Taj, bobiska Smile

Što se TV-a tiče zasad sam zadovoljna LOL Kanali mogu da se imenuju (jedina zamerka je što prihvata samo 5 karaktera, ali snašla sam se, malo srpski, malo english, npr. 24 kitchen mi je kuvar LOL), lako se pristupa istima sa liste, postoji mogućnost biranja 5 omiljenih kanala, kao i mogućnost programiranja rasporeda (npr. da uključi neki kanal u 14.23 sati, ili svakog dana u isto vreme ili samo radnim danima ili vikendima), u izboru jezika ima srpski i jako sam zadovoljna prevedenim nazivima u menijima (uglavnom me zbunjuju LOL). Ima u sebi e-manual, iliti uputstvo za razna podešavanja, u kojima je odlično objašnjeno kako naštelovati određene postavke, ima i mogućnost update-a firmware-a sa usb-a. Ima ulaz za slušalice, usb, HDMI, LAN i još neke, koje tek treba da ispitam LOL Tv ima odličan zvuk i mogućnost snimanja liste kanala na usb, ukoliko neko zabrlja nešto (kao što su meni roditelji 3 puta kliknuli na automatsko pretraživanje kanala i sve mi izmešali) LOL

Probala sam i filmove da pustim, naravno, zasad je pustio sve što sam probala, uključujući tu i mkv format... U meniju za titlove može da se menja njihova veličina (mali, standardni, veliki), mada je razlika između njih neznatna... Takođe, može da se namesti opcija Central European, pa se prikazuju svi dijaktrički znakovi bez problema... Za reprodukavanje video materijala sa usb-a ne postoji poseban daljinski, već su tipke za ubrzavanje, premotavanje, pauziranje i ostale locirane na dnu daljinskog upravljača za TV...

All share još nisam probala, kao ni HDMI...

Toliko od mene zasad... Smile
Na vrh
bobiska View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bobiska Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2012 u 20:19

... npr. 24 kitchen mi je kuvar LOL...

Šta je ovo...? Skrivena kamera? Da nisi ti ta komšinica kojoj sam danas namestio tv? Dakle, zaglavio sam kod nje 3 sata duže od planiranog, jer je počela kuknjava da joj reimenujem kanale, pošto nema digitalnu na kablovskoj. Kod citiranog kanala je pitam šta da učukam, "hoćeš 24kit?"

"Ma kakvi, stavi Kuvar"zvaljo

...postoji mogućnost biranja 5 omiljenih kanala..

Nein! To ti je 5 lista omiljenih kanala, u svaku možeš da staviš koliko hoćeš kanala. Npr. žanrovski, u jednu staviš filmske, u drugu muzičke...

Ako nisi prošla agoniju reimenovanja kanala kao i njihovo sortiranje, mogu da ti pošaljem programče kojim to odradiš mnogo lakše u časovima dokolice. Znači ide lista na flash, središ je u kompu, vratiš je na tv. Tako je ujedno i sačuvaš. Još jedan koristan tip ako nisi provalila...desnim ili levim kursorom, prilikom gledanja filma sa usb-a, pomeraš za desetak sekundi napred ili nazad kao kod Gom-aWink

Ajd` pa u zdravlje da te služi.

Na vrh
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2012 u 00:09
Great minds think the same LOL

Gotovo, sve sam kanale sredila, sortirala itd. još jutros, ali hvala na savetima... I na lepim željama Smile
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2012 u 10:17
Još mi samo recite da ti televirozi kuvaju ručak i oma kupujem 2 LOL
Javim se ja u temu za dva meseca, kad budem opremala dnevni boravak i kupovala novu zverku Wink
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
bobiska View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bobiska Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2012 u 10:52
Pa, serija 6 bogami, kuva ručak. Spremaj lovu, joj što volim kad` neko kupuje tehniku, jedva čekam.
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2012 u 11:23
Ajde, nabaci mi par predloga sa budžetom do 60.000 rsd

p.s. zaboravih odrednice
- TV bi služio samo kao TV, ne kao monitor
- kontali smo 40''

Ažurirao bojanadj - 16.Veljaca/Feb.2012 u 11:29
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2012 u 15:49
Ne znam koliko je to u evricima, kod nas za 450eura imas 42pt353 LG plazmu. A SAMSUNG 43D450 plazma cita bukvalno sve, ukljucujuci i DTS zvuk kojeg ova LG ne cita.
Na vrh
bobiska View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bobiska Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2012 u 17:04

@bojanadj, sve važi kao u mom prvom postu ove teme. Da potvrdim i možda nešto dodam, za svrhu tv-a i filmova, bolje je da ideš na plazmu, s tim što su one 42" pa na više. Problem je što su one koje vrede (Panasonic, naravno) oko 800 €, mada pogledaj možda i ima nešto za taj budžet koji si navela, znači obavezno da bude full HD i da imaintegrisan player sa usb-a. To je što se tiče plazme Panasonic, eventualno ovo što predlaže icemaher uz napomenu da je za plazmu bolji Panasonic.  

Za LCD nema prostora za mnogo razmišljanja, model od @CSInvestigator, ali 40" je 65000. To je D550. Ujedno najniže prihvatljivo, i najbliže predviđenom budžetu.

Ako si avanturista, imaš ljude u Subotici koji to donose iz Mađarske sa overenom garancijom, a cena je do 200 € niža po modelu. Pošalju ti poštom kući. Vidim po forumima da mnogi tako kupuju, pa sad...

Ažurirao bobiska - 16.Veljaca/Feb.2012 u 17:04
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2012 u 22:54
Evo celo popodne gledamo cene po tržnim centrima u i oko Segedina, LOLjer smo inače planirali da odemo u "šoping turu" - znate ono vajkrem, kobaja, garderoba LOL. Ali, ja sam tremaroš kada su carine u pitanju i to žeeestok tremaroš LOLLOL pa računam koliko bi me došao TV sa carinom i PDV LOL

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,375 sekundi.