Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Hardware
Opis foruma: Sve vezano uz hardware pronađite ili pitajte na ovom forumu. Ne znate što i gdje kupiti? Pitajte i diskutirajte na ovom forumu.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=45431 Datum ispisa: 05.Lipanj/Jun.2026 u 10:13 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Preporuka - TV 32"Objavio: CSInvestigator
Tema: Preporuka - TV 32"
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2011 u 22:03
Treba da kupim tv od 32" (veći ne može da stane nikako), neki LCD koji ima USB priključak i plejer u sebi koji čita sve formate (pre svega mkv)... Budžet do 50.000 din. Pretražila sam net, isčitala svašta i došla do zaključka da ovaj nije loš - http://www.eponuda.com/lcd-televizori/samsung-le32d550-lcd-televizor-cena-195230 - Samsung LE32D550 ... Šta mislite, da li je dobar ili imate neku drugu preporuku?
Hvala
------------- Your soul could never grow old, it's evergreen
Odgovori: Objavio: darije
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2011 u 22:14
Samsung i full HD - ne možeš da pogrešiš.
-------------
Objavio: iromafia111
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2011 u 22:23
Samsung, LG...
Najjednostavniji način: staviš na USB stick jedan ".avi" i ".mkv" video sa titlovima i pravac dućan. Ubodeš u TV, pogledaš da li sve radi i posebno obrati pažnju na veličinu titlova. Ne znam kakve titlove ima Samsung, ali znam da na nekim modelima LG-ja možeš birati veličinu. Full HD rezolucija i MPEG4 tuner.
-------------
Objavio: bobiska
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2011 u 22:34
Ja sam ti ekspert za to pitanje
Prvi i osnovni savet koji sigurno nećeš da poslušaš, je da ni u snu ne razmišljaš o 32". Tvrdnja da veći ne može da stane (da izviniš), ne pije vodu. Kao što znaš, uvek može. Makar da se okači na zid. Priče o dijagonali i veličini sobe su nebulozne, kod HD tv, slika je lepša što si bliža panelu, kod SD tv je obratno. Sigurno ćeš da se kaješ što ovaj savet nećeš da poslušaš. Ako je budžet u pitanju, to je druga stvar, mada uvek može malo da se nategne, pogotovo ako nađeš nekoga sa Mercatorovom pika karticom pa ti ide na 12 rata bez kamate.
Taj koji si odabrala je ok u odnosu cena/mogućnosti, ako već ne možeš da se prućiš na seriju 6. Dve stvari su bitne kada savetujem nekoga. Samsung je ok, Sharp preskup, Sony malo daje za slične pare - siromašan opcijama i ružan, osim top modela, LG u startu odbaci jer nema podršku za DTS, pa će većina filmova (većina mkv su u DTS audio formatu) da ti budu mutava, tj. nećeš imati ton. Znači, Samsung je ok! Druga bitna stvar je da LCD kupuju oni koji žele manji input lag prilikom igranja sa kompa, a oni koji neće tv da koriste kao monitor, nego samo za gledanje tv i filmova, treba da se okrenu plazmi koja ima mnogo bolju sliku. To je otprilike drugi savet koji nećeš da poslušaš, jer plazme nemaš ispod 42".
Tako se opet vraćamo na model koji si izabrala...problem je što ga u Bgd nema poslednjih dana osim tamo gde važi pomenuta kartica, model od 40" je oko 60.000, pa kad` rasporediš na 12 rata...ali to je već na tebi.
Da rezimiram, mogu da te savetujem da je d550 ok model za tebe ako nećeš plazmu. Da, pušta mkv sa usb-a i disk/flash može da bude formatiran i u ntfs, a ne samo u fat32, ali nikada te neću podržati da kupiš 32", jer znam kakvo razočaranje su doživeli ljudi, u fazonu "j***m ti kretena, kud ne dodadoh još 10000..."
Eto, nadam se da sam ti otklonio bar neke nedoumice. Srećna kupovina, pa kol`ko žica, tol`ko godinica.
Edit: vidim nove postove iznad...po meni su titlovi sitni kod Samsunga, to je debilno, ali je tako. I pri tome kao biraš između 3 veličine. Tv mi je 40" (i da, ja sam od onih "j***m ti kretena, da je 46"...") i titl je sitan, ali jasan i čitljiv, pa nema problema ni kod onih slabovidnijih.
Objavio: icemaher
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2011 u 23:24
CSI, samo uzimaj sto veci, nemoj da se sekiras da ce biti veliki u sobi, neces pogresiti sa 42" sigurno, ja sam ga koristio u sobi 3.7x3m pa nije mi smetala tolika velicina. Za lg sam siguran da pusta sve, jedino dts, ali tu je program mkv2ac3 koji za nepunih 20min odradi dts u ac3 i gledas komotno film. Ima opcije za povecavanje titlova, kvacice sve je superrr!
------------- https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME
Objavio: CSInvestigator
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2011 u 10:53
Prvo, hvala na odgovorima
Drugo, kupujem tv za dnevnu sobu, u kojoj mi je ceo zid prekriven ormarima i policama, a mesto za tv je upravo na polici između između 2 ormara, na kojoj knap može da stane tv sa dijagonalom od 32"... Veći nikako, pošto je ta polica vezana za ormare, tj. oni su joj "noseći stubovi" S obzirom da nije moju sobu, ja se ne bunim mnogo U suprotnom bi to bila jedna velika bioskopska plazma
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2011 u 12:10
I jesi li našla, s obzirom na razgrab?
Datum objave: 14.Veljaca/Feb.2012 u 23:24
Evo, stigao TV konačno pre 3 sata... Priključen je, sutra javljam utiske...
Datum objave: 14.Veljaca/Feb.2012 u 23:28
CSInvestigator piše:
Evo, stigao TV konačno pre 3 sata...
Mogla si uzeti neki brži model.
-------------
Datum objave: 14.Veljaca/Feb.2012 u 23:30
Ma bila nestašica, pa sam sad ugrabila poslednji
Datum objave: 14.Veljaca/Feb.2012 u 23:39
Je l` D550? Moja komšinica mi danas prijavila da je takođe uzela poslednji, ali 40". Doneli joj večeras oko 20h, sutra idem da joj montiram, tj. pustim u pogon.
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2012 u 16:29
Taj, bobiska
Što se TV-a tiče zasad sam zadovoljna Kanali mogu da se imenuju (jedina zamerka je što prihvata samo 5 karaktera, ali snašla sam se, malo srpski, malo english, npr. 24 kitchen mi je kuvar ), lako se pristupa istima sa liste, postoji mogućnost biranja 5 omiljenih kanala, kao i mogućnost programiranja rasporeda (npr. da uključi neki kanal u 14.23 sati, ili svakog dana u isto vreme ili samo radnim danima ili vikendima), u izboru jezika ima srpski i jako sam zadovoljna prevedenim nazivima u menijima (uglavnom me zbunjuju ). Ima u sebi e-manual, iliti uputstvo za razna podešavanja, u kojima je odlično objašnjeno kako naštelovati određene postavke, ima i mogućnost update-a firmware-a sa usb-a. Ima ulaz za slušalice, usb, HDMI, LAN i još neke, koje tek treba da ispitam Tv ima odličan zvuk i mogućnost snimanja liste kanala na usb, ukoliko neko zabrlja nešto (kao što su meni roditelji 3 puta kliknuli na automatsko pretraživanje kanala i sve mi izmešali)
Probala sam i filmove da pustim, naravno, zasad je pustio sve što sam probala, uključujući tu i mkv format... U meniju za titlove može da se menja njihova veličina (mali, standardni, veliki), mada je razlika između njih neznatna... Takođe, može da se namesti opcija Central European, pa se prikazuju svi dijaktrički znakovi bez problema... Za reprodukavanje video materijala sa usb-a ne postoji poseban daljinski, već su tipke za ubrzavanje, premotavanje, pauziranje i ostale locirane na dnu daljinskog upravljača za TV...
All share još nisam probala, kao ni HDMI...
Toliko od mene zasad...
Datum objave: 15.Veljaca/Feb.2012 u 20:19
CSInvestigator piše:
... npr. 24 kitchen mi je kuvar ...
Šta je ovo...? Skrivena kamera? Da nisi ti ta komšinica kojoj sam danas namestio tv? Dakle, zaglavio sam kod nje 3 sata duže od planiranog, jer je počela kuknjava da joj reimenujem kanale, pošto nema digitalnu na kablovskoj. Kod citiranog kanala je pitam šta da učukam, "hoćeš 24kit?"
"Ma kakvi, stavi Kuvar"
CSInvestigator piše:
...postoji mogućnost biranja 5 omiljenih kanala..
Nein! To ti je 5 lista omiljenih kanala, u svaku možeš da staviš koliko hoćeš kanala. Npr. žanrovski, u jednu staviš filmske, u drugu muzičke...
Ako nisi prošla agoniju reimenovanja kanala kao i njihovo sortiranje, mogu da ti pošaljem programče kojim to odradiš mnogo lakše u časovima dokolice. Znači ide lista na flash, središ je u kompu, vratiš je na tv. Tako je ujedno i sačuvaš. Još jedan koristan tip ako nisi provalila...desnim ili levim kursorom, prilikom gledanja filma sa usb-a, pomeraš za desetak sekundi napred ili nazad kao kod Gom-a
Ajd` pa u zdravlje da te služi.
Datum objave: 16.Veljaca/Feb.2012 u 00:09
Great minds think the same
Gotovo, sve sam kanale sredila, sortirala itd. još jutros, ali hvala na savetima... I na lepim željama
Objavio: bojanadj
Datum objave: 16.Veljaca/Feb.2012 u 10:17
Još mi samo recite da ti televirozi kuvaju ručak i oma kupujem 2 Javim se ja u temu za dva meseca, kad budem opremala dnevni boravak i kupovala novu zverku
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Datum objave: 16.Veljaca/Feb.2012 u 10:52
Pa, serija 6 bogami, kuva ručak. Spremaj lovu, joj što volim kad` neko kupuje tehniku, jedva čekam.
Datum objave: 16.Veljaca/Feb.2012 u 11:23
Ajde, nabaci mi par predloga sa budžetom do 60.000 rsd
p.s. zaboravih odrednice - TV bi služio samo kao TV, ne kao monitor - kontali smo 40''
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Datum objave: 16.Veljaca/Feb.2012 u 15:49
Ne znam koliko je to u evricima, kod nas za 450eura imas 42pt353 LG plazmu. A SAMSUNG 43D450 plazma cita bukvalno sve, ukljucujuci i DTS zvuk kojeg ova LG ne cita.
------------- https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME
Datum objave: 16.Veljaca/Feb.2012 u 17:04
@bojanadj, sve važi kao u mom prvom postu ove teme. Da potvrdim i možda nešto dodam, za svrhu tv-a i filmova, bolje je da ideš na plazmu, s tim što su one 42" pa na više. Problem je što su one koje vrede (Panasonic, naravno) oko 800 €, mada pogledaj možda i ima nešto za taj budžet koji si navela, znači obavezno da bude full HD i da imaintegrisan player sa usb-a. To je što se tiče plazme Panasonic, eventualno ovo što predlaže icemaher uz napomenu da je za plazmu bolji Panasonic.
Za LCD nema prostora za mnogo razmišljanja, model od @CSInvestigator, ali 40" je 65000. To je D550. Ujedno najniže prihvatljivo, i najbliže predviđenom budžetu.
Ako si avanturista, imaš ljude u Subotici koji to donose iz Mađarske sa overenom garancijom, a cena je do 200 € niža po modelu. Pošalju ti poštom kući. Vidim po forumima da mnogi tako kupuju, pa sad...
Datum objave: 16.Veljaca/Feb.2012 u 22:54
Evo celo popodne gledamo cene po tržnim centrima u i oko Segedina, jer smo inače planirali da odemo u "šoping turu" - znate ono vajkrem, kobaja, garderoba . Ali, ja sam tremaroš kada su carine u pitanju i to žeeestok tremaroš pa računam koliko bi me došao TV sa carinom i PDV
Datum objave: 17.Veljaca/Feb.2012 u 19:48
Ja znam za ovaj lg i za onaj samsung jer za lg smo vec testirali kod brata da sve pusta preko usb-a osim mkv fajlova sa DTS zvukom, ali i to nije neki problem jer mkv2ac3 program obavlja posao kako treba. Za samsung je milan rs testirao i radi ko sat, pusta sve zivo. Za panasonic plazme citao sam po forumima da imaju i oni problem sa dts fajlovima. Ako ti je ovo bitno poneses stick sa mkv/avi fajlovima + srt prevod i testiraj. Ako ces ga koristiti povezanom na pc, onda biraj panasonic.
Datum objave: 18.Veljaca/Feb.2012 u 10:54
bojanadj piše:
Evo celo popodne gledamo cene po tržnim centrima u i oko Segedina, jer smo inače planirali da odemo u "šoping turu" - znate ono vajkrem, kobaja, garderoba . Ali, ja sam tremaroš kada su carine u pitanju i to žeeestok tremaroš pa računam koliko bi me došao TV sa carinom i PDV
Ako već ideš, nema šta da razmišljaš osim jedne stvari...Mađari ti vraćaju onaj njihov meverštojer ili kako se već kod njih to zove. A da, AFA. Na izlasku ti vraćaju 25%, a naši ti uzimaju 22% na ime carinei pdv-a. Uostalom, pročitaj malo temu, bar par poslednjih strana, možda ti se nešto otvori:
Datum objave: 19.Veljaca/Feb.2012 u 09:06
Ja i šverc komerc: sinoć, sa svega par kesica iz H&M i C&A bez treme jer ništa nismo kupili(čak ni sir i kobaju po koju smo i otišli), umorni i iscrpljeni stižemo na granicu, vraćaju nam pasoše i idemo prema cariniku. Muž zaustavi, krene napolje da otvori gepek, a ja razumela carinika (koji nije reč rekao) da pomeri auto napred. Muž seda nazad, pali auto i kreće malo napred, carinik vrišti "alo, bre, gde si ti pošao"...zamislite dalje dešavanje na granici ... zamislite da pokušam da "prenesem" nešto
Elem, gledali smo svašta nešto-ja uglavnom cipele i čizme- jao majko moja koja sniženja imaju- muž je bio u iskušenju da mi oduzme I moju karticu. Muž je bio zadužen za tehniku i posle ove teme, razgovora sa AcaNom i Imencetom i 4-5 piva odlučio se za plazmu, ali 720p. Nismo naleteli ni na jedan popust u 4 tržna centra, a cene su bile:
Plazma Samsung PS43D490 - oko 54.800 dina u Tasku i oko 53.800,00 u Arkadu Panasonikova plazma (jednu jedinu sam videla) je daleko iznad mojih mogućnosti i kod njih (ako se dobro sećam cene, negde oko 90.000,00 - ali se ne sećam koji model tačno)
LCD Samsung LE40D503 - oko 42.307,00 dinara Samsung LE40D550 - oko 54.703,00 u Tasco i oko 50.000,00 dinara u Arkadu Samsung LE37D550 - oko 46.200,00 dinara
Gledali smo i neki Samsung LED, opet sam zaboravila model i bio je oko 69.000,000 dinara
E sad, ostalo nam je pitanje za Samsung plazme u čemu je razlika modela PS43D450 i PS43D490
I da, računala sam da sa njihovim cenama i afom + carina (carina nije baš 22%- imaš 10% carine+18% PDV + oko 5% nekih administrativnih troškova, pa te zapravo dođe oko 33%-objasnio mi carinik- ali na njihovu cenu bez afe) isplati se, ali njihova garancija važi u celoj Evropskoj uniji, ali mi nismo u njoj. Iskreno, u današnje vreme nisam sigurna koliko je pametno kupovati tehniku (pogotovo nešto što će me koštati 500 evrića) i nemati garanciju na to...
Objavio: Movie Master
Datum objave: 19.Veljaca/Feb.2012 u 09:41
Nikako se ne isplati. Možda ti nikada ne zatreba, ali s obzirom da je ama baš sve Made in China, sve je moguće - osim da nađeš 500 evrića na ulici za drugi uređaj. Bolje taj isti uređaj plati ovde skuplje uz garanciju i mogućnost zamene uređaja.
Datum objave: 19.Veljaca/Feb.2012 u 11:52
I zaboravi Samsung 37", jer to nisu Samsungovi paneli. oni prave samo 32 i 40 i više.
Žalićeš zbog 720p kad-tad, bolje se strpi za kintu, ili možeš na razne načine kredit bez kamate.
Panasonic G30 plazma je ono o čemu treba da razmišljaš. 85000, ali ovde se vraćamo na prethodni pasus
Objavio: AcaNDr
Datum objave: 19.Veljaca/Feb.2012 u 14:35
Bojo, lepo sam vam rekao, dođite i vidite d450 i nećeš razmišljati o d490, jer d490 je 3D
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
Datum objave: 19.Veljaca/Feb.2012 u 17:50
Rekla sam da ćemo doći, čim se preselite (ako pođem ranije, možda pomislite da nas iskoristite za prenošenje )
Nisam skontala to za 3d, jer su pored svih 3D bile i cvike, a pored ovog nisu.
Bobiška - prenela sam g-dinu biralu
Datum objave: 19.Veljaca/Feb.2012 u 18:05
gle, piše da je 3D, što se lako može i proveriti, a što nije bilo cvika, to već ne znam. To jeste super cena, ako se ne varam, da sad opet ne gledam cene koje si napisala(do 55k) ovde košta oko 70 hiljada, to je dobra kupovina....
Sad, da li ti to treba ili ne, to je na tebi... Možda je i to low budget 3D televizor, i možda ne baš dobrog 3D kvaliteta, a možda je dobrog kvaliteta. Nisam imao priliku da ga, što bi se reklo, opipam....
da si danas došla, bogami, teglili bi, jer je većina odneto, a ovako ste se izvukli
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
Objavio: Greška
Datum objave: 13.Srpanj/Jul.2012 u 12:10
Datum objave: 13.Srpanj/Jul.2012 u 14:15
Izgleda da jeste, u međuvremenu su mnogi prijavili probleme s tim tv-om.
Datum objave: 24.Listopad/Oct.2012 u 23:29
Moram samo da javim (Acanu) da je mm dobio TV za rođendan. Kupili smo Samsung UE40ES6100. On je oduševljen, a ja još nisam uspela ni da sednem ispred njega
Trenutno imamo samo jedan problem Skinuli smo 3D film na laptop i još neke HD, uredno kupili HDMI kabl, a potom konstatovali da moj lap nema HDMI izlaz, već samo VGA(), a pošto su filmovi poveliki, pitanje je da li je jedino rešenje prenosni HD ili ima još neko rešenje?
Datum objave: 24.Listopad/Oct.2012 u 23:49
http://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=48172&title=usb-graficki-adapter - USB grafički adapter
Trenutno je preko njega spojen stari 10 inčni lap na Tv od 90 cm. Radi kao sat.
-------------
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2012 u 18:37
bojanadj piše:
Moram samo da javim (Acanu) da je mm dobio TV za rođendan. Kupili smo Samsung UE40ES6100. On je oduševljen, a ja još nisam uspela ni da sednem ispred njega
Trenutno imamo samo jedan problem Skinuli smo 3D film na laptop i još neke HD, uredno kupili HDMI kabl, a potom konstatovali da moj lap nema HDMI izlaz, već samo VGA(), a pošto su filmovi poveliki, pitanje je da li je jedino rešenje prenosni HD ili ima još neko rešenje?
Sigurno imas usb stick ili prenosni usb hdd? Taj tv cita sa usb sticka, ne trebaju ti hdmi kablovi
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2012 u 22:05
Kao što rekoh poveliki su - idu od 15tak pa preko 30tak gb, a moj najveći usb je 8 Razmišljali smo da uzmemo jedan od 32, ali pitanje je brzina čitanja podataka sa njega.
Ovo Gazdino rešenje smo danas ispitivali, ali najjeftiniji u Novom Sadu je oko 70 evrića. Sad smo u fazi da tragamo za "rakom" (HDD rack) pošto ja imam neke stare hdd-ove sa posla, pa da vidimo možemo li tako da se provučemo .
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2012 u 23:23
Ako ti TV čita HDD-ove, nemaš što razmišljati. Stari hard od 40, 60 ili više giga utrpaj u nekakavo kućište i "Vozi, Miško".
-------------
Datum objave: 25.Listopad/Oct.2012 u 23:30
svaka čast na tvu, uskoro dolazimo na premijeru I ja razmišljam da kupim usb od 32, ali ima jedan problem. Ne do usb-a, nego do filmova. Ako se ne varam, često sam skidao i veće filmove od 15gb, ali to nisu bile mkv ektenzije, nego BluRay ripovi (ali oni BluRay ripovi ), sa svim onim direktorijumima, a to TV ne prepozna. Verujm mi da ćeš i ti tako prolaziti i onda ti je tih 20, 30 gb bačeno, jer je neupotrebljivo. Zato i nisam kupio 32gb, jer uklapam se na onaj od 16. Ako baš ne može da stane, ili sečem slova ili ga delim na dva diska.
Usb je moj predlog, jer tera kao pravi. Nema kočenja, nema ništa. Radi kao da je od 100 mb..
Imaš ti i 3D filmova do 15 gb i to podosta...
Ima da ti šljaka i više od 15 gb, jedino ćeš prebacivati dugo vremena, skoro kao ceo film
- Armin van Buuren
Datum objave: 26.Listopad/Oct.2012 u 23:39
iromafia111 piše:
Ako ti TV čita HDD-ove, nemaš što razmišljati. Stari hard od 40, 60 ili više giga utrpaj u nekakavo kućište i "Vozi, Miško".
Čita. Večeras smo isprobali. Pored toga, poslali smo kulturno pisamce na sajt Samsunga o tome šta nas muči i od njih dobili odgovor da skinemo programče Samsung AllShare. Instalirali na lap i na komp, šerovali foldere i TV ladno, bRez kabla, preko WiFi (valjda je to to) vidi sve. E sad, manje fajlove - tipa serije otvara bez problema, a filmovi stalno zapinju i učitavaju se. Kontamo da je do naše loše net mreže. Mi kao imamo brzinu neta 4, ali s obzirom da smo u centru to je sve samo na 4.
Preko "raka" ide kao podmazano.
AcaNDr piše:
Imaš ti i 3D filmova do 15 gb i to podosta...
Znam, ali... imamo još jedan problem: ne znamo da pokrenemo 3D film Mislim, znamo na TV da izaberemo opciju, ali nam prijavljuje da uopšte nije pronašao fajl. Malo sam čitala (jako malo jer smo bili u velikoj gužvi danas- mm je bio rođus) i koliko ja vidim ovo što se skine sa neta ljudi puštaju preko nekih BluRay plejera koji te fajlove konvertuju na neki način. Sa druge strane, naišla sam i na neko spominjanje NVidia nečega, ne znam čega. Muž ima Nvidia GeForce 9600GT grafičku, ali ne znam da li on podržava 3D i ako podržava da li mi opet treba neki Nvidia programček koji će konvertovati ili ko zna šta uraditi sa filmom koji sam skinula da bih mogla da ga pokrenem na TV-u.
Dakle, sledeće pitanjce je: na koji način da pustim 3D film sa kompa na TV?
Usput, 3d film koji sam skinula ima sledeće karakteristike (čisto ako to nekome nešto znači)
The Avengers 3D 2012 BluRay Full SBS 1080p AC3 x264 INFERNO
Resolution> 3840x1080 The Avengers 2012 BluRay3D Full SBS 1080p AC3 x264 INFERNO\ The Avengers 2012 BluRay3D Full SBS 1080p AC3 x264 INFERNO.mkv Format : Matroska Format version : Version 2 File size : 13.4 GiB Duration : 2h 22mn Overall bit rate mode : Variable Overall bit rate : 13.4 Mbps Movie name : The Avengers 2012 BluRay3D Full SBS 1080p AC3 x264 INFERNO Encoded date : UTC 2012-08-22 04:47:13 Writing application : DVDFab Writing library : libebml v0.7.8 + libmatroska v0.8.1
Video ID : 1 Format : AVC Format/Info : Advanced Video Codec Format profile : High@L5.1 Format settings, CABAC : Yes Format settings, ReFrames : 2 frames Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC Duration : 2h 22mn Bit rate mode : Variable Bit rate : 12.5 Mbps Maximum bit rate : 19.2 Mbps Width : 3 840 pixels Height : 1 080 pixels Display aspect ratio : 3.556 Frame rate : 23.976 fps Color space : YUV Chroma subsampling : 4:2:0 Bit depth : 8 bits Scan type : Progressive Bits/(Pixel*Frame) : 0.126 Stream size : 12.5 GiB (93%) Default : Yes Forced : No
Audio ID : 2 Format : AC-3 Format/Info : Audio Coding 3 Mode extension : CM (complete main) Format settings, Endianness : Big Codec ID : A_AC3 Duration : 2h 22mn Bit rate mode : Constant Bit rate : 640 Kbps Channel(s) : 6 channels Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE Sampling rate : 48.0 KHz Bit depth : 16 bits Compression mode : Lossy Stream size : 654 MiB (5%) Default : Yes Forced : No
i onaj sistem duple slike je "SidebySide" - valjda
Acane, ako dođete u nedelju možda i sačuvam malo torte, u protivnom najavi na vreme da umesimo štogod
Datum objave: 26.Listopad/Oct.2012 u 23:56
bojanadj piše:
Znam, ali... imamo još jedan problem: ne znamo da pokrenemo 3D film
Možda ga treba pokrenuti u sve tri dimenzije istovremeno?
-------------
Datum objave: 27.Listopad/Oct.2012 u 00:04
iromafia111 piše:
bojanadj piše:
Znam, ali... imamo još jedan problem: ne znamo da pokrenemo 3D film
Možda ga treba pokrenuti u sve tri dimenzije istovremeno?
Misliš da ja guram sa jedne, muž sa druge, a deca sa treće strane?!
Objavio: Mandarinan
Datum objave: 27.Listopad/Oct.2012 u 00:10
bojanadj piše:
(čisto ako to nekome nešto znači)
Meni ama baš ništa ne znači!
------------- “Fighting for peace is like screwing for virginity.” ― George Carlin
Datum objave: 27.Listopad/Oct.2012 u 02:20
Moj rođak ima 3D televizor, ali pušta filmove sa USB-a, ne znam ima li neke razlike... Uglavnom, nakon što pokrene film očita se video tako da se vide dve slike, ekran je prepolovljen na dve strane (levu i desnu), pa onda ode u opcije preko daljinskog upravljača i izabere nešto side by side i TV preklopi sliku u jednu... Ne znam da li to nešto pomaže
Datum objave: 27.Listopad/Oct.2012 u 12:44
Bolje je nego moj odgovor.
-------------
Datum objave: 28.Listopad/Oct.2012 u 15:52
QUOTE=CSInvestigator]Moj rođak ima 3D televizor, ali pušta filmove sa
USB-a, ne znam ima li neke razlike... Uglavnom, nakon što pokrene film
očita se video tako da se vide dve slike, ekran je prepolovljen na dve
strane (levu i desnu), pa onda ode u opcije preko daljinskog upravljača i
izabere nešto side by side i TV preklopi sliku u jednu... Ne znam da li
to nešto pomaže
[/QUOTE]
Rekla sam već ranije da znamo da podesimo na TV, ali je problem što Tv u folderu uopšte ne pronalazi datoteku (koja je, btw, u mkv formatu)
iromafia111 piše:
Bolje je nego moj odgovor.
Ja i dalje ne znam da li je tvoj dogovor bio šaljiv ili ja jednostavno još ne kontam šta si rekao
U komentarima na TD sam našla da tv ne može da pusti full 3d (rezolucija 3840x1080) pa sam stavila Madagaskar 3 sa manjom rezolucijom da se skida i vedeću da li to ima neke veze.
Objavio: Mandarinan
Datum objave: 28.Listopad/Oct.2012 u 20:55
bojanadj piše:
U komentarima na TD sam našla da tv ne može da pusti full 3d (rezolucija 3840x1080) pa sam stavila Madagaskar 3 sa manjom rezolucijom da se skida i vedeću da li to ima neke veze.
Bojo, ja sam shvatio šta je suštinski tvoj problem.
Prestani da pokušavaš da utakneš USB u šporet
Šalu na stranu, izuzetno me zabavlja ova tema.
------------- “Fighting for peace is like screwing for virginity.” ― George Carlin
Datum objave: 28.Listopad/Oct.2012 u 21:52
Mandarinan piše:
Prestani da pokušavaš da utakneš USB u šporet
Zašto kad sam juče celo popodne umrežavala šporet, mikrovalnu i TV?! Taman sve namestim a ti kažeš nemoj
Elem, sad smo gledali prvi HD film na TV (i to običan, 720 brrip, a ne full i ne 3d. Znam, živi užas. neko bi to obavio prvo veče po kupovini) Čast je, naravno, imao Transformes! Imam samo jedno da kažemo - VAU! Čak su i deca s vremena na vreme govorila - "jao kako je čista slika" "kao da su stvarno ispred nas"
Datum objave: 28.Listopad/Oct.2012 u 22:16
Sutra kad budeš pitala "tko je razbacao sobu" reći će ti "pa transformersi".
-------------
Datum objave: 28.Listopad/Oct.2012 u 22:58
Datum objave: 30.Listopad/Oct.2012 u 09:39
Uvek je bilo: ko zna zna, ko ne zna pita čika Gugla
Datum objave: 06.Ožujak/Mar.2014 u 00:04
Opet ja Treba mi preporuka za TV od 32", ali sad po nekim drugim kriterijumima. TV je namenjen za moju bakicu Znači:
1. Da ne prelazi cenu od 30.000 din. 2. Da je daljinski jednostavan i da ne mora da se klikće kao nenormalan. 3. Da su slika i ton prihvatljivi (da nema efekta "zamrzivanja" slike ili da je ton suviše tih) 4. Da kanali mogu da se razmeste onako kako hoću (a ne kao npr. na jednom VOX tv-u koji sam štelovala gde je memorisao digitalne kanale od br. 1 pa nadalje, a analogne od 9001 pa nadalje, a nemoguće ih je premestiti na neki br. manji od 9001)
Marka nije bitna, a još manje čitanje nekih formata, ulazi/izlazi itd. Gledaće samo TV kanale, a ne 1080p filmove
Našla sam jedan tv koji vidim da dosta hvale. U pitanju je http://www.tehnomanija.rs//index.php?mod=catalog&op=product&product_id=62072 - VIVAX LED LCD 32S50X
"Od veoma jeftinih a moćnih tableta sa IPS ekranima pa sve do novih LED
serija televizora koji polako počinju da oduševljavaju kako dizajnom
tako i kvalitetom prikaza. Jedan takav je i 32S50X model 32" dijagonale
sa LED pozadinskim osvetljenjem."
http://pcpractic.rs/proizvodi/lcd-i-led-televizori/45948-vivax-tv-32led-lcd-vivax-imago-tv-32s50x-1366x768-hd-readydvb-tc - http://pcpractic.rs/proizvodi/lcd-i-...hd-readydvb-tc
"Imao sam prilike da vidim sliku i za svoju cenu mogu vam reci da je slika odlicna."
http://www.gigatronshop.com/televizori/vivax_imago_led_tv_32_32s50x_hd_ready-30003 - http://www.gigatronshop.com/televizo...hd_ready-30003
"Televizor koji je veoma jeftin a koji me je stvarno odusevio je ovaj Vivax. Slika je stvarno ekstra i zvucnici su ok, glasni su."
http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=93209 - http://www.sk.rs/forum/showthread.php?t=93209
Objavio: redorm76
Datum objave: 29.Svibanj/May.2014 u 23:38
Imam problem sa gledanjem sa USB fleša. Popakujem tu 10-ak filmova te tako gledam. Na starijem LCD prikazuje bilo kaki film sa fleša, noviji LCD nema nekad po 3-4 filma. Šta li bi to moglo biti (užasno me nervira kad odem na veći tv da gledam, utaknem fleš ono nema filma a znam da sam gledo na manjem i da je film na usb smešten)?