| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Elena (2011) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Elena (2011)Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2011 u 23:28 |
|
Elena (2011) http://www.imdb.com/title/tt1925421/ Režija: Andrei Zvyagintsev
Elena i Vladimir su stariji bračni par, s rutinom koja jasno ukazuju
|
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Filaret
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Sijecanj/Jan.2012 u 02:02 |
|
Blaženi siromašni duhom, jer njihovo je carstvo nebesko. Tako kaže Isus, a Zvjagincev u svom filmu kaže da oni uzimaju i carstvo zemaljsko. I to zato jer imaju decu, a deca su Bogu najmilija. I šta onda čovek da kaže na ovaj zanatski osrednji film (u rangu prethodnog, a daleko lošiji od prvog filma istog režisera) koji postavlja samo naizgled tešku dilemu? Dileme nema jer ju je davno razrešio Dostojevski. Ili je samo postavio zagonetku? Možda ju je rešio Mića Popović u Roju iz 1966? Dakle, ako ništa nije vredno dečje suze, da li je sve dozvoljeno? Ako Boga nema, naravno. Jeste i tako mora da bude. Jer suviše je važan prvi deo ove rečenice. Jer jedna suza rađa drugu i ona treću i kraja nema. I tako je to u romanu, a u životu? I gde je tu Jelena? A eto, ona preuzima na sebe teško breme sudije i egzekutora, tešku ulogu koju ni svevišnji nije prihvatio, nego je u igru uveo zmiju i blizance. I na kraju Zvjagincev kaže da čije su ovce, njegova planina. Svet mu daje za pravo. Dokle god je Kasandra gledanija od Žice. Da ne bude zabune, tako i treba da bude i lepo Gete kaže da u životu ništa nije važnije od života. A kakav je, to je pravo pitanje koje postavlja Zvjagincev. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |