Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Thing (2011)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Thing (2011)

The Thing

The Thing (2011)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Stvor

Godina:

2011

Žanr:

misterij, znanstvena fantastika, triler, horor

Trajanje:

103 min

Režija:

Matthijs van Heijningen Jr.

Scenarij:

John W. Campbell Jr.
, Eric Heisserer

Glavne uloge:

Adewale Akinnuoye-Agbaje
  >  Derek Jameson
Carsten Bjørnlund
  >  Karl
Paul Braunstein
  >  Griggs
Joel Edgerton
  >  Sam Carter
Stig Henrik Hoff
  >  Peder
Jørgen Langhelle
  >  Lars
Eric Christian Olsen
  >  Adam Finch
Jan Gunnar Røise
  >  Olav
Trond Espen Seim
  >  Edvard Wolner
Ulrich Thomsen
  >  Dr. Sander Halvorson
Jonathan Walker
  >  Colin (as Jonathan Lloyd Walker)
Mary Elizabeth Winstead
  >  Kate Lloyd
Kim Bubbs
  >  Juliette
Kristofer Hivju
  >  Jonas
Jo Adrian Haavind
  >  Henrik

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
Rea View Drop Down
Translator
Translator
Bobi with boobs

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rea Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Thing (2011)
    Objavljeno: 10.Rujan/Sep.2011 u 20:43

The Thing (2011)

Režija: Matthijs van Heijningen

Uloge: Mary Elizabeth Winstead,Joel Edgerton,Jonathan Walker,Adewale Akinnuoye-Agbaje

Žanr: Akcioni Avantura Sci-Fi

Još jedan rimejk čuvenog filma, to jest filmova. Original je snimio još čuveniji Hauard Hoks, 1951. godine, a Karpenter se nadovezao 1982. godine. Hoće li ovo biti nešto novo? Radnja prati događaje koji su prethodili onima u pomenutim filmovima...

Paleontolog Kejt Lojd putuje na Antarktik, gde se pridružuje norveškim naučnicima koji ispituju pojavu nepoznatog oblika života. U, stvari, na ovom mestu, duboko u ledu, nalazi se vanzemaljski svemirski brod. Kada pokušaju da odmrznu stvorenje koje je nađeno unutra, ono počinje da ubija jednog po jednog člana tima. Teško ga je zaustaviti, jer ima sposobnost da uzme ljudsko obličje...

Izvor:filmovanje.com

Ažurirao Rea - 24.Studeni/Nov.2011 u 18:35

Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Studeni/Nov.2011 u 16:56

prevod najavio Nameless One Clap

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
Nameless One View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2011 u 14:18
Odmah da kažem da mi je prvi Stvor jedan od omiljenih i najboljih filmova. Kada sam vidio da prave prequel i to ga još dali čovjeku koji nema pravog filma iza sebe, sa ekipom glumaca koji su relativno nepoznati, očekivao sam smeće i propast. I na kraju sam sebi uvalih nogu u usta. Naravno, nemoguće je pričati o ovom filmu, a ne porediti ga sa Carpenterovim Stvorom. Budimo realni, ne možeš napraviti dva filma sa istom premisom, a da budu različiti. Ovaj film slijedi Carpenterov film u korak i tek pred kraj se donekle odmakne sa te putanje. Onaj hommage Morriconeu i njegovom soundtracku je odličan i svaka čast Beltramu na tome Clap I svaka čast režiseru koji se odlučio za manje CGI-a, a više hidraulike čime je još više odao počast originalnom Stvoru. U poplavi kojekakvih remakeova, prequela, sequela, koji su većinom smeće i odron, ovdje smo dobili vrlo dobar horor i skidam kapu ekipi na tome. Možda je ovo malo previše subjektivno uzevši u ozbir moju prvu rečenicu, ali na vama je hoćete li ga pogledati ili ne Wink
What can change the nature of a man?

Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2011 u 15:10
Mene nije baš dojmio, tisuću puta viđeni horor klišeji. eventualno 5/10
Na vrh
Salvador View Drop Down
Banned user
Banned user
Vlad Tepeš aka Vlad Nabijač

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Salvador Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2011 u 22:35
Meni je također dobar film. Napokon jedan remake tj prequel da nešto vrijedi. Ima jedna scena koja mi smeta, a to je kad Kate padne pri kraju filma u... i poslije se digne ko da se ništa nije dogodilo.
Smiješno mi je što se jedan od njih zove Peder i prvi put kad sam čuo to ime u filmu, mislio sam da je Nameles falio ime ili da je to namjerno napravio pa sam zaustavio film i pogledao, zove li se on takoLOL

P.S.
Kate (Mary Elisabeth Winstead) je odlično odglumila svoj dio, osim onog padaDead i mislim da bi bez problema mogla zamijeniti Sigourney Weaver kao Ripley u nekom od nastavaka Aliena ako ih ikad bude.

Ažurirao Salvador - 27.Studeni/Nov.2011 u 18:11
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2011 u 23:11
I meni bilo smiješno, posebno kad bi mu se obraćali: "Pederu" LOL Ali čovjek fakat Peder LOL Da, mala Mary je bila odlična. Bubba, ne znam šta si očekivao. Naravno da će biti klišeja. Danas ih skoro svaki film (posebno ovog žanra) ima i previše, ali ako pogledaš more silnih drugih prequela, sequela, remakeova (recimo Conan Dead) složit ćeš se da je ovo dobar film.

Na vrh
Salvador View Drop Down
Banned user
Banned user
Vlad Tepeš aka Vlad Nabijač

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Salvador Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Studeni/Nov.2011 u 23:31
Originalno postovano od strane Nameless One Nameless One piše:

I meni bilo smiješno, posebno kad bi mu se obraćali: "Pederu" LOL Ali čovjek fakat Peder LOL Da, mala Mary je bila odlična. Bubba, ne znam šta si očekivao. Naravno da će biti klišeja. Danas ih skoro svaki film (posebno ovog žanra) ima i previše, ali ako pogledaš more silnih drugih prequela, sequela, remakeova (recimo Conan Dead) složit ćeš se da je ovo dobar film. 

PotpisujemSmile

Na vrh
LEMONZOO View Drop Down
Active member
Active member
Uvijek u pravu.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LEMONZOO Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Studeni/Nov.2011 u 17:24
Pe defaultu ne gledam remixe starih filmova, al možda bacim pogled na ovo.
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Studeni/Nov.2011 u 17:29
kako god, ja ću ga gledati..... Ne znam da li će igrati u bioskopu, ali znam da ću ga gledati :)
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Studeni/Nov.2011 u 17:31
Originalno postovano od strane LEMONZOO LEMONZOO piše:

Pe defaultu ne gledam remixe starih filmova, al možda bacim pogled na ovo.

Ovo nije remake već prequel Carpenterovom filmu. Ovdje se samo objašnjava šta se desilo Norvežanima koje možemo vidjeti na početku Carpenterovog Stvora.

Na vrh
LEMONZOO View Drop Down
Active member
Active member
Uvijek u pravu.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LEMONZOO Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Studeni/Nov.2011 u 17:47
hvala za info.
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Studeni/Nov.2011 u 17:51
Nema na čemu. Rea je kriva što ne zna napisati info za film pa zbuni ljude LOL

Na vrh
Rea View Drop Down
Translator
Translator
Bobi with boobs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rea Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Studeni/Nov.2011 u 18:04
 bojaIjeca

Na vrh
LEMONZOO View Drop Down
Active member
Active member
Uvijek u pravu.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LEMONZOO Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Studeni/Nov.2011 u 18:05
Kakav je taj iz 1952. Isplati li se to gledati?

Loš sf je meni recimo When World collide i War of the worlds iz tog razdoblja.
Na vrh
ghostwheel View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Studeni/Nov.2011 u 18:08

Ovo nije remake već prequel Carpenterovom filmu. Ovdje se samo objašnjava šta se desilo Norvežanima koje možemo vidjeti na početku Carpenterovog Stvora.

Nisam gledao. Još. Zar nisu legendarne scene iz originala ripovane? Tu mislim na scenu spaljivanja stvora dok grupa stoji u krugu, scena sa paukolikom glavom, kao i scena testiranja krvi.

Come on, you apes. You want to live forever?
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Studeni/Nov.2011 u 19:15
Originalno postovano od strane ghostwheel ghostwheel piše:

Nisam gledao. Još. Zar nisu legendarne scene iz originala ripovane? Tu mislim na scenu spaljivanja stvora dok grupa stoji u krugu, scena sa paukolikom glavom, kao i scena testiranja krvi.

Već sam rekao da je teško ne porediti oba filma posebno zbog toga što je sam režiser tako htio uraditi ovaj film. Neke scene su onakve kakve su u Carpenterovom filmu, a neke su izmijenjene.

Brate, šta očekuješ od SF filma iz 50-ih? Svi su isti i većinom su bolji od današnjeg smeća koje se izbacuje pod tom etiketom Dead

Ažurirao Nameless One - 27.Studeni/Nov.2011 u 19:17

Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Studeni/Nov.2011 u 20:55

Bubba, ne znam šta si očekivao. Naravno da će biti klišeja. Danas ih skoro svaki film (posebno ovog žanra) ima i previše, ali ako pogledaš more silnih drugih prequela, sequela, remakeova (recimo Conan Dead) složit ćeš se da je ovo dobar film.

Ovo mi nije ništa drugačije od mora ostalih prequela i sequela, isti trikovi, iste priče, isti efekti...
Na vrh
LEMONZOO View Drop Down
Active member
Active member
Uvijek u pravu.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LEMONZOO Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2011 u 21:43

Brate, šta očekuješ od SF filma iz 50-ih? Svi su isti i većinom su bolji od današnjeg smeća koje se izbacuje pod tom etiketom Dead
meni čak ni ne smetaju loši specijalni efekti iz 50-ih, samo neko debilno rješenje u filmu, kao npr u When worlds collide, ono lansiranje na kraju.
Na vrh
nest View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nest Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2011 u 23:35
I meni je ovaj lepo seo. Norvezani su bili zakon, malo me nerviralo sto su topovsko meso,
ali Lars na kraju je bio vrhunac. Sledeci stvor - Ruski kamp.  8/10
Na vrh
annorax View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj annorax Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Studeni/Nov.2011 u 05:11

Odmah da kažem da mi je prvi Stvor jedan od omiljenih i najboljih filmova.

I meni. Thumbs Up I baš sam se obradovao kad sam vidio da je izašao DVDRip, bio sam pomalo i zaboravio na ovo u zadnje vrijeme.
Karpentera sam gledao još kao mali klinac, bukvalno sam bio prvi-drugi osnovne i baš mi se svidio, pored toga što me je i prestravio.
Poslije toga sam koristio svaku priliku da ga pogledam na televiziji. Sjećam se kad se prije jedno desetak godina u Banjaluci po CD-šopovima pojavio da sam ga odmah uzeo, iako sam tada još imao pentijuma keca LOL i nisam na njemu mogao puštati divikse, ali kontam 'eto, nek stoji'. LOL

I meni se sviđa što nisu pretjerivali sa efektima (za mnogo današnjih akcionih filmova kažem da su zapravo 'lanac specijalnih efekata bez ikakve priče'). Solidan je i ima dovoljno napetu atmosferu (bar meni), mada stoji i ovo što kaže bubba ho-tep:
Originalno postovano od strane bubba ho-tep bubba ho-tep piše:

tisuću puta viđeni horor klišeji. eventualno 5/10

Nešto razmišljam o ovome, i ne mogu se sjetiti jesam li ikad u životu pogledao horor u kojem nema sljedećeg klasičnog klišea: tip se mota oko kovčega, zaleđenog vanzemaljca ili ne-znam-čega, u pozadini dramatična muzika, što bi se reklo 'napeto kô špaga', i onda mu se neki njegov prijatelj prišunja iza leđa i kaže "Bu!" i glumac se prestravi, a i mi zajedno s njim LOL, a onda njih dvojica sve to izvrnu na šalu i slatko se smiju jedan drugome, a tek onda ejlijen stvarno iskoči iz leda... Zaista, viđeno već bezbroj puta.

Ipak, od mene 8/10.

Hvala za prevod, NamelessOne. Thumbs Up
Vorfelan Rhinata Morie
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.