Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=43249 Datum ispisa: 10.Lipanj/Jun.2026 u 06:13 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: The Thing (2011)Objavio: Rea
Tema: The Thing (2011)
Datum objave: 10.Rujan/Sep.2011 u 20:43
http://www.google.ba/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CCAQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.imdb.com%2Ftitle%2Ftt0905372%2F&rct=j&q=the%20thing%202011&ei=NK1rTvuEK8We-wap982EBQ&usg=AFQjCNFU1x0Cz3sEZUUOnjJmt9WrjtAY5Q&cad=rja - The Thing (2011)
Režija: Matthijs van Heijningen
Uloge: Mary Elizabeth Winstead,Joel Edgerton,Jonathan Walker,Adewale Akinnuoye-Agbaje
Žanr: Akcioni Avantura Sci-Fi
Još jedan rimejk čuvenog filma, to jest filmova. Original je snimio još
čuveniji Hauard Hoks, 1951. godine, a Karpenter se nadovezao 1982.
godine. Hoće li ovo biti nešto novo? Radnja prati događaje koji su
prethodili onima u pomenutim filmovima...
Paleontolog Kejt Lojd
putuje na Antarktik, gde se pridružuje norveškim naučnicima koji
ispituju pojavu nepoznatog oblika života. U, stvari, na ovom mestu,
duboko u ledu, nalazi se vanzemaljski svemirski brod. Kada pokušaju da
odmrznu stvorenje koje je nađeno unutra, ono počinje da ubija jednog po
jednog člana tima. Teško ga je zaustaviti, jer ima sposobnost da uzme
ljudsko obličje...
Izvor:filmovanje.com
-------------
Odgovori: Objavio: Kneginja
Datum objave: 05.Studeni/Nov.2011 u 16:56
prevod najavio Nameless One
------------- Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Objavio: Nameless One
Datum objave: 26.Studeni/Nov.2011 u 14:18
Odmah da kažem da mi je prvi Stvor jedan od omiljenih i najboljih filmova. Kada sam vidio da prave prequel i to ga još dali čovjeku koji nema pravog filma iza sebe, sa ekipom glumaca koji su relativno nepoznati, očekivao sam smeće i propast. I na kraju sam sebi uvalih nogu u usta. Naravno, nemoguće je pričati o ovom filmu, a ne porediti ga sa Carpenterovim Stvorom. Budimo realni, ne možeš napraviti dva filma sa istom premisom, a da budu različiti. Ovaj film slijedi Carpenterov film u korak i tek pred kraj se donekle odmakne sa te putanje. Onaj hommage Morriconeu i njegovom soundtracku je odličan i svaka čast Beltramu na tomeI svaka čast režiseru koji se odlučio za manje CGI-a, a više hidraulikečime je još više odao počast originalnom Stvoru.U poplavi kojekakvih remakeova, prequela, sequela, koji su većinom smeće i odron, ovdje smo dobili vrlo dobar horor i skidam kapu ekipi na tome. Možda je ovo malo previše subjektivno uzevši u ozbir moju prvu rečenicu, ali na vama je hoćete li ga pogledati ili ne
------------- What can change the nature of a man?
Objavio: bubba ho-tep
Datum objave: 26.Studeni/Nov.2011 u 15:10
Mene nije baš dojmio, tisuću puta viđeni horor klišeji. eventualno 5/10
Objavio: Salvador
Datum objave: 26.Studeni/Nov.2011 u 22:35
Meni je također dobar film. Napokon jedan remake tj prequel da nešto vrijedi. Ima jedna scena koja mi smeta, a to je kad Kate padne pri kraju filma u... i poslije se digne ko da se ništa nije dogodilo.
Smiješno mi je što se jedan od njih zove Peder i prvi put kad sam čuo to ime u filmu, mislio sam da je Nameles falio ime ili da je to namjerno napravio pa sam zaustavio film i pogledao, zove li se on tako
P.S.
Kate (Mary Elisabeth Winstead) je odlično odglumila svoj dio, osim onog pada i mislim da bi bez problema mogla zamijeniti Sigourney Weaver kao Ripley u nekom od nastavaka Aliena ako ih ikad bude.
Datum objave: 26.Studeni/Nov.2011 u 23:11
I meni bilo smiješno, posebno kad bi mu se obraćali: "Pederu" Ali čovjek fakat Peder Da, mala Mary je bila odlična. Bubba, ne znam šta si očekivao. Naravno da će biti klišeja. Danas ih skoro svaki film (posebno ovog žanra) ima i previše, ali ako pogledaš more silnih drugih prequela, sequela, remakeova (recimo Conan) složit ćeš se da je ovo dobar film.
Objavio: Salvador
Datum objave: 26.Studeni/Nov.2011 u 23:31
Nameless One piše:
I meni bilo smiješno, posebno kad bi mu se obraćali: "Pederu" Ali čovjek fakat Peder Da, mala Mary je bila odlična. Bubba, ne znam šta si očekivao. Naravno da će biti klišeja. Danas ih skoro svaki film (posebno ovog žanra) ima i previše, ali ako pogledaš more silnih drugih prequela, sequela, remakeova (recimo Conan) složit ćeš se da je ovo dobar film.
Potpisujem
Objavio: LEMONZOO
Datum objave: 27.Studeni/Nov.2011 u 17:24
Pe defaultu ne gledam remixe starih filmova, al možda bacim pogled na ovo.
Objavio: AcaNDr
Datum objave: 27.Studeni/Nov.2011 u 17:29
kako god, ja ću ga gledati..... Ne znam da li će igrati u bioskopu, ali znam da ću ga gledati :)
------------- I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren
Datum objave: 27.Studeni/Nov.2011 u 17:31
LEMONZOO piše:
Pe defaultu ne gledam remixe starih filmova, al možda bacim pogled na ovo.
Ovo nije remake već prequel Carpenterovom filmu. Ovdje se samo objašnjava šta se desilo Norvežanima koje možemo vidjeti na početku Carpenterovog Stvora.
Datum objave: 27.Studeni/Nov.2011 u 17:47
hvala za info.
Datum objave: 27.Studeni/Nov.2011 u 17:51
Nema na čemu. Rea je kriva što ne zna napisati info za film pa zbuni ljude
Objavio: Rea
Datum objave: 27.Studeni/Nov.2011 u 18:04
-------------
Datum objave: 27.Studeni/Nov.2011 u 18:05
Kakav je taj iz 1952. Isplati li se to gledati?
Loš sf je meni recimo When World collide i War of the worlds iz tog razdoblja.
Objavio: ghostwheel
Datum objave: 27.Studeni/Nov.2011 u 18:08
Nameless One piše:
Ovo nije remake već prequel Carpenterovom filmu. Ovdje se samo objašnjava šta se desilo Norvežanima koje možemo vidjeti na početku Carpenterovog Stvora.
Nisam gledao. Još. Zar nisu legendarne scene iz originala ripovane? Tu mislim na scenu spaljivanja stvora dok grupa stoji u krugu, scena sa paukolikom glavom, kao i scena testiranja krvi.
------------- Come on, you apes. You want to live forever?
Datum objave: 27.Studeni/Nov.2011 u 19:15
ghostwheel piše:
Nisam gledao. Još. Zar nisu legendarne scene iz originala ripovane? Tu mislim na scenu spaljivanja stvora dok grupa stoji u krugu, scena sa paukolikom glavom, kao i scena testiranja krvi.
Već sam rekao da je teško ne porediti oba filma posebno zbog toga što je sam režiser tako htio uraditi ovaj film. Neke scene su onakve kakve su u Carpenterovom filmu, a neke su izmijenjene.
LEMONZOO piše:
Brate, šta očekuješ od SF filma iz 50-ih? Svi su isti i većinom su bolji od današnjeg smeća koje se izbacuje pod tom etiketom
Objavio: bubba ho-tep
Datum objave: 27.Studeni/Nov.2011 u 20:55
Nameless One piše:
Bubba, ne znam šta si očekivao. Naravno da će biti klišeja. Danas ih skoro svaki film (posebno ovog žanra) ima i previše, ali ako pogledaš more silnih drugih prequela, sequela, remakeova (recimo Conan) složit ćeš se da je ovo dobar film.
Ovo mi nije ništa drugačije od mora ostalih prequela i sequela, isti trikovi, iste priče, isti efekti...
Datum objave: 28.Studeni/Nov.2011 u 21:43
Nameless One piše:
LEMONZOO piše:
Brate, šta očekuješ od SF filma iz 50-ih? Svi su isti i većinom su bolji od današnjeg smeća koje se izbacuje pod tom etiketom
meni čak ni ne smetaju loši specijalni efekti iz 50-ih, samo neko debilno rješenje u filmu, kao npr u When worlds collide, ono lansiranje na kraju.
Objavio: nest
Datum objave: 28.Studeni/Nov.2011 u 23:35
I meni je ovaj lepo seo. Norvezani su bili zakon, malo me nerviralo sto su topovsko meso,
ali Lars na kraju je bio vrhunac. Sledeci stvor - Ruski kamp. 8/10
Objavio: annorax
Datum objave: 29.Studeni/Nov.2011 u 05:11
Nameless One piše:
Odmah da kažem da mi je prvi Stvor jedan od omiljenih i najboljih filmova.
I meni. I baš sam se obradovao kad sam vidio da je izašao DVDRip, bio sam pomalo i zaboravio na ovo u zadnje vrijeme. Karpentera sam gledao još kao mali klinac, bukvalno sam bio prvi-drugi osnovne i baš mi se svidio, pored toga što me je i prestravio. Poslije toga sam koristio svaku priliku da ga pogledam na televiziji. Sjećam se kad se prije jedno desetak godina u Banjaluci po CD-šopovima pojavio da sam ga odmah uzeo, iako sam tada još imao pentijuma keca i nisam na njemu mogao puštati divikse, ali kontam 'eto, nek stoji'.
I meni se sviđa što nisu pretjerivali sa efektima (za mnogo današnjih akcionih filmova kažem da su zapravo 'lanac specijalnih efekata bez ikakve priče'). Solidan je i ima dovoljno napetu atmosferu (bar meni), mada stoji i ovo što kaže bubba ho-tep:
bubba ho-tep piše:
tisuću puta viđeni horor klišeji. eventualno 5/10
Nešto razmišljam o ovome, i ne mogu se sjetiti jesam li ikad u životu pogledao horor u kojem nema sljedećeg klasičnog klišea: tip se mota oko kovčega, zaleđenog vanzemaljca ili ne-znam-čega, u pozadini dramatična muzika, što bi se reklo 'napeto kô špaga', i onda mu se neki njegov prijatelj prišunja iza leđa i kaže "Bu!" i glumac se prestravi, a i mi zajedno s njim , a onda njih dvojica sve to izvrnu na šalu i slatko se smiju jedan drugome, a tek onda ejlijen stvarno iskoči iz leda... Zaista, viđeno već bezbroj puta.
Ipak, od mene 8/10.
Hvala za prevod, NamelessOne.
------------- Vorfelan Rhinata Morie
Objavio: darije
Datum objave: 30.Studeni/Nov.2011 u 12:45
Nameless One piše:
Danas ih skoro svaki film (posebno ovog žanra) ima i previše, ali ako pogledaš more silnih drugih prequela, sequela, remakeova (recimo Conan) složit ćeš se da je ovo dobar film.
Brate, u poređenju sa Conanom moj snimak balegara koji kotrlja parče govanceta je remake za Oskara.
Što se (novog) "Stvora" tiče, šta znam, ni više ni manje nego što sam očekivao, ali ipak više naginjam oceni Bubba ho-tep. Sve u svemu, ovo je korektno urađen film i od strane režisera i od strane glumačke postave, "Domaći zadatak", sjajno "napisan", tako da se film "k'o dupe na nošu" uklapa u početak (pravog nam) "Stvora". Takođe, korektno odrađena scenografija (kao i već pomenuta muzika).. Sve u svemu - korektana film. A da, ja mrzim korektne filmove.
Ipak je jedan The Thing isto kao što je jedan John Carpenter i jedan Ennio Morricone (iako je čini mi se, nešto gadno ocrnjen za muziku u originalnom filmu)
-------------
Objavio: mirelovac
Datum objave: 03.Travanj/Apr.2017 u 17:51
Rimejk Karpenterovog filma iz 80-tih. Nije loš za pogledati, ali je daleko od originala, a ovde se radnja vrti pre događaja iz originala!!!