Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam predstavljaju - Ex-Yu filmove i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Cirkus Columbia  aka Circus Columbia (2010)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Cirkus Columbia aka Circus Columbia (2010)

Cirkus Columbia

Cirkus Columbia (2010)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2010

Žanr:

drama, komedija, ljubavni

Trajanje:

113 min

Režija:

Danis Tanovic

Scenarij:

Danis Tanovic
, Ivica Djikic

Glavne uloge:

Mira Furlan
  >  Lucija
Izudin Bajrovic
  >  Major Kostelic
Svetislav 'Bule' Goncic
  >  Savo (as Svetislav Goncic)
Slaven Knezovic
  >  Miro
Predrag 'Miki' Manojlovic
  >  Divko Buntic (as Miki Manojlovic)
Milan Strljic
  >  Ranko Ivanda
Mirsad Tuka
  >  Dragan
Miralem Zupcevic
  >  Leon Dilber
Mirza Tanovic
  >  Antisa
Sead Bejtovic
  >  Staklar
Jelena Stupljanin
  >  Azra
Ermin Bravo
  >  Fra Ante Gudelj
Mario Knezovic
  >  Pivac
Boris Ler
  >  Martin
Almir Mehic
  >  Bili

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
marko99119 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj marko99119 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Cirkus Columbia aka Circus Columbia (2010)
    Objavljeno: 12.Listopad/Oct.2011 u 15:11

Cirkus Columbia (2010)

Žanr: Drama,Romance

Redatelj: Danis Tanović

Scenario: Danis Tanović, prema istoimenom romanu Ivice Đikića

Država:
Bosna i Hercegovina

Trajanje: 113 min

IMBD Rating: 7,7

Glumci: Miki Manojlovic,
Mira Furlan,Boris Len,Jelena Stupljanin,
                                              Mario Knezović,Ermin Bravo,Mirza Tanović,Miralem Zupčević

Sadržaj:
Cirkus Columbia pokriva kraj stoljeća koji je tragično najavio dolazak novog doba na Balkanu.Nakon vladavine komunizma izabrana je nova demokratska vlast,te se nakon godina egzila Divko Buntić vraća u svoj rodni grad.On je sada bogat čovjek te se vraća sa novom,mnogo mlađom ženom i novim Mercedesom.Željan je sitnih osveta,a prva njegova pobjeda je izbacivanje bivše žene i sina iz kuće u kojoj su stanovali.Rat kuca na vrata malog grada i kada sve počinje izgledati izgubljeno za Divka,on dobiva jednu stvar zbog koje se i vratio...
                                                               Trailer:

Ažurirao kadetoni - 27.Sijecanj/Jan.2021 u 22:57
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2021 u 22:31
Super film. Glumci izvanredni, priča pitka i lagana s kulminacijom na kraju što me malo podsjetilo na priče koje mi stari pričao i daje dozu ozbiljnosti i težine.

Ali omiljeni lik mi je Boni. LOL
A najupečatljivija rečenica mi je bila: S ovime moreš kupit' sve, al' ne moreš imat' sve.

Inače ne volim davati ocjene filmovima, ali zbog potreba igre: 8/10

Nisam lud, mater me testirala!
Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2021 u 00:01
Žao mi je što ovaj film nisam gledao ranije zbog Manojlovića (dok nije postao vazduplohov) i zbog Goncića, iz sličnih razloga. 
Tako da sam i pre gledanja zbog njih smanjio po jednu ocenu. Šta ću, opterećivalo me njihovo angažovanje u rektalnoj 
speleologiji Velikom Vođi. Odlična gluma starih dokazanih majstora, naročito Mire, a mlađi su bili u dobrom pokušaju da im se približe. 
Na početku u uvodu u likove je bilo malo nategnuto i providno 
kad na grobu roditelja  govori mačku da ga nije bilo 20g. moglo je i maštovitije a da ipak to saznamo
Predvidljivo u vezi sa mlađanom maćehom. Ono pred sam kraj je jedna od životnih priča koju će , verujem, svi razumeti. 
A sam kraj mi je totalno loš, bezvezan. I pored nabrojanih mana, to je dobar film kojeg sam  u cugu pogledao. 
Po kriterijumu po kojem dajem ocene, (10 ne dajem nikad) 8 znači da bih ga mogao ponovo gledati, ovom dajem ocenu 7.

p.s. Iz jednog ugla gledanja, ovaj film je totalno mizogin, od 3 ženske uloge 2,5 totalno ocrnio, k’o nepoštene zle veštice LOL 
Ranka žena ucenjuje, neće majku da mu vodi u bolnicu, doduše iz plemenitog razloga, mlađana maćeha za’eba nesuđenog, pobegla, pa starijeg, još nezvaničnog , sa njegovim sinom,  na kraju Lucija zae’be Stevu
E, Tanoviću, Tanoviću, šta im uradi.    LOL

Na vrh
Gewehr98 View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Gewehr98 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2021 u 20:24
Malo se odužilo, ali je bilo vredno. Ovaj film je ostavio gorak ukus, ali takođe je lepo odrađen.
Glumačka ekipa je odlična, lepo predstavljen predratni period i gordost tadašnjeg naroda.
Međutim, imalo je različitih trenutaka koji mi se nisu sviđali. Mislim da ono na kraju nije trebalo onako da se završi, da su tu ušli u veliki kliše, ali opet hajde. 6.8/10 Thumbs Up
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Veljaca/Feb.2021 u 00:44
Originalno postovano od strane Gewehr98 Gewehr98 piše:

Ovaj film je ostavio gorak ukus, ali takođe je lepo odrađen.

Slažem se Thumbs Up

Iskreno, kad sam čitala opis radnje na imdb uopšte nisam očekivala ovo. Mislila sam da je radnja smeštena u 80te, ali dobro...
Pošto mi teško idu domaći filmovi, ovaj je bio čisto iznenađenje. Nisam ga nijednom ugasila LOL što govori mnogo i bi bio čak 8, da nije Mikija Manojlovića.Ouch Svaka čast njemu kao glumcu, ali ja ga ne volim. EmbarrassedJoš nisam pogledala film da mi se dopada lik koji tumači LOL što znam da je glupo i površno, ali meni to smeta kad god ga vidim i zbog toga film dobija 7/10.
S druge strane, bilo je nekako setno gledati Miru, sad iz ove perspektive. Unhappy
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Veljaca/Feb.2021 u 02:01
'Ebo ja domaći film kad se na prvu scenu seksa čeka cirka 77 minuta....   
Mislijo sam u 100 dojč maraka da će to Miki odmah u prvoj sceni filma - začas, Mikijevski, kako zna.
Ono sa bicikalom me malo podsjeti na varljivo leto...
Jelena Stupljanin jedina svetla tačka... Miki - kao Miki, Goncić kao Goncić...
a priča... ? ako je stvarno bilo ovako... a možda je bilo i gore i drugačije... nije bilo spasa Titinoj Jugi.    
Ko je kriv a ko prav? Ko crn a tko beo? Uglavnom je bilo dosta sivila.
Ocena: ko bi se usudio dati ocenu... ...za koji kraj treba uhvatiti kraj klupka....?   
Ipak, pojednostavljeno, iz jednog ugla gledano, nedovoljno da se svima svidi... 5/10. Moglo je i bolje i gore od prikazanog.    

I možda najveća mana filma.... Miki sigurno nije bio najbolji izbor za glavnu ulogu... bilo je i boljih "lokalnih" glumaca da iznesu ovu ulogu kako treba... nekako - ne ide slika i ton.
Loš izbor.   

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,180 sekundi.