Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Saving Private Ryan (1998)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Saving Private Ryan (1998)

Saving Private Ryan

Saving Private Ryan (1998)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Spašavanje vojnika Ryana

Godina:

1998

Žanr:

drama, akcija, ratni

Trajanje:

169 min

Režija:

Steven Spielberg

Scenarij:

Robert Rodat

Glavne uloge:

Tom Hanks
  >  Captain Miller
Matt Damon
  >  Private Ryan
Giovanni Ribisi
  >  T-4 Medic Wade
Ted Danson
  >  Captain Hamill
Jeremy Davies
  >  Corporal Upham
Dennis Farina
  >  Lieutenant Colonel Anderson
Barry Pepper
  >  Private Jackson
Tom Sizemore
  >  Sergeant Horvath
Vin Diesel
  >  Private Caparzo
Adam Goldberg
  >  Private Mellish
Dylan Bruno
  >  Toynbe
Edward Burns
  >  Private Reiben
Daniel Cerqueira
  >  Weller
Max Martini
  >  Corporal Henderson (as Maximilian Martini)
Paul Giamatti
  >  Sergeant Hill
Demetri Goritsas
  >  Parker
Ian Porter
  >  Trask
Joerg Stadler
  >  Steamboat Willie

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Saving Private Ryan (1998)
    Objavljeno: 11.Svibanj/May.2010 u 21:24

Originalni naslov:
Saving Private Ryan

Žanr:
ratni, drama

Trajanje:
170'

Godina izdanja:
1998.

Izdavač/Distributer:
DreamWorks Distribution / VTI

Linkovi:
imdb

Uloge:
Tom Hanks, Tom Sizemore, Jeremy Davies, Edward Burns, Giovanni Ribisi, Matt Damon, Vin Diesel

Režija:
Steven Spielberg

Scenarij:
Robert Rodat

Producent/i:
Steven Spielberg, Ian Bryce, Mark Gordon, Gary Levinsohn

Opis:

Spielbergovo remek-djelo, dobitnik pet Oscara, dolazi u 2 posebna reizdanja u povodu 60. obljetnice savezničkog iskrcavanja u Normandiji.

General Marshall informiran je o velikoj tragediji koja je zadesila obitelj Ryan. Tri sina nesretne majke poginula su u ratu, o čemu će uskoro biti obavještena. General saznaje kako postoji i četvrti sin, također vojnik koji se nalazi u Francuskoj, duboko iza neprijateljskih linija.

Nakon ovog saznanja učinit će sve ne bi li pronašao Jamesa Ryana (Matt Damon). U centru radnje je kapetan Miller (Tom Hanks) i njegova jedinica čiji zadatak je pronaći jedinog preživjelog Ryana i vratiti ga kući.

Operacija iskrcavanja savezničkih vojnika na obali Normandije tog famoznog D dana jedan je od najpoznatijih događaja Drugog Svjetskog rata. Spielberg otvara film upravo tom, nevjerovatno realistično prezentiranom akcijom iskrcavanja vojnika koji, pod teškom paljbom nacističkih snaga, nastoje doći do strateški važnih pozicija.

Bogato, dvostruko izdanje (60th Anniversary Commemorative edition) sadrži mnoštvo dodataka dok posebno, četverostruko izdanje, tzv. 'World War II Collection' osim samog filma, rasprostranjenog na 2 diska, sadrži dokumentarce 'Price for Peace' i 'Shooting War' ('Kako je snimati Rat').

Narator drugog dokumentarca je dvostruki oskarovac Tom Hanks, kojeg gledamo i u naslovnoj ulozi filma. Priča je to o hrabrim ratnim snimateljima koji su za sva vremena dokumentirali što se događalo na bojišnicama i oko njih.

Ovaj je film između ostalog idealan za prezentaciju mogućnosti vašeg kućnog kina, što se posebice odnosi na početnih dvadesetak minuta. Susjedi će se nedvojbeno buniti no ionako ih nećete čuti.

izvor: filmski.net

Titlovi

Ažurirao icemaher - 11.Svibanj/May.2010 u 21:27
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Svibanj/May.2010 u 21:26
 Za mene na vrh moje top 10 liste najboljih filmova. Odlicna prica, odlicna gluma svima u filmu, a za efekte da ne pricam, fenomenalno.
Skidam 720p HD i opet cu da ga pogledam i da uzivamBig smile
10000/10

Ažurirao icemaher - 11.Svibanj/May.2010 u 21:27
Na vrh
Bebinjo View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
beb@ch

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bebinjo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Svibanj/May.2010 u 19:34
Spielbergovo remek-djelo..jednom riječju savršeno
Na vrh
HeadBurn3r. View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj HeadBurn3r. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2011 u 00:01
Savršen film.
Na vrh
Bardem View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bardem Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Lipanj/Jun.2011 u 03:37
God bless our troops and God bless the USA.
Na vrh
Nameless One View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Lipanj/Jun.2011 u 13:03
Ne želim ni početi pričati o ovom filmu jer ćete me razapeti, ali ću samo reći da se ne može ni porediti sa Thin Red Line Smile
What can change the nature of a man?

Na vrh
srkis View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj srkis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Lipanj/Jun.2011 u 16:07
Ordinarna amerska bljutava propaganda. Nemam dovoljno adekvatnih termina da ga naružim po zasluzi.
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Lipanj/Jun.2011 u 16:21
Originalno postovano od strane srkis srkis piše:

Ordinarna amerska bljutava propaganda. Nemam dovoljno adekvatnih termina da ga naružim po zasluzi.

Mislim da pojam "propaganda" ne može dovoljno opisati ovaj film Dead

Na vrh
Bardem View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Bardem Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Lipanj/Jun.2011 u 18:03
Potpuno se slažem sa srkisom i nameless one ali ipak God bless America...
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Lipanj/Jun.2011 u 18:20
Nezavisno sto je cilj ovog filma bila prpaganda ili nesto sasvim trece, scenario, kamera, rezija itd. itd. su 10+ all the way. Kinematografsko remek delo od kojeg mnogi trebaju da uce kako se pravi film.
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
srkis View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj srkis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Lipanj/Jun.2011 u 19:03
Scenario? Neuverljivo do bola! Neka sekretarica prekucava kilometarski spisak poginulih i udubljuje se u sadržaj istog? Paz' da neće. Pa onda, iz razloga humanizma, viša komanda šalje jedinicu u neprijateljsku pozadinu da spase običnog redova? Paz' da neće.

A završna scena... on na vojnom groblju, naravno okružen unučićima, a u pozadini, pa ko bi se tome nadao, američka zastava! Mal' mi suze ne grunuše na oči...

Farsa!

Ažurirao srkis - 05.Lipanj/Jun.2011 u 19:07
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
Na vrh
marijah View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj marijah Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Lipanj/Jun.2011 u 19:54
I kako ja sad da gledam film kad si mi prepričao kraj Cry
Na vrh
VBojana View Drop Down
Translator
Translator
Skvoglavica

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VBojana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Lipanj/Jun.2011 u 20:11
Pa, dobro, svaka zemlja kroz filmove (uglavnom) veliča svoju vojsku. E sad, problem je što je američka em moćna em se svuda meša, pa su takvi filmovi trn u oku. Kad se na to doda još bljutava patetika, nije ni čudo što se mnogima okreće stomak.
Ono što bih izdvojila kao vrhunsko u ovom filmu jeste scena iskrcavanja, koja je urađena zaista maestralno i koju sam ja doživela kao jednu od najjačih antiratnih poruka.
Na vrh
taxidell View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj taxidell Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Lipanj/Jun.2011 u 20:13
Originalno postovano od strane srkis srkis piše:

Scenario? Neuverljivo do bola! Neka sekretarica prekucava kilometarski spisak poginulih i udubljuje se u sadržaj istog? Paz' da neće. Pa onda, iz razloga humanizma, viša komanda šalje jedinicu u neprijateljsku pozadinu da spase običnog redova? Paz' da neće.

A završna scena... on na vojnom groblju, naravno okružen unučićima, a u pozadini, pa ko bi se tome nadao, američka zastava! Mal' mi suze ne grunuše na oči...

Farsa!

Prvo:Sekretarica ne prekucava spisak poginulih već kuca pisma koja su bila slata rodbini odnosno roditeljima poginulih vojnika. Pisma su bila kucana po već ustaljenom šablonu i moralo se paziti kome su upućivana zbog mogućnosti da ih na jednu te istu adresu pošalju u više formi. Drugo: Da komanda pošalje grupu vojnika(uglavnom dobrovoljaca)sa ciljem da iza neprijateljskih linija izvuku jednog borca, dešavalo se toliko puta da ne bi verovao, samo što ponekad razlozi nisu bili ovako "humani". Treće: Sve što ti smeta u završnoj sceni se svodi na američku zastavu, tu ti može pomoći da jednostavno zamisliš zastavu svoje zemlje i eto suza u očima...

Propaganda? Možda...

Ali film je izuzetan...

live long and prosper
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Lipanj/Jun.2011 u 21:28
Ja sam ubeđena da sam člitala da je rađen po istinitom događaju. Ne tvrdim da jeste, samo sam ubeđena da sam čitala da je to zaista istina- da su braća poginula i kad su saznali za njega da su poslali ekipu da ga nađe.

Kao i Pad crnog jastreba i ovaj film mi je bio ekstra kad sam ga prvi put gledala. Posle sam gledala i Band of Brothers, a potom je usledila poplava filmova tog tipa, pa sam se zamorila ovom tematikom.
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
dilan_dog View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Barbie's sugar daddy

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dilan_dog Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Lipanj/Jun.2011 u 21:36
Po meni, odličan film. Big smile
Najviše me je dojmila scena sa ukočenim Apamom na stepenicama dok se Meliš guša sa švabom... skočio sam na noge i na sav glas počeo da psujem u dupke punom bioskopu.
to nešto govori... valjda. LOL
Na vrh
Bardem View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Bardem Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Lipanj/Jun.2011 u 23:24
Postoji nekoliko vrsta gledalaca filmova. Jedna vrsta, u koju i ja spadam je ona koja film gleda u širem društveno političkom kontekstu i koja ne podnosi patetiku preko određene kritične doze(Utemeljivač te patetike koja je kasnije naširoko prihvaćena su naravno ameri i holivud). A postoji i ona koja se koncentriše isključivo na film, lišavajući ga nekog šireg društvenog značaja. Toj grupi neće smetati neke stvari koje će smetati prvoj i obrnuto.

Prema tome, različiti kriterijumi u pristupu čine osnovnu razliku u doživljaju filma. Zato je meni ovo recimo neopevani, prepatetični, propagandistički pamflet dok će to nekom biti najbolji film ikad.

E,sad koji je pristup ,,ispravniji'', to je pitanje.

Ažurirao Bardem - 05.Lipanj/Jun.2011 u 23:27
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Lipanj/Jun.2011 u 23:37
Originalno postovano od strane Bardem Bardem piše:

Postoji nekoliko vrsta gledalaca filmova. Jedna vrsta, u koju i ja spadam je ona koja film gleda u širem društveno političkom kontekstu i koja ne podnosi patetiku preko određene kritične doze(Utemeljivač te patetike koja je kasnije naširoko prihvaćena su naravno ameri i holivud). A postoji i ona koja se koncentriše isključivo na film, lišavajući ga nekog šireg društvenog značaja. Toj grupi neće smetati neke stvari koje će smetati prvoj i obrnuto.

Odlično rečeno, kolega. Clap

p.s. LOL ako prokomentarišem poslednju rečenicu iz tvog posta biće da opet lovim svoje sestre pa ću se zato (nekakoLOL) suzdržati LOL
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
Bardem View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bardem Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2011 u 00:08
E, i samo da upotpunim svoje viđenje i obrazložim zašto su mi ovakvi filmovi negledljivi.

Seme ,,demokratije'' od 1959 godine, američki vojnici sejali su u sledećim državama: Kuba,Dominikanska republika,Gvatemala, Belgijski Kongo, Peru, Laos, Vijetnam,Kambodža, Liban, Granada, Panama, Irak, Kuvajt, Somalija, Iran, Sudan, Avganistan, Srbija,Libija. Ova činjenica+otvorena patetika+preuveličavanje daju za mene negledljiv rezultat.
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2011 u 00:49
Film je dobar, ako ne obraćamo pažnju na neke druge dijelove, kako to bardem reče, ali meni je dovoljna jedna scena pa da pljunem na film na sva vremena. U jeku borbe, dok meci sjevaju na sve strane, Mellish, koji je Jevrej, biva ubijen na najgori mogući način od strane Njemca, bodežom, dok mu ovaj šapuće na uho da je sve u redu. OK, mislim da je ta propaganda Jevreja o njihovoj patnji suvišna u ovakvom filmu, ali eto morali su je ubaciti. Prvo, Mellish zeza njemačke zatvorenike da je Jevrej i pokazuje im Davidovu zvijezdu, da bi ga onda Njemac ubio bajonetom. Pretjerano. Kao što sam to i ranije rekao, ovaj film se ne može ni porediti sa Thin Red Lineom, i prava je šteta što je ovaj film ostao zakinut za tolike Oscare dok je ovaj (samo zahvaljujući jakom lobiju i određenim scenama) uspio pokupiti tolike kipiće. Porediti Thin Red Line i Ryana je kao porediti Band of Brothers i The Pacific, skoro pa nemoguće. Svaka čast Spielbergu na realizaciji filma, ali od mene ima veliki minus zbog pojedinih scena (nepotrebnih). Što se tiče scenarija, Malickov scenario za Thin Red Line je čista filozofija dok je Rodatov scenario o vojniku Ryanu o tome kako je grupa vojnika prošla od tačke A, do tačke B i do tačke C, gdje su se zadržali da bi zaustavili zle Njemce. Treba zanemariti ove ocjene ne imdb.com (gdje vojnik Ryan ima veće ocjene od "linije) i pogledati oba filma pa ih usporediti.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.