Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Generalne rasprave i zabava > Spam, spam i samo spam
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Jedna pesma, jedna asocijacija
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Jedna pesma, jedna asocijacija

Odgovori Odgovori Stranica  123 13>
Korisnik
Poruka
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Jedna pesma, jedna asocijacija
    Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 21:37
Već duže želim da otvorim ovu temu i nadam se da neću ostati usamljena u njoj.Wink

Ne znam za vas, ali ja sam sklona tome da za sve pravim asocijacije, a naročito kad je muzika u pitanju. Nadam se da se nećete libiti da "sa razredom podelite"LOL vaše asocijacije i uspomene.

Dakle, interesuje me "priča" ako postoji ili nešto malo o osobi na koju vas neka pesma asocira i naravno klip sa pesmom (naravno, podrazumevam muzičke asocijacije, ne poezijuWink)

Počinje naravno onaj ko je temu i otvorio.

Kad sam imala 8 godina, brata i mene je iz Sarajeva na selo, kod babe i dede u Bosansku krajinu vozio tetak kamionom. Dakle, kanjon Vrbasa, oooogromni kamion (meni sa 8 godina je izgledao kao avionLOL iako je bio neki mali Zastavin LOL), neki krečavi radio i

Od tog dana do danas, svaki, ali SVAKI put kad čujem tu pesmu setim se kanjona Vrbasa i cupkanja što od puta, što od kamiona što od muzike LOL
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
Lucky10 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Lucky10 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 21:40
CryCrynemogu da gledam video..Cry,ni stavljam..nista
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 21:41
Što?
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
VBojana View Drop Down
Translator
Translator
Skvoglavica

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VBojana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 21:42
Zar si stvarno mislila de ćeš ostati usamljena? LOL Sad ću ja da ti se pridružim!
Na vrh
Mandarinan View Drop Down
Translator
Translator
Bucko vitaminac aka Dežurni Dušebrižnik

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mandarinan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 21:42
Nešto i mene zeza ako ćemo iskreno. Ne prijavljuje mi pregled uopšte!
“Fighting for peace is like screwing for virginity.”
― George Carlin
Na vrh
Lucky10 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Lucky10 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 21:44
ma duga prica,zbog moje krivice...popravit cu jednom (valjda)
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 21:44
Ajde, čekam vas...kod mene svaka pesma ima neku uspomenu LOLLOLLOL

Vas dvojica, napišite priču i ime pesme pa ću ja ubaciti klipove Wink

Ažurirao bojanadj - 16.Svibanj/May.2011 u 21:45

Na vrh
Lucky10 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Lucky10 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 21:47
sutra cu bojana,sad stvarno moram da idem..aj pozz
Na vrh
Dee_Monk View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dee_Monk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 21:47
Imao devojku 3 god. veza, svaki 2 dan nas dvoje u svadji,ali normalno zavrsimo zajedno  i tako jednom frka i def.raskinuli,

Ovako playlista

1.Morandi-Angels
2.David Tavare-Summer Love (neki do jaja remix)
3.Tiziano Ferro - Perdono 

Utisao malo zvucnike, tiho se cuje muzika lezim na laminatu, pored mene uljni radijator topao vazduh pici na mene, napolju hladna jesenja kisa, kroz prozor gledam mladu krusku kako se kisa sliva s' lisca.... pored mene pepeljara i u njoj cigara koja gori....

Ažurirao bojanadj - 16.Svibanj/May.2011 u 21:49
Hajde, Bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu....
Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 21:47

Lepa tema. Asocijacija.

Moj deda je imao konje i kao mali sam se saživeo sa njima i puno ih voleo. Pesma koja me podseti i danas danju na njihovu igru na livadi .... 

Ažurirao mahoni - 16.Svibanj/May.2011 u 21:48
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mandarinan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 21:49
Čim mi odu gosti (a pod time mislim brat) pišem dušice- pola sata maksimalno!
― George Carlin
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 21:51
Originalno postovano od strane Mandarinan Mandarinan piše:

Čim mi odu gosti (a pod time mislim brat) pišem dušice- pola sata maksimalno!

Pozdravi brata od mene i reci mu da ne mora da žuriLOL Može i da se registruje, slobodno LOLLOLLOL

Na vrh
mahoni View Drop Down
Administrator
Administrator
štap i šargarepa

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mahoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 21:56

Imam još jednu koja me isto tako ...žestoko podseća na nešto.....u kratkim crtama....ja previše mlad...ona lepa ....i dosta starija....vrtela me je...i nisam se žalioWink

Morao sam da je odvojim, ne ljutite seSmile

Ažurirao mahoni - 16.Svibanj/May.2011 u 21:56
Na vrh
VBojana View Drop Down
Translator
Translator
Skvoglavica

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VBojana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 22:08
Originalno postovano od strane mahoni mahoni piše:

Moj deda je imao konje i kao mali sam se saživeo sa njima i puno ih voleo. Pesma koja me podseti i danas danju na njihovu igru na livadi ....

Divno, Mahoni Smile

E sad, nešto sasvim drugačije. Asocijacija je stara tek par godina, ali prva mi je pala na pamet, pa neka ide. Exit 2008, Marky Ramone svira u sitne sate, mi svi priseli na poljanče, očekujemo da će da svira ko zna šta, samo ne Ramonese, kad kreće ova pesma

a drugarica i ja spontano, bez reči i dogovaranja, skačemo na noge lagane i trčimo u prve redove publike. I od tada me ta pesma podseća na naše drugarstvo, koje traje više od 20 godina. Smile

Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 22:38
I bre, vas dvoje već stigli do puberteta i prijateljstava dugih 20 godina....

Ja sam tek napunila 10 godina
LOL E, sad ide priča zbog koje bi se svako normalan stideo i krio je kao najveću tajnu, ali ja se pozivam na činjenicu da sam imala 10 godina LOLLOLLOL

Dakle: leto, Trpanj, sa školom na moru Smile U našoj grupi bila je jedna Maja (13 god) (ne pitajte me sad nemam pojma ko je ona LOL), a u nekom drugom odmaralištu bila neka druga sarajevska škola i u njoj neki Kindže(15 godina, vauuuLOL)...i naravno, njih dvoje su bili srca dva toga leta...a onda, dan pred povratak u Srajevo, oni odluče da "raskinu" pošto žive na dva kraja velikog grada, a jelte imaju samo po 13-15 godina i ta ljubav naravno nema budućnost (LOL)...srca se slamaju i....LOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL...25-30 sarajevske dece sedi na molu u Trpnju, PLAČE (LOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL) i peva

s tim da je u našoj verziji to bilo ovako (podebljavanje i povećavanje označava "visinu" glasa kojim izvodimo ovu muzičku numeru LOLLOLLOLLOL)

Sve se brzo desilo
k'o u filmu starom, ljubavnom (mi sa svojih 10-13 god smo baš znali smisao ovogLOLLOLLOL)
srce mi se slomilo
k'o grom da me pogodio

Imala je korak k'o u snu
a u ruci torbu pretesku
ponudih joj osmijeh svoj
i ovu ruku vitesku (naravno, ovde sve mi devojčice pogledamo u Kindžea koji je stariji od nas (vau, 15 godina) samim tim i najlepši od svih "naših" dečaka LOLLOLLOLLOL i duboko uzdahnemoLOLLOLLOL)

Jer slucajno te sretoh
al' namjerno zavolih
i bas necu da te prebolim

Ref. 2x
Prsten i zlatni lanac
dat' ce Kindže Maji

samo da je jednom poljubi

Naravno, jasno vam je da svaki put kad čujem ovu pesmu imam poteškoća da je pevam zbog smeha i zbog nepoznavanja reči u originalu LOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOL

Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 22:45

Moj deda je imao konje i kao mali sam se saživeo sa njima i puno ih voleo.

Znači, zato si ti meni, kao slučajno, predložio da pogledam "Sekretarijat"? LOL
I ja mnogo volim konje i kao dete sam obožavala da ih jašem. Moj deda je imao običaj da govori "Samo pop i moja Bojana jašu nizbrdo" LOLLOLLOL

ja previše mlad...ona lepa ....i dosta starija....vrtela me je...i nisam se žalioWink

Ih, Smak i Crna dama...jasno mi je što se nisi bunio LOL

Originalno postovano od strane VBojana VBojana piše:

od tada me ta pesma podseća na naše drugarstvo, koje traje više od 20 godina. Smile

dugo sam zavidela ljudima koji imaju prijateljstva duga preko 20 godina...no, srećom ostarih dovoljno da su i neka moja prijateljstva doživela punoletstvo LOLLOLLOL

Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mandarinan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 23:02

Evo ovako: rođeni brat i ja smo deca koja su više živela u Beogradu nego u rodnom nam Požarevcu. Tu je na Novom Beogradu postojala šljunkara (mada i danas postoji ali mi nije tako grandiozna kao nekada) gde nas je pokojni deka vodio i mi smo se stalno peli na te neke GOMILE šljunka. Elem, uvek smo pevali ovu pesmu dok se penjemo- deka nas ju je naučio. I dan danas je zapevušim kada prolazim pored tih sada manjih gomila...

Ažurirao bojanadj - 16.Svibanj/May.2011 u 23:03
― George Carlin
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 23:04
Kakve veze imaju Riblja čorba, avion i šljunak - samo vas dvojica znate LOLLOLLOLLOLLOL

Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 23:07
Mandarine, čudno je to voće.

Nisam lud, mater me testirala!
Na vrh
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mandarinan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Svibanj/May.2011 u 23:13
Idemo dalje:

su pesme koje me odmah podsećaju na odlaske na more. Znate ono: paradajz turizam, ide se u Crnu Goru, jugić sa kasetofonom, kasete koje su presnimavane i nasnimavane... E pa i dan danas mogu da pokažem sa sigurnošću mesto na Zlatiboru gde su ove dve pesme uvek, ali UVEK išle u kolima. Nismo imali red kojima smo puštali, ali nekako se uvek ovako potrefilo!LOL

Ažurirao bojanadj - 16.Svibanj/May.2011 u 23:22
― George Carlin
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 13>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.