| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Nightmare Alley (1947) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Nightmare Alley (1947)Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2011 u 03:16 |
|
Nightmare Alley (1947)
- Ulica noćnih mora -
http://www.imdb.com/title/tt0039661/
Režija: Edmund Goulding
Film noir o usponu i padu ambicioznog i beskrupuloznog cirkusanta.
|
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
A2D2
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Lonesome Cowboy Pridružen: 18.Studeni/Nov.2009 Lokacija: Mostar Status: Offline Points: 4209 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2011 u 10:07 |
|
Ovo će biti prava poslastica za gledanje .
|
|
|
Nitko nije toliko bogat da može bez osmjeha i nitko toliko jadan da ga ne bi zaslužio.
|
|
![]() |
|
BELI
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Uploader
OZNA SVE DOZNA Pridružen: 01.Listopad/Oct.2005 Status: Offline Points: 2881 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2011 u 22:47 |
|
Hoce. Shebo, da se nadamo skorije ili ne? Da znamo, barem. |
|
|
"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."
Schopenhauer |
|
![]() |
|
ByShebo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 25.Sijecanj/Jan.2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Points: 400 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2011 u 23:17 |
![]() ![]() ![]() Da, znam, sve mi je jasno.![]() A, bit će... Nisam baš s vremenom na ti. Ali bit će u roku mjesec dana, nadam se. Evo, baš završavam ona druga dva najavljena noira. Još malo pa će još dva u najavu... Uglavnom, očekujte ga par mjeseci prije očekivanog roka.![]()
|
|
![]() |
|
ByShebo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 25.Sijecanj/Jan.2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Points: 400 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Svibanj/May.2011 u 05:06 |
|
Da, film je zbilja odličan, možda čak i remek-djelo. Ali i pomalo premračan za moj ukus.
Prijevod: http://titlovi.com/titlovi/nightmare-alley-126593/ P.S. Ne mogu reći da sam baš uživao u prevođenju jer sam morao nanovo raditi time codove za kompletan film jer nigdje na netu ne postoji titl s koliko-toliko dobrim tajmingom, čak ni ovaj na sajtu nije nešto. Sekundu kasni, pa se sljedeći titl pojavljuje sekundu prije, linija od 5-6 znakova traje po 5 sekundi, pa sljedeća od 55-60 znakova sekundu i pol... I tako unedogled. Uglavnom, napravio sam novi titl. Pozdrav. |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77212 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Srpanj/Jul.2022 u 20:15 |
|
Tyron Power, popularni glumac mahom romantičnih i avanturističkih filmova, po povratku iz rata, odlučuje se da promeni svoj tadašnji imidž, otkupljuje prava za filmovanje romana iz naslova, i produkt te njegove želje je ovaj krajnje nesvakidašnji noir, meni dovoljno zanimljiv, mada svojom atipičnošću (kod mene) ne kupuje baš kakvu masterpiece poziciju, no itekako ostaje kao jedan od interesantnijih upliva u tmurne noir vode. Priča je ovo o ambicioznom momku, Stanu, koji radi pri putujućem karnevalu, naravno krcatim živopisnim likovima. Ono što sledi, je razvijanje te ambicije, gde Stan postepeno, preko cirkusa počinje da radi u noćnim klubovima velikog grada, sa bogatom klijentelom, sve više se predajući prevarama, pružanju lažnih nada unesrećenim ljudima, uz lični sunovrat. Dopao mi se najvećim delom, još jedan od prilično nesvakidašnjih noir filmova, interesantne teme, bezvremen, mračan, uz možda za moj ukus previše (i tako lažnog) moralisanja, no itekako vredan, klasik. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |