Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > SAJT I FORUM > Predlozi, pitanja, problemi, kritike...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Zagušenje engleskim titlovima
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Zatvorena temaZagušenje engleskim titlovima

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Anketno pitanje: Predlažem da se Engleski titlovi izdvoje
Izbor Glasova Statistika ankete
22 [57,89%]
16 [42,11%]
Tema je zatvorena i sudjelovanje više nije moguće

Korisnik
Poruka
v_tadic View Drop Down
member
member

Status: Offline
Direktni link do posta Tema: Zagušenje engleskim titlovima
    Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2010 u 10:45
U poslednje vreme titlovi su zagušeni gomilom engleskih titlova za, pretpostavljam, trećerazredne Hongkonške filmove. Trebalo bi stoga odvojiti engleske titlove, da se ne zatrpava pravi sadržaj. Siguran sam da niko pri zdravoj pameti neće te titlove prevoditi na Srpski, Hrvatski ili druge ex-Yu jezike.

Ažurirao Kneginja - 26.Ožujak/Mar.2011 u 21:11
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Direktni link do posta Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2010 u 10:53
Engleski titlovi su osnova za prevođenje i to će potvrditi svatko tko je jednom stavio slušalice na uši i preveo nešto bez engleskog titla.

Možda nitko pri zdravoj pameti neće prevoditi te filmove, ali budimo realni, nitko pri zdravoj pameti ne bi besplatno preveo ovoliko filmova i ponudio ih ostalima bez trunke naknade pa se to ipak događa.

S obzirom na to da baza titlova još nije sređena, nisu dostupne niti opcije selektiranja jezika ili odabira između serija, filmova i dokumentaraca. I to radi grupa "luđaka" bez da traži ikakvu nagradu za svoje utrošeno vrijeme.

Glasao sam za "ne".
Na vrh
Salvador View Drop Down
Banned user
Banned user
Vlad Tepeš aka Vlad Nabijač

Direktni link do posta Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2010 u 11:13
Prvo što bi trebao da radiš je da pročitaš pravila na forumu,a onda bi bilo pristojno od tebe ili od bilo kog drugog da počinje post sa nekim pozdravom da znamo od kud si,šta si,tko si.
To što se tebi ne sviđaju Azijski filmovi to je tvoja osobna stvar,ima ljudi kojima se to sviđa.
Jedino s čim se slažem je to da je malo previše zatrpano Engleskim titlovima i da bi  trebalo odvojiti strane titlove od naših.Ali i tome će uskoro doći kraj kad se naprave filteri.Wink

Ažurirao Salvador - 30.Prosinac/Dec.2010 u 11:24
Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Direktni link do posta Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2010 u 12:42
Nije došao čovek zbog oglasa za udavanje, nego zbog zamisli.

Možda konkretnija zamisao. Kada sredite tu bazu, pretraživač ili kako već, da se uredi tako da prilikom uploada tamo na opštoj strani ne izleću eng. titlovi, jer sređivanjem sortiranja mislim da neće rešiti gomilanje.
 A pošto je ''glavni'' deo ljudi iz nekog razloga ubeđen da je bespotrebno gomilanje korisno (a ima mnogo više razloga zašto nije), barem neka se eliminiše display eng. titlova, ukoliko neko ne ukuca u pretrazi taj titl.
Tako će i imati neke logike, sve drugačije, pa i sortiranje ne rešava problem.

I know who I am. And after all these years, there's a victory in that.
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Direktni link do posta Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2010 u 12:57
Originalno postovano od strane v_tadic v_tadic piše:

U poslednje vreme titlovi su zagušeni gomilom engleskih titlova za, pretpostavljam, trećerazredne Hongkonške filmove. Trebalo bi stoga odvojiti engleske titlove, da se ne zatrpava pravi sadržaj. Siguran sam da niko pri zdravoj pameti neće te titlove prevoditi na Srpski, Hrvatski ili druge ex-Yu jezike.

Pozdrav i tebi kolega. Da li je nešto trećerazredno ili ne, relativna je stvar, jer recimo, meni je trećerazredni film death race 2, ali se ne bunim zbog ovog ili njemu sličnih prevoda na prvoj strani. Nadam se da razumeš poentu.
E sad, što se konkretnog pitanja tiče, svakako će uskoro uslediti redizajniranje sajta, sa nekim novinama između kojih će svakako biti i to za izbor jezika, pa će biti omogućena opcija čekiranja jezika koje hoćete da se prikazuju ili da se po difoltu engleski titovi ne prikazuju a klikom n aposebno dugme da i oni budu vidljivi. Uglavnom, razumemo se, nadam se, pa tebe ali i ostale molim za malo strpljenja.
Takođe, potpuno se slažem sa postom kolege iromafia111.
Na vrh
tehparadox View Drop Down
Uploader
Uploader

Direktni link do posta Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2010 u 13:27
Slažem se u potpunosti da bi se engleski titlovi trebali odvojiti od ostalih,ali ne da ih se izbriše nego napravi poseban prostor di bi bili engleski titlovi jer bez njih je ipak jako teško prevoditi neki film,tko god je prevodia po zvuku zna o čemu govorim.I mislim da kad neko prevede film pa se taj prijevod postavi i onda neko posli uploada 30 eng. prijevoda taj domaći prijevod ode na četvrtu, petu stranicu,većina ljudi neće ni znati za taj prijevod,osim nas na forumu.
Na vrh
LEMONZOO View Drop Down
Active member
Active member
Uvijek u pravu.

Direktni link do posta Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2010 u 17:58
meni baš i nije jasno zašto bi ovo nekom smetalo. ako ti treba neki film, imaš za to pretragu.

jedini razlog je ako je otvarač ovog topica vlasnik neke domaće stranice za titlove, i trebaju mu samo domaći da bi ih mogao ubaciti u svoj sajt.
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Direktni link do posta Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2010 u 18:01
Darije i iromafia su sve rekli, dakle biće urađen taj filter uskoro i to će biti rešenje za ovih "problema" pa mislim da nema potrebe od ponovo pisanje ovih postova i svakodnevno otvaranje sličnih tema.
Na vrh
faithlessmary View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Neprikosnovena Mary

Direktni link do posta Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2010 u 22:15
Ja sam za svaki engleski titl za svaki film na ovom svetu. Razlog mog misljenja se moze videti po naslovima koje sam prevela. Neki od tih naslova su toliko retki da ni na jednom jeziku nema titla, za neke slavim kad nadjem i na albanskom, pa mi je onda engleski kao bingo. p.s. Neki od tih filmova su trecerazredni kung fu filmovi :)
Veži konja gde ti gazda kaže
Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Direktni link do posta Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2010 u 22:25
Ma fora je što će neki drugi sajtovi uvek biti bolje snadbeveni Eng. titlovima u odnosu na ovaj, a svakom ko prevodi znači prevod i na Turskom, pa daj onda sve da se kači?
I fora je da onaj ko ne može da se snađe za određen film, nije ga ni vredan, a to isto ne važi i za pronalaženje titlova što je 1000000000000X lakše nego tražiti neki mudžiburski film na Filipinskom Dead
U tome je stvar između ostalog. Neraspoređenost kriterijuma potražnje, što se iz aviona vidi.

Ažurirao Kampfar - 30.Prosinac/Dec.2010 u 22:26

Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Direktni link do posta Objavljeno: 30.Prosinac/Dec.2010 u 22:47
Uopšte ne razumem što vam smetaju engleski titlovi. Kada ukucate naziv filma u tražilicu izaberite koji jezik želite (hrvatski, srpski, bosanski, slovenački ili makedonski) i dobićete šta ste tražili bez engleskih titlova.

Sa druge strane, besmisleni titlovi se ne odobravaju. Znači, ako je nešto odobreno onda je smisleno, potrebno i u skladu sa Pravila za postavljanje prevoda.

Kome se ne sviđa žao nam je, ali Pravila su doneta u skladu sa potrebama članova i našim viđenjem ovog sajta i neće se menjati još neko vreme, tako da "džaba ste krečili".

Tema ide pod ključ, jer ste vi rekli gde vas svrbi, mi smo vam rekli kako da se počešete, a sva dalja rasprava će biti samo presipanje iz šupljeg u prazno. Wink

Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
nesa979 View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Direktni link do posta Objavljeno: 01.Sijecanj/Jan.2011 u 00:46
Zaključali ste mi temu. Ja volim "trećerazredne honkoške filmove". A kad budem pri zdravoj pameti možda neki i prevedem. Pogotovo ako je neki sa duhovima. Bu! Srećna nova svima!!
Na vrh
BELI View Drop Down
Uploader
Uploader
OZNA SVE DOZNA

Direktni link do posta Objavljeno: 01.Sijecanj/Jan.2011 u 15:45

.....nepotreban!!! Subtitl nije besmislen!!!! Menjam dva srpskohrvatska titla kojih  nema na netu za jedan engleski kojeg na zalost takodje nema na netu!

U zadnje vreme stalno neki pisu kako ima mnogo engleskih titlova, zagusuju, ovo ono, besmisleni....

Besmisleni? Prevedite vi na sluh, ja bih radije na osnovu titla.

Molim vas da prekinete price o tome i nastavite da radite.

Kome treba neki titl taj ce traziti i pretragom ga naci.

Nekada je (mozda i sada ima opcija) postojala opcija da se korisnik prijavi na nove titlove i stizu mu mailom obavestenja o novim uploadima. Prijavite se pa gledajte sta je uploadovano, kontrolisite mailom ako vam je tesko da listate stranice novouploadovanih titlova.

Ali engleske titlove ne dirajte

I strpite se malo dok bude gotov filter za biranje samo odredjenih jezika....

Srecna Nova!

"All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident."

Schopenhauer
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Direktni link do posta Objavljeno: 01.Sijecanj/Jan.2011 u 15:49
Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

Tema ide pod ključ, jer ste vi rekli gde vas svrbi, mi smo vam rekli kako da se počešete, a sva dalja rasprava će biti samo presipanje iz šupljeg u prazno. Wink
Na vrh
intoxic View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Direktni link do posta Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2011 u 18:31
Odličan prevod, samo jedva sam te tamo pronašao pored gomile engleskih titlova. Da ne pričam
za jokera. Ajme mene.
Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Direktni link do posta Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2011 u 18:42
Originalno postovano od strane reggae78 reggae78 piše:

Odličan prevod, samo jedva sam te tamo pronašao pored gomile engleskih titlova. Da ne pričam
za jokera. Ajme mene.

Ma glupo je između ostalog što ne mogu ni spisak da pratim šta izašlo, šta nije, pošto neko ko prevede iz potražnje film, nigde ga prethodno, uglavnom, ne najavi. Posle ja moram u pasulj da gledam je li nešto prevedeno sa spiska koji vodim...

Ažurirao Kampfar - 26.Ožujak/Mar.2011 u 18:43

Na vrh
intoxic View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Direktni link do posta Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2011 u 18:56
Znam šta pričaš. Koliko sam mogao da primetim u potražnji filmova postoje prevodi za pojedine
filmove. Nije mi jasno zašto se engleski titlovi ne odvoje u posebnu rubriku.  Da ne obrazlažem ovde zbog čega i zašto.

Ažurirao reggae78 - 26.Ožujak/Mar.2011 u 19:00
Na vrh
Damirowski View Drop Down
Translator
Translator

Direktni link do posta Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2011 u 19:02

Ovo za 'engleze' ide mene. Dok god se moderatori ne bune, ja ću šibat engleske titlove.
I da, bilo bi dobro kada bi se mogli odvojiti u posebnu rubriku odmah prilikom uploada.

Ćao!
[IMG]https://static.titlovi.com/images/forum/d11097cc-8aec-419f-afcf-1a4480cb471c.gif">     

Hmm...?
Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Direktni link do posta Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2011 u 19:14
Nije fora u tome što se moderatori ne bune, već bi trebalo Eng. titlove dodavati po potrebi. Već sam bio dao dobar predlog po tom pitanju koji je prošao ne propraćen, tačnije odgovoreno je tipa ''Kad se sredi baza'' što me podseća na ono ''kada uđemo u EU''.
Ja ne mogu da imam u glavi 300 filma iz potražnje, a kamoli da još posle listam 10 strane eng. titlova, i da kljucam po neki balkanski...  Dovoljno je zeznuto i ovako pratiti.

Ažurirao Kampfar - 26.Ožujak/Mar.2011 u 19:16

Na vrh
Damirowski View Drop Down
Translator
Translator

Direktni link do posta Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2011 u 19:20

Eee, neka to sredi uprava. U svakom slučaju imaš pravo.
[IMG]https://static.titlovi.com/images/forum/d11097cc-8aec-419f-afcf-1a4480cb471c.gif">     

Hmm...?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,180 sekundi.