Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Hardware
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Komp se ugasi nakon 5 min??
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Komp se ugasi nakon 5 min??

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Komp se ugasi nakon 5 min??
    Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2011 u 14:59
Jel zna netko u čemu je problem!?
Nije moj komp nego od brata,riknula mu matična i to smo sad sredili,sad sve štima,ali ako se ništa ne radi na kompu,ako se ne dira miš 5 minuta,on se sam ugasi kao da je nestalo struje!?
Gledao sam i pod "Control Panel"-"Power Options"-Power Schemes" i sve je narihtano na "Never"!
Jel postoji da se još negdje to da porihrat,ja neznam,pa ako netko zna u čemu je problem super!
Hvala!!
Na vrh
Salvador View Drop Down
Banned user
Banned user
Vlad Tepeš aka Vlad Nabijač

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Salvador Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2011 u 15:02

Možda ti ventilator ne radi pa ti se komp pregrijava ili je pun prašine pa ti dođe na istoWink

Ažurirao Salvador - 27.Sijecanj/Jan.2011 u 15:04
Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2011 u 15:08
Ili je struja ili je temperatura, trece mi ne pada na pamet!!!
Vladika
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2011 u 15:18
Hm...neznam,komp je očišćen od prašine,nije prašina sigurno,a i ventilatori rade,a temparatura da se pregrije za 5 minuta,hm...neznam,ja dok god nešto čaćkam po njemu on radi,ne gasi se,ali kad ne diram miš 5 min.on se ugasi!?
Neznam šta bi moglo bit,čitao sam i na nekakvom drugom forumu:
-da probam dok se komp pali stisnut F8 (Safe mode (dok se komp pali stisci F8)!?
-provjeri i u BIOS-u, mislim da se i u njemu može regulirati paljenje/gašenje računala
-ako ima opciju automatskog isključivanja
-probaj sve stavit ina default
Neznam stvarno jel se da tu šta napravit!?

Ažurirao ddavid14 - 27.Sijecanj/Jan.2011 u 15:20
Na vrh
Salvador View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Salvador Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2011 u 15:19
U najvećem slučaju je to prašina koja uzrokuje porast temperature pa dolazi do gašenja kompjutera.Naravno može biti i da ventilator ne radi pa i napajanje.
Na vrh
Salvador View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Salvador Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2011 u 15:22
E sad jesi li možda ramove mjenjao.Ako jesi onda ti može biti da ti oni nisu kompaktibilni ili ih nisi dobro stavio.
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2011 u 15:24
mozda ali mozda kad su ti promenili plocu da su stavili malo paste za kuler, mozda nije namesten dobro kuler pa da pregreva procesor, ili nesto nisu prikljucili kako treba, ima puno razloga.
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2011 u 15:40
E sad ga je..Smile
Neznam,nisam ja mijenjao,frend je mijenjao matičnu,budem se čuo sa njim pa da dođe to pogledat,možda je nešto krivo napravio,ja se stvarno ništa ne kužim u to!
Hvala vam!Wink
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2011 u 16:31
Nema šanse da se pregrejava dok ne radiš ništa, a ne pregrejava kad radiš nešto, čista logika.
Ostaje ti da pogledaš u BIOS-u da nije namešten da se ugasi za određeno vreme (obično od 10-20min). Kod starta računara (mada mislim da to znašWink) stisni "delete" za ulaz u BIOS i nađi stavku za "Power settings". Ne diraj ništa način gašenja (prva stavka odozgo), samo pogledaj da nije uključen da se sam gasi, ili ide u sleep mode, možda ti to pravi problem.
Na vrh
let4mi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj let4mi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2011 u 17:18
ovo moze da bude mnogo stvari, od pregrevanja - sto je najmanja sansa, ili napajanja, pa do lose memorije ili cak neispravne ploce... dok ne krenes da menjas jedno po jedno, ne mozes drugacije da saznas...

Ažurirao let4mi - 27.Sijecanj/Jan.2011 u 17:18
Na vrh
Fokan View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Fokan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2011 u 17:59
Ne bih mu bio u koži, najgora vrsta problema: u principu radi ali... Vjerovatno je nešto banalno.
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2011 u 18:14
Neznam da,evo ovo mi piše u "Biosu"(neznam jel tu treba šta mijenjat):
-APCI Standby State-Auto (S1/POS,S3/STR,Auto)
-Power Management-Enabled
-Power/Sleep LED-Single Led
-Suspend Time out-disabled
-Bwer Button function-On/Off
-After Ac Power Loss-Power On
-Init VGA Bios By S3-disabled
a ovo je za temparaturu:
-CPU Temparature-61/141F
-Sistem Temparature-36/93F
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2011 u 18:48
Mislim da nisu previsoke temperature, iako je mnogo 61 preko zimu, to bi trebalo preko leto da bude toliko?
Koliko ram plocice ima? Ako ima 2-3, neka stavi samo jednu pa probajte ako radi, probaj drugu, pa trecu. Cudno je sto se gasi pc. Mozda i nije do ram memorije, obicno sam dobivao restart a ne shutdown zbog ram plocicu ili izduvanih kondenzatora na plocu.
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2011 u 21:02
Po onome što ti piše u BIOS-u, ništa ne treba da menjaš. Veća je verovatnoća da nešto nije u redu sa pločom, RAM modulima, napajanjem i - nećeš verovati da je moguće - ali i grafičkom karticom. Ili ne daj Bože da ti je nešto loše u ležištu procesora, ili sa samim procesorom. Setio sam se da mi se upravo to dešavalo kod prvog "pentium 4" klase procesora AMD Duron 1.6MHz. Riknuo mu je deo za napajanje u samom procesoru, posle samo mesec dana od ugradnje, pa sam ga zamenio sa Athlon XP.
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2011 u 21:38
Ok,hvala vam svima na pomoći i odgovorima,neznam,nije moj komp,od brata je komp(zapravo moj stari komp koji sam mu ja dao i koji njemu služi samo za internet),ovaj moj komp je za sadaThumbs Up,pa me pitao ako se kaj razumijem u to(ali se baš i ne razumijem),pa sam pitao vas ako možda netko nešto zna,šta bi mogao biti problem,eto!?
Javio sam ovom liku (frendu) koji mu je to radio(mijenjao matičnu ploču) i rekao sam kaj je,tako da će on doći u sub/nedjelju i pogledat to i probat riješit problem!
Hvala još jednom!
Pozdrav!Wink
Na vrh
Dr Dragan View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Доца

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dr Dragan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2011 u 22:00
I naravno napisi nam sta je bio problem Wink
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2011 u 23:40
Originalno postovano od strane Dr Dragan Dr Dragan piše:

I naravno napisi nam sta je bio problem Wink
Naravno,bit ćete obaviješteni!Wink 
Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2011 u 23:51

Nesto slicno se je i meni davno desavalo, uz gore navedeno provjeri i:

Graficka - instalirati najnovije drivere

i moguc Worm/crv, cesto ga se ne da ukloniti preko windowsa, vec u samom biosu/dosu

Ažurirao Kneginja - 27.Sijecanj/Jan.2011 u 23:52
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
Bellator View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bellator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Sijecanj/Jan.2011 u 00:03
e mogao bi da probas da ga ocistis od virusa...meni se tako nesto slicno desavala...jednostavno se ugasi...samo sto je meni prijavljivalo da mi je preopterecen ram...
Na vrh
ddavid14 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ddavid14 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Sijecanj/Jan.2011 u 14:20
Evo ja neznam,kao šta sam i prije gore pisao,ne kužim se u te dijelove i sastavljanje kompa,kao ni radit sa tim ostalim(relativno "kompliciranim" za mene stvarima,neznam,ta čaćkanja po "Biosu" itd...),tako da ja zovem frenda ako trebam Windowse dizat da mi on to napravi,neznam,nemam ja živaca baš za to a i ne kužim se u to,znam skinut film,prijevod,porihtat to,muziku kakvu skinut,instalirat igru,normalno surfat po int. i tako uglavnom ove jednostavnije stvari!Smile
Evo danas sam odnesao komp da vidi ovaj frand kaj mi je to slagao kaj je,zašto se za 5 min. ugasi komp!
Znači matična mi je riknula i nabavio sam drugi komp(još stariji) i dao sam frendu da sa tog kompa šta sam nabavio za dijelove,pogleda dali možda paše matična ploča u ovaj moj di je riknula matična!
On je iz tog starog prebacio matičnu i još valjda nekakve dijelove u komp,digo wind. i komp je radio(ali se za 5 min. rada ugasio,kao da nestane struje,kao šta sam gore i objasnio)!
Veli da je sve štimalo sa wind.,sa matičnom,u biosu sve ok itd ali...ali se sjetio da procesor nije ni taknuo,neznam,veli da nije bilo ni potrebno procesor dirat,iskopčao je procesor,počistio je kontakte,ponovo ga ukopčao pustio 15-20 min da radi i sad se ne gasi i radi normalno!
Neznam,znači kriv je bio procesor i ti kontakti,eto to je bio problem kako on kaže!
Evo komp sada radi normalno i nije se ugasio već 1h!Smile
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.