| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Invictus (2009) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
luka0037
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Zakeralo Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Krusevac Status: Offline Points: 6630 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Invictus (2009)Objavljeno: 04.Studeni/Nov.2009 u 18:38 |
|
Originalni naslov: Žanr: biografski, drama Godina izdanja: 2009. Zemlja: SAD Izdavač/Distributer: Warner Bros. Pictures Linkovi: Imdb Uloge: Matt Damon, Morgan Freeman, Scott Eastwood Režija: Clint Eastwood Scenarij: Anthony Peckham Producent/i: Clint Eastwood, Lori McCreary, Robert Lorenz, Mace Neufeld Inspirirajuća istinita priča o Nelsonu Mandeli i njegovom udruživanju s kapetanom ragbi momčadi Južne Afrike kako bi pomogao ujediniti njihovu zemlju. Novoizabrani predsjednik Mandela zna da unatoč njegovom izboru njegova zemlja ostaje rasno i ekonomski podijeljena u nadolazećem apartheidu. Vjerujući da može ujediniti svoje ljude kroz univerzalni jezik – sport, Mandella skupi južnoafričku ragbi momčad pa svi zajedno krenu u kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 1995. godine. Ažurirao icemaher - 02.Sijecanj/Jan.2010 u 23:09 |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
anna0303
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Ožujak/Mar.2010 u 18:53 |
|
odlican film!
|
|
![]() |
|
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2010 u 21:06 |
|
Veoma lepo provedeno nedeljno popodne. Zapravo, odlično. U današnje vreme , pretrpani razočarenjima i nepravdom na sve strane izuzetno je lepo pogledati film o nadi, snazi opraštanja i istrajnosti ka dobrom cilju. Naravno, činjenica da je film rađen po istinitim događajima pojačava utisak. Meni se zaista svideo.
|
|
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|
![]() |
|
srkis
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 15.Studeni/Nov.2005 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1642 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2010 u 21:23 |
|
Film je toliko dobar da ga ni Met Dejmon nije uspeo da upropasti! Kome se ovo dopalo, obavezno da odgleda Goodbye Bafana, takođe sa temom iz biografije Nelsona Mendele. Dakle, taj je stvarno lik za desetku!
|
|
|
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
|
|
![]() |
|
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2010 u 21:32 |
|
Neću da ulazim u raspravu o glumcima, jer nas nigde neće odvesti, ali što se tiče filma, slažem se.
Svaka "sitnica" u filmu mi je odlična i više puta smo se nasmejali "sporednim" stvarima (koje zapravo najviše govore i o tome kakav je Mendela i o tome kakve je sve promene unosio), npr. kada u obezbeđenju crnci govore novim kolegama belcima "kada odgurujete ljude od njega on traži da im se smešite"; ili ono (parafraziram) "prethodni pedsednik je tražio da budemo nevidljivi, a ovaj zna da volim ??? krofne, pa mi ih je doneo kad je išao službeno u Englesku". Mislim, sve me oduševilo. Činjenica da postoje toliko jake ličnosti me uvek "zakuca za pod". |
|
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |