Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=28991 Datum ispisa: 07.Lipanj/Jun.2026 u 17:38 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Invictus (2009)Objavio: luka0037
Tema: Invictus (2009)
Datum objave: 04.Studeni/Nov.2009 u 18:38
Originalni naslov:
Invictus
Žanr: biografski, drama
Godina izdanja: 2009.
Zemlja: SAD
Izdavač/Distributer: Warner Bros. Pictures
Linkovi: Imdb
Uloge: Matt Damon, Morgan Freeman, Scott Eastwood
Režija: Clint Eastwood
Scenarij: Anthony Peckham
Producent/i: Clint Eastwood, Lori McCreary, Robert Lorenz, Mace Neufeld
Inspirirajuća istinita priča o Nelsonu Mandeli i njegovom udruživanju s kapetanom ragbi momčadi Južne Afrike kako bi pomogao ujediniti njihovu zemlju.
Novoizabrani predsjednik Mandela zna da unatoč njegovom izboru njegova zemlja ostaje rasno i ekonomski podijeljena u nadolazećem apartheidu. Vjerujući da može ujediniti svoje ljude kroz univerzalni jezik – sport, Mandella skupi južnoafričku ragbi momčad pa svi zajedno krenu u kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 1995. godine.
-------------
Odgovori: Objavio: anna0303
Datum objave: 05.Ožujak/Mar.2010 u 18:53
odlican film!
Objavio: bojanadj
Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2010 u 21:06
Veoma lepo provedeno nedeljno popodne. Zapravo, odlično. U današnje vreme , pretrpani razočarenjima i nepravdom na sve strane izuzetno je lepo pogledati film o nadi, snazi opraštanja i istrajnosti ka dobrom cilju. Naravno, činjenica da je film rađen po istinitim događajima pojačava utisak. Meni se zaista svideo.
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
Objavio: srkis
Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2010 u 21:23
Film je toliko dobar da ga ni Met Dejmon nije uspeo da upropasti! Kome se ovo dopalo, obavezno da odgleda Goodbye Bafana, takođe sa temom iz biografije Nelsona Mendele. Dakle, taj je stvarno lik za desetku!
------------- Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
Objavio: bojanadj
Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2010 u 21:32
Neću da ulazim u raspravu o glumcima, jer nas nigde neće odvesti, ali što se tiče filma, slažem se. Svaka "sitnica" u filmu mi je odlična i više puta smo se nasmejali "sporednim" stvarima (koje zapravo najviše govore i o tome kakav je Mendela i o tome kakve je sve promene unosio), npr. kada u obezbeđenju crnci govore novim kolegama belcima "kada odgurujete ljude od njega on traži da im se smešite"; ili ono (parafraziram) "prethodni pedsednik je tražio da budemo nevidljivi, a ovaj zna da volim ??? krofne, pa mi ih je doneo kad je išao službeno u Englesku". Mislim, sve me oduševilo. Činjenica da postoje toliko jake ličnosti me uvek "zakuca za pod".
------------- Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...