| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Akarui mirai aka Bright Future (2003) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Akarui mirai aka Bright Future (2003)Objavljeno: 12.Studeni/Nov.2010 u 18:45 |
|
Akarui mirai aka Bright Future (2003) ( Svijetla budućnost )
http://www.imdb.com/title/tt0363235/
Režija: Kiyoshi Kurosawa
|
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2010 u 00:50 |
|
Filaret, hvala za prevod Titl mozete preuzeti ovdje: http://titlovi.com/titlovi/akarui-mirai-aka-bright-future-111457/ |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Filaret
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2010 u 10:55 |
|
Prvo pohvale za najavu, vidi se da koleginice koje
predstavljaju filmove iskazuju i svoj umetnički dar
Meduza je lepo, ali bezosećajno i otrovno stvorenje i Kurosava tako oslikava japansku omladinu. Tehnološka čuda i gedžeti se ne slažu sa starim televizorima i frižiderima koje sakuplja i popravlja otac jednog od protagonista i zato on i ne poznaje svog sina, a od drugog dobije odgovor da njihova budućnost nije zajednička. Prikaz generacije koja u jednoj sceni stavlja neka čuda na glavu i tako i fizički liči na meduze, a onda krene da ruši i razbija i koja na kraju uniformisana u majice sa Če Gevarinim likom tumara u svetlu budućnost je jedan motiv ovog filma.
Drugi je fascinacija zlom koje u Kurosavinim filmovima često ide zajedno sa inteligencijom (Cure, Serpent’s Path), a ovde oličeno u momku koji na početku gaji meduzu. On i najviše liči na nju, kao hodajuća bezobzirnost. Kad on nestane, meduza dospeva u tokijske kanale, već adaptirana na slatku vodu, fascinira i privlači svetlucavom lepotom, a onda, umnožena kreće ka moru. Meduzi je budućnost zaista svetla.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |