Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Amish Grace (2010)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Amish Grace (2010)

Amish Grace

Amish Grace (2010)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Amiški oprost

Godina:

2010

Žanr:

biografski, drama

Trajanje:

88 min

Režija:

Gregg Champion

Scenarij:

Micky Levy
, Teena Booth
, Donald B. Kraybill

Glavne uloge:

Tammy Blanchard
  >  Amy Roberts
Eugene Byrd
  >  Danny
John Churchill
  >  Charlie Roberts
Gary Graham
  >  Henry Taskey
Matt Letscher
  >  Gideon Graber
Madison Mason
  >  Levi Brennaman
Fay Masterson
  >  Jill Green
Eric Nenninger
  >  State Trooper
Bruce Nozick
  >  Leonard
Amy Sloan
  >  Rachel Knepp
Kimberly Williams-Paisley
  >  Ida Graber
Darcy Rose Byrnes
  >  Rebecca Knepp
Madison Davenport
  >  Mary Beth Graber
Willow Geer
  >  Judith
Karley Scott Collins
  >  Katie Graber

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
demaksi View Drop Down
Translator
Translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj demaksi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Amish Grace (2010)
    Objavljeno: 27.Rujan/Sep.2010 u 22:16
Amish Grace (2010)

Radnja filma:
Film je baziran na istinitom događaju, kada je 2006. godine naoružani muškarac ušao u Amišku školu i ubio deset devojčica,
a potom i sebe. Mediji, koji su o svemu izveštavali od početka, su svoju pažnju sa tragičnih događaja ubrzo usmerili
na spremnost na oproštaj, koji je iskazala zajednica Amiša.
Kroz oči ožalošćene majke, Ajde Graber, i ostalih zgroženih porodica, ovaj film istražuje zapanjujuću reakciju Amiša
na užasavajuću pucnjavu, spremnost na oproštaj i saosećanje.

Jezik: Engleski
Trajanje: 88 minuta
Žanr: Biografija, Drama
Glumci: Kimberly Williams-Paisley, Matt Letscher, Tammy Blanchard
Režiser: Gregg Champion
Pisci: Sylvie White, Teena Booth, Donald B. Kraybill

IMDb rejting: 6.6/10

Titl na srpskom odradio demaksi, to jest ja.

Ažurirao demaksi - 29.Rujan/Sep.2010 u 00:03
Na vrh
Gajtana View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Gajtana Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Listopad/Oct.2010 u 08:18
Volim filmove o Amišima ( na žalost ima ih jako malo ) tako da me je ovaj okupirao što samom tematikom filma, što samim Amiškim životom koji i nije nešto previše prikazivan u ovom filmu.
Film bi po meni bio savršen da sam mogla shvatili razlog zašto je ubojica pobio djecu. Ja to iz filma nisam mogla dokučiti.
Moguč spojler: Posebno me je dojmila rečenica glavne glumice: Možete oprostiti ubojici svoje djece, a mojoj sestri što se zaljubila u čovjeka koji nije Amiš ne možete. Stvarno nevjerojatno i za razmišljanje.

Ažurirao Gajtana - 21.Listopad/Oct.2010 u 08:20
Kad pitaju kako ste, uvijek recite ODLIČNO! Razveseliti će te prijatelje i rastužiti neprijatelje!
Na vrh
demaksi View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj demaksi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Listopad/Oct.2010 u 10:55
Film se i ne bavi samim činom ubistva, već Praštanjem Amiša...

Mislim da nisi razumela, što reče jedan od Amiša u odgovoru kako mogu da oproste ubici.
Naime, nisu oni njemu dali oprost grehova, niti je na njima da to čine, već su ostavili Bogu da mu sudi.
Nisu želeli da žive sa besom i mržnjom u srcu, niti je to u skladu sa Bogom.

Vera, istinska vera im nalaže da oproste, i to ponekad moraju činiti iz sata u sat
i zahteva puno snage, kako i sami priznaju.

Što se tiče sestre jedne od njih, ona je izbegavana jer nije živela kako Bog nalaže, i zato joj nije oprošteno.
Čak je i žena, čija je to sestra, na kraju shvatila, odrekla se mržnje prema ubici i oprostila.

Naime, za Amiše, živeti po Božjoj zapovedi znači živeti onako kako On nalaže, a Bog traži da oni ne sude,
već da praštaju (zato je ubici oprošteno) i da žive po Njegovoj Volji (zato sestri nije oprošteno).

Vredna lekcija za sve nas, naroćito sa ovih prostora...

P.S. Ovaj film je dobio i nekoliko žestokih kritika zbog same tematike, kao i "jeftinog dekora," ali mislim da
ti kritičari jednostavno nisu shvatili sam film i njegovu poruku. Ja mu dajem 10/10.

Jedan od glavnih razloga zašto i volim prevođenje filmova je što provedeš toliko vremena uz film,
analizirajući svaku reč, kao da čitaš knjigu. Mislim da nikada ne bih ukapirao neke filmove, naročito ovaj,
da sam ga samo odgledao za sat i po...
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Listopad/Oct.2010 u 11:11
Originalno postovano od strane demaksi demaksi piše:

Jedan od glavnih razloga zašto i volim prevođenje filmova je što provedeš toliko vremena uz film,
analizirajući svaku reč, kao da čitaš knjigu. Mislim da nikada ne bih ukapirao neke filmove, naročito ovaj,
da sam ga samo odgledao za sat i po...

Clap isto tako. Smile

Film nisam pogledala, ali je na listi za skidanje Wink
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
rade.c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj rade.c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Listopad/Oct.2010 u 17:20
potvrđujem sve što je rekao kolega demaski,filmu ocena 10,i to je malo.
Kad svi osuđuju i sude,kažnjavaju,a onaj kome je počinjeno zlo oprosti,onda se vidi njegova snaga,vjera i veličina.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.