Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Uputstva > Virtual Dub: sve na jednom mestu
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - MKV/mp4 to AVI sa VirtualDub-om
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

MKV/mp4 to AVI sa VirtualDub-om

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: MKV/mp4 to AVI sa VirtualDub-om
    Objavljeno: 04.Rujan/Sep.2010 u 11:03
Postoji mogućnost da se mkv/mp4 fajl otvori i edituje u VirtualDub-u,
i da se na kraju dobije avi fajl kompatibilan sa kućnim video plejerima.
Procedura je sledeća:

1.Otvorite notepad i upišite ovo: 1.u prvom redu - DirectShowSource("")
                                                            2.   ispod toga -
Spline36resize(1280,720)
(napomena za tačku 2:ili koja je već  rezolucija slike vašeg mkv fajla,
što možete videti pomoću MediaInfo ili GSpot programa.)

2.Odaberite mkv fajl koji želite konvertovati, zatim desni klik - properties,
pa "Security" tab i iskopirajte sve što stoji desno od "Object name:"
kao što je npr. ovo:

"J:\Magnificen Seven season 2 mkv\The Magnificent Seven S2E05 - Wagon Train Part 1.mkv"

3.Sada to što ste kopirali ubacite u notepadu između navodnika u zagradi, u prvom redu.

4.Sačuvajte to kao "Save as...all files" u folderu gde vam je mkv fajl,
kao avs skriptu (.avs):
npr. "The Magnificent Seven S2E05 - Wagon Train Part 1.avs
"

5.Sada otvorite taj avs fajl u VirtualDub-u (morate malo sačekati, sporije otvara),
i eto mkv fajla spremnog za konverziju.

6.Ako je ton u mkv-u AC3 stereo, onda nije potrebna nikakva intervencija, možete ga kopirati sa "direct stream copy" ili konvertovati u mp3 u VD-u (AC3 5.1 se samo kopira, a mp3 obavezno da bude CBR). Ako je ton u mkv-u AAC stereo, VD nema podršku za AAC (ne pokušavajte play, blokiraće VD), pa je potrebno nekim konvertorom izvaditi samo audio iz mkv-a, konvertovanog u wav, mp3 ili AC3. Ja sam koristio "Audio/Video To Wav Converter" u tu svrhu i dobio wav fajlove koje sam onda ubacio u VD, komandom "Audio from other file". Dalja procedura je ista kao za AC3 (konverzija u AC3 ili mp3, wav je prevelik). Ako je ton AAC 5.1 to je već malo teže, retki su konvertori koji mogu da ga konvertuju u AC3 5.1, ali vredi se pomučiti i potražiti po net-u. U krajnjem slučaju, možete ga konvertovati u stereo ton, što i inače radi većina konvertora mkv to avi.
(A moguće je i u samom mkv-u konvertovati  ton iz AAC, DTS u AC3 5.1
i dobiti novi mkv sa audiom koji Virtual Dub podržava, pomoću Popcorn MKV Audio Converter-a.
Opis i linkovi su na kraju teme)

6.Odredite željeni video kodek i kompresiju prema trajanju videa i kompresiji audio dela:

7.Zbog kompatibilnosti sa DVD plejerima promenite veličinu slike
dodavanjem filtera "resize", i u njemu postavite otprilike ovako:

720 piksela je maksimalna širina slike podržana od DVD plejera.

8.Sada ide ono...Save as avi...I to je to.

Možete dodavati sve filtere koje želite kao da radite sa avi fajlom. Možete odraditi u više prolaza, za bolji kvalitet slike. Možete...

(P:S.
Desilo mi se da jedan mkv fajl nikako nisam mogao da odradim zbog greške u kompajliranju samog mkv-a. To je izuzetak koji potvrđuje pravilo, VirtualDub je fenomelno odradio sve ostale mkv fajlove koje sam ubacio na ovaj način.)

Joya, evo linka za paket pluginova (filtera, update 08,11,2010) za Virtual dub:

http://megaupload.com/?d=FNPBCTYZ

Link za VobSub 2.23:
http://rapidshare.com/files/275752425/VobSub_2.23.rar

Link za logoaway:
http://megaupload.com/?d=WV1MJOBI

A evo i korisnog dodatka za konverziju tona u samom mkv fajlu koji želite konvertovati u avi.
Ako je audio u mkv-u AAC, DTS, Ogg, FLAC, ovim programom se može konvertovati u
AC3 u samom mkv-u i dobiti novi mkv sa AC3 tonom koji ćete lako otvoriti u VDub-u
i manipulisati njime kao da je avi:(Popcorn MKV Audio Converter)
http://forum.titlovi.com/t37677_p822984.html#822984

I još jedna neverovatna alatka za konverziju tona:
http://forum.titlovi.com/t37688_p818682.html#818682

Ažurirao Movie Master - 24.Studeni/Nov.2010 u 20:52
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Rujan/Sep.2010 u 14:12
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
conja View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj conja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Rujan/Sep.2010 u 03:38

evo i mog rada  MKV to AVI sa VirtualDub-om

.mkv

.avi

Na vrh
joya View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj joya Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Rujan/Sep.2010 u 18:16
MM hvala za ovo...

Nije ko što nije, jer da jeste bilo bi, a nije!
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Rujan/Sep.2010 u 22:56
Originalno postovano od strane joya joya piše:

MM hvala za ovo...

Druže, specijalno mi je milo ako ti se dopada ovo.

Evo i ja iz dana u dan konvertujem po neki mkv i sve sam zadovoljniji (nije da sam ja ovo izmislio, i ja kažem tipu sa net-a veliko hvala, ne znam kako mu je ime-nik). Još jednom da ponovim, neće odraditi mkv samo ako dotični fajl ima grešku u kompajliranju. Znači, primena svih mogućih filtera u VirtualDub-u i ostalih zezalica, kao da radiš sa avi fajlom. Nemam reči...VirtualDub & Avery Lee - hvala dobrome Bogu što postoje!
Na vrh
joya View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj joya Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Rujan/Sep.2010 u 23:17
Odradio sam Karate Kid iz mkv u avi i stvarno je dobro ispalo...
Na sličan fazon kao i kod rmvb fajlova kad se konvertuju VD-om u avi...

Ako naletiš još neki tutorijal za VD a da ga nemamo postavi...

A one plugine od tebe sto imam jesi li šta novo skidao ili je sve staro?
I ne bi bilo loše da ih ubaciš u ovu temu, ili link do nje jer ja mislim
da ona ima negdje na forumu pa dodaj i to u prvi post...

Ažurirao joya - 08.Rujan/Sep.2010 u 23:18
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Rujan/Sep.2010 u 23:38
Nabavio sam samo još logoaway 4.01 ili tako nešto. Ima linkova za njega u uputstvu za brisanje nalepljenog prevoda ( kao i na net-u), sa odgovarajućim tutorijalom. Takođe izvanredna stvar.

http://forum.titlovi.com/uputstvo-za-brisanje-nalepljenog-prevoda_t13173_n2.html

(Dodao sam linkove za pluginove i VobSub 2.23 u prvom postu.)

VirtualDub rulez...

Ažurirao Movie Master - 08.Rujan/Sep.2010 u 23:47
Na vrh
zagor-te-nej View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zagor-te-nej Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Rujan/Sep.2010 u 18:00

hteo bih da pitam filmove koje su u hd i blu rey kao i x264 jesu li mkv failovi.izvinite na mog neznanju.hvala

Na vrh
joya View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj joya Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Rujan/Sep.2010 u 18:15
Jesu...
Na vrh
panmarko View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj panmarko Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Rujan/Sep.2010 u 17:09
koji program omogucava prebacivanje matroske u avi fajl i dal moze da se avi fajl spakuje u 700mb sa tim istim programom.probao sam total video convector nece.pa sad aj vi to bolje znate,hvala unapred
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Rujan/Sep.2010 u 17:58
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
panmarko View Drop Down
Uploader
Uploader

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj panmarko Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Rujan/Sep.2010 u 18:37
da da to je to Tongue
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Studeni/Nov.2010 u 22:02
Dodaci za konverziju tona:

http://forum.titlovi.com/t37677_p822984.html#822984

http://forum.titlovi.com/t37688_p818682.html#818682

Linkovi i kratak opis i u prvom postu.

Ažurirao Movie Master - 24.Studeni/Nov.2010 u 20:53
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zagor-te-nej Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Studeni/Nov.2010 u 10:46
gospodo,link kojie je konverziju tona ,dodaci za konverziu ne radi,regulirajte.hvala
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zagor-te-nej Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Studeni/Nov.2010 u 10:52
gospodinedosad ste mi pomogli milion puta,nadam se da ce te i ovaj put.htela bih da pitam kako da otvorim noteped ,pokusala sam da konvertujem mkv to avi,pa neznam kako to da uradim.izvinite na mom neznawu.hvala
Na vrh
raider358 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj raider358 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Studeni/Nov.2010 u 19:31
Ne kapiram kako ne znaš da otvoriš notepad, nemoguće da nikada nisi pisala nešto u notesu!?
Desni klik na desctopu, pa na new > text document, i dalje onda ide procedura iz prvog posta.
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Studeni/Nov.2010 u 20:54
Originalno postovano od strane zagor-te-nej zagor-te-nej piše:

gospodo,link kojie je konverziju tona ,dodaci za konverziu ne radi,regulirajte.hvala

Sređeno.
Na vrh
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Studeni/Nov.2010 u 20:58
Originalno postovano od strane zagor-te-nej zagor-te-nej piše:

gospodinedosad ste mi pomogli milion puta,nadam se da ce te i ovaj put.htela bih da pitam kako da otvorim noteped ,pokusala sam da konvertujem mkv to avi,pa neznam kako to da uradim.izvinite na mom neznawu.hvala

Nije sramota ne znati, sramota je ne pitati.

Ažurirao Movie Master - 10.Prosinac/Dec.2011 u 11:25
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zagor-te-nej Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2010 u 11:21
hvala puno,gospodine.
Na vrh
Fokan View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Fokan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2010 u 13:35
Samo da pripomenem, koristim DVDFab za ripanje originalnih DVD-ova ali on ima i zgodne opcije za konverziju između različitih formata pa čak i ekstakciju audia iz DVD-a (u recimo mp3). Sučelje mu je vrlo "friendly", treba probati. Toplo preporučam iako nemam iskustva u svakom segmentu njegovog rada odnosno koliko su mu kvalitetni rezultati pri pojedinim opcijama konverzija ovog ili onog tipa. 
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.