Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Insomnia (1997)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Insomnia (1997)

Insomnia

Insomnia (1997)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

1997

Žanr:

kriminalistički, misterij, triler, horor

Trajanje:

96 min

Režija:

Erik Skjoldbjærg

Scenarij:

Nikolaj Frobenius
, Erik Skjoldbjærg

Glavne uloge:

Stellan Skarsgård
  >  Jonas Engström
Thor Michael Aamodt
  >  Tom Engen
Sverre Anker Ousdal
  >  Erik Vik
Gisken Armand
  >  Hilde Hagen
Maria Bonnevie
  >  Ane
Kristian Figenschow
  >  Arne Zakariassen (as Kristian Fr. Figenschow)
Bjørn Floberg
  >  Jon Holt
Maria Mathiesen
  >  Tanja Lorentzen
Bjørn Moan
  >  Eilert
Frode Rasmussen
  >  Chief of Police
Marianne O. Ulrichsen
  >  Frøya

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Nameless One View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Insomnia (1997)
    Objavljeno: 05.Rujan/Sep.2010 u 11:31

IMDB
WIKIPEDIA

TITLOVI
REŽIJA: Erik Skjoldbjærg
SCENARIO: Erik Skjoldbjærg, Nikolaj Frobenius
ULOGE:
Stellan Skarsgård................... Jonas Engström
Sverre Anker Ousdal............... Erik Vik
Gisken Armand....................... Hilde Hagen
Bjørn Floberg......................... Jon Holt

Insomnia je debitantsko ostvarenje režisera Skjoldbjærga, koje je 2002. doživjelo i hollywoodski remake u režiji Christophera Nolana. Radnja se odvija u malom norveškom gradiću u samom sjeveru države. Engström je detektiv koji skupa sa svojim partnerom Vikom dolazi u grad da riješi ubistvo djevojke. Dešava se nesreća kada Engström slučajno ubije svog partnera te to pokuša prikriti. Naziv insomnia (nesanica) dolazi od nesanice od kojeg pati glavni lik, što zbog krivice što zbog tzv. ponoćnog sunca.

Ažurirao Nameless One - 28.Rujan/Sep.2010 u 22:22
What can change the nature of a man?

Na vrh
bubba ho-tep View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bubba ho-tep Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Rujan/Sep.2010 u 11:41
Nisam znao da je Nolanov film remake,Shocked skidam, hvala na infoClap

Ažurirao bubba ho-tep - 05.Rujan/Sep.2010 u 11:42
Na vrh
Filaret View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Filaret Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Rujan/Sep.2010 u 22:49

I za mene potpuna novost, uopšte nisam obratio pažnju na godinu kad si najavio prevod Big smile  

Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Rujan/Sep.2010 u 19:40
Evo titl postavljen. Uživajte u ovom dobrom trileru sa odličnim Stellanom Wink

Na vrh
Kneginja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kneginja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Rujan/Sep.2010 u 19:46

Znala sam da je verzija Insomnie sa Al Pacinom, remake ovog filma, ali nisam bila 

nikad u mogucnosti da ga pogledam, sad svakako hocu Wink

Hvala Nameless Onekiss

Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Rujan/Sep.2010 u 19:56
Originalno postovano od strane Kneginja Kneginja piše:

Znala sam da je verzija Insomnie sa Al Pacinom, remake ovog filma, ali nisam bila 

nikad u mogucnosti da ga pogledam, sad svakako hocu Wink

Hvala Nameless Onekiss

Nema na čemu, kolegice Embarrassed

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Rujan/Sep.2010 u 00:53
Originalno postovano od strane Filaret Filaret piše:

I za mene potpuna novost, uopšte nisam obratio pažnju na godinu kad si najavio prevod Big smile  

Prijatno iznenađenje. Kako obično original bude bolji, očekujem film ipo.
Hvala za prevod!!!Clap
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Rujan/Sep.2010 u 00:54
Pravo iznenadjenje mi je da je rimejk, a ovo licno klasificiram u 10/10 kategoriju.
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
Filaret View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Filaret Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Listopad/Oct.2010 u 01:23

Odgledao sam danas ovaj film i ponovio rimejk.

Original je kraći, realističniji i bolji. Blještava belina belih noći prati čitav film, od prvih kadrova u mrtvačnici sa sterilno belim zidnim pločicama, inspektorovog lica koje je sve bleđe kako film odmiče, do kraja snimljenog u oniričkoj izmaglici. To filmu daje psihološku težinu, ali zato se gubi na ritmu, pa je film nekako umrtvljen u srednjem delu, ali to je zanemarljivo.

Inspektor Engstrom (Stelan „kameno lice“ Skarsgard) je prljavi policajac koji u najboljoj tradiciji evropskog filma slabo stoji sa moralom i savešću, (SPOJLER) na kraju filma ne bude kažnjen smrću kao Al Paćino u verziji iz 2007, nego nastavlja dalje sa svešću o ubistvu i laži u sebi, čovek koji ne ume ni sa ženama ni sa prijateljima i koji je samom sebi najveća kazna, dok se hladna svetlost belih noći cakli u njegovim očima. Sjajan film o čovekovoj psihi koja se kvari kao što se kvari san i nesanica javlja u polarnim oblastima. Hvala Nameless One na „otkriću“ i prevodu. Clap

Što se tiče rimejka, previše je nalickan, opterećen verbalnim nadmetanjem glavnih likova i brigom o tome šta će reći društva za zaštitu životinja,a kraj je prosto bljutav.Ali, za jedan holivudski film uopšte nije loš. Bolje je uslikan, skuplji i moderniji od originala. Meni bi bio još i bolji da nije Robina Vilijamsa koga ni na slici ne mogu da vidim. Ruku na srce, nije on ovde tako loš, ali džaba mu je, što se mene tiče.

Gledajući kraj originalne verzije možda ćete kao i ja zažaliti što Dejvid Linč nešto nije bio dokon 1997. godine...

Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Travanj/Apr.2023 u 18:44
Dobar film. Vredi ga pogledati, pa uporediti s onim što je kasnije uradio Holivud, sve sa Paćinom. Koji je bolji, ostavljam sladokuscima...
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.