Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Expendables (2010)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Expendables (2010)

The Expendables

The Expendables (2010)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Plaćenici

Godina:

2010

Žanr:

akcija, triler, avantura

Trajanje:

103 min

Režija:

Sylvester Stallone

Scenarij:

Sylvester Stallone
, Dave Callaham

Glavne uloge:

Dolph Lundgren
  >  Gunner Jensen
Sylvester Stallone
  >  Barney Ross
Eric Roberts
  >  James Munroe
Mickey Rourke
  >  Tool
Jet Li
  >  Yin Yang
Charisma Carpenter
  >  Lacy
Jason Statham
  >  Lee Christmas
Hank Amos
  >  Paul
Steve Austin
  >  Paine
Terry Crews
  >  Hale Caesar
Gary Daniels
  >  The Brit
Giselle Itié
  >  Sandra
David Zayas
  >  General Garza
Randy Couture
  >  Toll Road
Amin Joseph
  >  Pirate Leader

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
Titivillus View Drop Down
Translator
Translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Titivillus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Expendables (2010)
    Objavljeno: 01.Travanj/Apr.2010 u 01:08
The Expendables

TITLOVI

IMDb

Official site

Release Date: 13 August 2010
Genre: Action/Thriller

Director: Sylvester Stallone
Writers: Sylvester Stallone & Dave Callaham

Cast: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Terry Crews, Randy Couture, Dolph Lundgren, Bruce Willis, Eric Roberts, Gisele Itié, Steve Austin, David Zayas, Gary Daniels, Charisma Carpenter, Mickey Rourke, Arnold Schwarzenegger

The Expendables je 'tvrdi' akcijski triler o grupi plaćenika unajmljenih da se infiltriraju u južnoameričku zemlju i svrgnu nemilosrdnog diktatora. Jednom kad misija počne, oni shvaćaju da stvari nisu tako mirne kakvima se čine i nađu se u opasnoj mreži prijevare i izdaje.

Barney "The Schizo" Ross (Sylvester Stallone) je čovjek koji nema što izgubiti. Neustrašiv i lišen emocija, on je vođa i strateg grupe muškaraca koja živi 'na rubu'. Vezan je jedino za svoj kamionet, svoj hidroavion i svoj tim modernih ratnika. On je pravi cinik koji svoj posao opisuje kao 'uklanjanje teško dostupnih mrlja'. Tim koji stoji iza njega čine Lee Christmas (Jason Statham), bivši SAS-ovac i stručnjak za sve što ima oštricu; Bao Thao (Jet Li), majstor borilačkih vještina; Hale Caesar (Terry Crews), koji zna Barneyja deset godina i specijalist je za velikokalibarsko oružje; Toll Road (Randy Couture), stručnjak za eksploziv i intelektualna okosnica tima; i Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), ratni veteran i snajperist koji se bori s vlastitim demonima.

Kada misteriozni Church (Bruce Willis) ponudi Barneyju posao koji nitko ne želi, Barney i njegov tim se upućuju na ono što izgleda kao rutinska misija: svrgnuti generala Garzu (David Zayas), okrutnog diktatora male otočke zemlje Vilena, i okončati ubijanje i uništavanje koje je njegov narod trpio godinama. Na izvidničkoj misiji u Vilenu, Barney i Christmas se nalaze sa Sandrom (Gisele Itié), članicom pokreta otpora i ženom koja skriva mračnu tajnu. Tamo saznaju da su njihovi pravi neprijatelji zapravo odmetnuti bivši operativac CIA-e James Monroe (Eric Roberts) i njegova desna ruka Dan Paine (Steve Austin). Kada stvari krenu po zlu Barney i Christmas su prisiljeni ostaviti Sandru, a time ju vjerojatno i osuditi na smrtnu kaznu. Progonjen neuspjehom, Barney uspijeva uvjeriti svoj tim da se vrate u Vilenu spasiti taoce i završiti posao koji su započeli.

Trivia:

- Iako ga je Stallone osobno zamolio, Jean Claude Van Damme je odbio glumiti u filmu.

- Uloga Halea Caesara je originalno trebala pripasti Wesleyju Snipesu. Kasnije je prepravljena za Foresta Whitakera, a kad je i on odustao ponuđena je 50 Centu. Na kraju je posao dobio Terry Crews, bivši igrač NFL-a.

- Steven Seagal je odbio cameo ulogu zbog negativnih iskustava s producentom Avijem Lernerom.

- Danny Trejo je također trebao biti u filmu, ali je radije pristao raditi na novom projektu Roberta Rodrigueza – Machete.

- Lik Brittany Murphy je, iako je snimila nekoliko scena, izbačen iz scenarija nakon glumičine smrti.

- Cameo uloga koju je prihvatio Schwarzenegger trebala je pripasti Kurtu Russellu, ali on ju je odbio jer nije zainteresiran za 'ensemble acting' (raspodjela uloga gdje su sve uloge podjednako važne, npr. Pulp Fiction ).

- Scena u kojoj se Sylvester Stallone, Bruce Willis i Arnold Schwarzenegger po prvi puta pojavljuju zajedno u kadru snimljena je 26. listopada 2009. u crkvi Hollywood Presbyterian u Los Angelesu.

- Filmska borba Sylvestera Stallonea sa bivšom superzvijezdom WWE-a Steveom Austinom bila je toliko realistična da je Sly završio sa ozljedom na vratu. Stallone je hitno operiran, a u vrat mu je ugrađena metalna pločica.

- Još nije odlučeno u kojoj će verziji film biti pušten u kina, PG-13 ili R. To će biti odlučeno nakon probnih prikazivanja.

- Iako se film trebao početi prikazivati 23. travnja 2010., zbog potreba postprodukcije kao novi datum premijere određen je 13. Kolovoz.

- Zbog velikog zanimanja i pozitivnih reakcija medija i javnosti, u planu su još dva nastavka.

Ažurirao Titivillus - 19.Kolovoz/Aug.2010 u 00:15
Na vrh
Titivillus View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Titivillus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Travanj/Apr.2010 u 01:11
Ne znam kako vi, ali ja ovaj film čekam još otkako sam krenuo u osnovnu.

Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Travanj/Apr.2010 u 02:21
Ekipa je zakon, samo nekako mi smrdi na Smokin Aces 1/2 ili The Tournament??? Svejedno, jedva cekam!!!!
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Travanj/Apr.2010 u 14:23
Ja se nadam da će film biti dobar, ali nekako sam pesimističan bez obzira na velika imena što se glumačke postave tiče. Smile
Na vrh
Donjande View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Donjande Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Lipanj/Jun.2010 u 23:14
I ja jedva cekam ovaj film
Na vrh
Nameless One View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Kolovoz/Aug.2010 u 20:20
Pogledao ga u kinu i mogu samo reći da je film 103 minute čiste zabave Thumbs Up Adrenalina, krvi i znoja ima do koljena, a ni utroba ne nedostaje LOL Ima gomila internih zayebancija između njih koje će skontati svi oni koji su odrasli na njihovim filmovima Big smile Meni je merak bio još veći jer sam išao sa rajom pa je to bila čista zezancija LOL Najjači akcioni film godine, a Boga mi možda i stoljeća LOL Stallone, bring on the sequel LOL
What can change the nature of a man?

Na vrh
xyd View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj xyd Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Kolovoz/Aug.2010 u 20:38
jedva cekam da izadje r5
http://www.youtube.com/watch?v=QMBZDwf9dok
http://www.erepublik.com/en/referrer/xyyd
Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Kolovoz/Aug.2010 u 00:01
Originalno postovano od strane Nameless One Nameless One piše:

Pogledao ga u kinu i mogu samo reći da je film 103 minute čiste zabave Thumbs Up Adrenalina, krvi i znoja ima do koljena, a ni utroba ne nedostaje LOL Ima gomila internih zayebancija između njih koje će skontati svi oni koji su odrasli na njihovim filmovima Big smile Meni je merak bio još veći jer sam išao sa rajom pa je to bila čista zezancija LOL Najjači akcioni film godine, a Boga mi možda i stoljeća LOL Stallone, bring on the sequel LOL

Nadam se samo da će biti karata 27-og u BG-u crnnicainsaneinsaneinsaneinsaneinsane

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Kolovoz/Aug.2010 u 15:15

luka2
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Kolovoz/Aug.2010 u 22:36
Ovo je nešto brutalno dobro. Mislio sam da će napraviti opštu glupost od filma, a oni napraviše akcioni film godine. Ubitačna kombinacija mladosti i iskustva, čitaj starkelja, ovaj film čini uzbudljivim do samog kraja. Mali spojler koji neće ništa preterano otkriti. Meni najjača scena u filmu - Statham kad dolazi na košarkaški teren i napravi opšti lom, ne znam zašto, ali onaj njegov hod i njegov pogled koji govori "sad ste ga na*ebali" ja prosto obožavam i jedva sam čekao da krene da ih mlati....  Jet Li mi je ovde jako dobar, pogotovo u tandemu sa Statham-om. Zamislite u mraku da naletite na ovu dvojicu, au problema LOL.

mogao bi pisati o filmu dosta dugo, ali nema potrebe....

Ažurirao AcaNDr - 29.Kolovoz/Aug.2010 u 22:36
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2010 u 11:41

daj nek netko popravi titl, one spanjolske dijaloge sto su rucno prevedeni na engleski, navodno PRiSM R5 rls ima prave potpune engleske titlove za te dijelove.

sto se tice prve scene s gusarima, namjerno je prevedeno bez puno smisla, da docaram govor tih africkih pirata jer oni ne govore normalnim engleskim.

Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2010 u 14:31

KONACNO jedna akcija sa dosta tuce,krvi ,explozija ..... onih starih dobrih dosetki :) kad Brus pita Stalonea  koji je Svarcijev problem a ovaj mu mrtav ladan odgovara "Zeli da bude predsednik" umro sam od smeha

Film je pravi akcioni odmor za mozak 

Na vrh
chlink View Drop Down
Translator
Translator
Vulfi s juga, Makedonska tuga

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj chlink Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2010 u 14:39
Originalno postovano od strane luka0037 luka0037 piše:

kad Brus pita Stalonea  koji je Svarcijev problem a ovaj mu mrtav ladan odgovara "Zeli da bude predsednik" umro sam od smeha

Ja mislim da ta scena, kad pricaju oni trojca, mislim da se zajebavaju za privatni zivot, mozdai gresim. LOL

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]https://static.titlovi.com/images/forum/bf04dd61-5458-44c2-8ded-bd4c16996aa7.png][/URL]
Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2010 u 14:58

pa da Svarci je otiso u politiku i sad je guverner Kalifornije nece vise da se maklja po filmovima i ubija ikog (sve su to moguci glasaci) :))))))))))

Obozavam akcije ko sto se pre snimale B Vilis ...i ostali kad ide red batina(sa obe strane),red krvi ,opet red batina, pa neka pametna dosetka ,pa batine ali ovaj put krece i preokret izvlaci se lavovska snaga i glavni junak pobedjuje :) naravno sve ovo prati pusnjava i explozije na sve strane

Ona sacmara je zakooooooooooon imad a narucim jednu za lov na fazane:)))

Na vrh
chlink View Drop Down
Translator
Translator
Vulfi s juga, Makedonska tuga

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj chlink Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2010 u 15:02
Originalno postovano od strane luka0037 luka0037 piše:

Ona sacmara je zakooooooooooon imad a narucim jednu za lov na fazane:)))

Ooooo da i meni je sacmarica ostavila previse utisak, kako bi jazeleo dato imam LOLLOL
[URL=http://www.speedtest.net][IMG]https://static.titlovi.com/images/forum/bf04dd61-5458-44c2-8ded-bd4c16996aa7.png][/URL]
Na vrh
LEMONZOO View Drop Down
Active member
Active member
Uvijek u pravu.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LEMONZOO Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2010 u 15:57

šteta što ovaj nije više živ,

onda bi ovako bilo luka2luka2luka2luka2luka2luka2luka2luka2luka2luka2

Ažurirao luka0037 - 30.Kolovoz/Aug.2010 u 17:48
Na vrh
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Kolovoz/Aug.2010 u 17:43
U poslednjih desetak i kusur godina na bioskopskom repertoaru nema puno žestokih ortodoksnih akcijaša nalik onima koji su žarili i palili 80-ih i 90-ih. Znate već princip – odvažni heroj čeličnih mišića koji se suprostavlja armiji korumpiranih i zlih, sve to u najboljem maniru američkog B filma - bez nepotrebnog filozofiranja i komplikovanja. Čista akcija veća od života od koje vam bude puno srce.

Danas, akcioni filmovi pokušavaju da svoje žanrovsko poreklo zamaskiraju (najčešće lažnim) intelektualizmom i/ili su toliko zagušeni kompjuterskim efektima da fizička spremnost glumaca koji u njima nastupaju postaje potpuno nevažna. Tvrdi akcijaši “stare škole” prognani su na DVD/Blu-ray tržište, pa se danas najkvalitetniji i fizički najspremniji akcioni heroji mogu pronaći među skrajnutim tabadžijama kao što su Scott Adkins (Undisputed III i The Tournament) i Michael Jai White (Blood and Bone, Black Dynamite).

Posle uspeha sa poslednje dve režije (Rocky Balboa i Rambo, nastavci čuvenih serijala koji su ga i proslavili), Sylvester Stallone sa Plaćenicima pokušava da započne novu akcionu franšizu koja počiva na veoma jednostavnoj kombinaciji: akcija starog kova (minimum kompjuterskih efekata, maksimum tabačine 1-na-1) i što veća koncentracija akcionih starova na jednom mestu.

Naravno, Sly je i ovoga puta za sebe rezervisao glavnu ulogu, ali je glumačkoj podeli dodao brojna prepoznatljiva imena iz sveta akcionog filma. Pre svih, tu su legende Arnold Schwarzenegger - Slyev najveći takmac na blagajnama tokom 80-ih i Bruce Willis koji je od ove dvojice tokom 90-ih, zahvaljujući serijalu Umri muški, preuzeo titulu najpopularnijeg akcionog heroja. Nažalost, njihove uloge su svedene na jednu jedinu scenu u kojoj se povavljuju zajedno sa Stalloneom, ali činjenica da je po sredi prvi filmski kadar koji dele ove akcione legedne (i vlasnici lanca za brzu hranu Planet Hollywood) je po sebi razlog za poskakivanje na bioskopskim sedištima. Ipak, od ovog spoja očekivalo se više od par verbalnih varnica između likova koje glume Schwarzenegger i Stallone.

Znatno veću minutažu dobija Jason Statham – jedan od retkih glumaca koji je u poslednjih deset godina ostvario uspešnu i kontinuiranu akcionu karijeru na velikom platnu (serijali Transporter i Crank, Trka smrti…). On je Lee Christmas, desna ruka vođe plaćenika koje predvodi Barney Ross (Stallone). Ekipu plaćenika upotpunjuju kineska akciona zvezda Jet Li kao skočni comic relief Ying Yang, kršni Šveđanin Dolph Lundgren (u glumačkom smislu najprijatnije iznenađnje filma) kao problematični Gunner Jensen i dvojica široj publici slabo poznatih rmpalija (Randy Couture i Terry Crews). Znači, sve sama momčadija spremna za pucnjavu, akrobacije i pesničenje. Istina, vidno je da su Stallonea sustigle godine, ali se stari momak još uvek dovoljno dobro drži da bi izneo nekoliko adrenalinom nabijenih akcionih sekvenci – doduše uz svesrdnu pomoć prijatelja.

Osnovni problem Plaćenika je neinspirativan i nedovoljno fokusiran scenario (toliko zvezda na jednom mestu neizostavno deli pažnju) koji u završnici ne isporučuje očekivani prasak. Naime, negativci u ovom filmu jednostavno nisu dorasli udarnoj postavi. Eric Roberts i David Zayas (Dexter) ne znaju da se biju, tako da Steve Austin i Gary Daniels nemaju pomoć potrebnu da bi se ubedljivo suprostavili Slyu i kompaniji.

Stallone je želeo da se u filmu pojave i Kurt Russel, Wesley Snipes, Jean-Claude van Damme i Steven Seagal, ali do saradnje ipak nije došlo. Bilo bi veoma prikladno da je Sly obezbedio i, makar kratka, pojavljivanja glumaca kao što su Chuck Norris, Michael Dudikoff ili Vin Diesel. To bi zaista upotpunilo ugođaj. U zbiru, Plaćenici pružaju sasvim dobru B zabavu u oblandi skupog A filma, ali nisu ultimativni akcioni film kao što su fanovi priželjkivali. No dobro, biće prilike da se to ispravi u neminovnim nastavcima.

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Rujan/Sep.2010 u 16:24
Film bez imalo duše, bez hemije među glumcima, koji deluje veštački poput Stallone-ove (i Rourke-ove) face.
Priča glupava i nebitna, gluma, tja, da nema Statham-a bio bi ovo promašaj decenije. Čovek je delom izvadio "stvar" ali ipak nedovoljno za bolju ocenu. Lundgren je toliko smešan da je to žalosno.
Od mene, slaba trojčica i to zbog "porodice Jet Lija" "basket duela" Statham-a i "bučne sačmarice" Terry Crews-a.

A da, izuzetno me pogodio (i rasplakao) dirljiv govor Mickey Rourke-a. Čoveče, neću se oporaviti od toga godinama. O sudbo kleta...
Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kampfar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Rujan/Sep.2010 u 16:39
I nisu zvali Batu Živojinovića ... pih, bruka Dead

I know who I am. And after all these years, there's a victory in that.
Na vrh
Bardem View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bardem Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Rujan/Sep.2010 u 03:38
Ovo je u svetu filma isto sto je Stoja u svetu muzike,bar sam ja tako doziveo ovaj a i gomilu drugih ovakvih hitčina
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.