Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Windows XP i dalje nenadmašan
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Windows XP i dalje nenadmašan

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Windows XP i dalje nenadmašan
    Objavljeno: 06.Kolovoz/Aug.2010 u 11:25

Samo devet meseci od lansiranja na tržište, Microsoftov Windows 7 već je postigao veću popularnost od svoga prethodnika Windowsa Viste, koji se pokazao kao vrlo podložan pogreškama i virusima.

Izvor: Monitor.hr

U skladu s podacima koje su objavili iz kompanije za istraživanje Netmarketshare.com, Windows 7 prošlog meseca imao je tržišni udeo od 14,46 posto, bolji od Viste (14,43 posto).

Međutim, nijedan od pomenutih operativnih sistem nije ni blizu XP-u, koji se na tržištu pojavio 2001. godine i dalje "vlada" sa 61,87 posto računara u svetu.

Globalno gledajući, Windowsov udeo u svetskom kompjuterskom operativnom tržištu pao je tokom prošle godine s 93,04 posto na 91,32 posto, Appleov operativni sistem u svetskim razmerama porastao sa 4,86 posto na 5,06 posto, a Linux je pao na 0,93 posto tržišta.

I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
Dee_Monk View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dee_Monk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Kolovoz/Aug.2010 u 12:12
Eto jos jedan dokaz da je XP zakon
Hajde, Bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu....
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Kolovoz/Aug.2010 u 12:18
XP nije los, ali nije ni blizu sedmici
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Kolovoz/Aug.2010 u 12:22
Originalno postovano od strane Sentinel Sentinel piše:

ni blizu, ne mogu sebe da zamislim da se opet vratim na XP
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Kolovoz/Aug.2010 u 12:24
To što je još najzastupljeniji je više stvar navike nego toga koliko je dobar... 

Nisam lud, mater me testirala!
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Kolovoz/Aug.2010 u 12:24
Govori se o tržišnom udelu, ne o stvarnom (onom drugom), Zar mislite da će se ljudi razbacivati dolarima, evrima i jenima samo zato što je sedmica toliko bolja? A i najavljena je osmica. Dok većina korisnika ne pređe (čitaj - kupi) na nove i bolje kompjutere koji su potrebni da bi sistemi kao što je sedmica optimalno radili, XP će ostati nezamenljiv.
 Za većinu korisnika je 3GHz procesor, najmanje 2GB ram-a, grafika sa najmanje 512Mb ddr3 ili 5-6 128bit-a, nedostižno još uvek (cifre su u evrima oko 200 pa na gore, samo za te tri stavke), ali će neminovno pre ili kasnije nabaviti i preći na sedmicu ili osmicu. Voleo bih da onda vidim ko će se vratiti na XP?
Na vrh
taxidell View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj taxidell Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Kolovoz/Aug.2010 u 12:26

Originalno postovano od strane Sentinel Sentinel piše:

+1
live long and prosper
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Kolovoz/Aug.2010 u 12:28
e o tome i ja pričam, kad budu videli kako 7ca izgleda i kako funkcioniše, onda im neće ni pasti na pamet da se vrate na Xp. Verujem da je jako mali procenat, ali baš mali ljudi koji su se vratili sa 7ce na Xp..

- Armin van Buuren

Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Kolovoz/Aug.2010 u 12:40

Originalno postovano od strane nebojsa66 nebojsa66 piše:

To što je još najzastupljeniji je više stvar navike nego toga koliko je dobar... 

a nije ni navika, koliko ovo sto je MM rekao...
ovih 60% ljudi sigurno nema love kupovati novi komp samo radi novog OSa, dok im ovaj u isto vrijeme odlicno sluzi...
to je ono ne mijenjaj dobitnog konja

Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Kolovoz/Aug.2010 u 12:41
Više faktora je u igri... Novac prvenstveno, taj konj dobitni i navika... LOL

Na vrh
Dee_Monk View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dee_Monk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Kolovoz/Aug.2010 u 13:47
Originalno postovano od strane Movie Master Movie Master piše:

Govori se o tržišnom udelu, ne o stvarnom (onom drugom), Zar mislite da će se ljudi razbacivati dolarima, evrima i jenima samo zato što je sedmica toliko bolja? A i najavljena je osmica. Dok većina korisnika ne pređe (čitaj - kupi) na nove i bolje kompjutere koji su potrebni da bi sistemi kao što je sedmica optimalno radili, XP će ostati nezamenljiv.
 Za većinu korisnika je 3GHz procesor, najmanje 2GB ram-a, grafika sa najmanje 512Mb ddr3 ili 5-6 128bit-a, nedostižno još uvek (cifre su u evrima oko 200 pa na gore, samo za te tri stavke), ali će neminovno pre ili kasnije nabaviti i preći na sedmicu ili osmicu. Voleo bih da onda vidim ko će se vratiti na XP?
Ja cu uvek koristiti XP,koristim ga godinama i necu ga menjati nadam se jos 2-3 godine.imam komp i laptop i na oba sam ubacio XP jer je po meni najbolji i nije zahtevan....sve u svemu ja komp i lap koristim za skidanje filmova,serije,muzike i da igram poker.....
Iskreno ne vidim razlog da ubacujem vistu,windows 7icu koji imaju dosta gb i bez potrebe da opterecujem komp i laptop.Za moje potrebe (filmovi,muzika,msn....) XP je dovoljan 

Na vrh
heller View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj heller Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Kolovoz/Aug.2010 u 14:22
@Dee_Monk meni brže radi Win 7 na sva 3 kompa od XP-a
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Kolovoz/Aug.2010 u 14:25
Apsolutno si u pravu, kao što sam i ja. Imam dva dobra kompjutera i laptop, na svima sam ubacio 7-icu Ultimate i samo ferceraju. Imam na svima i XP, ali ga nisam upotrebio od jula prošle godine. Nemam razloga.
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Kolovoz/Aug.2010 u 14:31
Samo zato što je došlo nešto novo ne znači da je loše, kao što je to bio slučaj s Vistom. Barem su naučili na grešci pa su to ispravili...

Na vrh
Dee_Monk View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Dee_Monk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Kolovoz/Aug.2010 u 17:55
Originalno postovano od strane heller heller piše:

Ma ok kontam ja vas...ma samo hocu da kazem da operativni sistem zavisi od toga za cega koristite komp,i da je Operativni sistem stvar navike....
Kazem ja koristim XP-komp za skidanje filmove,muzike...a Xp koristim dosta dugo...
eto velika Navika...
p.s Hvala ti Helleru za prevod Serije Roswell,dok si tu da ti zahvalimLOL
Na vrh
alma84 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj alma84 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Kolovoz/Aug.2010 u 21:17
na lapu imam xp a na stolnom 7cu..
osim sta smo se dooobro iz*ebali sa 7icom zbog onog prvog roka, stalnih napada bugova, sada radi ko beba..
malo mi je teze naviknut se, jer ipak sam na xp-u vec 100 godina..lap koristim vise nego stolni, jedina 'zamjerka' su drajveri za odredene programe koje koristim..

'hvala bogu' lap je star 5-6 godina i naravno memorija mu je mala, pa osim mucenja trazenja drajvera za 7icu primorena sam neke stvari radit na njoj..

jbg stvar navike... :)
muški imaju onu stvar viška, a one dvije manjka :D
Na vrh
heller View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj heller Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2010 u 01:31
Originalno postovano od strane Dee_Monk Dee_Monk piše:

Originalno postovano od strane heller heller piše:

Ma ok kontam ja vas...ma samo hocu da kazem da operativni sistem zavisi od toga za cega koristite komp,i da je Operativni sistem stvar navike....
Kazem ja koristim XP-komp za skidanje filmove,muzike...a Xp koristim dosta dugo...
eto velika Navika...
p.s Hvala ti Helleru za prevod Serije Roswell,dok si tu da ti zahvalimLOL

Nema na čemu
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2010 u 01:42
XP SP3 i W7 Ultimate, sa auto-update lisence, sve jedno te isto.
Ista brzina na isti komp.
Iste opcije za podesavanja, isti OS, samo slicice su razlicne.
XP uz malo doterivanja ucitavanja registra se dotera na brzinu w7 pri startovanju = w7 uz doterivanje ucitavanje registra se dotera na brzinu startovanja ko XP.
To sto su MicroBili ing. procitali par poruke sa forume i to ubacili ko "Default" u w7 ne cini novi OS.

Druga prica je sto jedva 3-5% korisnika XP OS su procitali upustva za njega i ne umeju nastimati kako im bolje odgovara.
Komp. nove konfiguracije su brze, sve mi isto radi, sem sto w7 jos ima bebeska bagova.

XP ce umreti za manje od 2 godine, pojavice se virus za kojeg nece biti update resenje.

Ažurirao prijatel-MKD - 07.Kolovoz/Aug.2010 u 01:44
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
bagzi94 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bagzi94 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2010 u 09:28
Koji god sistem ja koristio.... komp spor, pa spor...
Ali Win7 mi je zasad naj, naj, naj..
Niko nije zadovoljan svojim bogatstvom, ni nezadovoljan svojom pameću.
Na vrh
Kampfar View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Nadri-talentovan

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kampfar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2010 u 12:08
Originalno postovano od strane prijatel-MKD prijatel-MKD piše:

XP ce umreti za manje od 2 godine, pojavice se virus za kojeg nece biti update resenje.

Na bazi toga ja bih snimio terminator 5 , crko windows, panika, kompovi ne rade ... opšte judgement day ludilo

I know who I am. And after all these years, there's a victory in that.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.