Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > TITLOVI / PREVODI > Najave, ispravke, obavještenja...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Obavještenje za sve aktivne članove!
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Obavještenje za sve aktivne članove!

Odgovori Odgovori Stranica  123>
Korisnik
Poruka
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Obavještenje za sve aktivne članove!
    Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2010 u 14:03
Otvaramo ovu temu kako bismo vam skrenuli pažnju na neke sitnice u vezi uploada titlova i zamolili vas da obratite pažnju na njih.

Kao što znate, svi voditelji foruma rade na sređivanju baze, ali pojavljuju se problemi kod prijevoda koji ne prolaze kontrolu, odnosno onih koje postavljaju članovi koji imaju mogućnost da sami odobre svoje uploade.

Problemi koji se pojavljuju tiču se samog imenovanja uploada (prijevoda), što onemogućava našu novu super tražilicu da, prilikom pretrage za određenim naslovom, prikaže sve postojeće prijevode na sajtu, pa ćemo vam ovom prilikom skrenuti pažnju na neke detalje odnosno pogreške:

1. PRIMJER:

U ovom slučaju riječ je o nekoliko grešaka:
1. u samom naslovu filma/serije mora stajati samo naziv (bez ovoga u zagradi)
2. krivo je upisana i godina, znate da treba staviti godinu s IMDb-a, koja se automatski dodaje ako se izabere naslov u posebnom prozoru, a treba je pravilno upisati u dijelu predviđenom za to ako ste naslov upisivali sami (a ne u dijelu predviđenom za naziv filma)
3. zašto uopće postavljati na sajt nedorađenu verziju?

2.PRIMJER:

U ovom slučaju nedostaje AKA NAZIV, te bi to trebalo izgledati ovako:
Les Cousins aka The Cousins

Molimo vas da prilikom uploada na IMDb-u provjerite da li film ima aka naziv.
Možda netko ne zna, ali "aka" naziv možete pronaći na IMDb-ovoj stranici.
Nalazi se ispod popisa glumaca u filmu.

U nekim slučajevima "aka" naziv možete vidjeti već i u rezultatima pretrage.

3. PRIMJER:

Ponovo krivo upisan naziv
U ovom slučaju trebalo bi se pripaziti na razmak kod upisivanja podataka, jer svaki put kada napravite razmak veći od potrebnog, pojavi se & u naslovu filma ili releasu.

4. PRIMJER:

Nema potrebe za stavljanjem naziva filma i godine u release polje, kada za to postoje posebna polja. Ukoliko ne znate tačan release filma, u ovom polju možete upisati nešto što će bliže objasniti o kom se tačno release-u radi. (rezoluciju, trajanje filma...)

Molimo vas da ovo ne shvatite kao kritike već dobronamjeran savjet.

Hvala unaprijed. Smile

titlovi.com ekipa titloviekipa

Ažurirao darije - 19.Rujan/Sep.2010 u 02:59
Na vrh
SuperSerb View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj SuperSerb Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2010 u 14:10
Ja imam jedno pitanje. Naime, kad postavljam titl za 24, ukucam u onaj pretraživač 24 i on mi ponudi nekoliko izbora, uglavnom su različite godine, ali u dva naziva piše samo 24 (2001). Ja uvek odaberem onaj prvi. Sad ne znam da li ima tu neke razlike...
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2010 u 14:18
Klikom na ovo:

uvek mozes da proveris o cemu se radi.

Ažurirao icemaher - 26.Ožujak/Mar.2010 u 14:19
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2010 u 11:15
Bilo bi dobro da svi ovo detaljno pročitaju, i pripaze na gore navedene stvari. Thumbs Up
Na vrh
Movie Master View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Matori laf 21.03.1957. - 02.11. 2017.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Movie Master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2010 u 16:57
Treba onda postaviti link ka ovoj temi na strani za upload. Tako bi bile veće šanse da primete.
Na vrh
Jagger View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Jagger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2010 u 07:21
Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

2.PRIMJER:

U ovom slučaju nedostaje AKA NAZIV, te bi to trebalo izgledati ovako:
Les Cousins aka The Cousins

Molimo vas da prilikom uploada na IMDb-u provjerite da li film ima aka naziv.

Ako se već držite IMDBa, čemu aka i ako mora aka
koji aka kad ih nekad ima po pet šest?
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2010 u 09:32
Originalno postovano od strane Jagger Jagger piše:

koji aka kad ih nekad ima po pet šest?

Zna ih biti više, ali tada uvijek onaj internacionalni engleski naziv. Wink
Na vrh
Jagger View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Jagger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2010 u 09:53
OK sad je jasno.
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2010 u 10:15
U svakom slučaju, ako nešto ne bude jasno prilikom uploada određenog titla ili ne budete sigurni, slobodno pitajte, tu smo. Thumbs Up

Cilj je bazu učiniti što boljom, vjerujem da će i ova tema pomoći u tome. Wink
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2010 u 01:29
Kolege, molimo vas NE pravite ovakve greske:

ne znam samo kako ne vidite polje release pa tamo da ubacite ono dvdrip. Naslov se zna sta je - naslovConfused
Imate opciju za objavljivanje/odobravanje svog titla, ne zurite, ubacite sve podatke ispravno i odobrite titl.
Na vrh
svetlanalane View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj svetlanalane Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2010 u 11:12
Ovo mi je dobrodošlo jer uvek zaboravljam ono AKA da stavim pa naknadno molim nekoga da ubaci.
Što se tiče polja release, mnogi i ne znaju šta da stave tu pa je to još jedan razlog da ovo uputstvo stoji negde gde ga mogu videti i oni koji ne pripadaju translator grupi pa im stoga ova stranica nije dostupna, a uploaduju filmove. Tu malo treba i objasniti ljudima kroz 2, 3 primera šta se podrazumeva pod release. Ovo govorim iz ličnog iskustva kada sam počela da postavljam prevode i taj deo me je najviše zbunjivao.

Notre vrai tombeau n'est pas dans la terre, mais dans le coeur des hommes.
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2010 u 11:27
Mislim da nema potrebe "širiti" ovu temu, jer ionako se titlovi od ostalih članova provjeravaju (za razliku od vaših koji ne prolaze provjeru), a i ima već u pravilima za postavljanje titlova detaljnih uputstva. Wink

Na vrh
svetlanalane View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj svetlanalane Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2010 u 11:55
OK, kako tata kažeSmile
Notre vrai tombeau n'est pas dans la terre, mais dans le coeur des hommes.
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Travanj/Apr.2010 u 11:56
A ne ne, nisam ja tata, Darije je. LOL
A Knegy je mama AKA šefica. ruza LOL

Ažurirao Buki - 05.Travanj/Apr.2010 u 12:18
Na vrh
Guests View Drop Down
Divx gost
Divx gost
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Guests Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2010 u 12:26
Originalno postovano od strane icemaher icemaher piše:

4. PRIMJER:

Nema potrebe za stavljanjem naziva filma i godine u release polje, kada za to postoje posebna polja.

Evo ovako,uploadovao sam S01E03 serije The Hardest time Of RJ Berger (2010) i izbacivalo mi je iznova i iznova statusnu poruku:"Unesite godinu..." i dok konačno nisam dodao i godinu kako ovde piše da se NE radi-nisam uspeo da uploadujem prevod?! Isti slučaj me je izmaltretirao i prilikom uploada S01E05 i ja dopisao godinu te je konačno uspelo.

P.S.pravila za upload sam pročitao nekoliko puta i sledio navedene instrukcije korak po korak!

Ažurirao svajcarac78 - 18.Rujan/Sep.2010 u 12:27
Na vrh
Sentinel View Drop Down
Master translator
Master translator

Walking Time-Bomb

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sentinel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2010 u 12:30
citaj sta ti pise, godina se ne unosi u RELEASE polje...
Svi titlovi koje trebate a ne mozete ih NIGDJE naci, ili ste skinuli film prije TRI dana i jos nema titlova, nalaze se OVDJE
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2010 u 12:34
Uostalom, ako si slijedio upute i ubacio preko onog prozorčića za IMDb onda ti on automatski stavi godinu, nemaš potrebe upisivati je nigdje...

Nisam lud, mater me testirala!
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2010 u 14:35
Originalno postovano od strane nebojsa66 nebojsa66 piše:

Uostalom, ako si slijedio upute i ubacio preko onog prozorčića za IMDb onda ti on automatski stavi godinu, nemaš potrebe upisivati je nigdje...

Baš kao što sam ti preko PM-a rekao. Wink Ručno unosiš godinu jedino ako film NE POSTOJI na IMDb-u.Wink
Na vrh
Guests View Drop Down
Divx gost
Divx gost
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Guests Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2010 u 14:49
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Baš kao što sam ti preko PM-a rekao. Wink Ručno unosiš godinu jedino ako film NE POSTOJI na IMDb-u.Wink

AcaNholivud Skapirao gradivo. Kad završim treći prevod ne upisujem nigde godinu,pa da utvrdim gradivo. Bitno da znam gde sam pravio greške.

Hvala na pomoći.
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2010 u 20:11
Originalno postovano od strane svajcarac78 svajcarac78 piše:

Originalno postovano od strane darije darije piše:

AcaNholivud Skapirao gradivo. Kad završim treći prevod ne upisujem nigde godinu,pa da utvrdim gradivo. Bitno da znam gde sam pravio greške.

Hvala na pomoći.
i vec sam rekao bagziju da stavljate hdtv.xvid taj i taj u release a ne godinuWink
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.