Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Shutter Island (2010)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Shutter Island (2010)

Shutter Island

Shutter Island (2010)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2010

Žanr:

misterij, triler

Trajanje:

138 min

Režija:

Martin Scorsese

Scenarij:

Laeta Kalogridis
, Dennis Lehane

Glavne uloge:

Leonardo DiCaprio
  >  Teddy Daniels
Elias Koteas
  >  Laeddis
Robin Bartlett
  >  Bridget Kearns
Ben Kingsley
  >  Dr. Cawley
Max von Sydow
  >  Dr. Naehring
John Carroll Lynch
  >  Deputy Warden McPherson
Patricia Clarkson
  >  Rachel 2
Jackie Earle Haley
  >  George Noyce
Ted Levine
  >  Warden
Emily Mortimer
  >  Rachel 1
Mark Ruffalo
  >  Chuck Aule
Nellie Sciutto
  >  Nurse Marino
Joseph Sikora
  >  Glen Miga
Michelle Williams
  >  Dolores
Christopher Denham
  >  Peter Breene

Odgovori Odgovori Stranica  123 5>
Korisnik
Poruka
Titivillus View Drop Down
Translator
Translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Titivillus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Shutter Island (2010)
    Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2010 u 19:22
Shutter Island

TITLOVI

IMDb

Official site

Relaese Date: 19 February 2010
Genre: Drama/Horror/Thriller

Director: Martin Scorsese
Writers: Laeta Kalogridis (screenplay) & Dennis Lehane (novel)

Cast: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley

Priča filma Shutter Island odvija se 1954. godine u psihijatrijskoj bolnici 'Ashecliffe' na otoku Shutter u blizini Bostona. Agenti Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) i Chuck Aule (Mark Ruffalo) poslani su na otok da bi istražili nestanak pacijentkinje Rachel Solando, serijskog ubojice. Mladi i perspektivni agent Daniels zbog privatnih je razloga inzistirao da sudjeluje u istrazi, iako će se pokajati kada otkrije da doktori na tom mjestu koriste radikalne metode, od kojih su neke neetičke, a neke jednostavno zlokobne.

Teddyjeva pronicljivost omogućuje mu da otkrije korisne informacije, ali uprava bolnice odbija mu omogućiti uvid u bolničku dokumentaciju, za koju veruje da će mu pomoći da dođe do istine. Kada oluja, koja bijesni na otoku, prekine komunikacijske linije sa kopnom i novi, opasni pacijenti pobjegnu, bolnicom zavlada opći kaos. I dok se zbunjujuće, proturječne i malo vjerojatne informacije gomilaju, Teddy počinje sumnjati u sve: svoje sjećanje, partnera, pa čak i u vlastitu razboritost...

Ažurirao Titivillus - 10.Svibanj/May.2010 u 10:53
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2010 u 17:22
Koliko vidim, za par dana izlazi ovaj film, puno očekujem. Thumbs Up
Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2010 u 17:28
također,trailer izgleda odlično..i jedva čekam..očekujem dobar horor-triler..
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2010 u 17:29
Originalno postovano od strane Buki Buki piše:

Možda bih i ja da nema ovog Leonardo DiCaprio-a.
Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2010 u 20:00
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Sto, pa ume on da odglumi... ne znam jesi li gledao The departed?
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2010 u 20:15
Koleginice ne vredi sa njim ulaziti u debatu oko filmova LOL.Ja već sto godina pokušavam naći nama dobra dva filma i jedva sam našao,ali sad da me neko pita,ne bi znao reći koja su toLOL

Ažurirao AcaN - 14.Veljaca/Feb.2010 u 20:16
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Veljaca/Feb.2010 u 21:40
Originalno postovano od strane CSInvestigator CSInvestigator piše:

Sto, pa ume on da odglumi... ne znam jesi li gledao The departed?

Uvešću pravilo za taj the departed. Ko ga spomene, dva dana BAN-a. LOL
Na vrh
Buki View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Weed Expert

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Buki Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2010 u 16:57
Pojavio se već R5 release ovog filma, skidam i uskoro gledam, kao što rekoh, očekujem puno. Tongue
Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Ožujak/Mar.2010 u 19:21
ja čekam dvd rip,,neću da mi zvuk ili tako nešto upropasti film..
Na vrh
prepet View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prepet Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Ožujak/Mar.2010 u 16:17
Ni meni nesto Leonardo nije omiljen glumac.
Na vrh
Nameless One View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2010 u 11:18
Zaista ne znam zašto neki ljudi govore da je ovaj film horor? Čisti triler, ali eto nek im bude Smile Odlično odrađen posao čika Martina i Lea Clap Baš sam uživao u filmu 2 sata i kraj mi je odličan. U neku ruku ovo je ljubavna priča ispričana na veoma bizaran način Big smile
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2010 u 15:30
Iako skoro po defaultu osećam animozitet prema Leonardu a u poslednje vreme i prema Scorseseu, na prvu loptu bih za ovaj film rekao WOW. Bez mnogo razmišljanja bih rekao i da je ovo svakako jedan od najboljih Holivudskih filmova u poslednjoj, pa recimo, deceniji.
Iz prethodnih rečenica bih ipak izdvojio: "na prvu loptu" i "bez mnogo razmišljanja"...

Sledeći tekst zasigurno će sadržati spoilere, pa ne bih preporučio čitanje onima koji nisu, a planiraju da gledaju film.
   Ajmo sad malo dublje da uđemo u priču... 99% ljudi će reći, "originalno, nema šta; odlično snimljeno, čak je i mutavi Leonardo dobro odglumio". I sad, za početak, imamo tri "puta" o kojima možemo komentarisati i razmišljati.
   Originalno? Da li je baš, da li ste ovakve "sve se odvija u glavi (glavnog) lika i ništa nije tako kao što se čini" filmove gledali i ranije? Jeste li gledali Jacob's Ladder ili Haute tension ili recimo Identity ili ponajviše Fight Club? Da li i dalje mislite da je "... ostrvo" originalno po ovom pitanju?
   Drugo, opet ponavljam bez mnogo razmišljanja biste rekli sjajno snimljen film. Da li zasluge pripadaju scenografiji? U par navrata mi se u filmu učinilo da je Scorsese zaspao u svojoj stolici a niko od saradnika jednostavno nije smeo da ga probudi. Nekoliko "praznih hodova" i nepotrebnih scena... U nekoliko navrata sam se uz gledanje filma setio Soderberghovog "Kafke" - ja bih rekao: e tako se to radi.
   I kao treća stvar: "prikolica" koja u poslednje vreme ide uz "Nikolicu" ili da kažem Leonardo DiCaprio uz Martin Scorsese. Ja ne znam kako ovaj drugi ne shvati da "bejbifejs" Leonardno ne može da igra u svim živim žanrovima i situacijama. Pa pobogu čoveče, Leonardo igra "US Marshala", vojnog veterana iz II svetskog rata, mogu li reći heroja? Paralelno ili da kažem stvarno, on igra i bolesnika, psihički poremećenog lika koji je ubio ženu nakon što je ova ubila njegovu decu. Da li onako treba da izgleda ovakav jedan čovek?
   Ovde treba glumac (glumčina) koji će izneti sav taj unutrašnji bol, bez obzira koliko "u glavu bio boles'an". Treba neko na čijem se licu vide tragovi II svetskog rata, tragovi života koji je bio sve samo ne prijatan. "Bebeći" Leonardno to nije, a kao kulminacija svega on je lik koji je u 99% kadrova filma, pa vi sad sami zaključite.

Ima ovde još dosta stvari o kojima treba razmišljati. Jedna od njih je svakako ta paralela koncetracioni logor - ova psihijatrijska bolnica na ostrvu. Slučajnost, fikcija bolesnika ili realnost i istinitost? Samo pazite, ukoliko nekome javno kažete da vam ta dva objekta izgledaju isto, može vam se desiti da saznate da ste vi ustvari Kralj Artur.

Ono što mi je između ostalog zasmetalo, jeste neka vrsta poruke, koja bi, malo karikirano izgledala ovako: "Nismo mi amerikanci nacisti, oni su ludaci koji su svašta radili svojim pacijentima i svojim žrtvama; mi smo dobri i sve ovo radimo za vaše dobro. E sad, ako vam se učini da nije tako, zasigurno imate veliki problem u vašoj glavi koji će čika lobotomičar (ako se tako kaže) opet za vaše dobro, da sredi i sve će biti OK"

Da ne bih samo kudio, moram i da pohvalim scenografiju, koja je fantastična, kao i glumu Ben Kingsleyja i Max von Sydowa ili bolje da kažem odabir baš ovih glumaca za uloge. Čak bih pohvalio i (ne)originalnu priču sa fantastičnim krajem i poslednjom rečenicom koja "vadi stvar", ali vas molim da zamislite istu priču u režiji Lars von Triera i u glavnoj ulozi, recimo (iako možda previše starog i opterećenog ulogom u One Flew Over the Cuckoo's Nest ali opet...) Jack Nicholson.

Tada bi ocena zasigurno bila 10, ovako "samo" 7.

Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2010 u 16:37

Originalno? Da li je baš, da li ste ovakve "sve se odvija u glavi (glavnog) lika i ništa nije tako kao što se čini" filmove gledali i ranije? Jeste li gledali Jacob's Ladder ili Haute tension ili recimo Identity ili ponajviše Fight Club? Da li i dalje mislite da je "... ostrvo" originalno po ovom pitanju?
I kao treća stvar: "prikolica" koja u poslednje vreme ide uz "Nikolicu" ili da kažem Leonardo DiCaprio uz Martin Scorsese. Ja ne znam kako ovaj drugi ne shvati da "bejbifejs" Leonardno ne može da igra u svim živim žanrovima i situacijama. Pa pobogu čoveče, Leonardo igra "US Marshala", vojnog veterana iz II svetskog rata, mogu li reći heroja? Paralelno ili da kažem stvarno, on igra i bolesnika, psihički poremećenog lika koji je ubio ženu nakon što je ova ubila njegovu decu. Da li onako treba da izgleda ovakav jedan čovek?

SPILER-I:
Ja sam gledala sve te filmove i iako sam "naslutila" u toku filma o cemu je zapravo rec, nisam uspela bas sve da "prokljuvim" pre kraja, one anagrame, kao i to da mu je zena ubila decu, ali ipak sam odusevljena filmom... sam nacin na koji je prikazan i odradjen, kao konstantna odlicna psiho analiza... bez trunke dosadnih scena i konverzacija... mozda nije originalan, ali to je film baziran na knjizi, i ja smatram da je Skorseze odlicno odradio njenu ekranizaciju... one kljucne scene u kojima smo mi mozda imali manjak maste on je nadoknadio vizuelnim elementima... meni je ona scena u kojoj Leo grli zenu koja se pretvara u pepeo neverovatno jaka scena i prelepa je...
Sto se Leonarda tice ja smatram je posao odradio vrhunski, a ti, bez nekog negativnog konteksta, ocigledno imas dosta predrasuda prema njemu, pa ti on ne odgovara za ovu ulogu... Kako po tebi treba da izgleda lik iz ovog filma, kao Jack iz Shining-a?! Pre ce biti da Leo moze bolje da iznese ovu ulogu, bas zbog svog "innocent look-a", on i treba da izgleda kao "heroj', a ne psihicki bolesna osoba, to bi upropastilo film i onima koji nisu gledali gore navedene... A i ko smo mi da sudimo kako izgleda psihicki bolesnik? Mnogi od njih generalno i izgledaju "normalno"... I ko smo mi da sudimo kako izgledaju osobe koje su prezivele tezak zivot? Zasto to mora fizicki da se manifestuje? Zar su trabali da ga izgrebu, nasminkaju, naprave ruznijim da bi bilo uverljivije?! Ovde i jeste u centru filma psiha, a on je taj aspekt filma po meni izneo kako valja, fizicki izgled je nebitan... Bol je manifestovan kroz njegove snove i "halucinacije", U glavi, a ne NA njoj...

Od mene, kao sto rekoh vec, 10/10... za kompletan film, muziku, glumu, scenografiju, za sam osecaj uzasa, saosecanja i bola, koji ovaj jako tezak film izaziva...
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2010 u 17:35
Ja bih se negdje složio između vas dvoje.
Po meni Leo mi nije skroz uklopljen u ulogu. Ima nekoliko scena gdje mi je ličio na mafijaške likove Italije što mi nije pasalo uz njegovu karakterizaciju lika, ali sama priča i zaplet mi se sviđaju. No, možemo mi sad raspravljati, ali sve je to manje-više subjektivno, zar ne??
Znam, sad se opet izvlačim na tu foru ali kad je jednostavno tako. Imao darije predrasude ili ne po njemu film zaslužuje 7, a svatko od nas je doživio film na drugačiji način. Ja sam ga pogledao ukupno tri puta (zbog prevođenja) pa sam tako samu priču mogao više proučiti, tj. bolje vidjeti neke detalje, greške i sl.
Film, kao i svaki drugi ima svojih mana, ali mislim da ima dovoljno dobroga u sebi da se te mane koliko-toliko zanemare.
I nakraju, da prekinem ovaj svoj monolog, moja ocjena bi sve u svemu bila 8,5/10.

Nisam lud, mater me testirala!
Na vrh
taxidell View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj taxidell Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2010 u 19:33

Originalno postovano od strane nebojsa66 nebojsa66 piše:

LOLClap
live long and prosper
Na vrh
nebojsa66 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Ludi Milojko

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nebojsa66 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Ožujak/Mar.2010 u 19:36
Originalno postovano od strane taxidell taxidell piše:

Originalno postovano od strane nebojsa66 nebojsa66 piše:

LOLClap

hahahaha Big smileLOL nije ono što misliš, ako je to što mislim da misliš... Confused

Nisam lud, mater me testirala!
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2010 u 01:51
Originalno postovano od strane CSInvestigator CSInvestigator piše:

I ko smo mi da sudimo kako izgledaju osobe koje su prezivele tezak zivot? Zasto to mora fizicki da se manifestuje? Zar su trabali da ga izgrebu, nasminkaju, naprave ruznijim da bi bilo uverljivije?! Ovde i jeste u centru filma psiha, a on je taj aspekt filma po meni izneo kako valja, fizicki izgled je nebitan... Bol je manifestovan kroz njegove snove i "halucinacije", U glavi, a ne NA njoj...

Izvinjavam se ukoliko sam pogrešno shvaćen. Svakako sam reč vide trebao da stavim pod znake navoda, pa bi rečenica izgledala ovako:

Treba neko na čijem se licu "vide" tragovi II svetskog rata, tragovi života koji je bio sve samo ne prijatan. "Bebeći" Leonardno to nije,

Svakako nisam mislio na fizičke "povrede".
Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2010 u 02:21
Sta to, sve se dogadja u njegovoj glavi? Scorsese? Pa sto Scorsese nije pozvao starog saradnika, Harvey Keitela, da mu to odradi kako treba biti u glavi, a da se poznaje sta govori i kad ne mice usnama.

Ažurirao prijatel-MKD - 21.Ožujak/Mar.2010 u 02:22
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
Troglodit View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Troglodit Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2010 u 07:59
Radnja filma nikako nije originalna ali pre ce biti da Skorseze nije ni radio film sa fokusom na prici, film ce pre biti originalan po nikad do sada tako realno docaranoj slici problema sizofrenicara.
U prvih 30 minuta sam provalio sta ce biti na kraju (cim iz perspektive glavnog glumca se svi  cudno ponasaju prost zakljucak, sa njim nesto nije ok) ali mi to ni za trunku nije zasmetalo da ga odgledam.  
Na vrh
Coolrunner View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Coolrunner Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Ožujak/Mar.2010 u 12:04
Nekako uvek vise cenim misljenje sire publike o nekom filmu nego kriticara i poznavalaca filma.

Meni je film vrlo dobar, bio bi odlican da se nisam i sam, kao i jos ostatak pune sale u bioskopu u par navrata po par dugih minuta smorio tokom preterivanja i bespotrebnog oduzivanja radnje. Kada imas film sa ovako dobrom idejom, ne smes sebi dozvoliti ubijanje tempa i to u trenucima kada je paznja publike na vrhuncu... osim ako tako nesto ne radis namerno, sto uopste nije dobra fora vec davljenje.

A o kraju filma samo ovoliko - kako je ko ustao da izadje, na licu mu se videlo kako je zbunjen i u fazonu "zasta dadoh pare". LOL

Pritom, ja licno mrzim filmove sa "otvorenim" krajem, da moze biti sta god da ti upakujes dok god ne odudara od ponudjenih logicnih pravaca.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  123 5>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.