Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Fourth Kind (2009)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Fourth Kind (2009)

The Fourth Kind

The Fourth Kind (2009)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Susreti četvrte vrste

Godina:

2009

Žanr:

misterij, znanstvena fantastika, triler

Trajanje:

98 min

Režija:

Olatunde Osunsanmi

Scenarij:

Olatunde Osunsanmi
, Terry Robbins

Glavne uloge:

Milla Jovovich
  >  Abbey Tyler
Elias Koteas
  >  Abel Campos
Will Patton
  >  Sheriff August
Enzo Cilenti
  >  Scott Stracinsky
Sara Houghton
  >  Jessica
Corey Johnson
  >  Tommy Fisher
Hakeem Kae-Kazim
  >  Awolowa Odusami
Eric Loren
  >  Deputy Ryan
Alisha Seaton
  >  Cindy Stracinski
Tyne Rafaeli
  >  Sarah Fisher
Raphaël Coleman
  >  Ronnie Tyler
Daphne Alexander
  >  Theresa
Mia McKenna-Bruce
  >  Ashley Tyler
Paul Stefanov
  >  Timothy Fisher (as Pavel Stefanov)
Kiera McMaster
  >  Joe Fisher

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Fourth Kind (2009)
    Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2010 u 11:42

Susreti četvrte vrste

Žanr: Horor

Scenario: Olatunde Osunsanmi (WIthIN, 2005.), Terry Robbins (WIthIN, 2005.)

Režija: Olatunde Osunsanmi (WIthIN, 2005.)

Glavne uloge:
Milla Jovovich, Elias Koteas, Will Patton

Godina proizvodnje: 2009

Zemlja porekla: SAD

Trajanje:
98 min

There are four kinds of alien encounters. The fourth kind is abduction.

Sinopsis:
Godine 1972, uspostavljena je merna skala za susrete sa vanzemaljcima. Zapažanje NLO-a je bio bliski susret prve vrste, sakupljanje dokaza je bilo bliski susret druge vrste, a kontakt sa vanzemaljcima, naravno, bliski susret treće vrste. Sledeći nivo je bila otmica, i to bio bliski susret četvrte vrste. Ovaj susret je bilo najteže dokumentovati... sve do sada. Snimljen poput nijednog filma do sada, The Fourth Kind je provokativni triler čija je radnja smeštena u sadašnjem Nomeu, na Aljasci i gde svake godine - od 60-ih - nestaje određen broj ljudi. Uprkos višebrojnim istraživanjima od strane FBI-ja, istina nikada nije otkrivena.
Ovde, u ovoj udaljenoj oblasti, psiholog dr. Abigail Tyler (Milla Jovovich) počinje sa terapijama pacijenata koji su pretrpeli traume i počinje da otkriva uznemiravajuće dokaze o vanzemaljskim otmicama. Koristeći se do sada neviđenih arhivskim snimcima, The Fourth Kind izlaže jeziva otkrića višebrojnih svedoka. Njihova svedočenja o posetama vanzemaljaca su uznemiravajuće identična, čija se validnost ispituje kroz ovaj film.

Rezime:
Iako pruža neke šokantne priče i snimke, The Fourth Kind je nespretno snimljen zbog čega bliski susreti deluju smešno.

Trivija:
- Prema promotivnim materijalima Universal studija, film je snimljen prema psihologu po imenu Abigail Tyler koja je ispitivala traumatizovane pacijente u Nomeu. Međutim, licencirana istražiteljka države Aljaska Jan Mays rekla je da ne može da pronađe nikakve podatke da je Abigail Tyler ikada obavljala bilo kakvu profesiju na Aljasci. Ron Adler, direktor Instituta za psihijatriju Aljaske, i Denise Dillard, predsednica Udruženja psihologa Aljaske rekli su da nikada nisu čuli za Abigail Tyler. Vebsajtovi za "Alaska Psychiatry Journal" i "Alaska News Archive" sa referencama o Tylerovoj kreirani su od strane producenata filma, ali ispostavilo se da su prevara kada je otkriveno da su registrovani samo mesec dana pre premijere filma, kao i kada je autorka jednog članka iz arhive izjavila da ga nikada nije napisala.
- Izmišljeni intervjui u filmu (koji su predstavljani kao istiniti) razjarili su porodice pravih nestalih osoba u i okolini Nomea na Aljasci zbog trivijalizovanja njihovih gubitaka. Melanie Edwards, podpredsednica organizacije Kawerak (koja predstavlja plemenske ljude na Aljasci) opisala je film kao "bezosećajan prema porodicama ljudi koji su nestali u Nomeu tokom godina". Studio Universal odbio je da komentariše film sa tom organizacijom ili lokalnim novinarima.

happynovisad.com

Ažurirao bojan969 - 19.Veljaca/Feb.2014 u 20:26
Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2010 u 21:08

The Fourth Kind (Susreti četvrte vrste)

Originalni naslov:
The Fourth Kind

Žanr:
misterija, triler

Trajanje:
98'

Godina izdanja:
2009.

Zemlja:
SAD

Izdavač/Distributer:
Gold Circle Films

Linkovi:
službena stranica
Imdb

Uloge:
Milla Jovovich, Elias Koteas, Will Patton, Corey Johnson, Enzo Cilenti, Hakeem Kae-Kazim

Režija:
Olatunde Osunsanmi

Scenarij:
Olatunde Osunsanmi

Producent/i:
Scott Niemeyer, Norm Waitt, David Pupkewitz

SADRŽAJ FILMA:
"1972. godine donesene su mjere opreza kod susreta s vanzemaljcima. Otkriće NLO-a naziva se susretom prve vrste. Prikupljanje dokaza poznato je kao susret druge vrste. Kontakt s vanzemaljcima označava susret treće vrste. Sljedeća faza, otmica, naziva se četvrtom vrstom.
Trenutno je najopasnije na Aljasci, gdje je iz godine u godinu znatan broj populacije proglašeno nestalima. Unatoč konstantnim istragama FBI-a, istina o njihovom nestanku nikad nije otkrivena. U ovoj usamljenoj regiji, psiholog Dr. Abigail Tyler počela je snimati seanse s traumatiziranim pacijentima i potpuno slučajno otkrivati neke od najuznemiravajućih dokaza alienskih otmica ikada.
Film „The Fourth Kind“ bavi se zastrašujućim otkrićima svjedoka čija su svjedočanstva o otmicama gotovo identična do najsitnijih detalja, a u glavnoj ulozi pojavljuje se Milla Jovovich."

Ažurirao bojan969 - 19.Veljaca/Feb.2014 u 20:22
Na vrh
HeadBurn3r. View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj HeadBurn3r. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2010 u 21:34
Stavljeno na Download listu, nadam se da će vredeti...Smile
Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Sijecanj/Jan.2010 u 22:39
^^meni je jako dobar horor...
Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj HeadBurn3r. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Sijecanj/Jan.2010 u 13:20
Čim su vanzemaljci tu mora bit nešto od njega...
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2010 u 01:30

Žanr: Horor

Scenario: Olatunde Osunsanmi (WIthIN, 2005.), Terry Robbins (WIthIN, 2005.)

Režija: Olatunde Osunsanmi (WIthIN, 2005.)

Glavne uloge:
Milla Jovovich, Elias Koteas, Will Patton

Godina proizvodnje: 2009

Zemlja porekla: SAD

Trajanje:
98 min

There are four kinds of alien encounters. The fourth kind is abduction.

Sinopsis:

Godine 1972, uspostavljena je merna skala za susrete sa vanzemaljcima. Zapažanje NLO-a je bio bliski susret prve vrste, sakupljanje dokaza je bilo bliski susret druge vrste, a kontakt sa vanzemaljcima, naravno, bliski susret treće vrste. Sledeći nivo je bila otmica, i to bio bliski susret četvrte vrste. Ovaj susret je bilo najteže dokumentovati... sve do sada. Snimljen poput nijednog filma do sada, The Fourth Kind je provokativni triler čija je radnja smeštena u sadašnjem Nomeu, na Aljasci i gde svake godine - od 60-ih - nestaje određen broj ljudi. Uprkos višebrojnim istraživanjima od strane FBI-ja, istina nikada nije otkrivena.
Ovde, u ovoj udaljenoj oblasti, psiholog dr. Abigail Tyler (Milla Jovovich) počinje sa terapijama pacijenata koji su pretrpeli traume i počinje da otkriva uznemiravajuće dokaze o vanzemaljskim otmicama. Koristeći se do sada neviđenih arhivskim snimcima, The Fourth Kind izlaže jeziva otkrića višebrojnih svedoka. Njihova svedočenja o posetama vanzemaljaca su uznemiravajuće identična, čija se validnost ispituje kroz ovaj film.

Rezime:

Iako pruža neke šokantne priče i snimke, The Fourth Kind je nespretno snimljen zbog čega bliski susreti deluju smešno
.

Trivija:

- Prema promotivnim materijalima Universal studija, film je snimljen prema psihologu po imenu Abigail Tyler koja je ispitivala traumatizovane pacijente u Nomeu. Međutim, licencirana istražiteljka države Aljaska Jan Mays rekla je da ne može da pronađe nikakve podatke da je Abigail Tyler ikada obavljala bilo kakvu profesiju na Aljasci. Ron Adler, direktor Instituta za psihijatriju Aljaske, i Denise Dillard, predsednica Udruženja psihologa Aljaske rekli su da nikada nisu čuli za Abigail Tyler. Vebsajtovi za "Alaska Psychiatry Journal" i "Alaska News Archive" sa referencama o Tylerovoj kreirani su od strane producenata filma, ali ispostavilo se da su prevara kada je otkriveno da su registrovani samo mesec dana pre premijere filma, kao i kada je autorka jednog članka iz arhive izjavila da ga nikada nije napisala.
- Izmišljeni intervjui u filmu (koji su predstavljani kao istiniti) razjarili su porodice pravih nestalih osoba u i okolini Nomea na Aljasci zbog trivijalizovanja njihovih gubitaka. Melanie Edwards, podpredsednica organizacije Kawerak (koja predstavlja plemenske ljude na Aljasci) opisala je film kao "bezosećajan prema porodicama ljudi koji su nestali u Nomeu tokom godina". Studio Universal odbio je da komentariše film sa tom organizacijom ili lokalnim novinarima.

I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2010 u 01:35
Predobar film,eto nemam sta reci,jer bilo sta drugo,ce otkriti neke delove iz filma.Ima jezivih scena,ne strasnih,nego jezivih.
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
buja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
12.11.1954. - 31.10.2011.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj buja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2010 u 08:24
Glavni problem je što nema jednog jedinog poštenog titla od pet postavljenih ovdje (+2 na engleskome, njih nisam provjeravao). Netko je to (Leon/Kayser Soze??? - jedini titl s potpisom) ubacio u valjda Google translator, pa onako s vrha popravio, a svi ostali nekritički to prenose i samo prilagođavaju pojedinim verzijama... s takvim prijevodom gledanje filma može samo frustrirati!!!!
buja

Da je život ozbiljna stvar, ne bi bio tako masovna pojava!
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2010 u 10:34
Originalno postovano od strane buja buja piše:

Glavni problem je što nema jednog jedinog poštenog titla od pet postavljenih ovdje (+2 na engleskome, njih nisam provjeravao). Netko je to (Leon/Kayser Soze??? - jedini titl s potpisom) ubacio u valjda Google translator, pa onako s vrha popravio, a svi ostali nekritički to prenose i samo prilagođavaju pojedinim verzijama... s takvim prijevodom gledanje filma može samo frustrirati!!!!

Pa posto sam gledao HD verziju,a nije bilo damaceg uskladjenog prevoda,ja sa gledao sa engleskim prvodom,tako da ne znam sta je problem sa nasim prevodom,a dok sam trazio tj.sredjivao prevod za HD verziju,video sam da ni jedan prevod nema prevedeno onih zadnjih 5 minuta filma.

- Armin van Buuren

Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2010 u 13:21
Originalno postovano od strane AcaN AcaN piše:

Predobar film,eto nemam sta reci,jer bilo sta drugo,ce otkriti neke delove iz filma.Ima jezivih scena,ne strasnih,nego jezivih.

znači kolega svidio ti se,ma znao samSmile..stvarno odličan film...Clap
Na vrh
buja View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
12.11.1954. - 31.10.2011.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj buja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2010 u 14:54
Pa što nisi onda barem to sredio??

[/QUOTE]

Pa posto sam gledao HD verziju,a nije bilo damaceg uskladjenog prevoda,ja sa gledao sa engleskim prvodom,tako da ne znam sta je problem sa nasim prevodom,a dok sam trazio tj.sredjivao prevod za HD verziju,video sam da ni jedan prevod nema prevedeno onih zadnjih 5 minuta filma.
[/QUOTE]
buja

Da je život ozbiljna stvar, ne bi bio tako masovna pojava!
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2010 u 15:06
Originalno postovano od strane buja buja piše:

Pa što nisi onda barem to sredio??

[/QUOTE]
[/QUOTE]

hm dobro pitanje,a u suštini,kako film završi i tu prevod završi,ali dok ide odjavna špica ima dobrih 5 minuta komentara raznih ljudi,koji su pričali priče (da sad ne bi spojlerisao)

U suštini ništa ne košta to za film,jer nema direktnog uticaja na radnju.

@outside

pa naravno da mi se svideo,kad je dobar Wink

Ažurirao AcaN - 03.Ožujak/Mar.2010 u 15:07

- Armin van Buuren

Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj HeadBurn3r. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2010 u 23:16
Ja ispravljam greške koliko toliko i ispravljam na srpski za ovu verziju DVDRip.XviD-DiAMOND.
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2010 u 23:18
Originalno postovano od strane HeadBurn3r. HeadBurn3r. piše:

Ja ispravljam greške koliko toliko i ispravljam na srpski za ovu verziju DVDRip.XviD-DiAMOND.

mene cudi,sto niko nije preveo onih zadnjih 5 minuta.Ne znam da li je taj deo i bio,kad je isao bioskopski snimak,pa mozda i zbog toga niko nije ni preveo ili sta vece ?

- Armin van Buuren

Na vrh
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj HeadBurn3r. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Ožujak/Mar.2010 u 23:20
Ne znam ja još na to nisam naišao.
Prevodioc nije potpisan, kada bi neko znao ko je da ga dodam?
Na vrh
outside View Drop Down
Translator
Translator

Joe Purdy - music legend

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj outside Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Ožujak/Mar.2010 u 00:06
ja koliko se sjećam nije bilo tih scena što acan govori,,ali nisam siguran..ja sam gledao u dvd scr verziji...
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Ožujak/Mar.2010 u 00:15
Originalno postovano od strane outside outside piše:

ja koliko se sjećam nije bilo tih scena što acan govori,,ali nisam siguran..ja sam gledao u dvd scr verziji...

pa o tome govorim.Znaci to je razgovor koji se vodi,kad ide odjavna spica,pa do kraja(bukvalno),a kontam,da u bioskopskoj verziji odmah saseku,kad film stane i da je na toj verziji radjen prevod i kad je izasao rip,onda je samo korigovan

- Armin van Buuren

Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Svibanj/May.2025 u 12:47

Izvrstan film u svakom pogledu. Nestalo je oko 2000 ljudi tokom vise decenika u ovim podrucjima Amerike. Cak je FBI vodio godinama istragu bez ikakvog rezultata.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.